Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

zaggar
Sztár

Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

HozzászólásSzerző: zaggar » 2026.06.28. 23:47

Adamek írta:
zaggar írta:
Adamek írta:ha választanom kellene ezek közül elszaladnék

ja hát, ha ilyen opció is van :)

ebből a hycomat párosításból inkább Dél-Afrikát néztem volna egyel tovább, hát ez van

Dél-Afrika nagyon gyenge, még önmagához képest is
afrikai viszonylatban sincsenek a középmezőnytől feljebb, egy kurva szerencsés illetve inkább szerencsétlen együttállás következtében jutottak ki

oké, de másik oldalról Kanada+foci? Jégkorongban igen, de foci?
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.06.29. 00:36

zaggar írta:
Adamek írta:
zaggar írta:
ja hát, ha ilyen opció is van :)

ebből a hycomat párosításból inkább Dél-Afrikát néztem volna egyel tovább, hát ez van

Dél-Afrika nagyon gyenge, még önmagához képest is
afrikai viszonylatban sincsenek a középmezőnytől feljebb, egy kurva szerencsés illetve inkább szerencsétlen együttállás következtében jutottak ki

oké, de másik oldalról Kanada+foci? Jégkorongban igen, de foci?

ja ez foci volt?
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2026.06.29. 08:39

nyúl írta:
Javier Arizmendi írta:
nyúl írta:Szüntelenül nem értem ezt a horvát rajongást. Hacsak az nincs mögötte, hogy minden nyáron ott punnyad a középosztály fele.
Nem szeretem a horvát focit és akkor se szerettem, amikor eredményes volt. Színtelen erőfoci, aminek egyetlen erénye, hogy elhitették magukról és magukkal, hogy jók. Mint a szemfüles macska, aki a ló hátán pipiskedik. Semmi. Aki nem dől be, megveri.

Portugáliával? Ott minden pofon jó helyre megy.
Na azért van különbség: a horvát futball érdektelen, a portugált utálom. Az Asterixből kilépett Chalanáig kell visszamenni, hogy találjak valakit közülük, aki nem ellenszenves.
Ők is elhitték, hogy a bab is hús, mióta egyetlenként a görögöknél is rosszabb játékkal EB-t nyertek. A franciáknak ezt is nehéz megbocsátani.
A portugálok azzal csaptak be, hogy 84-ben futballoztak. Aztán előkerültek 96-ban és egy kicsit még mindig futballoztak. Azóta én nem értem tetten őket ilyesmin komoly mezőnyben. Nagyon túlértékeltek.

Modric, Rakitic és Kovacic, egyből az erőfoci jut róluk az eszembe. Ahogy csak rájuknez az ember, a fizikumot látja meg először. Mindegyik 170 magas és 60 kg. Suker, Prosinecki, Asanovic, Boban garnitura dettó. Nulla technika, csak a fizikum.
Hiába ironizálsz, a színezék nem változtatja meg az állagot.
Mindig erőfocit játszottak. Az nem magasság kérdése. Camoranesi vagy Gattuso vagy Töfting mekkora?
A horvát hátvédeket miért nem sorolod fel? Stimac, Bilic. Vagy az ironman Soldo, aki összeszedte a labdákat. Prosinecki dervistánca volt a lényeg, vagy a Soldo-félék munkája?
Az, hogy Boban és Asanovic klasszisok voltak, mítosz.
Az egyik a Milan örök cseréje volt egy elavult jugoszlávos körülményességgel, a másik csúcsa a Derby County.

Prosinecki, Boban és Asanovic pont azért nem vitte még többre, mert fizikálisan nem bírta a testük a professzionális élsporttal együtt járó törődést, és tempóban le voltak maradva az élmezőnytol. Akkor ilyen alapon a belga bronz generáció alapja is a favágó Verthongen, Aiderwerdeld akárki és a sérülékeny, de hasonlóan alattomos Vermalen volt. Meg Witsel, aki összeszedte a labdákat. A legnagyobb gyökér horvát védőt kihagytad, Simunic az.
https://youtu.be/upqtPil0UTw?is=8kkoamaDyaGywffx
ETO

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.06.29. 09:02

Cselszky írta:Mekkora szar volt ez. Remélem, a következő körben mennek a levesbe.

Megerdemelnék. Ez botrányosan gyenge volt.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2026.06.29. 09:43

Hollandia Marokkó H 2,30- ért megfontolandó. Nem hiszek az afrikai csapatokban - tudom, a holland is az, de nagy része máshol szocializálódott -, konstans jó teljesítményre képtelenek. Sok ügyes játékosuk van, de szisztémában gyengén teljesítenek.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.06.29. 10:58

SuperDepor írta:Hollandia Marokkó H 2,30- ért megfontolandó. Nem hiszek az afrikai csapatokban - tudom, a holland is az, de nagy része máshol szocializálódott -, konstans jó teljesítményre képtelenek. Sok ügyes játékosuk van, de szisztémában gyengén teljesítenek.

