BL-sorsolás: Gulácsi és Willi Orbán Mourinho ellen

Javier Arizmendi
Sztár

Re: BL-sorsolás: Gulácsi és Willi Orbán Mourinho ellen

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.07.17. 12:56

Szarka írta:A kiegyenlítettséget nem a kiesőkön kell szerintem lemérni, hanem a középmezőnyön. Azt is nézhetjük, hogy az alsóházi csapatok közt szoros volt mindkeg ligában a kiesési harc, ami jó egy ligának. De mindegy is, a vége az, hogy bár címeket halmoznak a spanyol nagyok, meg hosszú időre a világ két legnagyobb sztárja rivalizált ott, ebből nem tudtak sikeres tv szerződéseket kötni, mert a klubok egyesével üzleteltek, minden vagyon a top 3- nál landolt. A nézettség is az El Classicocra és a top 3 meccseire fókuszált, így aztán a többiek legatyásodtak.

asszondod a spanyol élmezőny az élhármas. ergo a Sevilla és a Villarreal a középmezőny eleje. na most ők évek, évtizedek óta alázzák az angol élcsapatokat (jóval korábban a Depor is nyert a Highburyben, Traffordon, hol nem) talán nincs olyan angol élcsapat, amelyiket a Sevilla ne vert volna meg fontos meccsen. ennek ellenére a csóró Latin-Amerikán kivül a lőtéri kutya nem kiváncsi rájuk. bezzeg ha a Watford játszik a Norwich Cityvel, az fontos meccs, azon múlik, hogy melyik esik ki 20 ponttal a szezon végén, és melyiknek lesz 22? ennek megfelelően egész ázsia és afrika pénzes része ott ül állítólag a tv-k előtt, és szurkol Pukkinak vagy ellene. szerintem ennek nincs sok köze a logikához, a marketinghez se, egyszerűen így alakult, aztán ennek kell örülni.

ezt is sokszor beszéltük, az Ajax, vagy a komplett német futball azért nem versenyképes, mert sokkal becsületesebben csinálják az üzleti részt, mint az angolok, pedig Hoeness már sitten is volt. de valszeg még így is korrektebb.
ETO

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.07.17. 13:29

Adamek írta:
Maradonapoli írta:
Javier Arizmendi írta:ezt is beszéltük már, hogy akármilyen jó a versenyhelyzet a premier league-ben, azért a spanyol kiesők rendszeresen több pontot szereznek, mint az angoloknál a hasonló csapatok. idén is 40 ponttal esett ki a Valladolid, miközben a szintén 18-ik Leicesternek ugyanannyi meccsen csak 34 pontja volt. tavaly az angol 19-ik 23 ponttal nem volt utolsó, azt megelőzően meg a 18-ik angol se érte el a 30 pontot. az angol liga kiegyenlítettsége is csak egy marketing lózung. illetve ha elvennénk 50 millát a Barca, Madrid, Assessinos 3-astól, és szétosztanánk a maradék 17 csapat között, a kapott összegből egy jó Kerkezre se tudnának benevezni.

Kurva nagy a média hype a pl körül, már alapból, hogy angol - a nyelv miatt - garantálja a jól fizető angolszász piacokat, nem csak az USA-t (persze legfőképp)- hanem Kanada és Ausztrália sem segglyuk ország, kisebbekről meg nem is beszélve. Az már az angolok érdeme, hogy képesek megfelelő körítéssel mindezt kiszolgálni - ergo költenek is erre - ami fokozza a show hatást. Ha holnap a digók neki állnának ugyanolyan huligánellenes törvényeket hozni, új stadionokat építeni stb. minden körítést lemásolni, lefogadom, akkor sem lennének annyira sikeresek, mint az angolok.

