Bajnokok Ligája-finálé előzetes: Juventus vagy Real Madrid?

BlancoAgilon38

Re: Bajnokok Ligája-finálé előzetes: Juventus vagy Real Madrid?

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.06.04. 13:49

Szarka írta:
BlancoAgilon38 írta:
Szarka írta:
Aztán a Citynek mégsincs BL címe, ahogy a PSGnek sem, a Chelsea éppenhogy bemákolt egyet. Az Atletinél nincsen sejk, mégis évek óta az elit tagja, rendre a legjobb négyig jut. A Leicester bajnoki címe is üde színfolt.
A pénz önmagában nem elég. Hatalmas plusz, de a sikerhez rengeteg munka kell továbbra is, és akár az elitbe is be lehet kerülni ügyes építkezéssel.
Persze nem egy kelet-európainak, akinek bázisa sincs erre, de ők régen se tartoztak európa csúcsához, csak néha emelkedtek ki egy-egy jó generációnak köszönhetően, és mert kevesebb légióst engedélyeztek ( arról nem is beszélve, hogy a hatalon rendesen befolyásolta, ki hol játszon, így jobban kialakítva az uralkodó klubokat ). Régen is ugyanúgy a futottak közt voltak, ezen kár keseregni, főleg, mert visszafordíthatatlan a sportág változása, az olajsejkek nélkül is termeli a millióit-milliárdjait.

A lebonyolítást is hiába piszkálod, attól még továbbra is a Real-Juve-Bayern-PSG lesz ott a végén. Lehet több lehetőséghez jutna a kelet is a csak bajnokok indulásával, de csodát ez se hozna . Igény meg láthatóan nincs rá.

A leicesteri csoda egyszeri. Az Atletico se tud beleszólni a dolgokba.
Sok munka kell. Valóban, de folyamatosan csak minőségi játékosokkal és edzőkkel tudod elérni. Ők pedig sok pénzbe kerülnek.
Nincs rá igény? Négyen is szóltunk mellette. Mi ez, ha nem igény?

Az Atleti adta szerintem a legjobb választ rá , hogy miképp lehet alkalmazkodni a jelen kor futtballjához. De hasonló úton járt a Porto is, csak kisebb eredménnyel.
Az igényt meg az jelzi, hogy mennyien nézik monjuk az EL kieséses meccseit, ahol még ott vannak az áhított csapatok, és már tét is van, mégis alacsony a nézettsége, és ennek arányában a javadalmazása is.

A Nyúl erről írt, az EL kapcsán. A Madrid tulajdonosa kínai. Így lehet alkalmazkodni a jelen futtballjához.

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2017.06.04. 14:01

Szarka írta: Lehet több lehetőséghez jutna a kelet is a csak bajnokok indulásával, de csodát ez se hozna . Igény meg láthatóan nincs rá.

Örülök, hogy ez a téma előkerült. A Bajnokok-Ligája fokozatosan vált a nyugati topklubok (és adott esetekben arab, keleti milliárdosok) játszóterévé. A lelátókon turisták, a pályán eurómilliókat kereső sztárocskákkal. Ez a modern futball. Amiből én nem kérek.
Érdemes megvizsgálni, hogyan jutottunk el ide. Létezett ugye a BEK, ahol rendre szerepeltek, sőt nyertek, döntőztek a keleti blokkhoz tartozó csapatok. Újpest - Juventus a '70-es évek elejéről, és így tovább, a sort tovább lehetne folytatni. Azonban a szovjet összeomlást és a rendszerváltást követően anyagi szempontból a keleti klubok már nem tudtak versenyezni a nyugatiakkal. Időnként még el-el jutottak a legjobb négybe, de a BL rendszer bevezetése óta egyedül az Apoel tudott csoda folytán a 8 közé jutni. És itt jön az UEFA felelőssége. Mennyire járult hozzá ehhez a folyamathoz az a korrupt banda? A kérdés költői.
Mára oda jutottunk, hogy az egykori patinás klubok a nyugati elitek nevelőegyesületéig süllyedtek. Dinamo Zágráb például. Mára ott tartunk, hogy csodának számít, ha 1-1 csapat a KGST-ből (kivéve az oroszokat), kvalifikálja magát egyáltalán a csoportkörig. Igény nincs rá? Tény, a korrupt UEFA ténykedéseire nincs. De a futballra, arra mindenképp. 42 000-en jártak a Loki meccseire, teltház volt Varsóban is, és így tovább.
Legyen külön Szuperliga ezeknek a nagyoknak (német, angol, spanyol, francia, olasz top 2, plusz egyéb feltölthető helyek), meg egy Bajnokok-ligája, ahová könnyebb bejutni a keletieknek.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

