Csank nem bízik az MTK-ban

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.05.23. 10:15

Budapest – A korábbi kapitány megreformálná az NB I-et

Aligha lehetne élesebb a verseny a magyar labdarúgó NB I-ben, az utolsó játéknap előtt, ugyanis a bajnok, a 3. helyezett és az egyik kieső kiléte is kérdőjeles. Mindenkinek megvan a maga favoritja és véleménye, az nb1.hu pedig Csank Jánossal, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányával értékelte az esélyeket.

„Itt van mögöttem Bódog Tamás, megkérdezzem tőle?” – kérdezett vissza egy félmosoly kíséretében a hívásunk időpontjában éppen autóbusszal utazó 70 éves szakember, amikor arra kerestük a  választ, szerinte ki fog kiesni a Debrecen, DVTK, MTK Budapest hármasból. – A Pakstól függ, bevallom férfiasan, mert ha náluk nem nyer az MTK, akkor a másik párharc résztvevői semmiképpen sem tudnak kiesni – vázolta a tényállást Csank. „Ha a Paks bravúrt csinál, akkor a másik párharc eredménye mindegy is, bár az talán nem bravúr, ha a Paks otthon megveri az MTK-t, sokkal inkább papírforma eredmény volna elvileg. Nehezen tudom elképzelni, hogy az MTK nyer, de előfordulhat persze. Itt csak jósolgatni tudunk, okos nem lehet az ember.”

Az MTK sorsa a saját kezében van - NB1.hu

Poór Patrik nem tippelt a második kieső kilétére

Miközben a buszjárat – s fedélzetén a korábban több élvonalbeli vagy alacsonyabb osztályú együttest felkészítő mester – haladt tovább, Csank János továbbszőtte a kiesés elkerüléséért folytatott csatározást. Szigorúan szakmai érvek menték.

„Nem szabad ilyet mondani, de én nem értek egyet a 12 csapatos élvonallal. Ugyanakkor ez van, ha így döntött a szövetség, ezt el kell fogadni. Viszont ha a 16 csapatból két kieső volt, akkor a 12-ből nem kéne kettőnek kiesni. Essen ki egy, kettőt én osztályozóra tennék, hogy élesebb legyen a verseny. A jelenlegi szisztémának az a veszélye, hogy így gyakorlatilag nincs alkotó légkör, hiszen bármelyik pillanatban kiesésre állhat bárki, aki kikap a középmezőnyben. Ilyen körülmények között felszabadult játékról nagyon nehéz beszélni. Ennek köszönhetően jó pár meccsen ez az óvatoskodás jellemző volt, ez azért nem annyira jó.”

A szakember érdeklődve figyeli a Budapest Honvéd és a Videoton aranycsatáját is, amely szerinte taktikai játszmát hozhat. A végső győztesre azonban nem tudott tippelni. „A tét miatt érdekes lesz, hogyan ugranak egymásnak a csapatok. Kíváncsi leszek, az edzők hogyan közelítik meg ezt a meccset, illetve arra is, hogy a felfokozott hangulatban a játékosok mit tudnak kihozni magukból. Itt is csak találgatni lehet, pillanatnyi formák döntenek. Az biztos, hogy taktikailag érdekes lesz a dolog, nem tudom, Rossi mit talál ki. Ahogy Debrecenben is néztem a Honvéd játékát, taktikai szempontból elég jók, totálisan hosszú labdákkal játszottak, kihasználták, hogy a belső védők lassúak voltak. Ez be is jött. A Videoton középpályásai rengetegszer vezetnek labdákat az ellenfélre. Kíváncsi leszek, hogy ilyen masszívan védekező csapat, mint a Honvéd, mit tud velük kezdeni majd.”

RC
Moderátor

Re: Csank nem bízik az MTK-ban

HozzászólásSzerző: RC » 2017.05.23. 10:29

"Ha a Paks bravúrt csinál, akkor a másik párharc eredménye mindegy is, bár az talán nem bravúr, ha a Paks otthon megveri az MTK-t, sokkal inkább papírforma eredmény volna elvileg."

