Szombati foci: Fradi-Vidi!

Javier Arizmendi
Sztár

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.10.30. 21:01

Adamek írta:a csúti cigóbáró újpest-drukker, de valahol valaki nagyon felkúrhatta onnan az agyát mert egyik csicskása se nyomul (nyomulhat) rá a második legnagyobb potenciállal bíró ékességre

csúti cigó parasztgyerekként, amikor 6 és 16 éves kora között a Dózsa nyert meg két évtől eltekintve minden bajnokságot, akkor valóban Dózsa drukker volt, mivel a győztesek mellé állt. de kinőtt ebből, ahogy a libsi politikából is.

számomra az, hogy az Újpest nem nyert bajnokságot az elmúlt 13 évben érdem. a Tarsoly-féle bajnoki cím volt az egyetlen, amit az ETO-nál felnőttként megéltem, de már a megtörténekor megvolt a keserű szájíz, később aztán devalválódott szinte teljesen. nem tudom, hogy banok hogy vagy képes ezeknek a hatalmas győzelmeknek örülni, kb. olyan ez, mint amikor a 8-ikos gyerek bemegy a homokozóba és jól elveri az elsősöket és másodikosokat, meg néhány óvodást. dehogy mondjuk mindenkinek egy reménykeltőt: a Lyon nyert zsinórban 7 bajnokságot, a Basel meg 8-at, aztán most mégis mindkettő kilátástalanul tök utolsó a hazájában.
ETO

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2023.10.30. 21:54

Javier Arizmendi írta:
Adamek írta:a csúti cigóbáró újpest-drukker, de valahol valaki nagyon felkúrhatta onnan az agyát mert egyik csicskása se nyomul (nyomulhat) rá a második legnagyobb potenciállal bíró ékességre

csúti cigó parasztgyerekként, amikor 6 és 16 éves kora között a Dózsa nyert meg két évtől eltekintve minden bajnokságot, akkor valóban Dózsa drukker volt, mivel a győztesek mellé állt. de kinőtt ebből, ahogy a libsi politikából is.

számomra az, hogy az Újpest nem nyert bajnokságot az elmúlt 13 évben érdem. a Tarsoly-féle bajnoki cím volt az egyetlen, amit az ETO-nál felnőttként megéltem, de már a megtörténekor megvolt a keserű szájíz, később aztán devalválódott szinte teljesen. nem tudom, hogy banok hogy vagy képes ezeknek a hatalmas győzelmeknek örülni, kb. olyan ez, mint amikor a 8-ikos gyerek bemegy a homokozóba és jól elveri az elsősöket és másodikosokat, meg néhány óvodást. dehogy mondjuk mindenkinek egy reménykeltőt: a Lyon nyert zsinórban 7 bajnokságot, a Basel meg 8-at, aztán most mégis mindkettő kilátástalanul tök utolsó a hazájában.

az sem lenne jobb, ha a ferencváros tökutolsó lenne a bajnokságban, mint ahogy az is röhejes volt, h az nb2-ben kullogtak, mert nem oda valók. Nem azzal lesz jobb a magyar bajnokság, ha a fradit a csepel szintjére züllesztenék le, egyszerűen kiegyensúlyozottabb bajnokság kellene, ami az irányított finanszírozás miatt ma elérhetetlen (apropó, kubaszov nem azt mondta, h lemond az elnöki posztról, ha a fradi "önellátó" lesz?)
Az olasz liga halál unalmas volt azzal, h Juve zsákszámra húzta be a bajnoki címeket, holott az nem is volt politikai elvárás, egyszerűen szakmailag voltak jobbak a többieknél, de mivel az utóbbi időben nyert az Inter, Milan, Napoli hármas is, illetve idén bárki lehet bajnok sokkal érdekesebbé vált nem olaszbuziknak is a serie A. Itt meg annak örömködik a Hajdú B (aki valamikor egy egészen korrekt kommentátor volt, még amikor a Faragóval elkezdték ezt a pályát, de kezd teljesen szervilista lenni ez a pali is), h Kubatov elvtárs boldoggá teszi Beja asszonyt. Hát bravó. Magam részéről sosem voltam fradista, de tudtam nekik szurkolni a Grasshoppers vagy az Ajax ellen 95-ben, most meg se nézem a nemzetközi meccseiket. Pedig többet fizetek érte, mint akkor..:)
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2023.10.30. 22:13

nyúl írta:
Deep Purple írta:
Mech írta:miért hívják ezt a meccset még derbinek?

