Mech írta:Adamek írta:nyúl írta:A helyzet az, hogy legalább 4 esélyt rontott el a DVSC és belemanőverezte magát egy olyan zsákutcába, ahonnan úgy lehetne kifordulni, ha pontot szerez két éllovas ellen, miközben az Újpest és a Videoton ellen sem volt rá képes, akiket feltámasztott a konkrét halálból, mert alul tudta múlni őket. A jelenlegi Puskás és különösen a Paks osztálykülönbséggel jobb csapatok, s mindkettő tétben érdekelt, motivált.
A DVSC érdemli meg legkevésbé a bennmaradást. Mindent elrontott, amit elronthatott, beleértve az edzőváltásokat, hibát hibával tetézett.
Nem lehet komolyan venni egy csapatot, amely ennyi gólt kap 30 meccsen. Játszótereken sörhasú apák egy alkalmi csapatban nem engedik meg maguknak ezt. Írtam már, az ikszlábú Tündér Lala vezette védelem 89/90-ben Baresi Milanja volt ehhez képest.
Engem nem érdekelnek már a végjáték lehetséges forgatókönyvei. Majd Kozármislenyben (-en?) lehet gondolkodni, itt van hamar.
minden tekintetben a Vidi a leggyengébb az alsó régióból, ha nem ők mennek le az valami nagyon nagy baki lesz az összes többitől
valóban ti csesztétek el, szerintem a Vidi ellenivel otthon, most velük is fogjátok helyrehozni idegenben, a másik két brigádnak 1-1 pont is elég lesz 3 meccsen, nektek kell három Videotonban, ők maradnak nullán már idén
aztán a végén kinevezhetjük mindenidőknek ezt a kiesési harcot, 32 (31) pont saccra még sose volt elég a bennmaradáshoz
a KTE szerintem 27-tel zár majd, csak az örök mókamájszter MTK-t fogja kitömni idegenben
egyetértek, a Vidi bennmaradásához már csoda kéne, ez innentől 3 vereség nekik, ami egyértelművé teszi, hogy mennek le
Szpari még 5 pont (motiválatlan diókat simán verik, Újpesten X de még a vereség is belefér, Zetével a végén még egy országos X)
Lokinál továbbra is tartom, hogy a két Fradi meccs utáni Paksot elfogják verni, meg a végén a Vidit is (6 pont)
Zetét nem tudom hova tenni (Újpest, ETO, Szpari), 3-6 pont között még bármit hozhatnak, játékban az összes kiesőjelölt közül (sajnos) még ők néznek ki a legjobban összességében
Kecsó innen 3 vereség, ők elengedték
"a Vidi bennmaradásához már csoda kéne, ez innentől 3 vereség nekik, ami egyértelművé teszi, hogy mennek le"
Merész kijelentés annak tükrében, hogy eddig kétszer vertek minket az idényben, ráadásul Fehérváron elég simán, és ugye ismét idegenben játszunk. Egyébként is, ahogy nyúl is írta, éllovasok vagyunk a kutya állapotban lévők megsegítésében, lásd Újpest, márciusban a Videoton (azóta sem nyertek...), Nyír1.
A korábbi két négyes (Dió, ZTE) ellenére immár két meccse gólképtelenek vagyunk, igazán komoly helyzeteket sem tudtunk kidolgozni, csak esetlegesen szerezhettünk volna gólt. A Nyíregyháza-Fehérvár duó ellen az 5 meccsünkből 4-szer kikaptunk, ami gyalázat. Komolyan bazdmeg, ha csak annyit sikerült volna megoldani, hogy másfél hete ne kapjunk ki Nyíregyházán és márciusban otthon a Fehérvártól, ez nekünk +2, nekik összesen -4 pont lenne, lenne 32 pontunk, a Vidinek és a Szparinak 29, máris jobb sanszaink lennének, de ennyit sem tudtunk abszolválni. Említhetném azt is, hogy 60 percnyi gyalázatos játék miatt képtelenek voltunk pontot szerezni az akkor már 10 meccse - és amúgy azóta is - nyeretlen Újpest otthonában. Más szemszögből viszont annak is örülhetünk, hogy egyáltalán még meccsben vagyunk, gondolok itt pl. a ZTE elleni utolsó pillanatos +2 pontra.
Legyen igazad persze, pl. hozzunk ponto(ka)t Csútról, verjük a Paksot, de ezek inkább kincstári optimizmusnak tűnnek, sok megalapozottságát nem látom annak, hogy meg tudnánk csinálni, hacsak nem valami eddig nem látott energiahullám tör fel a mieinkből. Ugyanannyi esélyét látom annak is, hogy a Videoton győzni fog Győrben, nem kizárt, csak eléggé valószínűtlen. Tragédia, hogy ezekről kell egyáltalán beszélni, miután Makrayék nemzetközi kupaindulási célról pofáztak még augusztusban (mondjuk azon már akkor is csak mosolyogni lehetett).