Ifjabb Dárdai a német válogatottat választotta

Vénaszkenner
Serdülõ

Re: Ifjabb Dárdai a német válogatottat választotta

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.17. 22:34

Sub Pop írta:
Vénaszkenner írta:A kis buzi. De még mindig meglepődnek ha nem lenne felnőtt magyar válogatott.

Akkora senki nem lehet mint te.

Éppen ellenkezőleg: az ő korában, hasonló helyzetben, én már tudtam, ki vagyok, hova tartozok. Amúgy szerintem ő is tisztában van ezzel, csak nem akar Magyarországra utazni minden hónapban, ami teljesen érthető. Majd felnőttben jól választ. Ha nem, nagy nehezen el kell fogadni és többé nem törődni vele. Fogjanak akkor kezet Garicssal és Otigbával és eredjenek együtt a picsába. Te meg örömtáncot járj, te mazochista.
"Ha sétálok a sporttelepen és meglátom a szemetet a földön, akkor nem felhívok valakit, hogy jöjjön oda és szedje fel, hanem lehajolok érte és kidobom." (Kubatov Gábor, 2017)

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.17. 22:59

Sub Pop írta:
Vénaszkenner írta:A kis buzi. De még mindig meglepődnek ha nem lenne felnőtt magyar válogatott.

Éppen ellenkezőleg: az ő korában, hasonló helyzetben, én már tudtam, ki vagyok, hova tartozok. Amúgy szerintem ő is tisztában van ezzel, csak nem akar Magyarországra utazni minden hónapban, ami teljesen érthető. Majd felnőttben jól választ. Ha nem, nagy nehezen el kell fogadni és többé nem törődni vele. Fogjanak akkor kezet Garicssal és Otigbával és eredjenek együtt a picsába. Te meg örömtáncot járj, te mazochista.
"Ha sétálok a sporttelepen és meglátom a szemetet a földön, akkor nem felhívok valakit, hogy jöjjön oda és szedje fel, hanem lehajolok érte és kidobom." (Kubatov Gábor, 2017)

Littbarski
Moderátor

HozzászólásSzerző: Littbarski » 2017.04.17. 23:15

nem lep meg főleg annak tudatában, hogy a szent tehén apuci is lemondta egy időben a válogatottságot a klubja miatt, hogy aztán a válogatott kispadját is ugródeszkának használja (win-win szituáció volt mindenkinek). nincs persze vele, velük semmi bajom, csak a helyén kell kezelni a dolgokat.

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.17. 23:34

Littbarski írta:nem lep meg főleg annak tudatában, hogy a szent tehén apuci is lemondta egy időben a válogatottságot a klubja miatt, hogy aztán a válogatott kispadját is ugródeszkának használja (win-win szituáció volt mindenkinek). nincs persze vele, velük semmi bajom, csak a helyén kell kezelni a dolgokat.

Az első állítás jóindulattal féligazság: egy edzőtábort mondott le egyszer, mikor nem volt teljesen egészséges. A második megmosolyogtató. Bárcsak többeknek sikerülne ugródeszkaként kihasználni a magyar kapitányságot. Ott és akkor, öt nappal Bukarest előtt, észak-ír hazai vereség után, nem úgy nézett ki mint egy win-win situation.

gw
kávboj

HozzászólásSzerző: gw » 2017.04.18. 06:43

Vénaszkenner írta:
Sub Pop írta:

es mi tortent, hogy aztan ez ennyire elveszett?
E.E.E.

kávbojnak úgysem tűnsz, csak marhapásztornak

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.04.18. 08:10

A magyar labdarúgás legkisebb gondja, h az ifj Dárdai a német vagy a magyar korosztályos válogatottat választja. A nationalelf teljesen más kategória, kíváncsi vagyok, h ott egyáltalán szóba fog e jönni, ahhoz minimum Európa klasszisnak kell lennie.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.04.18. 09:03

Vénaszkenner írta:
Sub Pop írta:

Te még most sem tudod, bazmeg...

Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.04.18. 09:07

Gunners írta:
Mrs.Dolcetti írta:Ez U18 a link szerint. Csodálkoztam volna ha a felnőttbe máris meghívták volna.
Azért ha valóban német válogatott lesz fura lenne ha Pali meg magyar szöv. kap lenne újra.

Nagyon nagy tehetségnek kell ahhoz lennie hogy felnőtt szinten is számításba vegyék majd, UP válogatottság sok szart nem ér. Ha "csak" egy stabil Bundesliga játékos lesz akkor marad neki a magyar válogatott.

De ér, csak nem azt, m it mi, magyar futballzseniuszok képzelünk róla... ott arra használják az UP szintet, amire való. Itt meg még mindig arra ferjük a szánalmasan kicsi faszunkat, hogy elitkör, meg UP bronz, meg ilyen faszságok... meg lámpavasra húznánk a szövetségi edzőt, ha épp kihagy valami hipertálentumot.
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.04.18. 09:28

SuperDepor írta:A magyar labdarúgás legkisebb gondja, h az ifj Dárdai a német vagy a magyar korosztályos válogatottat választja. A nationalelf teljesen más kategória, kíváncsi vagyok, h ott egyáltalán szóba fog e jönni, ahhoz minimum Európa klasszisnak kell lennie.

szerintem már a buziteszten el fog bukni, el sem jut az Európa klasszis vizsgáig
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.18. 09:52

Reginald McFreez írta:
Gunners írta:
Mrs.Dolcetti írta:Ez U18 a link szerint. Csodálkoztam volna ha a felnőttbe máris meghívták volna.
Azért ha valóban német válogatott lesz fura lenne ha Pali meg magyar szöv. kap lenne újra.

Nagyon nagy tehetségnek kell ahhoz lennie hogy felnőtt szinten is számításba vegyék majd, UP válogatottság sok szart nem ér. Ha "csak" egy stabil Bundesliga játékos lesz akkor marad neki a magyar válogatott.

De ér, csak nem azt, m it mi, magyar futballzseniuszok képzelünk róla... ott arra használják az UP szintet, amire való. Itt meg még mindig arra ferjük a szánalmasan kicsi faszunkat, hogy elitkör, meg UP bronz, meg ilyen faszságok... meg lámpavasra húznánk a szövetségi edzőt, ha épp kihagy valami hipertálentumot.

Gratulálok. Micsoda egyéni gondolat. Ezt soha nem olvastam korábban, mondjuk az NSO-fórum legsötétebb proletárjaitól sem. Igen, a németek annyira nem veszik komolyan az utánpótlás tornákat hogy minden másodikat megnyerik.

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.04.18. 10:22

Vénaszkenner írta:
Reginald McFreez írta:
Gunners írta:Nagyon nagy tehetségnek kell ahhoz lennie hogy felnőtt szinten is számításba vegyék majd, UP válogatottság sok szart nem ér. Ha "csak" egy stabil Bundesliga játékos lesz akkor marad neki a magyar válogatott.

Gratulálok. Micsoda egyéni gondolat. Ezt soha nem olvastam korábban, mondjuk az NSO-fórum legsötétebb proletárjaitól sem. Igen, a németek annyira nem veszik komolyan az utánpótlás tornákat hogy minden másodikat megnyerik.

Hogy mennyire veszik komolyan, meg mennyire eredményesek, az két külön dolog. Összefüggésben vannak, csak épp az ok-okozat nem stimmel. Ugyanis nem azért eredményesek, mert arra hegyezik ki az UP-képzést, hanem az UP képzés eredményességének az okozata rendszeres eredményes versenyszereplés.

nick2005
Sztár

HozzászólásSzerző: nick2005 » 2017.04.18. 10:33

Vénaszkenner írta:
Sub Pop írta:

Amikor téged hívtak az utánpótlás válogatottba, akkor éppen a Bundesligában játszottál és Németországban nőttél fel születésedtől fogva? Vagy mi volt a "hasonló helyzet" ?
Hasonló helyzet, amiben nálunk Koman Vladimir volt. Ő Magyarországon nőtt fel 2 éves korától (amikor az édesapja Magyarországra igazolt focizni), de szülei mindketten ukránok. Az ő helyzete annyiban volt másabb, hogy időközben fiatalon Olaszországba szerződött. De őt minden Magyarországhoz kötötte, itt nőtt fel, ide járt iskolába, a magyar kultúrát ismerte, itt voltak a barátai, stb.
########################
HAJRÁ HALI!

famate
Sztár

HozzászólásSzerző: famate » 2017.04.18. 11:04

nick2005 írta:
Vénaszkenner írta:
Sub Pop írta:Akkora senki nem lehet mint te.

Amikor téged hívtak az utánpótlás válogatottba, akkor éppen a Bundesligában játszottál és Németországban nőttél fel születésedtől fogva? Vagy mi volt a "hasonló helyzet" ?
Hasonló helyzet, amiben nálunk Koman Vladimir volt. Ő Magyarországon nőtt fel 2 éves korától (amikor az édesapja Magyarországra igazolt focizni), de szülei mindketten ukránok. Az ő helyzete annyiban volt másabb, hogy időközben fiatalon Olaszországba szerződött. De őt minden Magyarországhoz kötötte, itt nőtt fel, ide járt iskolába, a magyar kultúrát ismerte, itt voltak a barátai, stb.

Koman szerintem ment volna ukránnak is, csak nem kellett.
Vénaszkennernél egyszerűbb a történet, őt itthonról senki nem hívta, így végül a román csörgőlabda válogatottat választotta.
http://benfica.blog.nepsport.hu/
Fehér Miklós 1979-Para Sempre. Sosem feledünk!
Casillas-Nesta, Maldini, R. Carlos- Zidane, Rui Costa- Figo, Rivaldo, Beckham- Ronaldo, Nuno Gomes

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.18. 11:27

Reginald McFreez írta:
Vénaszkenner írta:
Reginald McFreez írta:De ér, csak nem azt, m it mi, magyar futballzseniuszok képzelünk róla... ott arra használják az UP szintet, amire való. Itt meg még mindig arra ferjük a szánalmasan kicsi faszunkat, hogy elitkör, meg UP bronz, meg ilyen faszságok... meg lámpavasra húznánk a szövetségi edzőt, ha épp kihagy valami hipertálentumot.

Hogy mennyire veszik komolyan, meg mennyire eredményesek, az két külön dolog. Összefüggésben vannak, csak épp az ok-okozat nem stimmel. Ugyanis nem azért eredményesek, mert arra hegyezik ki az UP-képzést, hanem az UP képzés eredményességének az okozata rendszeres eredményes versenyszereplés.

Vagyis azért nyerik sorra az utánpótlás tornákat mert eredményesek? És azért eredményesek mert sorra nyerik az utánpótlás tornákat? Fantasztikus logikai érvelés.

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.04.18. 11:48

Vénaszkenner írta:
Reginald McFreez írta:
Vénaszkenner írta:Gratulálok. Micsoda egyéni gondolat. Ezt soha nem olvastam korábban, mondjuk az NSO-fórum legsötétebb proletárjaitól sem. Igen, a németek annyira nem veszik komolyan az utánpótlás tornákat hogy minden másodikat megnyerik.

Vagyis azért nyerik sorra az utánpótlás tornákat mert eredményesek? És azért eredményesek mert sorra nyerik az utánpótlás tornákat? Fantasztikus logikai érvelés.

Igazad van, sokkal szájbarágósabban kellett volna leírnom, de nekem úgy rémlett, hogy nem vagy értelmi fogyatékos. Őszintén szólva még mindig nem hiszem ezt, ezért adok egy kis időt, hogy megpróbáld megérteni, mielőtt megsértenélek azzal, hogy úgy magyarázzam el neked, ahogy még egy retardált is megértené. Azért egy kis mankót... á, de tudod mit, geciokos vagy te, nem kell neked mankó.