egy pesti kiscsapat, amely évről évre a kiesés ellen küzd, játszik a felpumpált kirakatcsapattal

tized annyi anyagi és egyéb lehetősége sincs az Újpestnek 10+ éve, hogy ez valóban egy "derbi" legyen

ez maximum az M4-es felszopóknak jó, hogy lehet derbizni, de csodálom, hogy a lilák még asszisztálnak ehhez a lelátón

Nem világos, hogy mit várnál az újpesti szurkolóktól.

Azzal egyetértek, hogy a hype bizonyos szempontból nevetséges, hiszen gyakorlatilag osztálykülönbség van a csapatok között hosszú évek óta. A fő célja nyilván az a dolognak, hogy az FTC szimpatizánsai a stadionban meg a tévé előtt jobban örüljenek, mintha egy sima papírforma meccset húznának be. Ugyanakkor van egy olyan hatása is, hogy az Újpest fontosabbnak érezheti magát, mint az év többi részében. Veszítenivalónk igazából nincsen, megmutathatja magát a csapat is és a szurkolók is. Ha így nézzük, akkor win-win, inkább a többi klubot bosszanthatja a dolog.

Más kérdés, hogy talán pont emiatt jött össze ez a hosszú vereségsorozat. Egy ilyen erősségű csapat ellen aligha lenne szabad ennyire nyíltan beleállni a meccsekbe. A játékot széttördelve, lopva, csalva talán becsúszna néha egy iksz. De ugye ez mégiscsak sport, és van ami fontosabb, mint az eredmény.... Ha az a lehetséges egy-két pont hiányozna valamihez, akkor talán jobban fájna, de ez igen ritkán fordul elő. Az MTK elleni vereség a tegnapinál sokkal jobban felb*szott.
Példátlan, hogy történelmi riválisok között mesterségesen ilyen különbség tartósuljon. Levezetted, hogy kiknek jó. Szerintem senkinek. Se fradistának, hiszen talmi siker, se újpestinek, mert frusztráló megaláztatás, amibe bele is süllyedtetek lelkileg. Se semlegesnek, mert nincs sportértéke.
S az, hogy egy félkegyelmű cigányról, aki 5 perce érdekfradista, szóljon külön molinó, már szomorú is. Kubatov ebben is ördögit húzott.

Csupán a derbit körülvevő hype-ról vezettem le, a zöldek fölénye egy ennél jóval szélesebb jelenség, ami természetesen nem win-win. :)

Mindazonáltal az utóbbira nézve is látok az érvelésedben némi ellentmondást. Érzelmileg, lelkesedésben, elégedettségben vitathatatlanul hatalmas a különbség az ő javukra. Nem látom értelmét, hogy ezen szépítgessek. Ha viszont úgy vesszük, hogy az ő sikerük "talmi", akkor a mi kudarcunk is az.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.10.30. 22:44

Deep Purple írta:
Szarka írta:
Deep Purple írta:Előfordulhat, hogy a belga mögött is van politika. Feltűnhetett Orbán nyugati ellenfeleinek, hogy itt bele lehet köpni a levesbe, és erre az Újpest történelmileg pont alkalmas is. Tudom, eléggé elrugaszkodtam, de ennél jobb okot nem tudok arra, hogy mi a bánatot keres itt.

Megmosolygtató, hogy már az UTE tulaj is Soros -ügynök lett.
Csak egy paranoiás lát mindenhol "ellenséget".

A belgának megfelel a szitu, anyagilag nem lehetetlenítik el, nyerni úgy se akart semmit, nem a címekét jött ide. Orbánékon látja, hogy megvan az igény a felvásárlásra, azt is látja, hogya világ minden pénze megy a focinkba, hát annyit kér, amennyit nem szégyell. Előbb-utóbb kifizetik.