Ausztrália meg Kanada lófaszjóska piac, föleg ha a labdarúgás iránti elkötelezett réteget nézzük de amúgy is kicsik mondjuk egy NSzK vagy Franciaországhoz képest
az igazi piac az USA mellett a távolkelet, őket kell lenyúlni annak aki a marketing tuningra hajt, ott bármit el lehet adni korlátlan mennyiségben ha szépen csillog

az USA-t nem becsülném le, mert oké, hogy nem major sportág a foci, de akkor is kurva nagy piac marad még ott a különböző főleg európai gyökerű és latino bevándorlók körében - szóval lehet, hogy az NBA, NHL, MLB, NFL szentnégyesség lefedi a piac 90 %-t és mondjuk a foci 1-2 %, de azaz 1-2 % lehet hasonló volumen a kontinens nagysága és npessége miatt, mint mondjuk az angol, francia, német piac egyik piac
Kanadát és a többit valóban inkább a nyelvi könnyebb azonosulhatóság kedvéért hoztam be

a távol-keletiek tekintetében egyetértünk, de ott sokszor azt tartják menőnek, amit mondjuk Amerikában is menőnek tartanak - szóval ezért sem elhanyagolható az amcsi piac :DDDD
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.07.17. 14:11

Javier Arizmendi írta:
Szarka írta:A kiegyenlítettséget nem a kiesőkön kell szerintem lemérni, hanem a középmezőnyön. Azt is nézhetjük, hogy az alsóházi csapatok közt szoros volt mindkeg ligában a kiesési harc, ami jó egy ligának. De mindegy is, a vége az, hogy bár címeket halmoznak a spanyol nagyok, meg hosszú időre a világ két legnagyobb sztárja rivalizált ott, ebből nem tudtak sikeres tv szerződéseket kötni, mert a klubok egyesével üzleteltek, minden vagyon a top 3- nál landolt. A nézettség is az El Classicocra és a top 3 meccseire fókuszált, így aztán a többiek legatyásodtak.

asszondod a spanyol élmezőny az élhármas. ergo a Sevilla és a Villarreal a középmezőny eleje. na most ők évek, évtizedek óta alázzák az angol élcsapatokat (jóval korábban a Depor is nyert a Highburyben, Traffordon, hol nem) talán nincs olyan angol élcsapat, amelyiket a Sevilla ne vert volna meg fontos meccsen. ennek ellenére a csóró Latin-Amerikán kivül a lőtéri kutya nem kiváncsi rájuk. bezzeg ha a Watford játszik a Norwich Cityvel, az fontos meccs, azon múlik, hogy melyik esik ki 20 ponttal a szezon végén, és melyiknek lesz 22? ennek megfelelően egész ázsia és afrika pénzes része ott ül állítólag a tv-k előtt, és szurkol Pukkinak vagy ellene. szerintem ennek nincs sok köze a logikához, a marketinghez se, egyszerűen így alakult, aztán ennek kell örülni.

ezt is sokszor beszéltük, az Ajax, vagy a komplett német futball azért nem versenyképes, mert sokkal becsületesebben csinálják az üzleti részt, mint az angolok, pedig Hoeness már sitten is volt. de valszeg még így is korrektebb.

A top3at félreérted, ott arra utaltam, hogy ők nyúlják le a pénz javát. A Sevilla spanyolban élcsapat, de nagyságrenddek kisebb büdzséből oldja meg, mint a Real,Barca, Atleti. Még az Atleti is egy extra szint, de nem akartam túl bonyolítani.
A középcsapatok akik ritkán jutnak ki nemzetközire, a 5.-12. helyezettek.

