Egy álommal kevesebb! Sima vereség Portugáliában

BlancoAgilon38

Re: Egy álommal kevesebb! Sima vereség Portugáliában

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.03.27. 07:55

Balambér írta:
sznot írta:
Jankó írta:jó reggelt kívánok.

?

gyanítom arra céloz, h az a magyar csapattól régen nem látott szervezettséggel (és némi szerencsefaktorral) lehozott oda-vissza győzelem és kijutás sem akkora szenzáció az ellenfél tényleges erejét nézve, mondhatni maga a szisztéma dölt meg azzal, h egy ilyen lepkefing norvég csapat csoportharmadikként pótselejtezhetett....

Jó, de a görögök például botrányosan szarok voltak, most meg szinte szárnyalnak, ha jól emlékszem második helyen állnak.

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2017.03.27. 10:01

BlancoAgilon38 írta:
Balambér írta:
sznot írta:
?

gyanítom arra céloz, h az a magyar csapattól régen nem látott szervezettséggel (és némi szerencsefaktorral) lehozott oda-vissza győzelem és kijutás sem akkora szenzáció az ellenfél tényleges erejét nézve, mondhatni maga a szisztéma dölt meg azzal, h egy ilyen lepkefing norvég csapat csoportharmadikként pótselejtezhetett....

Jó, de a görögök például botrányosan szarok voltak, most meg szinte szárnyalnak, ha jól emlékszem második helyen állnak.
Vezethetnének is,csak emberhátrányban gólt kaptak a belgáktól a 89.percben.
Sosem felejtem el, volt hogy fociról mentünk át a Komjádiba, ott voltunk a BEK meneteléskor, világsztár csapatunk volt, aminek az egyik legfényesebben ragyogó csillaga Benedek Tibi volt. Nyugodj Békében bajnok!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.03.27. 10:04

BlancoAgilon38 írta:
Balambér írta:
sznot írta:
?

nem voltak szarok, edzőt buktattak
szegény Rinya tök jó edző csak mindenhol megbuktattyák
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2017.03.27. 10:04

banok írta:Szarok voltunk, ennyi.

nem értem a múlt időt.
szerintem építsünk még néhány stadiont. a porik is attól ilyen jók, hogy még a 2004-es EB-re építettek Faroban egy azóta is tök üres, 30,000-s, használaton kivüli stadiont.
ETO

extex
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: extex » 2017.03.27. 10:28

laller89 írta:
Reginald McFreez írta:
BlancoAgilon38 írta:Ugye azzal tisztában vagy te is, meg Bene is, hogy két U-csapatunk is bekerült az elitkörbe? De itt semmi se jó, semmi sem fejlődik.

Szart sem érnek az ifieredmények, ha felnőtt szinten nincsen látszatja. Néhány éve U VB bronzot nyertünk. Mondom, ha ezek a fiatalok felnőtt szinten is eredményesek lesznek, akkor jelenthetjük ki, hogy eredményes az utánpótlás-képzés. A "semmi sem jó" maszlagot meg ne add a számba, nem érzelmi alapon fogalmazom meg a véleményem.

Ott a pont.

Meg 1 dolgot kiemelnek azt hiszem pont a dvtk nal volt legutojra ilyen fenyites, jatekos felelösege.

Fradi miutan kiesett a bl böl no name alban csapat ellen nem halottam hogy penzbeli fenyitest alkalmaztak volna.

Amig nincs következmenye a kritikan aluli teljesitmenynek addig, nem is lessz idehaza valtozas.

Sziguruan ugy iratnam ala a szerödest hogy ha nem teljesit egy jatekos elöször kikerül a csapatbol, utanna megvonom a fizetes egy reszet, M.o on nem lehet maskepp.

Nem azért volt szar az a Fradi sem, mert nem akartak jók lenni. Hogy várják el tőlük a jó teljesítményt, ha az a képzés és szisztéma is szar volt, ami kinevelte őket?

adrenalin69
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: adrenalin69 » 2017.03.27. 11:05

extex írta:
laller89 írta:
Reginald McFreez írta:Szart sem érnek az ifieredmények, ha felnőtt szinten nincsen látszatja. Néhány éve U VB bronzot nyertünk. Mondom, ha ezek a fiatalok felnőtt szinten is eredményesek lesznek, akkor jelenthetjük ki, hogy eredményes az utánpótlás-képzés. A "semmi sem jó" maszlagot meg ne add a számba, nem érzelmi alapon fogalmazom meg a véleményem.

Ott a pont.

Meg 1 dolgot kiemelnek azt hiszem pont a dvtk nal volt legutojra ilyen fenyites, jatekos felelösege.

Fradi miutan kiesett a bl böl no name alban csapat ellen nem halottam hogy penzbeli fenyitest alkalmaztak volna.