Hol láttál ilyet, hogy Soros-ügynök?

Van egy kis humoros irónia benne, de a nyugati politika bábja / előörse titulust te osztottad rá. Az meg hazai szlengben a Soros ügynök.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2023.10.30. 22:53

Szarka írta:
Deep Purple írta:
Szarka írta:Megmosolygtató, hogy már az UTE tulaj is Soros -ügynök lett.

A belgának megfelel a szitu, anyagilag nem lehetetlenítik el, nyerni úgy se akart semmit, nem a címekét jött ide. Orbánékon látja, hogy megvan az igény a felvásárlásra, azt is látja, hogya világ minden pénze megy a focinkba, hát annyit kér, amennyit nem szégyell. Előbb-utóbb kifizetik.

Hol láttál ilyet, hogy Soros-ügynök?

Van egy kis humoros irónia benne, de a nyugati politika bábja / előörse titulust te osztottad rá. Az meg hazai szlengben a Soros ügynök.

Ja, nem tudtam, hogy esetleg mondták-e rá tényleg. Bizonyos dolgokat már nehéz annyira eltúlozni, hogy biztosan üljön az irónia. :) Mindenképp európai szereplőkre gondolnék, nem Amerikára, de ahogy említettem is, ez csak félig komoly. Az egész sztori a belgával már kezdettől büdös, nem áll össze sehogy sem, és minden egyes évvel egyre érthetetlenebb.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.10.30. 22:56

Savaria1919 írta:
Szarka írta:
Deep Purple írta:Előfordulhat, hogy a belga mögött is van politika. Feltűnhetett Orbán nyugati ellenfeleinek, hogy itt bele lehet köpni a levesbe, és erre az Újpest történelmileg pont alkalmas is. Tudom, eléggé elrugaszkodtam, de ennél jobb okot nem tudok arra, hogy mi a bánatot keres itt.

Megmosolygtató, hogy már az UTE tulaj is Soros -ügynök lett.

ÚFC tulajdonos, az UTE egész más, ebből volt a címerbalhé is.

Azt a véleményt nem osztom, hogy az Újpest FC annyira sikertelen lenne mostanában. Nyertek három kupát és egy szuperkupát az elmúlt tíz évben. Trófeaszámokat nézve ez második hely a Fradi mögött. Mindeközben a NER-kompatibilissé tett Honvéd a másodosztályban döglődik, az MTK ugrándozik a két osztály között, a Feczesint elcsábító Vasas a Nagy-korszakban egyszer járt az NB I-ben, tökutolsóként estek ki.

A belga valószínűleg legkésőbb a meg nem valósult Radó-transzfernél jött rá (2015 júliusa), hogy anyagilag nem tudja megfogni Fradit, egy hónappal később Kovács Zoli simán vitte magával Székesfehérvárra az akkor húzóembernek számító Negót és Suljicot. Közben eltiltották őket az átigazolásokból, 2016 őszén Angyalföldön és Kecskeméten, 2019 őszén Angyalföldön, majd 2020 tavaszán két alkalommal Zalaegerszegen fogadták ellenfeleiket. Nekik új stadion nem jutott, csak a régi rekonstrukciója.

Jó, már ketten négyfelé vágtátok a szőrszálat, gratula. :)
Közben mindannyian tudjuk kiről/miről van szó, és mire utaltam, ahogy a fent vázolt tényt is ismerem.

Hogy mit tartunk sikernek az Újpest fc esetében, egyéne válogatja. Bajnoki címekről kár álmodni, okosan rámentek a kupákra, így azérg adódott siker , de közben nincs is nagyobb terv, mint ellenni az NB1ben, és csak ne kelljen a klubra költeni. Lehetne rosszabb is, de komoly vízió hiányában kevés dolog viszi előre az egyszeri szurkolót.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.10.30. 23:01

Javier Arizmendi írta:

Szerintem a Bayerneseket sem zavarja a sok salátástál, de érzik, hogy többre hivatottak, ezért az igazi sikert és eufóriát a nemzetközi szereplés hoz.
A fradisták (akiknek tetszik ez az éra ) is így vannak vele, és kiélvezik a csoportköröket, igazán ezeknek örülnek. A bajnoki cím már csak elvárás.