Pont ezért jó példa a tv pénz. A spanyoloknál csak nemrégiben intézik közösen a tv pénzeket. Talán még a 10es években is úgy volt, hogy a klubok egyesével állapodtak meg a TV társaságokkal. Ezért is tudott jó üzletet kötni a Real-Barca, míg a Sevilla max 3-4 meccsét tudta "jól" eladni, az alsóházi meccsek nagyrészt tv-re se kerültek. Az átlag drukker semennyit se fizetne egy Watford-Norvich vagy egy Huesca-Sevilla meccsért, csak a helyi szurkolók/fanatikusok. No de míg spanyolba nem is kellett ezt megfizetni, a PLnél egybe kapod a csomagot . Kell a Manchesteri Derby? Kell az Liverpool-Arsenal? Akkor megveszed egyben a kicsik meccseivel is. Napi X meccs, ebben benne van a Watford-Norvich is, és a Burnley is, még ha utóbbi egész szezonban csak 8 meccsét adták. A PL tv pénzeinek nagyobb részét nem kapcsolódik közvetítéshez. Alap összeg + helyezési bónusz és erre megy kb 1/3 részben, hogy adták-e a meccsedet.

A PL belátta, hogy egyben jobban eladható, és a közösből jobban kell osztani. A spanyolok nem, így a Sevilla a BL-csoportpénzekből még azért kapott, az ELben viszont már a nagyoknak se jutott sok, mert presztizsében továbbra is a BL árnyékában él.

Jaj, becsületesebben, persze. Biztos az angol maffia kényszerítette a TV társaságokat, hogy jobb dealeket kössenek, az amcsi befektetőket úgy csapdázták be. Lehet mkndani, hogy a PLnek semmilyen pénz nem volt büdös, és államok, meg orosz maffiózók is jöhettek, de ezeknél több az érdemi befektető, akinél nem piszkosabb a jövedelme mint a német tulaj-é.
Nem mellesleg pont nem az általam említett 3 ligával jöttél. Én pont azért se hozom fel a németet, mert ott ők maguk zárják ki, és vetik el a külső befektetőket, ami egyrészt tiszteletre méltő, sőt talán a legideálisabb rendszer is lenne, no de ezzel oda jutottak, hogy a helyi nagyhal is simán lerabolja a többieket, akkor hogyan is versenyezhetnének bárkivel pénzügyi téren. Ők kizárják nem csak a "rossz" pénzt, de jóformán minden pénzt.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.07.17. 14:21

Maradonapoli írta:
Adamek írta:
Maradonapoli írta:Kurva nagy a média hype a pl körül, már alapból, hogy angol - a nyelv miatt - garantálja a jól fizető angolszász piacokat, nem csak az USA-t (persze legfőképp)- hanem Kanada és Ausztrália sem segglyuk ország, kisebbekről meg nem is beszélve. Az már az angolok érdeme, hogy képesek megfelelő körítéssel mindezt kiszolgálni - ergo költenek is erre - ami fokozza a show hatást. Ha holnap a digók neki állnának ugyanolyan huligánellenes törvényeket hozni, új stadionokat építeni stb. minden körítést lemásolni, lefogadom, akkor sem lennének annyira sikeresek, mint az angolok.

Ausztrália meg Kanada lófaszjóska piac, föleg ha a labdarúgás iránti elkötelezett réteget nézzük de amúgy is kicsik mondjuk egy NSzK vagy Franciaországhoz képest
az igazi piac az USA mellett a távolkelet, őket kell lenyúlni annak aki a marketing tuningra hajt, ott bármit el lehet adni korlátlan mennyiségben ha szépen csillog

az USA-t nem becsülném le, mert oké, hogy nem major sportág a foci, de akkor is kurva nagy piac marad még ott a különböző főleg európai gyökerű és latino bevándorlók körében - szóval lehet, hogy az NBA, NHL, MLB, NFL szentnégyesség lefedi a piac 90 %-t és mondjuk a foci 1-2 %, de azaz 1-2 % lehet hasonló volumen a kontinens nagysága és npessége miatt, mint mondjuk az angol, francia, német piac egyik piac
Kanadát és a többit valóban inkább a nyelvi könnyebb azonosulhatóság kedvéért hoztam be

a távol-keletiek tekintetében egyetértünk, de ott sokszor azt tartják menőnek, amit mondjuk Amerikában is menőnek tartanak - szóval ezért sem elhanyagolható az amcsi piac :DDDD

USA és távolkelet, én ezt írtam, nem hagytam ki az amcsi piacot én sem
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.07.17. 14:29

