Gera azért játszik még, főleg azért kezdőként, mert pl. ezen a meccsen Király és Juhász hiányán kívül meg kellett oldani Fiola és Guzmics pótlását is, miközben a támadásokban leginkább hasznos Kleinheisler sem volt. Ha összeszámolod, akkor ez 9 hónap alatt a stabil kezdőből már mondhatni 5 játékos (Juhászt nem számítva 4, tudom, hogy az EB-felé nem volt kezdő már, de legalább volt egy jó védőnk cserében), a fele csapat. És közben Dzsudzsák is kifele jár már, másik szélsőnk különösebben eddig nem tudott nagyon alkotni, pedig Lovrencsicsben minden alkalommal bízok, lendületes, szinte megállíthatatlannak tűnik, ha elindul, együtt él a meccsel, de valahogy szinte mindig emlék nélküli marad a meccsek után.. Szóval azért ez súlyos váltás, nem perememberek, hanem alapemberek cserélődnek folyamatosan, Svájc meg Portugália ellen, ha van keretváltás a kiöregedés miatt, akkor ez most az.. És persze lehet mondani, hogy máshol, meg ilyenek, csak minek. Ez van itthon, még egy normális hosszúságú kispadot se tudunk letenni, a kulcsposztokat biztosítva, nemhogy 1-2 alapemberen felüli hiányzókat elbírjunk..
Littbarski írta:kisbene írta:Mivel erős generációváltásban vagyunk, a VB-selejtező kezdetével már gyakorlatilag az EB-selejtezőkre készülünk.. A magyar válogatott nem bírja el még ilyen szűk továbbjutási lehetőségek mellett, hogy a csapat gerincét és vezéreit megadó játékosokat csak úgy hirtelen kicseréljünk nemzetközi komoly rutintól mentes, lelkes de nem túlságosan képzett fiatalokkal.. Néha nem tudom, mit várnak az emberek idehaza, mit éreznek realitásnak, pedig szerintem baromira rá lehet érezni, hogy mik a valós lehetőségeink és esélyeink. A 24 csapatos EB-vel az EB-re kijutás valós cél és lehetőség lehet, a VB-re kijutás meg nem csak bravúr hanem óriási mázli is lenne jelen helyzetben. És 10 év múlva is így lesz ez, mivel a magyar futball továbbra is képtelen megújulni a fiatalok képzésében, felkészítésében, a versenyszellemű pályamodell kialakításában, miközben az európai élvonal már évtizedes előnyökben van e téren (is). Egyszerűen a mai magyar képzésekben kinevelt játékosok - tehetség ide vagy oda - ennyire elegek nemzetközi összehasonlításban. Lehetnének jobbak, ha jobban tanítanák és készítenék fel őket, nem varázslat ez..
Kegyetlen írta:Megkezdhetjuk a felkeszulest az EB-re
erős generációváltás az amikor 4-5-6 helyen dobnak 20-23 éves játékosokat a mélyvízbe, nos nálunk Király szevasz illetve a kiegészítőember Juhász is lépett, ellenben csóri Gera is maradt, én imádom meg minden, de szebb búcsú lett volna az a nyáron. végigpörgeted a csapatot, szó nincs generációváltásról, nemhogy erősről...
szarul jött ki a lépés, Fiola, Guzmó, Kleini, Némó stb bár nem világklasszisok, de nem megoldható a pótlás C kategóriájú brazilokkal. mindegy is, ez a hajó elment úgy fest, bár kalap fos Svájc is, de hát ilyen játékkal nincs miről beszélni sem velük, sem a portugálok elleni visszavágó kapcsán. én kicsit máshogy látom, a jól sikerült EB után kicsit változott a hozzáállás, van egy ilyen "mi megmutattuk" attitűd, amire finoman azért rárakódik a hétköznapok csalódása, hogy Hertha helyett Al Fiszfasz lett a vége (nem feltétlenül Dzsudzsira gondolva, ez általános) és ez így nem áll már össze sehogysem. ennél azért jobbak vagyunk mint amit ma játszottunk.