A Lyon -Basel bukás más élethelyzetből adódik, és egyáltalán nem örömteli eset lenne ha kiesnének.

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2023.10.31. 04:16

Deep Purple írta:
nyúl írta:
Deep Purple írta:Nem világos, hogy mit várnál az újpesti szurkolóktól.

Azzal egyetértek, hogy a hype bizonyos szempontból nevetséges, hiszen gyakorlatilag osztálykülönbség van a csapatok között hosszú évek óta. A fő célja nyilván az a dolognak, hogy az FTC szimpatizánsai a stadionban meg a tévé előtt jobban örüljenek, mintha egy sima papírforma meccset húznának be. Ugyanakkor van egy olyan hatása is, hogy az Újpest fontosabbnak érezheti magát, mint az év többi részében. Veszítenivalónk igazából nincsen, megmutathatja magát a csapat is és a szurkolók is. Ha így nézzük, akkor win-win, inkább a többi klubot bosszanthatja a dolog.

Más kérdés, hogy talán pont emiatt jött össze ez a hosszú vereségsorozat. Egy ilyen erősségű csapat ellen aligha lenne szabad ennyire nyíltan beleállni a meccsekbe. A játékot széttördelve, lopva, csalva talán becsúszna néha egy iksz. De ugye ez mégiscsak sport, és van ami fontosabb, mint az eredmény.... Ha az a lehetséges egy-két pont hiányozna valamihez, akkor talán jobban fájna, de ez igen ritkán fordul elő. Az MTK elleni vereség a tegnapinál sokkal jobban felb*szott.
Példátlan, hogy történelmi riválisok között mesterségesen ilyen különbség tartósuljon. Levezetted, hogy kiknek jó. Szerintem senkinek. Se fradistának, hiszen talmi siker, se újpestinek, mert frusztráló megaláztatás, amibe bele is süllyedtetek lelkileg. Se semlegesnek, mert nincs sportértéke.
S az, hogy egy félkegyelmű cigányról, aki 5 perce érdekfradista, szóljon külön molinó, már szomorú is. Kubatov ebben is ördögit húzott.

Csupán a derbit körülvevő hype-ról vezettem le, a zöldek fölénye egy ennél jóval szélesebb jelenség, ami természetesen nem win-win. :)

Mindazonáltal az utóbbira nézve is látok az érvelésedben némi ellentmondást. Érzelmileg, lelkesedésben, elégedettségben vitathatatlanul hatalmas a különbség az ő javukra. Nem látom értelmét, hogy ezen szépítgessek. Ha viszont úgy vesszük, hogy az ő sikerük "talmi", akkor a mi kudarcunk is az.
Természetesen a kudarc se valódi (bár néha dőlhetne a papírforma). Azonban az évkönyvekben nem lesz hozzá lábjegyzet. A frusztráció, amit okoz, az valódi.

Egy idő után mindenki, aki megélt mást, belenyugszik társutasként vagy hátat fordít. De lassan a második nemzedéknek ez a norma. Nekik hiába is lenne lábjegyzet.

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2023.10.31. 09:17

nyúl írta:
Deep Purple írta:
nyúl írta:Példátlan, hogy történelmi riválisok között mesterségesen ilyen különbség tartósuljon. Levezetted, hogy kiknek jó. Szerintem senkinek. Se fradistának, hiszen talmi siker, se újpestinek, mert frusztráló megaláztatás, amibe bele is süllyedtetek lelkileg. Se semlegesnek, mert nincs sportértéke.

Természetesen a kudarc se valódi (bár néha dőlhetne a papírforma). Azonban az évkönyvekben nem lesz hozzá lábjegyzet. A frusztráció, amit okoz, az valódi.

Egy idő után mindenki, aki megélt mást, belenyugszik társutasként vagy hátat fordít. De lassan a második nemzedéknek ez a norma. Nekik hiába is lenne lábjegyzet.