Javier Arizmendi írta:

az Ajaxra mindent lehet mondani a töri alapján, de a tisztességet és becsületességet nem nagyon kellene belekeverni a szövegkörnyezetbe
ellenben a ravaszdi rafkósság meg a kőkemény biznisztudomány tényleg nagy fegyvereik
a PL mellett az Ajax az egyik legnagyobb sírásója a klasszikus futballnak, ők is kurva sokat tettek a bizniszalapú foci, ezen belül a túlárazott sztárság kialakulásáért
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.07.17. 14:36

Adamek írta:
Maradonapoli írta:
Adamek írta:Ausztrália meg Kanada lófaszjóska piac, föleg ha a labdarúgás iránti elkötelezett réteget nézzük de amúgy is kicsik mondjuk egy NSzK vagy Franciaországhoz képest

USA és távolkelet, én ezt írtam, nem hagytam ki az amcsi piacot én sem

ja bocs már a nagy dög meleg, + közbe csak félszemmel voltam itt

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.07.17. 15:30

Szarka írta:A top3at félreérted, ott arra utaltam, hogy ők nyúlják le a pénz javát. A Sevilla spanyolban élcsapat, de nagyságrenddek kisebb büdzséből oldja meg, mint a Real,Barca, Atleti. Még az Atleti is egy extra szint, de nem akartam túl bonyolítani.

Pont ezért jó példa a tv pénz. A spanyoloknál csak nemrégiben intézik közösen a tv pénzeket. Talán még a 10es években is úgy volt, hogy a klubok egyesével állapodtak meg a TV társaságokkal. Ezért is tudott jó üzletet kötni a Real-Barca, míg a Sevilla max 3-4 meccsét tudta "jól" eladni, az alsóházi meccsek nagyrészt tv-re se kerültek. Az átlag drukker semennyit se fizetne egy Watford-Norvich vagy egy Huesca-Sevilla meccsért, csak a helyi szurkolók/fanatikusok. No de míg spanyolba nem is kellett ezt megfizetni, a PLnél egybe kapod a csomagot . Kell a Manchesteri Derby? Kell az Liverpool-Arsenal? Akkor megveszed egyben a kicsik meccseivel is. Napi X meccs, ebben benne van a Watford-Norvich is, és a Burnley is, még ha utóbbi egész szezonban csak 8 meccsét adták. A PL tv pénzeinek nagyobb részét nem kapcsolódik közvetítéshez. Alap összeg + helyezési bónusz és erre megy kb 1/3 részben, hogy adták-e a meccsedet.

A PL belátta, hogy egyben jobban eladható, és a közösből jobban kell osztani. A spanyolok nem, így a Sevilla a BL-csoportpénzekből még azért kapott, az ELben viszont már a nagyoknak se jutott sok, mert presztizsében továbbra is a BL árnyékában él.

Jaj, becsületesebben, persze. Biztos az angol maffia kényszerítette a TV társaságokat, hogy jobb dealeket kössenek, az amcsi befektetőket úgy csapdázták be.

Legyen élcsapat a Sevilla, világbajnokok és más komoly játékosok a keretben, európa (szerintem) legjobb klubhimnusza, az egyik legkomolyabb atmoszféra Európában, sportsikerek, és akkor se kiváncsi rájuk a világ és nem hajlandó értük fizetni.

a tv díjak együttes eladása kapcsán igazad van. számomra az kétséges, hogy miért ér 2 és félszer többet a PL, mint a La Liga, amikor az eredmények ezt nem igazán indokolják, nem látom be, hogy a PL jobb 2 és félszer. szerintem már feltettem itt ezt a kérdést, bocs ha önismétlés: ha elvárod, hogy a Barca,Madrid duó osszon le többet a tv jogdíj bevételeiből a Getafénak és a Gironának, akkor miért nem várod el, hogy a Premier League is osszon le az albán, moldáv, és a magyar bajnokságnak?