Amig nincs következmenye a kritikan aluli teljesitmenynek addig, nem is lessz idehaza valtozas.

Sziguruan ugy iratnam ala a szerödest hogy ha nem teljesit egy jatekos elöször kikerül a csapatbol, utanna megvonom a fizetes egy reszet, M.o on nem lehet maskepp.

Nem azért volt szar az a Fradi sem, mert nem akartak jók lenni. Hogy várják el tőlük a jó teljesítményt, ha az a képzés és szisztéma is szar volt, ami kinevelte őket?

Bezzeg a világhírű albán, bosnyák kecskepásztor akadémiák....
Az Újpest csapata megszakítás nélkül,1912-óta nb1-es.
Vannak, akik nem eladók,
És hitüket belül hordják,
Nem látszik a gyöngy a sárban,
Mégis övék az ország.

extex
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: extex » 2017.03.27. 11:09

adrenalin69 írta:
extex írta:
laller89 írta:

Ott a pont.

Jogos. De egy eleve szar képzés után számon kérni hogy miért szarok... Hát, nem tudom. Persze az, hogy elhúzott mellettünk az elit, nem menti fel őket.

adrenalin69
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: adrenalin69 » 2017.03.27. 11:43

extex írta:
adrenalin69 írta:
extex írta:Nem azért volt szar az a Fradi sem, mert nem akartak jók lenni. Hogy várják el tőlük a jó teljesítményt, ha az a képzés és szisztéma is szar volt, ami kinevelte őket?

Jogos. De egy eleve szar képzés után számon kérni hogy miért szarok... Hát, nem tudom. Persze az, hogy elhúzott mellettünk az elit, nem menti fel őket.

Most mit szeretnél mondani? Ha így van,hogy a szar képzés miatt nem kell számonkérni semmit? Vagy az albán képzés jobb? Vagy a ződeket mentegeted? Nem inkább az elbaszott magyar bajnokság a hibás? Az államilag dotált, de felelősség semmi csapatok? Az állandó szünetek? Az elüldözött nézők? Az,hogy a felcsúf akadémia milliárdjai ellenére nem szerepeltet még az nb2-ben sem egy akadémistát? Vagy a mezőkövesd, ahol úgy toboroztak ifi játékosokat? Vagy a legújabb eszement ötlet,hogy ha elég ifit játszatsz, de kiesel az nb1-ből, akkor is többet kaszálsz, mint a bajnok? Szarból nem lehet várat építeni! Előbb rakják rendbe az nb1-et, aztán majd beszélhetünk előrelépésről!
Vannak, akik nem eladók,
Mégis övék az ország.

extex
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: extex » 2017.03.27. 11:49

adrenalin69 írta:
extex írta:
adrenalin69 írta:Bezzeg a világhírű albán, bosnyák kecskepásztor akadémiák....

Most mit szeretnél mondani? Ha így van,hogy a szar képzés miatt nem kell számonkérni semmit? Vagy az albán képzés jobb? Vagy a ződeket mentegeted? Nem inkább az elbaszott magyar bajnokság a hibás? Az államilag dotált, de felelősség semmi csapatok? Az állandó szünetek? Az elüldözött nézők? Az,hogy a felcsúf akadémia milliárdjai ellenére nem szerepeltet még az nb2-ben sem egy akadémistát? Vagy a mezőkövesd, ahol úgy toboroztak ifi játékosokat? Vagy a legújabb eszement ötlet,hogy ha elég ifit játszatsz, de kiesel az nb1-ből, akkor is többet kaszálsz, mint a bajnok? Szarból nem lehet várat építeni! Előbb rakják rendbe az nb1-et, aztán majd beszélhetünk előrelépésről!

Arra gondoltam, hogy az anyagi retorzió szerintem nem jó döntés. Legyen kicsi alapbér és fizessék meg a teljesítményt, de egy olyan közegben a szerződés szerint őket megillető bérből ne csípjenek le, ahol fellángoláson kívül tulajdonképpen nincsen semmilyen eredmény már évtizedek óta.

Dehogy mentegetem a Fradit. Se a bajnokságot.

adrenalin69
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: adrenalin69 » 2017.03.27. 13:29

extex írta:
adrenalin69 írta:
extex írta:Jogos. De egy eleve szar képzés után számon kérni hogy miért szarok... Hát, nem tudom. Persze az, hogy elhúzott mellettünk az elit, nem menti fel őket.

Arra gondoltam, hogy az anyagi retorzió szerintem nem jó döntés. Legyen kicsi alapbér és fizessék meg a teljesítményt, de egy olyan közegben a szerződés szerint őket megillető bérből ne csípjenek le, ahol fellángoláson kívül tulajdonképpen nincsen semmilyen eredmény már évtizedek óta.

Dehogy mentegetem a Fradit. Se a bajnokságot.