A zöldek öröme ugyanennyire valódi, és az ő évkönyveikben ugyanannyi lábjegyzet fog szerepelni. Az eredeti hozzászólásodban az egyik így van forgatva, a másik úgy, ezt kifogásoltam.

Nekem nincs kifogásom az ellen, hogy az FTC-nek ez a felállás tetszik. Ez nekik jó. OK. Ezzel egyben leleplezik azt az évtizedes hazugságot, hogy ők valamilyen felsőbb mérce szerint működnek. Nagyon mély hatása volt ennek a hazugságnak, amit az Újpest képtelen volt kezelni. Sok éves megosztottság és rengeteg tévút meg túlkompenzáció született belőle. Tudom, mert végigéltem, végigjártam személyesen is.

A mostani helyzet lehetővé teszi, hogy rehabilitáljuk az Újpesti Dózsa emlékét, ami mellett mégiscsak van lábjegyzet a mai napig. Ezzel pedig egyben lehetővé válna, hogy önmagunk akadályozása nélkül visszaszálljunk a játékba. Garancia nincs semmire a jövőben, de már pusztán a hazugság eloszlása is felszabadító erejű.

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2023.10.31. 11:36

nyúl írta:
Deep Purple írta:
nyúl írta:Példátlan, hogy történelmi riválisok között mesterségesen ilyen különbség tartósuljon. Levezetted, hogy kiknek jó. Szerintem senkinek. Se fradistának, hiszen talmi siker, se újpestinek, mert frusztráló megaláztatás, amibe bele is süllyedtetek lelkileg. Se semlegesnek, mert nincs sportértéke.

Néha tényleg nem ártana ha dőlnek ez a papírforma. Most nem néztem utána, de megkockáztatom, hogy jelenleg nincs még egy nb1 es csapat amelyik zsinórban 14 vereséget szedett volna be a Fraditól.
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.10.31. 12:37

ki vagyunk tömve állami zsetonnal, jobban mint bárki, ez tény
az udvari felszopó médiahiszti minket tol, ez is tény
de hol van a szakma vajh, az nem 100% válasz, hogy ellenszélében minek meg hasonló sportidegen idiótaságok
14-szer kapott ki sorozatban az újpesti brigád, ez még akkor is sok lenne ha 14-szer kapus nélkül állnak ki, ekkora difi nincs a két pénzeszsák között
a KTE ott vert minket el tavaly ahol akart, ők az ÚFC-nél legalább annyival kevesebb lóvéval élnek mint ők hozzánk képest
a paksiak, DVSC évente legalább egyszer elkapják a picsánkat, csak úgy gurigázva, a kövidinkák verhetetlenek a számunkra, a csútiakat itthon sose verjük meg, tavaly a teljes tavaszt átaludtuk és senki nem tudott vagy akart élni vele
minden fradistaként (és nem kubatovistaként) elvárható szimpátiámat bírja az Újpest, egy percig nem vitatom a mostohább helyzetüket és nem ujjongok már rég az amúgy felületesen nézett győzelmeknél nehogy szégyenbe essek, de könyörgöm, 14-ből egyszer bekkeljenek már ki egy meccset mert azt még egy Kondással nehezített Vasas is össze tud tákolni ha akar
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2023.10.31. 13:10