az angoloknak baromi kevés közük maradt a Premier Leaguehez. pár angol tulajdonoson, edzőn és kb. 50 komolyabb játékoson kivül mindenki külföldi. az angol maffia szerepe így elég csekély. minek utána kb. 20 éve követem a spanyol és kisebb mértékben az olasz labdarúgást, nem véletlen, hogy nem őket hoztam példaként a feddhetetlenségre, és ellenpéldaként az angol modellre. amiket a Deportivo kapcsán olvastam, hallottam, ahhoz képest Nikházi Kálmán, meg B. Péter, sőt még Mamics mester is pályakezdők.

Maradonapoli kartárs által esetleges opcióként felhozott és a citált nso-s cikkben is említett szurkolók megzabolázása témához annyit, ami engem és talán másokat is a legjobban irritál. én úgy látom, hogy a többlet pénz kedvéért, hogy semmiképp ne legyenek balhék, kiöntötték a fürdővízzel a csecsemőt is Angliában. méregdrága áron ül a felső középosztály a színházban és tapsolnak, ha látnak valami szépet. mondjuk egy taccsot 70 méterre az ellen kapujától. az átlag angol meg olaszba, németbe, spanyolba jár meccsre, ha hangulatra vágyik, megfizethető áron. az általam egyáltalán nem kedvelt Deschampsnak és Klinnsmannak is voltak a témában korrekt megnyilvánulásai.

kiváncsian várom Adamek úr Ajaxot érintő történelmi negativ példáit, én annyit látok, a zágrábi Dinamo módjára időben lerabolva az országot és skandináviát, összegyűjtik a legnagyobb tehetségeket, akikbe egy szint után nem fektetnek értelmezhetetlen összegeket, hanem eladják őket a rögbi hazájába, illetve néha Madridba vagy Barcába. de nem fizetnek 70 millát egy Isákért a Sociedadnak mellényzsebből évi 10 gólért.
ETO

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.07.17. 15:55

Javier Arizmendi írta:
Szarka írta:

kiváncsian várom Adamek úr Ajaxot érintő történelmi negativ példáit, én annyit látok, a zágrábi Dinamo módjára időben lerabolva az országot és skandináviát, összegyűjtik a legnagyobb tehetségeket, akikbe egy szint után nem fektetnek értelmezhetetlen összegeket, hanem eladják őket a rögbi hazájába, illetve néha Madridba vagy Barcába. de nem fizetnek 70 millát egy Isákért a Sociedadnak mellényzsebből évi 10 gólért.

országot, Skandináviát, Nyugat és Közép-Afrikàt, Balkànt, Közép-Amerikát meg a jóég tudja még hol aratnak bébijátékost és nyers gyémántot
durván túláraznak középszerű spílereket, akik a végên évente kétszer váltanak lejjebb és lejjebb harminc éves korukra több átigazolási lóvét göngyölítve magukkal mint egy kisebb ország gdp-je, persze ehhez kellenek a balek ügyfelek is. na meg a többi fapapucsos is így csinázza
aztán az se baj ha félholt rabszolgákat kell eladniuk, olyankor is csak zavartan mossák a kezeiket, volt ilyen is, belefért

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.07.17. 16:07

Cselszky írta:Az NSO szerint megállapodott a két klub Szalairól, persze várjunk a bejelentésig, de azért vicces, hogy Fischer tegnap még nem akarta tudni, kiről-miről van szó. :)
Közben a kicker még mindig a Hoffenheimről ír vele kapcsolatban.