Jól van :)
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.05.23. 10:32

Még az hiányzik a magyar futballnak, h a fővadász megreformálja. Ebben még lenne is némi igazság -
"A jelenlegi szisztémának az a veszélye, hogy így gyakorlatilag nincs alkotó légkör, hiszen bármelyik pillanatban kiesésre állhat bárki, aki kikap a középmezőnyben. Ilyen körülmények között felszabadult játékról nagyon nehéz beszélni. Ennek köszönhetően jó pár meccsen ez az óvatoskodás jellemző volt, ez azért nem annyira jó.”
- de nincs, mivel alkotó légkörről beszélni a hazai bajnokság kapcsán vicces, az pedig, h kicsi a különbség az elsők és az utolsók között változatosabbá teszi az egészet. Ez pedig a maximum amit a bajnoki rendszer átszervezésétől várni lehet.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2017.05.23. 10:48

A 16 csapatban egyetértek vele, és akkor is ezt tenném ha most a csapatunk dobogóért küzdene. Magyar ember nem ilyen bisz-basz 10+12 csapatos szarokhoz szokott, mint a svájciak, osztrákok. Szar a magyar foci minősége, de szerintem nem attól lesz jobb vagy rosszabb, hogy 12 vagy 16 csapat van benne. 18-20 valóban irreálisan sok lenne, de 16 még pont beleférne...
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2017.05.23. 11:02

Maradonapoli írta:A 16 csapatban egyetértek vele, és akkor is ezt tenném ha most a csapatunk dobogóért küzdene. Magyar ember nem ilyen bisz-basz 10+12 csapatos szarokhoz szokott, mint a svájciak, osztrákok. Szar a magyar foci minősége, de szerintem nem attól lesz jobb vagy rosszabb, hogy 12 vagy 16 csapat van benne. 18-20 valóban irreálisan sok lenne, de 16 még pont beleférne...
Jöhet a létszámbővítés. :)

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.05.23. 11:39

nyúl írta:
Maradonapoli írta:A 16 csapatban egyetértek vele, és akkor is ezt tenném ha most a csapatunk dobogóért küzdene. Magyar ember nem ilyen bisz-basz 10+12 csapatos szarokhoz szokott, mint a svájciak, osztrákok. Szar a magyar foci minősége, de szerintem nem attól lesz jobb vagy rosszabb, hogy 12 vagy 16 csapat van benne. 18-20 valóban irreálisan sok lenne, de 16 még pont beleférne...

várd ki a végét :)
http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i ... k-a-tervei
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2017.05.23. 11:53

SuperDepor írta:
nyúl írta:

a 14 csapattal egyetértek Pinyővel, a 16 talán tényleg egy kicsit sok volt
viszont ez nálam valahogy úgy nézne ki, hogy a bajnokság a rendes 1 idegen, 1 hazai szisztémában 26 fordulós lenne, cserébe a kupameccsek is szombaton lennének
lenne 1 fix kieső és 2 osztályozós
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Gunners
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Gunners » 2017.05.23. 12:28

Pont ilyenkor szokott váratlan dolgokat húzni az MTK. :)
Go Gunners Hajrá Videoton

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.05.23. 12:37

én sem az MTK-ban sem Csankban nem bízok
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Skiczpauß
BL-menõ

HozzászólásSzerző: Skiczpauß » 2017.05.23. 17:02

ManBat írta:
SuperDepor írta:
nyúl írta:Jöhet a létszámbővítés. :)

viszont ez nálam valahogy úgy nézne ki, hogy a bajnokság a rendes 1 idegen, 1 hazai szisztémában 26 fordulós lenne, cserébe a kupameccsek is szombaton lennének

Szerintem itt pont a Fővadász meglátása a jó. 1 kieső, két osztályozós. Így az NB2 két másik dobogójának is van értéke. 12 "profi" csapat meg csak van, ennyi fűtött pálya legyen, és szeptembertől májusig tartson a bajnokság, menjen folyamatosan!
Köszönünk mindent, Maestro!
HIHETETLEN, megérhettem, amit csak legszebb álmaimban mertem hinni:
BAJNOK KISPEST 2016/2017!!!
14 14 14 14 14 14

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2017.05.23. 17:30

Skiczpauß írta:
ManBat írta:
SuperDepor írta:várd ki a végét :)