Adamek írta:ki vagyunk tömve állami zsetonnal, jobban mint bárki, ez tény
de hol van a szakma vajh, az nem 100% válasz, hogy ellenszélében minek meg hasonló sportidegen idiótaságok
14-szer kapott ki sorozatban az újpesti brigád, ez még akkor is sok lenne ha 14-szer kapus nélkül állnak ki, ekkora difi nincs a két pénzeszsák között
a KTE ott vert minket el tavaly ahol akart, ők az ÚFC-nél legalább annyival kevesebb lóvéval élnek mint ők hozzánk képest
a paksiak, DVSC évente legalább egyszer elkapják a picsánkat, csak úgy gurigázva, a kövidinkák verhetetlenek a számunkra, a csútiakat itthon sose verjük meg, tavaly a teljes tavaszt átaludtuk és senki nem tudott vagy akart élni vele
minden fradistaként (és nem kubatovistaként) elvárható szimpátiámat bírja az Újpest, egy percig nem vitatom a mostohább helyzetüket és nem ujjongok már rég az amúgy felületesen nézett győzelmeknél nehogy szégyenbe essek, de könyörgöm, 14-ből egyszer bekkeljenek már ki egy meccset mert azt még egy Kondással nehezített Vasas is össze tud tákolni ha akar
Igen, én itt valami lélektani hatást érzek.
Az Újpest próbál úgy kiállni és játszani, mintha még létezne derbi valós esélyekkel. Szerintem ezért áll mindig földbe.
Akik itt-ott összeszednek győzelmeket a Fradi ellen, máshogy állnak az egészhez. Nyilván ez a körítés sincs. S szerintem a Fradi is jobban rá van kondicionálódva, hogy őket szopassa.

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » 2023.10.31. 13:11

"A teljes NB I-es mezőnyben is az Újpest ellen a leghosszabb a Fradi győzelmi szériája. Végignézve a csapatokat, a jelenlegi mezőnyben egyetlen olyan sincs, amelyik 2021 óta legalább egyszer ne verte volna meg az FTC-t (igaz, a Fehérvárnak ez csak a Magyar Kupában jött össze a jelzett időszakban, de pontot azért többször is szereztek a piros-kékek). Még az előző két idényt a másodosztályban töltő Diósgyőrnek is volt győzelme a Fradi ellen 2021 januárjában, miközben az Újpest most már lassan öt éve pontot sem tudott szerezni a zöld-fehérekkel szemben. Mire a két csapat legközelebb újra találkozik márciusban, már meg is lesz az öt év."
https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_n ... ni-2986449

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » 2023.10.31. 13:14

nyúl írta:
Az Újpest próbál úgy kiállni és játszani, mintha még létezne derbi valós esélyekkel. Szerintem ezért áll mindig földbe.
Akik itt-ott összeszednek győzelmeket a Fradi ellen, máshogy állnak az egészhez. Nyilván ez a körítés sincs. S szerintem a Fradi is jobban rá van kondicionálódva, hogy őket szopassa.

valami ilyesmi
ha a Fradi kicsit is felszívja magát a B csapatával is bucira verné az egész ligát, ha akarnák 33/33 győzelemmel
brutális szakadékot alakított ki a fidesz az nb1-en belül
van a Fradi, és a többiek akik a 2-12. hely között bárhol végezhetnek

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.10.31. 13:44

Mech írta:
nyúl írta:

valami ilyesmi
ha a Fradi kicsit is felszívja magát a B csapatával is bucira verné az egész ligát, ha akarnák 33/33 győzelemmel

ez természetesen nincs így, ha akarna akármelyik csapat elkapná háromból egyszer a legjobban összerakott kezdőnket is, ez jóval közelebb áll a valósághoz meg úgy általában a focihoz
hiába tereljük folyamatosan az egészet a pénz témakör felé az csak egy pillér, a szakmaiatlanság felmentése hibás irány, mi jól gazdálkodtunk a sok anyagi segítséggel más meg nagyon nem, ez sem mellékes
valószínűleg 33/33-t nem csinálna egy topligás csapat sem itt, ez már nem a negyvenes évek focija ahol ne lehetne akármilyen jól összerakott gárda játékát elrontani néha
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2023.10.31. 16:31

nyúl írta:
Adamek írta:

Nagyjából ugyanezt írtam én is, egyetértek. Lehetne tördelni a játékot, fetrengeni, szétverni a ritmust, lehetne csalni a focit minden eszközzel, és úgy jó eséllyel nem jött volna össze ez a sorozat. Az edzőink külföldiek ugyan, de a nyilatkozatok és interjúk alapján mégis az a felfogásuk, hogy itt ez valami ünnep, ahol a mártírt is megéri eljátszani. Vignjevicsnél meg külön teljesen egyértelmű, hogy magáévá tette ezt a hozzáállást.