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.18. 12:19

Reginald McFreez írta:
Vénaszkenner írta:
Reginald McFreez írta:Hogy mennyire veszik komolyan, meg mennyire eredményesek, az két külön dolog. Összefüggésben vannak, csak épp az ok-okozat nem stimmel. Ugyanis nem azért eredményesek, mert arra hegyezik ki az UP-képzést, hanem az UP képzés eredményességének az okozata rendszeres eredményes versenyszereplés.

Igazad van, sokkal szájbarágósabban kellett volna leírnom, de nekem úgy rémlett, hogy nem vagy értelmi fogyatékos. Őszintén szólva még mindig nem hiszem ezt, ezért adok egy kis időt, hogy megpróbáld megérteni, mielőtt megsértenélek azzal, hogy úgy magyarázzam el neked, ahogy még egy retardált is megértené. Azért egy kis mankót... á, de tudod mit, geciokos vagy te, nem kell neked mankó.

Akkor térjünk vissza az eredeti (több értelemben) gondolatodhoz. Szerinted a németek "arra használják az UP szintet, amire való". Eközben mi "arra ferjük [sic!] a szánalmasan kicsi faszunkat, hogy elitkör, meg UP bronz, meg ilyen faszságok". Nehéz ebből mást kivenni, minthogy "mi" (kik? Szurkolók? Média? Szakemberek?) túl komolyan vesszük az utánpótlás tornákat, szemben a németekkel. Kíváncsivá tettél: mit kellene csinálni? Nem kellene komolyan venni, úgy mint (állításod szerint) a németek? Vagyis el kellene engedni még azokat a kis részsikereket amiket szökőévente elérünk utánpótlás szinten - mi helyett, egészen pontosan? És ezt hogy kell elképzelni praktikusan? Ne a legjobb kerettel álljunk ki (ha nem, akkor kikkel?)? Netán a fiúknak mondjuk el meccs előtt, hogy nem fontos nyerni? A németek ezt teszik?

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.04.18. 12:54

Vénaszkenner írta:
Reginald McFreez írta:
Vénaszkenner írta:Vagyis azért nyerik sorra az utánpótlás tornákat mert eredményesek? És azért eredményesek mert sorra nyerik az utánpótlás tornákat? Fantasztikus logikai érvelés.

Akkor térjünk vissza az eredeti (több értelemben) gondolatodhoz. Szerinted a németek "arra használják az UP szintet, amire való". Eközben mi "arra ferjük [sic!] a szánalmasan kicsi faszunkat, hogy elitkör, meg UP bronz, meg ilyen faszságok". Nehéz ebből mást kivenni, minthogy "mi" (kik? Szurkolók? Média? Szakemberek?) túl komolyan vesszük az utánpótlás tornákat, szemben a németekkel. Kíváncsivá tettél: mit kellene csinálni? Nem kellene komolyan venni, úgy mint (állításod szerint) a németek? Vagyis el kellene engedni még azokat a kis részsikereket amiket szökőévente elérünk utánpótlás szinten - mi helyett, egészen pontosan? És ezt hogy kell elképzelni praktikusan? Ne a legjobb kerettel álljunk ki (ha nem, akkor kikkel?)? Netán a fiúknak mondjuk el meccs előtt, hogy nem fontos nyerni? A németek ezt teszik?