Micsoda meglepcsi, mégsem megy az Unionhoz - nso/kicker.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.07.17. 17:06

Cselszky írta:
Cselszky írta:Az NSO szerint megállapodott a két klub Szalairól, persze várjunk a bejelentésig, de azért vicces, hogy Fischer tegnap még nem akarta tudni, kiről-miről van szó. :)

No para, a Hofi még nincs kizárva és az Unió Áfész helyére beugrott nézelődőnek a Frájburg.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.07.17. 17:17

SZOBOSZLAI GÓLT LŐTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

edzésen

McAllister passzából. :cool:

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.07.17. 17:52

Maradonapoli írta:
Cselszky írta:

No para, a Hofi még nincs kizárva és az Unió Áfész helyére beugrott nézelődőnek a Frájburg.

félájrópa

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.07.17. 18:31

Kerkez is PL rabszolga lesz. Orvosi a héten, aztán hivatalos bejelentés.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.07.17. 18:51

Szarka írta:Kerkez is PL rabszolga lesz. Orvosi a héten, aztán hivatalos bejelentés.

most olvasom én is, sajnálom, hogy ez lett a vége, ez kurva nagy visszalépés a Lazio és a Benfica helyett
benne van egy tükörsima kiesés

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.07.17. 19:21

Szarka írta:Kerkez is PL rabszolga lesz. Orvosi a héten, aztán hivatalos bejelentés.

Borzasztó hír.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.07.17. 19:25

Adamek írta:

most olvasom én is, sajnálom, hogy ez lett a vége, ez kurva nagy visszalépés a Lazio és a Benfica helyett

Hát tükörsima azért nem , sőt őket azért bentmaradónak várom, de alsóházi csapatként sok sikerben nem lesz része. De a lényeg úgyis hogy eladja magát. A Benfika lett volna az ideális, de hát ha nem fizetik ki a vételárát, akkor marad ez. Az érezhető volt, hogy Kerkez mindenképp lépne, mindhárom klubbal gyorsan megegyezett, szóval ő uti nem bánja.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.07.17. 19:40

Javier Arizmendi írta:
Szarka írta:A top3at félreérted, ott arra utaltam, hogy ők nyúlják le a pénz javát. A Sevilla spanyolban élcsapat, de nagyságrenddek kisebb büdzséből oldja meg, mint a Real,Barca, Atleti. Még az Atleti is egy extra szint, de nem akartam túl bonyolítani.

Jaj, becsületesebben, persze. Biztos az angol maffia kényszerítette a TV társaságokat, hogy jobb dealeket kössenek, az amcsi befektetőket úgy csapdázták be.

Legyen élcsapat a Sevilla, világbajnokok és más komoly játékosok a keretben, európa (szerintem) legjobb klubhimnusza, az egyik legkomolyabb atmoszféra Európában, sportsikerek, és akkor se kiváncsi rájuk a világ és nem hajlandó értük fizetni.

a tv díjak együttes eladása kapcsán igazad van. számomra az kétséges, hogy miért ér 2 és félszer többet a PL, mint a La Liga, amikor az eredmények ezt nem igazán indokolják, nem látom be, hogy a PL jobb 2 és félszer. szerintem már feltettem itt ezt a kérdést, bocs ha önismétlés: ha elvárod, hogy a Barca,Madrid duó osszon le többet a tv jogdíj bevételeiből a Getafénak és a Gironának, akkor miért nem várod el, hogy a Premier League is osszon le az albán, moldáv, és a magyar bajnokságnak?

az angoloknak baromi kevés közük maradt a Premier Leaguehez. pár angol tulajdonoson, edzőn és kb. 50 komolyabb játékoson kivül mindenki külföldi. az angol maffia szerepe így elég csekély. minek utána kb. 20 éve követem a spanyol és kisebb mértékben az olasz labdarúgást, nem véletlen, hogy nem őket hoztam példaként a feddhetetlenségre, és ellenpéldaként az angol modellre. amiket a Deportivo kapcsán olvastam, hallottam, ahhoz képest Nikházi Kálmán, meg B. Péter, sőt még Mamics mester is pályakezdők.