BEARGRYLLS
Sztár

HozzászólásSzerző: BEARGRYLLS » 2017.06.04. 14:14

Érdekes, hogy egymást buzdítjátok a modern foci savazására.Ha ezt rávetítitek a Ferencvárosra talán érthető, hogy miért fordított hátat a IX kerület értelmesebb rétege.
Szívünk zöld-fehér, mindennél többet ér...
FK Anzsi Mahacskala

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.06.04. 14:43

BEARGRYLLS írta:Érdekes, hogy egymást buzdítjátok a modern foci savazására.Ha ezt rávetítitek a Ferencvárosra talán érthető, hogy miért fordított hátat a IX kerület értelmesebb rétege.

Eszmecsere. Egyikünk sem írta, hogy gyerünk már, savazzatok ti is! Na, mi lesz? Te nem savazol?
:D

Norby
Világsztár

HozzászólásSzerző: Norby » 2017.06.04. 14:47

Savaria1919 írta:
Szarka írta: Lehet több lehetőséghez jutna a kelet is a csak bajnokok indulásával, de csodát ez se hozna . Igény meg láthatóan nincs rá.

Örülök, hogy ez a téma előkerült. A Bajnokok-Ligája fokozatosan vált a nyugati topklubok (és adott esetekben arab, keleti milliárdosok) játszóterévé. A lelátókon turisták, a pályán eurómilliókat kereső sztárocskákkal. Ez a modern futball. Amiből én nem kérek.
Érdemes megvizsgálni, hogyan jutottunk el ide. Létezett ugye a BEK, ahol rendre szerepeltek, sőt nyertek, döntőztek a keleti blokkhoz tartozó csapatok. Újpest - Juventus a '70-es évek elejéről, és így tovább, a sort tovább lehetne folytatni. Azonban a szovjet összeomlást és a rendszerváltást követően anyagi szempontból a keleti klubok már nem tudtak versenyezni a nyugatiakkal. Időnként még el-el jutottak a legjobb négybe, de a BL rendszer bevezetése óta egyedül az Apoel tudott csoda folytán a 8 közé jutni. És itt jön az UEFA felelőssége. Mennyire járult hozzá ehhez a folyamathoz az a korrupt banda? A kérdés költői.
Mára oda jutottunk, hogy az egykori patinás klubok a nyugati elitek nevelőegyesületéig süllyedtek. Dinamo Zágráb például. Mára ott tartunk, hogy csodának számít, ha 1-1 csapat a KGST-ből (kivéve az oroszokat), kvalifikálja magát egyáltalán a csoportkörig. Igény nincs rá? Tény, a korrupt UEFA ténykedéseire nincs. De a futballra, arra mindenképp. 42 000-en jártak a Loki meccseire, teltház volt Varsóban is, és így tovább.
Legyen külön Szuperliga ezeknek a nagyoknak (német, angol, spanyol, francia, olasz top 2, plusz egyéb feltölthető helyek), meg egy Bajnokok-ligája, ahová könnyebb bejutni a keletieknek.

