Szombati foci: Fradi-Vidi!

Adamek
Flegma

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.01.11. 16:27

zaggar írta:Licensz-átadók és telephelyvásárlók bajnoksága?

nem sok helyen különbözne a mostanitól
inkább lehetne olyan, hogy ligák amikben csak olyan csapat van amikben pl. siófoki vér csörgedez
de lehetne mondjuk nemzeti Kuttor/Tököli/Ferenczi/xy osztály az említettek ex-csapataival, persze az átfedések bekavarnak
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.01.11. 16:30

Adamek írta:

inkább lehetne olyan, hogy ligák amikben csak olyan csapat van amikben pl. siófoki vér csörgedez
de lehetne mondjuk nemzeti Kuttor/Tököli/Ferenczi/xy osztály az említettek ex-csapataival, persze az átfedések bekavarnak

Ferenczinél az is számít, ahol stábtag volt? Mert akkor mi sem maradunk ki.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.01.12. 00:13

Adamek írta:

a legtöbbre talán a DVTK vitte a siófoki licencel, kupadöntő, libakutyagyőzelem, zakópörgetés és máltai-balkáni-ruszki túra, Kubany arató brigádjainak is megmutatták a siófoki licencet, ha úgy tetszik és igen, ezt az árukapcsolást azért tettem be, hogy kedvenc kolhozom halhatatlan evergeen-jét betehessem:

https://www.youtube.com/watch?v=xKQBmxE ... _Cosmonaut
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.01.12. 06:46

Maradonapoli írta:
Adamek írta:

a legtöbbre talán a DVTK vitte a siófoki licencel, kupadöntő, libakutyagyőzelem, zakópörgetés és máltai-balkáni-ruszki túra, Kubany arató brigádjainak is megmutatták a siófoki licencet, ha úgy tetszik és igen, ezt az árukapcsolást azért tettem be, hogy kedvenc kolhozom halhatatlan evergeen-jét betehessem:

azt hittem egy válogatott nyilatkozatcsokor lesz belinkelve Horváth Kari bá aranyköpéseiből
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.01.12. 17:16

Adamek írta:
Maradonapoli írta:
Adamek írta:nem sok helyen különbözne a mostanitól

azt hittem egy válogatott nyilatkozatcsokor lesz belinkelve Horváth Kari bá aranyköpéseiből

Akkor legyen itt a fiatal Horváth Karesz bá érkezése a Siófok-Kiliti reptérre:

https://youtu.be/TgzrI1okwrQ?t=59

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2023.01.12. 19:30

Maradonapoli írta:
Adamek írta:

És a Magyar kupa győztes Büki TK már szart ér? Meg is sértődtem
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2023.01.12. 19:57

Adamek írta:
SuperDepor írta:
Adamek írta:Volán és MÁV szerintem minden porfészekben volt ha máshol nem akkor akkor a megye sokban (itt a szomszéd kerületekben egy utcán belül volt kettő, BVSC, BP Máv Előre)
ezen túl még volt mindenhol Építők és honvédségi csapat ha máshogy nem laktanya szinten (Kossuth/Petőfi volt a legtöbb)

a Bp Volán még a kilencvenes évek elején is nb1es volt, azt hiszem ott játszott Nyúl Pista

többek közt ő is (asszem a Honvéd és a Vasas között volt ott kölcsönben)
meg Katona Gyuri, Bácsi Sanyi, Urbán Flóri, Zsinka Jani, Jancsika Karcsika, Kékesi Rezső, Kenesei Zotyó, Bücs Zsolt akik egy mikromásodperc alatt beugranak

Szőke István és Martos Győző is játszottak ott. A kis nagy Ebedli, tehát Feri is. Volt egy Forintos József ("Csárli") nevű védő is, aki sokáig ott játszott. A neve megragadt az emlékezetemben.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.01.12. 20:36

dingo írta:
Maradonapoli írta:
Adamek írta:nem sok helyen különbözne a mostanitól

arra már nem is emlékszem, az eredeti siófoki licence odament?

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2023.01.12. 21:34

Maradonapoli írta:
dingo írta:
Maradonapoli írta:a legtöbbre talán a DVTK vitte a siófoki licencel, kupadöntő, libakutyagyőzelem, zakópörgetés és máltai-balkáni-ruszki túra, Kubany arató brigádjainak is megmutatták a siófoki licencet, ha úgy tetszik és igen, ezt az árukapcsolást azért tettem be, hogy kedvenc kolhozom halhatatlan evergeen-jét betehessem:

Nem,a büki jött hozzánk, de közbe leesett, hogy a sijófok törzsfejlődésére gondoltál

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.01.12. 21:55

dingo írta:
Maradonapoli írta:
dingo írta:És a Magyar kupa győztes Büki TK már szart ér? Meg is sértődtem

Nem,a büki jött hozzánk, de közbe leesett, hogy a sijófok törzsfejlődésére gondoltál

jaja
Szóval a büki ment Kecsóra és utána lettetek kupagyőztesek, ha jól dekódolom.
De még a kecsói Vasas előtt vagy után?