A csapat általában hajlandó és képes lemenni kutyába is a pontokért. A védekezésünk ugyan katyasz*r állagú, de a koncepció az ellenfél játékának elrontására megvan, és gyakran totál nézhetetlen meccseket játszunk. Ez a "szakmaiatlanság" csak az FTC elleni mérkőzésekre jellemző.

Adamek írta:minden fradistaként (és nem kubatovistaként) elvárható szimpátiámat bírja az Újpest, egy percig nem vitatom a mostohább helyzetüket és nem ujjongok már rég az amúgy felületesen nézett győzelmeknél nehogy szégyenbe essek, de könyörgöm, 14-ből egyszer bekkeljenek már ki egy meccset mert azt még egy Kondással nehezített Vasas is össze tud tákolni ha akar

És mit csináljunk az így megszerzett alamizsna ponttal? :) Meglehet, hogy számodra ez betegnek tűnik, és ebben a formában talán az is, de a szakmaiság itt az FTC fölényének az elismerését követelné meg, amire a jelek szerint a klubom nem hajlandó. Ha ennek a statisztika romlása az ára, akkor kifizetjük. Emiatt senki nem tartozik senkinek.

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.10.31. 20:32

Adamek írta:
Mech írta:
nyúl írta:Igen, én itt valami lélektani hatást érzek.

valami ilyesmi

ez természetesen nincs így, ha akarna akármelyik csapat elkapná háromból egyszer a legjobban összerakott kezdőnket is, ez jóval közelebb áll a valósághoz meg úgy általában a focihoz
hiába tereljük folyamatosan az egészet a pénz témakör felé az csak egy pillér, a szakmaiatlanság felmentése hibás irány, mi jól gazdálkodtunk a sok anyagi segítséggel más meg nagyon nem, ez sem mellékes
valószínűleg 33/33-t nem csinálna egy topligás csapat sem itt, ez már nem a negyvenes évek focija ahol ne lehetne akármilyen jól összerakott gárda játékát elrontani néha

A Fradi felemelkedéséhez szerintem kellett a korábbi riválisok hanyatlása is: a székesfehérváriak az első névváltozásukkal együtt kezdték meg hanyatlásukat a bajnokságban, évről évre nőtt a szakadék a két csapat között, a Loki 2016-ot követően 2019-ben egy bravúrbronzot tudott felmutatni.
A helyükre érkező felcsútiak - bár okoztak kellemetlen meglepetéseket - de nem bírják hosszútávon a lépést a ferencvárosiakkal, az egyszezonos csodatévők (Kisvárda, KTE) az elkövetkezendő években aligha kerül ismét ezüstös pozícióba.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2023.10.31. 21:54

Deep Purple írta:
nyúl írta:
Deep Purple írta:Csupán a derbit körülvevő hype-ról vezettem le, a zöldek fölénye egy ennél jóval szélesebb jelenség, ami természetesen nem win-win. :)

A zöldek öröme ugyanennyire valódi, és az ő évkönyveikben ugyanannyi lábjegyzet fog szerepelni. Az eredeti hozzászólásodban az egyik így van forgatva, a másik úgy, ezt kifogásoltam.

Nekem nincs kifogásom az ellen, hogy az FTC-nek ez a felállás tetszik. Ez nekik jó. OK. Ezzel egyben leleplezik azt az évtizedes hazugságot, hogy ők valamilyen felsőbb mérce szerint működnek. Nagyon mély hatása volt ennek a hazugságnak, amit az Újpest képtelen volt kezelni. Sok éves megosztottság és rengeteg tévút meg túlkompenzáció született belőle. Tudom, mert végigéltem, végigjártam személyesen is.