Először is nem írtam, hogy a németek nem veszik komolyan az UP tornákat, hanem arra használják, amire való. Nem ugyanaz. Nem magyarázom el, miért, valószínűleg te is pontosan tudod. Egyébként igen, az utánpótlás sikereket szépen a helyén kell(ene)kezelni, amit mi (szurkolók, média, szakemberek) nem feltétlen kezelünk a helyén. Értem én, hogy nekünk ennyi jut, és ennek is örülni kell(ene), de az utánpótlás elsősorban nem azért van, hogy vitrindíszítő sikereket érjen el, hanem azért, hogy közülük olyan játékosok kerüljenek ki, tényleg megállják a helyüket a felnőttek között. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy az egykori U bronzos legényeinkből nem lett volna több, ha nem kenjük fel őket sztárrá. Na meg eleve nem tizenegy UP válogatott szintű spílert kell összegereblyézni, hanem hatvanat, vagy százat, mert abból lesz majd esetleg egy ütős felnőtt válogatott - de ez már megint egy másik kérdés; asszem ennek az alapjait pedzegeti Dárdai is, amikor asszondja, hogy nincs "összjáték" az iskolák és az akadémiák között.

A praktikusság mögé böffentett gúnyolódásodra nem reagálok, nyilván nem gondolod, hogy ilyesmit gondolok.

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.18. 13:56

Reginald McFreez írta:
Vénaszkenner írta:
Reginald McFreez írta:Igazad van, sokkal szájbarágósabban kellett volna leírnom, de nekem úgy rémlett, hogy nem vagy értelmi fogyatékos. Őszintén szólva még mindig nem hiszem ezt, ezért adok egy kis időt, hogy megpróbáld megérteni, mielőtt megsértenélek azzal, hogy úgy magyarázzam el neked, ahogy még egy retardált is megértené. Azért egy kis mankót... á, de tudod mit, geciokos vagy te, nem kell neked mankó.

Először is nem írtam, hogy a németek nem veszik komolyan az UP tornákat, hanem arra használják, amire való. Nem ugyanaz. Nem magyarázom el, miért, valószínűleg te is pontosan tudod. Egyébként igen, az utánpótlás sikereket szépen a helyén kell(ene)kezelni, amit mi (szurkolók, média, szakemberek) nem feltétlen kezelünk a helyén. Értem én, hogy nekünk ennyi jut, és ennek is örülni kell(ene), de az utánpótlás elsősorban nem azért van, hogy vitrindíszítő sikereket érjen el, hanem azért, hogy közülük olyan játékosok kerüljenek ki, tényleg megállják a helyüket a felnőttek között. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy az egykori U bronzos legényeinkből nem lett volna több, ha nem kenjük fel őket sztárrá. Na meg eleve nem tizenegy UP válogatott szintű spílert kell összegereblyézni, hanem hatvanat, vagy százat, mert abból lesz majd esetleg egy ütős felnőtt válogatott - de ez már megint egy másik kérdés; asszem ennek az alapjait pedzegeti Dárdai is, amikor asszondja, hogy nincs "összjáték" az iskolák és az akadémiák között.

A praktikusság mögé böffentett gúnyolódásodra nem reagálok, nyilván nem gondolod, hogy ilyesmit gondolok.

Szerintem senkinek nem újdonság hogy jó felnőtt játékosokat kellene nevelni, nem jó utánpótlás csapatokat. Annyira klisé lett ez, hogy még Csányi is elmondta, nem egyszer. Mítosznak tartom hogy míg mi véresen komolyan vesszük az utánpótlás tornákat, sikereket elérve, a többi ország, lazán véve a dolgot, röhög rajtunk hogy mit erőltetünk, majd felnőtt korban lealáznak minket. Nem vagyunk sikeresek utánpótlás szinten sem. Utánpótlásunk jól tükrözi felnőtt futballunk szintjét.

Nézzük a tényeket: mikor voltunk utoljára U21-es EB-n (a legrangosabb utánpótlás torna)? Nincs időm utánanézni, de szerintem soha. Mikor voltunk utoljára U20-as VB-n (kevésbé rangos FIFA-torna)? 2005-ös megalapítása óta kétszer (2009, 2015) - pedig minden második évben rendezik. Mikor voltunk utoljára U19-es EB-n (mint UEFA-torna, elég rangos)? 2008-ban - pedig minden évben rendezik. Mikor voltunk utoljára U17-es EB-n, mielőtt most kijutottunk? 2006-ban - pedig minden évben megrendezik.