Na ez mind nem igaz Marokkóra. A legjobban szervezett, legjobb védelem Afrikában. 2022-ben még inkább az volt most kicsit gyengébbnek tűntek, de így is inkább teszek Marokkóra, illetve inkább egy hosszabbításra, kevés góllal.

zaggar
Sztár

HozzászólásSzerző: zaggar » 2026.06.29. 11:06

Szarka írta:
SuperDepor írta:Hollandia Marokkó H 2,30- ért megfontolandó. Nem hiszek az afrikai csapatokban - tudom, a holland is az, de nagy része máshol szocializálódott -, konstans jó teljesítményre képtelenek. Sok ügyes játékosuk van, de szisztémában gyengén teljesítenek.

Na ez mind nem igaz Marokkóra. A legjobban szervezett, legjobb védelem Afrikában. 2022-ben még inkább az volt most kicsit gyengébbnek tűntek, de így is inkább teszek Marokkóra, illetve inkább egy hosszabbításra, kevés góllal.

ezt hárman háromfelé látjuk, sztem ebben bőven benne van a 2-2-es X . (és hosszabbításban Marokkó megy tovább)
Újpest-Munkás

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.06.29. 11:07

zaggar írta:
Szarka írta:

ezt hárman háromfelé látjuk, sztem ebben bőven benne van a 2-2-es X . (és hosszabbításban Marokkó megy tovább)

Az a jó, ha nem egyertelmű egy meccs :) de köztúnk nincs nagy különbség. Azt hiszem tippionon is 1-1-et tettem.

Ja nem, 0-1-et. Inkább kitartok amellett, kell az izgalom :)

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2026.06.29. 11:09

Szarka írta:

az is lehet, de maradok a tippemnél
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.06.29. 13:30

Marokkóra mindent lehet mondani, de a szisztémában gyengén teljesít vádpont olyan messze áll tőlük mint a holland csapattól a kék szemek
igazából az afrikai jelző se nagyon áll meg, ezek az arabbal kevert punok nagyon kevés afrikai védjeggyel rendelkeznek
szerintem hosszabbítás és ott bármi lehet
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2026.06.29. 14:16

Adamek írta:

Marokkóra mindent lehet mondani, de a szisztémában gyengén teljesít vádpont olyan messze áll tőlük mint a holland csapattól a kék szemek
igazából az afrikai jelző se nagyon áll meg, ezek az arabbal kevert punok nagyon kevés afrikai védjeggyel rendelkeznek
szerintem hosszabbítás és ott bármi lehet

az nem túl nagy előny ha valaki néger helyett arab
utolsó sor a hátralévő meccsek közül 95%-ára igaz, de, h jót is mondjak Marokkó az afrikai kontinens legerősebb csapata, legsikeresebb mindenképp a vb 4 hellyel

zaggar
Sztár

HozzászólásSzerző: zaggar » 2026.06.29. 17:23

Szarka írta:
zaggar írta:
Szarka írta:Na ez mind nem igaz Marokkóra. A legjobban szervezett, legjobb védelem Afrikában. 2022-ben még inkább az volt most kicsit gyengébbnek tűntek, de így is inkább teszek Marokkóra, illetve inkább egy hosszabbításra, kevés góllal.

Az a jó, ha nem egyertelmű egy meccs :) de köztúnk nincs nagy különbség. Azt hiszem tippionon is 1-1-et tettem.

Ja nem, 0-1-et. Inkább kitartok amellett, kell az izgalom :)

nagy tömegbunyó lesz itt, sárgákkal, pirosakkal.
Újpest-Munkás

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2026.06.29. 18:34

Javier Arizmendi írta:
nyúl írta:
Javier Arizmendi írta:Modric, Rakitic és Kovacic, egyből az erőfoci jut róluk az eszembe. Ahogy csak rájuknez az ember, a fizikumot látja meg először. Mindegyik 170 magas és 60 kg. Suker, Prosinecki, Asanovic, Boban garnitura dettó. Nulla technika, csak a fizikum.
Hiába ironizálsz, a színezék nem változtatja meg az állagot.
Mindig erőfocit játszottak. Az nem magasság kérdése. Camoranesi vagy Gattuso vagy Töfting mekkora?
A horvát hátvédeket miért nem sorolod fel? Stimac, Bilic. Vagy az ironman Soldo, aki összeszedte a labdákat. Prosinecki dervistánca volt a lényeg, vagy a Soldo-félék munkája?
Az egyik a Milan örök cseréje volt egy elavult jugoszlávos körülményességgel, a másik csúcsa a Derby County.

Prosinecki, Boban és Asanovic pont azért nem vitte még többre, mert fizikálisan nem bírta a testük a professzionális élsporttal együtt járó törődést, és tempóban le voltak maradva az élmezőnytol. Akkor ilyen alapon a belga bronz generáció alapja is a favágó Verthongen, Aiderwerdeld akárki és a sérülékeny, de hasonlóan alattomos Vermalen volt. Meg Witsel, aki összeszedte a labdákat. A legnagyobb gyökér horvát védőt kihagytad, Simunic az.
Megadom neked, végtére is te vagy a délszláv szakértő.