Előtte sem tudtak. Csak nem lehetett nyugatra menni focizni. Amíg ez nem szűnik meg, addig akárhogy variálod a dolgokat, nem lesz változás. Hiába lesz egy "Szuperliga". Akkor lesz egy érdektelen (tudom, mindjárt jön az én nézném) és pénztelen BL. A keleti blokkból akkor is nyugatra mennek focizni. A különbség meg még tovább nőne.

adrenalin69
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: adrenalin69 » 2017.06.04. 15:25

BlancoAgilon38 írta:
BEARGRYLLS írta:Érdekes, hogy egymást buzdítjátok a modern foci savazására.Ha ezt rávetítitek a Ferencvárosra talán érthető, hogy miért fordított hátat a IX kerület értelmesebb rétege.

Eszmecsere. Egyikünk sem írta, hogy gyerünk már, savazzatok ti is! Na, mi lesz? Te nem savazol?

Ha nem nézed, nem is érdekel, akkor mit vered itt magad?
Az Újpest csapata megszakítás nélkül,1912-óta nb1-es.
Vannak, akik nem eladók,
És hitüket belül hordják,
Nem látszik a gyöngy a sárban,
Mégis övék az ország.

BEARGRYLLS
Sztár

HozzászólásSzerző: BEARGRYLLS » 2017.06.04. 15:29

BlancoAgilon38 írta:

Szerintem a Real, Barca, MU stb. menthetetlenek, ezekhez a klubokhoz nem is lehet kötődni hisz elveszítették klub mivoltukat.Ezek cégek, vállalatok, futballgyárak, kinek, hogy tetszik.A MU-nál úgy tudom alapítottak is szurkolói csapatot melynek már stadionja is van és alakul egy erős bázis mögöttük, nem mellesleg masíroznak felfelé osztályról osztályra.
FK Anzsi Mahacskala

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.06.04. 15:42

adrenalin69 írta:
BlancoAgilon38 írta:

Amiért te a Fradi meccsein basztad a rezet állandóan, pedig utálod őket Lacikám, ha jól tudom. Egyébként, ha már stílus: fasz közöd van hozzá?

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.06.04. 15:45

BEARGRYLLS írta:
BlancoAgilon38 írta:

Szerintem a Real, Barca, MU stb. menthetetlenek, ezekhez a klubokhoz nem is lehet kötődni hisz elveszítették klub mivoltukat.Ezek cégek, vállalatok, futballgyárak, kinek, hogy tetszik.A MU-nál úgy tudom alapítottak is szurkolói csapatot melynek már stadionja is van és alakul egy erős bázis mögöttük, nem mellesleg masíroznak felfelé osztályról osztályra.

Ez igaz. Sajnos, viszont valóban kivédhetetlen, a nagy klubok csak vállalkozásként tudnak működni manapság.
Erről nem hallottam.

adrenalin69
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: adrenalin69 » 2017.06.04. 15:52

BlancoAgilon38 írta:
adrenalin69 írta:
BlancoAgilon38 írta:Eszmecsere. Egyikünk sem írta, hogy gyerünk már, savazzatok ti is! Na, mi lesz? Te nem savazol?

Amiért te a Fradi meccsein basztad a rezet állandóan, pedig utálod őket Lacikám, ha jól tudom. Egyébként, ha már stílus: fasz közöd van hozzá?

Nem is kicsit vagy képmutató, álszent kis p.cs! A múltkor kioktattál, hogy ez egy fórum és oda és azt írsz, amit akarsz! Akkor írod le a véleményed, amikor csak akarod! Hát én is!
Vannak, akik nem eladók,
Mégis övék az ország.

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.06.04. 15:55

adrenalin69 írta:
BlancoAgilon38 írta:
adrenalin69 írta:Ha nem nézed, nem is érdekel, akkor mit vered itt magad?

Nem is kicsit vagy képmutató, álszent kis p.cs! A múltkor kioktattál, hogy ez egy fórum és oda és azt írsz, amit akarsz! Akkor írod le a véleményed, amikor csak akarod! Hát én is!

Nagyon hülye Lackókám! Ki is kötött a másikba, hogy miért ír ide? Te.
Ki az aki nem kérte ezt a másikon számon? Én.

