Nem foglalkozik ezzel – így kezdte a válaszát Bernd Storck, a Magyarország-Feröer-szigetek mérkőzés után az M4 Sportnak, miután a csatorna riportere arról érdeklődött, mit szól ahhoz, hogy a közönség ellene és a csapat ellen is tüntetett.
Már pedig kötelessége lenne!
Magyarország-Feröer-szigetek: Bernd Storck és a válogatott ellen tüntettek a szurkolók - NB1.hu
Magyarország-Feröer-szigetek 1-0
Egyrészt azért, mert ő (még?) a válogatott szövetségi kapitánya, másrészt azért, és ez a fontosabb, mert a labdarúgást nem a szövetségi kapitányok (nem is a vezetők és a játékosok), hanem a szurkolók miatt találták ki, akiknek nem származik anyagi hasznuk semmiből, így ami a szívükön, az a szájukon, és az őszinte vélemény.
Ráadásul, akkor se érdekelje a szurkolók véleménye, ha ünneplik a csapatot, mert akkor meg nem kell fürdeni a népszerűségben. A foci és az élet ilyen: egyszer fenn, másszor lenn, de mindkét esetben férfiként kell(ene) állni ám a sarat…
A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az a kérés érkezett az újságírókhoz, hogy csak a Feröer elleni meccsről kérdezzék a kapitányt. Ez viszont már azután történt, hogy az M4 Sportnak a következőket mondta:
„Meglepődtem a hangulaton itt a stadionban. Nem könnyű úgy focizni, hogy a szurkolók az ellenfelet támogatják. Ennek ellenére szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy a második félidőben nem hagyta magát befolyásolni ezáltal. Nem volt egyszerű. Talán nagy volt az elvárás a szurkolók részéről, hogy jobban fogjuk zárni ezt a sorozatot. Én sem vagyok elégedett. A harmadik helyen zártunk, igaz, több pontot is szerezhettünk volna. Sokat elajándékoztunk, főként az elején. Ez a reakció egyfajta összegzés volt a drukkerektől. A játékosoknak megköszöntem a teljesítményüket az öltözőben. Ilyen hangulatot nem éltünk még át. Megdicsértem őket, hogy nem hagyták magukat befolyásolni. Megkapták érte a jutalmukat a gól révén. A meccs után a nem az én jövőmről kell beszélni, hanem a magyar futballéról. Ez a fontos. Reformokat indítottunk el, ezekhez idő és nemzetközileg tapasztalt játékosok kellenek. Most három-négy olyan futballistánk van, aki ezen a szinten játszik. Így nehéz. A szurkolók részéről türelemre van szükség.”
Sokan tanulhatnának a Trónok harca készítői a cigándi videósoktól - filmelemzés - NB1.hu
Csillagok háborúja, Hitchcock? Ugyan már!