De: a horvát csatáriskola a világ egyik legkellemetlenebb stílusát képviselte az ellenfél védői számára.
Alen Boksicnak pl. elképesztő fizikai ereje volt. Ivica Olic futógép volt. Az ő játéka színtiszta brusztolás, letámadás és az ellenfél fizikai kifárasztása volt.
Mario Mandzukic: az egyik legagresszívabb csatár. Imádta a testi kontaktust.
A "hátország":
Igor Stimac: Az 1998-as bronzcsapat védelmének az agya és végrehajtója volt. Egy igazi kőkemény, megfélemlítő hátvéd.
Niko Kovac: Később ő vitte tovább ezt a vonalat, a középpálya tengelyében igazi rombolóként funkcionált.

A klasszikus erőfutballban a fizikum az elsődleges vagy kizárólagos fegyver: a labdát felívelik, a párharcokat erővel megnyerik, és a fizikai dominanciával darálják be az ellenfelet. A horvátoknál a fizikum és a keménység egy szükséges alap, egy védőpajzs. De nem kizárólzgos, ebben igazad van. Azért kellenek a Soldók, Stimacok és Mandzukicok stb., hogy a kreatív mag (Boban, Asanovic, Prosinecki, később Modric, Rakitic) alkothasson. Mandzukic brusztolása és Olic futómennyisége nyitott területeket a technikásabb középpályásoknak. Nem tagadom, ez így van.
Tehát nem vegytiszta erőfutball. De baromi fizikális.
Én sose szerettem. 7-8 verőlegény, 2-3 futballista.
Szerintem mindig az erő (mentálisan is), a fáradhatatlanság volt náluk domináns.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2026.06.29. 19:40

Ezt a brazil csapatot látva Ronaldinhoék sírva fakadnak

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.06.29. 19:49

Ez az Japán, csak így tovább! Kamasuka büszke rátok!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.06.29. 19:52

SuperDepor írta:Ezt a brazil csapatot látva Ronaldinhoék sírva fakadnak

ezen igazából még Tulio és Alex Monken Arruda is

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2026.06.29. 20:14

nyúl írta:
Javier Arizmendi írta:
nyúl írta:Hiába ironizálsz, a színezék nem változtatja meg az állagot.

Megadom neked, végtére is te vagy a délszláv szakértő.

De: a horvát csatáriskola a világ egyik legkellemetlenebb stílusát képviselte az ellenfél védői számára.
Alen Boksicnak pl. elképesztő fizikai ereje volt. Ivica Olic futógép volt. Az ő játéka színtiszta brusztolás, letámadás és az ellenfél fizikai kifárasztása volt.
Mario Mandzukic: az egyik legagresszívabb csatár. Imádta a testi kontaktust.
A "hátország":
Igor Stimac: Az 1998-as bronzcsapat védelmének az agya és végrehajtója volt. Egy igazi kőkemény, megfélemlítő hátvéd.
Niko Kovac: Később ő vitte tovább ezt a vonalat, a középpálya tengelyében igazi rombolóként funkcionált.

A klasszikus erőfutballban a fizikum az elsődleges vagy kizárólagos fegyver: a labdát felívelik, a párharcokat erővel megnyerik, és a fizikai dominanciával darálják be az ellenfelet. A horvátoknál a fizikum és a keménység egy szükséges alap, egy védőpajzs. De nem kizárólzgos, ebben igazad van. Azért kellenek a Soldók, Stimacok és Mandzukicok stb., hogy a kreatív mag (Boban, Asanovic, Prosinecki, később Modric, Rakitic) alkothasson. Mandzukic brusztolása és Olic futómennyisége nyitott területeket a technikásabb középpályásoknak. Nem tagadom, ez így van.
Tehát nem vegytiszta erőfutball. De baromi fizikális.
Én sose szerettem. 7-8 verőlegény, 2-3 futballista.
Szerintem mindig az erő (mentálisan is), a fáradhatatlanság volt náluk domináns.

Szerintem te, a szombathelyi kontingens és Zaggar is érti és érzi annyira a délszlávokat, mint en. Alen Boksic azért is volt jó, mert labdával is ügyes volt. Szerintem a krobotok példátlanul jól tudnak játszani a nagyobb csapatok ellen, mint a németek, angolok, argentinok, brazilok. A portugálok életét is meg fogják keseríteni. Viszont ilyen Panamak ellen a lenezesbol eredő lazsalas miatt nem megy. Amugy a franciák ellen keziben, kosárban és fociban sem megy nekik.
ETO

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.06.29. 20:16

A brazil középpálya olyan üres mintha direkt elzavarták volna a játékosokat. Hatalmas tereket hagynak, nem csoda, hogy Japan zavartalanul tudja felhozni a labdát.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.06.29. 20:18

Na azért elöl még megoldják. Casemiro védője ezt nagyon benézte.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.06.29. 20:20

Na ez szép volt Vinitől.

Vissza: “www.nb1.hu”