Na, ha unatkozol, keresd meg gyurmát, akit hobbi szinten baszogattál, kellett nem kellett, engem hanyagolj. Képmutató...azt se tudod mikor kell használni ezt a kifejezést, mi?
Befejeztem. Jó napom van, nem hagyom, hogy elbaszd.

BEARGRYLLS
Sztár

HozzászólásSzerző: BEARGRYLLS » 2017.06.04. 15:57

BlancoAgilon38 írta:
BEARGRYLLS írta:
BlancoAgilon38 írta:Eszmecsere. Egyikünk sem írta, hogy gyerünk már, savazzatok ti is! Na, mi lesz? Te nem savazol?

Ez igaz. Sajnos, viszont valóban kivédhetetlen, a nagy klubok csak vállalkozásként tudnak működni manapság.
Erről nem hallottam.

http://www.fc-utd.co.uk/
FK Anzsi Mahacskala

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2017.06.04. 15:59

BlancoAgilon38 írta:
adrenalin69 írta:
BlancoAgilon38 írta:Amiért te a Fradi meccsein basztad a rezet állandóan, pedig utálod őket Lacikám, ha jól tudom. Egyébként, ha már stílus: fasz közöd van hozzá?

Na, ha unatkozol, keresd meg gyurmát, akit hobbi szinten baszogattál, kellett nem kellett, engem hanyagolj. Képmutató...azt se tudod mikor kell használni ezt a kifejezést, mi?

Ne harcoljatok egymással testvéreim! Van közös ellenség! A lipsik!
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

adrenalin69
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: adrenalin69 » 2017.06.04. 16:00

BlancoAgilon38 írta:
adrenalin69 írta:
BlancoAgilon38 írta:Amiért te a Fradi meccsein basztad a rezet állandóan, pedig utálod őket Lacikám, ha jól tudom. Egyébként, ha már stílus: fasz közöd van hozzá?

Erőlködj csak! Oldalakon keresztül vered itt magad, hogy milyen szar és téged nem is érdekel! A sértegetésekkel ne is próbálkozz! Tőled nem veszem fel!
Vannak, akik nem eladók,
Mégis övék az ország.

adrenalin69
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: adrenalin69 » 2017.06.04. 16:01

Maradonapoli írta:
BlancoAgilon38 írta:
adrenalin69 írta:Nem is kicsit vagy képmutató, álszent kis p.cs! A múltkor kioktattál, hogy ez egy fórum és oda és azt írsz, amit akarsz! Akkor írod le a véleményed, amikor csak akarod! Hát én is!

Ne harcoljatok egymással testvéreim! Van közös ellenség! A lipsik!

Nem harcolok, csak néha olyan szánalmas ez a vergődés! Tényleg dugnia kéne már egyet!
Vannak, akik nem eladók,
Mégis övék az ország.

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.06.04. 16:02

BEARGRYLLS írta:
BlancoAgilon38 írta:
BEARGRYLLS írta:Szerintem a Real, Barca, MU stb. menthetetlenek, ezekhez a klubokhoz nem is lehet kötődni hisz elveszítették klub mivoltukat.Ezek cégek, vállalatok, futballgyárak, kinek, hogy tetszik.A MU-nál úgy tudom alapítottak is szurkolói csapatot melynek már stadionja is van és alakul egy erős bázis mögöttük, nem mellesleg masíroznak felfelé osztályról osztályra.

Erről nem hallottam.

http://www.fc-utd.co.uk/

Köszi. Érdekesség. :)

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2017.06.04. 16:06

Savaria1919 írta:

Igény arra nincs, hogy ezeket a klubokat lássák focizni. Ha volna rá igény, többen néznék az EL negyed és elődöntőit, ahova azért rendre kisebb klubok is bejutnak, sőt keleti blokk is nyert többször ( Zenit, CSZKA, Sahtar ami beugrik), mégis rendre elmarad a nézettsége a BL-hez képest, ezért is pici a díjazása, még arányaiban is a BL-hez képest.