Ebben lehet igazad!
Vannak, akik nem eladók,
Mégis övék az ország.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2017.03.27. 13:32

extex írta:
laller89 írta:
Reginald McFreez írta:Szart sem érnek az ifieredmények, ha felnőtt szinten nincsen látszatja. Néhány éve U VB bronzot nyertünk. Mondom, ha ezek a fiatalok felnőtt szinten is eredményesek lesznek, akkor jelenthetjük ki, hogy eredményes az utánpótlás-képzés. A "semmi sem jó" maszlagot meg ne add a számba, nem érzelmi alapon fogalmazom meg a véleményem.

Ott a pont.

Kár ebbe a Fradit belevenni, mert az klubfoci. A kezdőből öt nem is Magyarországon nevelkedett. Erre nem jó példa. Vannak jó válogatottak is szar bajnoksággal, lásd bosnyákok.

A fegyelmezéssel meg az a gond, hogy senki se ír alá olyan szerződést, amiről ti álmodtok. A focista nem szimpla munkavállaló, sőt - akármennyire is húspiacnak tekintjük a labdarúgás piacát, valójában jobban érvényesítik az akaratukat a játékosok, mint a klubok vagy az edzők. Ha nem megfelelő szerződést tesznek elé, választ majd egy másik klubot, aki boldogan kifizeti a bónuszokat is, csak nála tolja a játékos. Aki pedig azért marad, mert máshova nem kell, azt akárhogy fenyítheted, sokra nem mész vele.

Inkább hinnék amúgy is a kis bér és eredménytől függő bónuszokban, de ez se valósítható meg, amikor mindig van valaki, aki ráígérjen a fizetésre.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

RC
Moderátor

HozzászólásSzerző: RC » 2017.03.27. 14:23

Jól kiszámított győzelem volt ez a hazaiak részéről. Kellően fölényes, de annyira nem megalázó, hogy a vendégcsapat rugdosódni kezdjen, valamelyik sztár lesérüljön, a klubja meg perelje a válogatottat. Pont ez benne a szomorú, félgőzzel nyertek 3-0-ra, nem úgy, hogy meg kellett harcolniuk a 3 gólért (vagy akár csak egyért). Ehhez még hozzájön a kimért, leszabályozó taktika, amely nem szokatlan Fernando Santostól: a görögökkel is valami hasonlót játszatott, na meg az EB-n is ennek köszönhetően diadalmaskodtak.
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

BEARGRYLLS
Sztár

HozzászólásSzerző: BEARGRYLLS » 2017.03.30. 13:17

laller89 írta:
inreallife írta:
laller89 írta:
Forumozo kollega irta nem en

"Kozármislenyben volt olyan időszak, hogy nagyon alacsony alapbér + komoly prémium volt a standard bérpolitika. Jöttek is sorban a jó szereplések..."

Tudod ez mind nagyon szep csak akkor ezt csinald meg idehaza is, kivancsi leszek mis sül ki belölle.

"olyan motivacios kornyezetet kiepiteni, amiben a legjobban ki tud teljesedni"

Ja vegülis azok az akademiak amik mar idehaza is 10 eve megvannak nem eleg motivalo, ja nem tudom pontosan mire gondolsz sajnos a magyar mentalitas ennyire kepes nem lehet mashogy motivalni mint megvonni a betevöt.

Ki szaros gyereknek minden a segge ala van tolva, persze meg motivald.

mondjuk azt, hogy a te motivacios rendszered egy pinter attila szintu rendszer. 0 pedagogiai erzek, idoszakos eredmeny, majd csunya osszeomlas. a felelem csak rovid ideig kepes plusz motivaciot adni, egy ido utan kontraproduktiv lesz. korbaccsal fenyitve sose lesz sikeres csapatod, mert mindenki a kiugras lehetoseget keresi. remelem a munkahelyeden is onkent jelentkezel a 20 botutesre, mert tudnad te jobban is vegezni a munkadat, penzt is kapsz erte, de kell neked a plusz motivacio...

Te is csak irogatsz de latom eletedbe nem volt munkahelyed.

Nem baj elmodon neked ha munka helyeden rosszul csinalsz valamit nem a fizetesed vonjak meg hanem mehetsz amerre akarsz.

Na az milyen motivacio? nem lenne miböl megelned.