Maradonapoli kartárs által esetleges opcióként felhozott és a citált nso-s cikkben is említett szurkolók megzabolázása témához annyit, ami engem és talán másokat is a legjobban irritál. én úgy látom, hogy a többlet pénz kedvéért, hogy semmiképp ne legyenek balhék, kiöntötték a fürdővízzel a csecsemőt is Angliában. méregdrága áron ül a felső középosztály a színházban és tapsolnak, ha látnak valami szépet. mondjuk egy taccsot 70 méterre az ellen kapujától. az átlag angol meg olaszba, németbe, spanyolba jár meccsre, ha hangulatra vágyik, megfizethető áron. az általam egyáltalán nem kedvelt Deschampsnak és Klinnsmannak is voltak a témában korrekt megnyilvánulásai.

Két és félszeres nincs, h az alábbi Wikipédiás oldal helyes, "csak" másfélszeres a különbség:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_d ... by_country

A meccsenkénti érték viszont tényleg más, de az mindegy is, a lényeg, hogy klubonként mennyi pénz osztható el. A meccsenkénti akkor lenen lényeges, ha a PL a 200 meccsen túl is adna el még meccsek után TV jogokat, de igazából csak több meccs nem lesz közvetítve.

Szóval zárkóznak fel, de azt a kezdeti előnyt nehéz lesz ledolgozni.

A tulajoknál pont ez is az ami távol tartja a befektetőket.

A szurkolói részhez nincs mit mondanom, a közvetítést segítette, hogy kevesebb a huliganizmus, ezzel persze a szenvedélyből is elveszett egy jó adag. Valahol középen kéne találkozzanak a dolgok, de erre nincs recept. A spanyoloknál most ez a rasszista botrány viszont megint csak rossz fényt vet a ligára. PR kérdés, mert aligha rasszistább a spanyol, mint az angol, de mégis Angliában ritkábbak ezek a balhék.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.07.17. 20:46

Szarka írta:
Adamek írta:

Hát tükörsima azért nem , sőt őket azért bentmaradónak várom, de alsóházi csapatként sok sikerben nem lesz része. De a lényeg úgyis hogy eladja magát. A Benfika lett volna az ideális, de hát ha nem fizetik ki a vételárát, akkor marad ez. Az érezhető volt, hogy Kerkez mindenképp lépne, mindhárom klubbal gyorsan megegyezett, szóval ő uti nem bánja.

a lelépési szándék egyértelmű volt, de ez kutya nehéz szitu lesz , innen szakmailag nagyot alkotni nem lesz egyszerű, a fejlődés ívét se gondolom innen olyan szépnek mint Lizaboából

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.07.17. 20:50

Adamek írta:
Szarka írta:
Adamek írta:most olvasom én is, sajnálom, hogy ez lett a vége, ez kurva nagy visszalépés a Lazio és a Benfica helyett

a lelépési szándék egyértelmű volt, de ez kutya nehéz szitu lesz , innen szakmailag nagyot alkotni nem lesz egyszerű, a fejlődés ívét se gondolom innen olyan szépnek mint Lizaboából

Utyanmár. Ha kiesnek, akkor jár majd a legjobban a srác. Minimum nyomott áron átigazolhat valami PL-középcsapatba, ha meg jól tolja, megy Zobozláj után a Poolba.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.07.17. 21:14

Maradonapoli írta:
Adamek írta:
Szarka írta:Hát tükörsima azért nem , sőt őket azért bentmaradónak várom, de alsóházi csapatként sok sikerben nem lesz része. De a lényeg úgyis hogy eladja magát. A Benfika lett volna az ideális, de hát ha nem fizetik ki a vételárát, akkor marad ez. Az érezhető volt, hogy Kerkez mindenképp lépne, mindhárom klubbal gyorsan megegyezett, szóval ő uti nem bánja.

Utyanmár. Ha kiesnek, akkor jár majd a legjobban a srác. Minimum nyomott áron átigazolhat valami PL-középcsapatba, ha meg jól tolja, megy Zobozláj után a Poolba.

gondolom egy Pool szint nagy étvággyal csemegézik mindig a kiesők maradványaiból, balbunkóként nagyot alkotni nem lesz egyszerű egy ilyen homokzsák csapatban

Vissza: “www.nb1.hu”