A mostani helyzet lehetővé teszi, hogy rehabilitáljuk az Újpesti Dózsa emlékét, ami mellett mégiscsak van lábjegyzet a mai napig. Ezzel pedig egyben lehetővé válna, hogy önmagunk akadályozása nélkül visszaszálljunk a játékba. Garancia nincs semmire a jövőben, de már pusztán a hazugság eloszlása is felszabadító erejű.
Az érzelmi részét belülről megtapasztaltad, ezzel nem lehet vitatkozni.
Én két identitásválságot látok, ami ráadásul rossz kölcsönhatásban van egymással.
A Ferencváros elvesztette a hőstörténetét, azt, hogy széllel szemben határozta meg magát. Az ellenállás néptámogatta szimbólumaként. Ehhez színező elemként járul mai zsoldos globalizmusa, ami viccé züllesztette a nemzeti karakterét, mely mindig dagasztotta kebelét.
Az Újpest elveszítette a nagyságát, az mára nosztalgia, történelmi kategória, aminek nincs tetten érhető kontinuitása. Húszéves voltam, amikor utoljára bajnok volt. S mégis évi háromszor, mint mikor Ali Alzheimeresen árnyékbokszolt, úgy áll oda, ahogy már önbecsülésből sem volna szabad. S ebből keletkezik egy minden idők cikije sorozat. Amire nem elégséges lehívni az éves beszámolókat magyarázatul.
Egy ilyen helyzetben a közönség pedig igyekszik elbábozni a Milan-Intert, ami kívülről rendkívül komikus.
Tulajdonképpen dicséret illeti, nem szabad félreérteni. Csak hát két mára élethazugság nyomorpornójának bazilikai esküvőt rendezni perverzió.
S mindennek abszurd lecsengése, hogy az egyik kultúrgnóm (G. Győző, salgótarjáni romungró, szórakoztatóipari betanított munkás) feljelenti a másikat, Sz. "Curtis" Attila kokainista "előadóművészt".
Ez a magyar klubfutball Kékes-teteje.

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2023.10.31. 23:04

nyúl írta:
Deep Purple írta:
nyúl írta:Természetesen a kudarc se valódi (bár néha dőlhetne a papírforma). Azonban az évkönyvekben nem lesz hozzá lábjegyzet. A frusztráció, amit okoz, az valódi.

Én két identitásválságot látok, ami ráadásul rossz kölcsönhatásban van egymással.
A Ferencváros elvesztette a hőstörténetét, azt, hogy széllel szemben határozta meg magát. Az ellenállás néptámogatta szimbólumaként. Ehhez színező elemként járul mai zsoldos globalizmusa, ami viccé züllesztette a nemzeti karakterét, mely mindig dagasztotta kebelét.
Az Újpest elveszítette a nagyságát, az mára nosztalgia, történelmi kategória, aminek nincs tetten érhető kontinuitása. Húszéves voltam, amikor utoljára bajnok volt. S mégis évi háromszor, mint mikor Ali Alzheimeresen árnyékbokszolt, úgy áll oda, ahogy már önbecsülésből sem volna szabad. S ebből keletkezik egy minden idők cikije sorozat. Amire nem elégséges lehívni az éves beszámolókat magyarázatul.
Egy ilyen helyzetben a közönség pedig igyekszik elbábozni a Milan-Intert, ami kívülről rendkívül komikus.
Tulajdonképpen dicséret illeti, nem szabad félreérteni. Csak hát két mára élethazugság nyomorpornójának bazilikai esküvőt rendezni perverzió.
S mindennek abszurd lecsengése, hogy az egyik kultúrgnóm (G. Győző, salgótarjáni romungró, szórakoztatóipari betanított munkás) feljelenti a másikat, Sz. "Curtis" Attila kokainista "előadóművészt".

Ebbe már nem tudok belekötni. :) Azt meg nyilván meglátjuk, hogy milyen lesz a folytatás, ha lesz.

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2023.11.01. 20:05

nyúl írta:
Deep Purple írta:
nyúl írta:Természetesen a kudarc se valódi (bár néha dőlhetne a papírforma). Azonban az évkönyvekben nem lesz hozzá lábjegyzet. A frusztráció, amit okoz, az valódi.

Ezt olyan gyönyörűen és szép nyelvezettel megfogalmaztad, hogy a szemem bepárásodik tőle. De itt gyhelyen szerintem tévedsz. Csak hát két mára élethazugság nyomorpornójának bazilikai esküvőt rendezni perverzió. " Hát nem . Manapság minél betegebb, minél perverzebb, annál menőbb sajnos.
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."

Vissza: “www.nb1.hu”