Az se lényegtelen, hogy a rendszerváltás előtt a klubok keretét úgy variálta mindig a hatalom, hogy legyen egy kirakatcsapata, aki majd jól szerepel nemzetközi porondon. A lényeg pedig szerintem nem a pénz volt, hanem az, hogy limitálva volt a légiósok száma, és nyugatra alig lehetett eljutni. Ha gyakorlatilag csak országon belül marad minden tehetség, akkor tudna vetekedni kelet a nyugattal, de akkor is kisebb merítési alapjuk miatt a kisebb országok, mint a miénk is, akkor is hátrányban lenne, és csak egy-egy "aranygenerációban" bízhatna.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Rockiton
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Rockiton » 2017.06.04. 16:19

Szarka írta:
Rockiton írta:Túlságosan is multikulti csapat lett a Juventus, nem csoda, hogy nem tudják már azt a klasszikus vedekezest, ami az olasz csapatokra jellemzo volt, ennek híján pedig esélyük sem volt a szétcuccozott robotok ellen.

Ne bazz, ilyen baromságot, amikor a legkevesebb gólt ők kapták a sorozatban, a Barca két meccsen se tudta bevenni a kapujukat, de te láttál egy meccset, és a multikultira fogod egy gyengébb szereplés eredményét, ráadásul a csapat gerince most is olasz. De neked jól esett ezt beböffenteni.

A tegnapi kezdojukben mindösszesen négy darab olasz volt. Nem a harom belso vedonek kell egymagaban megoldania a védekezést.

Rockiton
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Rockiton » 2017.06.04. 16:23

Rockiton írta:
Szarka írta:
Rockiton írta:Túlságosan is multikulti csapat lett a Juventus, nem csoda, hogy nem tudják már azt a klasszikus vedekezest, ami az olasz csapatokra jellemzo volt, ennek híján pedig esélyük sem volt a szétcuccozott robotok ellen.

Ne bazz, ilyen baromságot, amikor a legkevesebb gólt ők kapták a sorozatban, a Barca két meccsen se tudta bevenni a kapujukat, de te láttál egy meccset, és a multikultira fogod egy gyengébb szereplés eredményét, ráadásul a csapat gerince most is olasz. De neked jól esett ezt beböffenteni.

A tegnapi kezdojukben mindösszesen négy darab olasz volt. Nem a harom belso vedonek kell egymagaban megoldania a védekezést.

Ugyhogy igen, a multikulti az oka, hogy ez a Juventus tegnap ugy nezett ki, ahogy.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2017.06.04. 16:35

BlancoAgilon38 írta:
Szarka írta:
BlancoAgilon38 írta:A leicesteri csoda egyszeri. Az Atletico se tud beleszólni a dolgokba.
Sok munka kell. Valóban, de folyamatosan csak minőségi játékosokkal és edzőkkel tudod elérni. Ők pedig sok pénzbe kerülnek.
Nincs rá igény? Négyen is szóltunk mellette. Mi ez, ha nem igény?

Az Atleti adta szerintem a legjobb választ rá , hogy miképp lehet alkalmazkodni a jelen kor futtballjához. De hasonló úton járt a Porto is, csak kisebb eredménnyel.
Az igényt meg az jelzi, hogy mennyien nézik monjuk az EL kieséses meccseit, ahol még ott vannak az áhított csapatok, és már tét is van, mégis alacsony a nézettsége, és ennek arányában a javadalmazása is.

A Nyúl erről írt, az EL kapcsán. A Madrid tulajdonosa kínai. Így lehet alkalmazkodni a jelen futtballjához.

Nem tudom az Atleti költségvetését, de 10 éve még egy erős középcsapatnak számított csupán, kisebb költségvetéssel, onnan emelkedtek fel Európa legjobbjai közé, miközben a keretük már 426 milliót ér, mindezt nagyobb negatív mérleg nélkül. Nem tudom, a kínai tolt-e pénzt a klubba, de az átigazolásaikat nézve ha tolt is, nem azért, hogy utána 100 milliós negatívummal felvásárolják fél európát, mint a Chelsea-City vagy most az MU.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Vissza: “www.nb1.hu”