Hosszú kihagyás után, súlyos betegséget legyőzve tért vissza a pályára Lakatos László, a Diósgyőr U17-es csapatának támadója. Az utánpótlás válogatott tehetség kezében 2016 februárjában fedeztek fel daganatot, a kezelések azonban sikeresnek bizonyultak, az orvosok szerint jelenleg tünetmentes.
„A halállal küzdöttem sajnos, ez a tudat pedig meg tudja gyengíteni az ember lelkét – nyilatkozta az M4 Sporton csütörtökön debütáló DVTK-magazinban Lakatos László, korábbi jelentés a játékos állapotáról erre a linkre kattintva érhető el. – Mindvégig a futballra koncentráltam, arra, hogy minél hamarabb vége legyen és minél hamarabb visszatérjek ide, minél hamarabb pályán legyek. Úgy gondoltam, hogy akkor van mindennek vége, amikor a pályára kijövök. És így is éreztem, amikor kijöttem újra a pályára. Ott volt az, hogy minden kő leesett a szívemről, megnyugodtam, amikor a pályára kiléptem. Olyan felhőtlenül boldog voltam, mint életemben szerintem még soha, amikor ide visszatértem. Nekem ez a második családom.”
A csatár hozzátette, hogy a betegsége alatt és a visszatérése után is rengeteg támogatást kapott a klubtól, a stábtól és a játékosoktól egyaránt. Következő célja, hogy minél hamarabb felkerülhessen a felnőtt csapathoz Bódog Tamás keze alá, majd megmutatni magát a közönségnek. „Mert itt Diósgyőrben nagyon szeret a közönség, azt tudom.”
Vitelki Zoltán, a diósgyőri utánpótlás vezetőedzője szerint ilyen esetben a lehető legrosszabb magatartás, ha sajnáljuk a betegséggel küzdő embert. „Én mondtam Lacinak, hogy ugyanúgy kezellek, mint előtte, nem foglak sajnálni, játékosként foglak kezelni. Mindenben melletted vagyok, de nem fogom veled éreztetni azt, hogy te beteg vagy.” A tréner Lakatos Lászlót nagyon erős, céltudatos egyéniségként jellemezte. „Kevés olyan játékos van, aki ennyire futballista akar lenni. Nem jó körülmények között él, neki szinte az egyetlen lehetősége a futball, hogy kitörjön. Sokat kihagyott, de ahogy visszaszállt az edzésbe, mintha nem is hagyott volna ki semennyi időt.”
Az utolsó forduló bíróküldése - NB1.hu
Az utolsó forduló bírói