Ez minden, csak nem sikeres mérleg. Több év úgy telt el, hogy az elitkörökben (más szóval: második selejtező!) sem jutottal el U17-es és U19-es csapataink. U21-ben egy playoff-ig sem juttotunk el emberemlékezet óta, vagy talán soha.

Tehát ha még a fentieket is túlzott sikerorientáltságnak tartod, nem tudom mi lenne neked jó. Nekem az, ha mondjuk minden második-harmadik évben lennének csapataink U17-es és/vagy U19-es, neadjisten U21-es, tornákon. Akkor lenne miből meríteni.

ravanelli
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: ravanelli » 2017.04.18. 14:45

^^^^^^^
Az utánpótlás nevelés sikerét nem abban mérik, hogy szerepelnek az utánpótlás csapatok/válogatottak, hanem hány kész játékost tudnak kinevelni a jobb, lehetőleg a legjobb ligákba. A magyar utánpótlás nevelés sem azért gyenge, mert ritkán jutunk ki mondjuk az u19 vagy az u21 ebre, hanem azért mert ritkán tudunk kinevelni játékosokat a topligákba.
A németek (és a többiek) is szinte egész biztosan komolyan veszik ezeket az utánpótlás tornákat, de azt látni kell, hogy attól hogy valaki a legjobb a korosztályában 17 éves korában, még simán megrekedhet a fejlődésben és elveszik (elég csak Koman, Németh, Gulácsi féle generációra gondolni). Sőt a többség így jár.
"A játékosok még véletlenül se higgyék azt, hogy ők tisztelik meg a közönséget, hanem éppen fordítva. A játékos érezze magát megtisztelve, hogy egy nemzet színeit képviselheti a nagyvilágban. Ez egy íratlan törvénye a közösség képviseletének, és ez nemcsak a sportra, hanem a világon minden másra igaz." Grosics Gyula

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.18. 15:20

ravanelli írta:^^^^^^^
Az utánpótlás nevelés sikerét nem abban mérik, hogy szerepelnek az utánpótlás csapatok/válogatottak, hanem hány kész játékost tudnak kinevelni a jobb, lehetőleg a legjobb ligákba. A magyar utánpótlás nevelés sem azért gyenge, mert ritkán jutunk ki mondjuk az u19 vagy az u21 ebre, hanem azért mert ritkán tudunk kinevelni játékosokat a topligákba.
A németek (és a többiek) is szinte egész biztosan komolyan veszik ezeket az utánpótlás tornákat, de azt látni kell, hogy attól hogy valaki a legjobb a korosztályában 17 éves korában, még simán megrekedhet a fejlődésben és elveszik (elég csak Koman, Németh, Gulácsi féle generációra gondolni). Sőt a többség így jár.

Az a baj, hogy a kivételekre koncentráltok. Akkor hasonlítsd össze hány játékosunk jutott ki külföldi klubokba a tornákra kijutó utánpótlás generációktól a tornákra nem kijutó generációkkal. Van-e korreláció? Költői a kérdés.

Én nem azt mondom hogy lehetetlen sikeres karriert elérni utánpótlás tornák nélkül, vagy hogy sikeres karrierhez feltétel utánpótlás tornákra kijutni. De nagyobb esély van ott felkelteni külföldi klubok érdeklődését mint egy NB1-es klub ificsapatában és, nem utolsó sorban, kiváló alkalom nemzetközi tapasztalatot szerezni. A lényeg: nem azért szar a magyar futball mert mindent az utánpótlás tornákra kihegyezünk. Nem látom jelét, hogy bármit is kihegyezünk azokra, mert akkor elértünk volna valami komolyat, lenne tendencia. Az eredmények azt mutatják, hogy a magyar utánpótlás válogatottak "sikerei" visszatükrözik a felnőtt csapat szintjét.

Vissza: “www.nb1.hu”