Szerintem neked nem volt életedben munkahelyed vagy csak egy végtelenül egyszerű ember vagy.Ha én odamegyek hozzátok és jobban elvégzem a melót mint te akkor neked ne legyen munkahelyed? Nálatok az adott feladatában mindenki a legjobb? Csak, hogy érthető legyek: hagyjuk abba a focit mert nem tartozunk a világ elitjéhez? Az Európa bajnok otthonában zakóztunk, gondolkozz már... Ha el tudnád fogadni, hogy egy középcsapat vagyunk akkor most nem fájna ennyire ez a vereség.A harmadik hely után nekünk minden más ajándék.Egyébként munka, hibák, pl.: Devecseri-Amszterdam-lapát, Guzmics-Bukarest-lapát, Nikolics-nagy nulla-lapát.A te értelmezésedben ők elvesztették az egyik munkahelyüket.
Szívünk zöld-fehér, mindennél többet ér...
FK Anzsi Mahacskala

kisbene
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: kisbene » 2017.04.01. 02:41

Gera azért játszik még, főleg azért kezdőként, mert pl. ezen a meccsen Király és Juhász hiányán kívül meg kellett oldani Fiola és Guzmics pótlását is, miközben a támadásokban leginkább hasznos Kleinheisler sem volt. Ha összeszámolod, akkor ez 9 hónap alatt a stabil kezdőből már mondhatni 5 játékos (Juhászt nem számítva 4, tudom, hogy az EB-felé nem volt kezdő már, de legalább volt egy jó védőnk cserében), a fele csapat. És közben Dzsudzsák is kifele jár már, másik szélsőnk különösebben eddig nem tudott nagyon alkotni, pedig Lovrencsicsben minden alkalommal bízok, lendületes, szinte megállíthatatlannak tűnik, ha elindul, együtt él a meccsel, de valahogy szinte mindig emlék nélküli marad a meccsek után.. Szóval azért ez súlyos váltás, nem perememberek, hanem alapemberek cserélődnek folyamatosan, Svájc meg Portugália ellen, ha van keretváltás a kiöregedés miatt, akkor ez most az.. És persze lehet mondani, hogy máshol, meg ilyenek, csak minek. Ez van itthon, még egy normális hosszúságú kispadot se tudunk letenni, a kulcsposztokat biztosítva, nemhogy 1-2 alapemberen felüli hiányzókat elbírjunk..

Littbarski írta:
kisbene írta:Mivel erős generációváltásban vagyunk, a VB-selejtező kezdetével már gyakorlatilag az EB-selejtezőkre készülünk.. A magyar válogatott nem bírja el még ilyen szűk továbbjutási lehetőségek mellett, hogy a csapat gerincét és vezéreit megadó játékosokat csak úgy hirtelen kicseréljünk nemzetközi komoly rutintól mentes, lelkes de nem túlságosan képzett fiatalokkal.. Néha nem tudom, mit várnak az emberek idehaza, mit éreznek realitásnak, pedig szerintem baromira rá lehet érezni, hogy mik a valós lehetőségeink és esélyeink. A 24 csapatos EB-vel az EB-re kijutás valós cél és lehetőség lehet, a VB-re kijutás meg nem csak bravúr hanem óriási mázli is lenne jelen helyzetben. És 10 év múlva is így lesz ez, mivel a magyar futball továbbra is képtelen megújulni a fiatalok képzésében, felkészítésében, a versenyszellemű pályamodell kialakításában, miközben az európai élvonal már évtizedes előnyökben van e téren (is). Egyszerűen a mai magyar képzésekben kinevelt játékosok - tehetség ide vagy oda - ennyire elegek nemzetközi összehasonlításban. Lehetnének jobbak, ha jobban tanítanák és készítenék fel őket, nem varázslat ez..

Kegyetlen írta:Megkezdhetjuk a felkeszulest az EB-re

erős generációváltás az amikor 4-5-6 helyen dobnak 20-23 éves játékosokat a mélyvízbe, nos nálunk Király szevasz illetve a kiegészítőember Juhász is lépett, ellenben csóri Gera is maradt, én imádom meg minden, de szebb búcsú lett volna az a nyáron. végigpörgeted a csapatot, szó nincs generációváltásról, nemhogy erősről...
szarul jött ki a lépés, Fiola, Guzmó, Kleini, Némó stb bár nem világklasszisok, de nem megoldható a pótlás C kategóriájú brazilokkal. mindegy is, ez a hajó elment úgy fest, bár kalap fos Svájc is, de hát ilyen játékkal nincs miről beszélni sem velük, sem a portugálok elleni visszavágó kapcsán. én kicsit máshogy látom, a jól sikerült EB után kicsit változott a hozzáállás, van egy ilyen "mi megmutattuk" attitűd, amire finoman azért rárakódik a hétköznapok csalódása, hogy Hertha helyett Al Fiszfasz lett a vége (nem feltétlenül Dzsudzsira gondolva, ez általános) és ez így nem áll már össze sehogysem. ennél azért jobbak vagyunk mint amit ma játszottunk.
„Józsi nemegyszer ébred úgy, hogy edzésre akar menni. Azt kérdezi t?lem: hol vannak a fiúk, hol van a csapata? A gy?rit azt még mindig nagyon szereti…”

Vissza: “www.nb1.hu”