Szerintem itt pont a Fővadász meglátása a jó. 1 kieső, két osztályozós. Így az NB2 két másik dobogójának is van értéke. 12 "profi" csapat meg csak van, ennyi fűtött pálya legyen, és szeptembertől májusig tartson a bajnokság, menjen folyamatosan!

szvsz az, hogy egy ország 9. legjobb csapata is lehessen kieső, az már a beteg kategória
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Westman
Tartalék

HozzászólásSzerző: Westman » 2017.05.23. 17:51

Ez a 12 csapatos dolog nem nagyon buli a maga 3 körével,mert azért a kétszeri hazai pálya nem teljesen egyenlő feltétel ha verseny sportot nézek, ha ragaszkodnak ehhez akkor vigyék a harmadik körben semleges pályára a meccseket ennek a megoldásnak sok hátránya van tehát ugye nem igazán jó. Ami most viszont jó az az hogy az NB2 tényleg erősebb lett mert azért ott van 5-6 csapat aki bizony az első 2 helyre pályázhat(ott). Fiatalok szerepeltetése,egy Kövesd,Kisvárda,Balmaz és hasonlók csak a nagy csapatok kölcsönvett fiataljait tudná használni,ez nem jó mert így az amúgy is erősebb erősödhetne még tovább.Cél az lenne ideális esetben hogy minél több hasonló erősségű csapat legyen az NB1-ben és az NB2-ben is,ezzel emelkedhetne a színvonal. Na de ezt hogy lehetne elérni? Én bizony vissza állítanám a tartalék bajnokságot az NB1-ben itt játszanának a fiatalok (akik az Nb1-ben még nem de itt kaphatnának lehetőséget,lenne egy előszoba ahonnan bármikor beléphet ha úgy adódik ezzel kapnának motivációt),azok akik sérülésből jönnek vissza,és a padot koptató Radó,Kovács és hasonló "őstehetségek" lenne egy elég színes bajnokság ami formában tartaná azokat is akik most éppen meccshiányosak,ez tuti elszipkázna az NB2-ből pár embert,de a felszabaduló helyekre simán belépnének a különböző klubok kölcsönadott fiataljai akik tényleg eléggé ígéretesek.

Ha végig olvassa valaki lehet látni ebben is van pár necces pont,ugye hogy nem olyan könnyű megoldani a dolgot,mint azt sokszor képzeljük?

Westman
Tartalék

HozzászólásSzerző: Westman » 2017.05.23. 17:57

ManBat írta:
Skiczpauß írta:
ManBat írta:a 14 csapattal egyetértek Pinyővel, a 16 talán tényleg egy kicsit sok volt

szvsz az, hogy egy ország 9. legjobb csapata is lehessen kieső, az már a beteg kategória

Egy szóval sem mondta azt hogy 2 játszana osztályzót és 2 meg kiesne. Ha 14 lenne a létszám akkor az utcsó stabil kieső,a 13. meg 12. helyezett pedig meccsezne az NB2 2. és 3. helyezettjével egymással,de ebben azért van némi veszély mert így hígulhat az NB1. Látjuk hogy így is lifteznek NB1 és Nb2 közt a felkerülök sok esetben.

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2017.05.24. 10:51

Westman írta:
ManBat írta:
Skiczpauß írta:Szerintem itt pont a Fővadász meglátása a jó. 1 kieső, két osztályozós. Így az NB2 két másik dobogójának is van értéke. 12 "profi" csapat meg csak van, ennyi fűtött pálya legyen, és szeptembertől májusig tartson a bajnokság, menjen folyamatosan!

Egy szóval sem mondta azt hogy 2 játszana osztályzót és 2 meg kiesne. Ha 14 lenne a létszám akkor az utcsó stabil kieső,a 13. meg 12. helyezett pedig meccsezne az NB2 2. és 3. helyezettjével egymással,de ebben azért van némi veszély mert így hígulhat az NB1. Látjuk hogy így is lifteznek NB1 és Nb2 közt a felkerülök sok esetben.

Miért hígulna? Ha osztályozón feljut a másodosztályú az elsőosztályúval szemben akkor erősebb nem? Az osztályozós rendszerben épphogy kevésbé hígulna.
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."

Vissza: “www.nb1.hu”