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.01.12. 22:27

Maradonapoli írta:Mint spanyolszakostól kérdezem: az Oviedóval mi a nagy helyzet? Az egyik tulajuk ha jól tudom, már vagy tíz éve, a Föld, de legalábbis Mehhikó egyik leggazdagabb embere Carlos Slim. Az is érthető, ha nem akar minden milliárdos Abramovicsot vagy Manszúr sejket játszani, még szimpatikus is valahol, de kissé érthetetlen, hogy csak vegetáció szintjén tartja életben a klubot. Pedig egy időben, mintha főtulaj is lett volna... Csak egy példa: a De Laurentiis klán valami 10+ milla körüli összegből röffentette be a Napolit a csőd után, igaz 2004-es árfolyamon, feljutás utána meg dőlt a lé (persze, azért továbbra is kellett invesztálgatni, de mondhatni megérte).
Tök vicces! Most nézem, a Gijón is mexikói kézben van... :DDDD

sokat én se tudok. valami olyasmi rémlik, hogy olvasta az általam említett kampányt, hogy nagy szarban volt az Oviedo, mindenki segítsen, ahogy csak tud, régi játékosok küldtek pénzt, erre aztán megszánta őket, és megvette a klubot/kifizette az adósságokat. szerintem Oviedoban sem értették elmúlt 10 évben, hogy mi a helyzet igazából, meg Slim se tudta mit kezdjen a klubbal. szinten tartotta őket, de egy-két éve asszem átadta valami másik mexikóiaknak. nekem persze jobban fáj, hogy Európa leggazdagabb embere Amancio Ortega (Zara és társai) ott dekkol Corunában és végig nézte a leépülést. a Gijon nem szimpatikus klub.
ETO

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.01.12. 22:51

Javier Arizmendi írta:
Maradonapoli írta:Mint spanyolszakostól kérdezem: az Oviedóval mi a nagy helyzet? Az egyik tulajuk ha jól tudom, már vagy tíz éve, a Föld, de legalábbis Mehhikó egyik leggazdagabb embere Carlos Slim. Az is érthető, ha nem akar minden milliárdos Abramovicsot vagy Manszúr sejket játszani, még szimpatikus is valahol, de kissé érthetetlen, hogy csak vegetáció szintjén tartja életben a klubot. Pedig egy időben, mintha főtulaj is lett volna... Csak egy példa: a De Laurentiis klán valami 10+ milla körüli összegből röffentette be a Napolit a csőd után, igaz 2004-es árfolyamon, feljutás utána meg dőlt a lé (persze, azért továbbra is kellett invesztálgatni, de mondhatni megérte).
Tök vicces! Most nézem, a Gijón is mexikói kézben van... :DDDD

sokat én se tudok. valami olyasmi rémlik, hogy olvasta az általam említett kampányt, hogy nagy szarban volt az Oviedo, mindenki segítsen, ahogy csak tud, régi játékosok küldtek pénzt, erre aztán megszánta őket, és megvette a klubot/kifizette az adósságokat. szerintem Oviedoban sem értették elmúlt 10 évben, hogy mi a helyzet igazából, meg Slim se tudta mit kezdjen a klubbal. szinten tartotta őket, de egy-két éve asszem átadta valami másik mexikóiaknak. nekem persze jobban fáj, hogy Európa leggazdagabb embere Amancio Ortega (Zara és társai) ott dekkol Corunában és végig nézte a leépülést. a Gijon nem szimpatikus klub.

Akkor ő a helyi Leisztinger vagy belga :DDD
Nekem szimpi mindkettő, igazi bányászvidék, küzdenek a profi osztályokért a mai pénz orientált világban és nagy néha feljutnak pár bravúr szezonra (jó mondjuk az Oviedo elég rég járt fent), miközben egymással derbyzgetnek a segundában, legtöbbször a kiesés elkerüléséért. Igazi, őszinte focikörnyezetnek tűnik.
Ha már Depor! Idán sem lesz egyszerű a visszajutás, ahogy nézem! Ott azért már a hagyomány is kötelezne pedig és egyébként sem egy eldugott bányászvároskáról beszélünk! Ez a Zara tulaj akkor gondolom valami helyi milliárdos és nem igazán érdekli a foci...

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.01.13. 08:42

Maradonapoli írta:Akkor ő a helyi Leisztinger vagy belga :DDD
Nekem szimpi mindkettő, igazi bányászvidék, küzdenek a profi osztályokért a mai pénz orientált világban és nagy néha feljutnak pár bravúr szezonra (jó mondjuk az Oviedo elég rég járt fent), miközben egymással derbyzgetnek a segundában, legtöbbször a kiesés elkerüléséért. Igazi, őszinte focikörnyezetnek tűnik.
Ha már Depor! Idán sem lesz egyszerű a visszajutás, ahogy nézem! Ott azért már a hagyomány is kötelezne pedig és egyébként sem egy eldugott bányászvároskáról beszélünk! Ez a Zara tulaj akkor gondolom valami helyi milliárdos és nem igazán érdekli a foci...

a Leisztinger az jó hasonlat. a belgánál nálam valamelyest felmerül a pénzügyi simliskedés, habár még mindig inkább ő, mint bármelyik kerületi párttitkár.

A Gijon ultrái full szélsőjobberek, a Frente Atletico legnagyobb haverjai, amikor az utóbbiak kinyírták a Depor vezérszurkolóját fényes nappal Madrid központjában (amely bűncselekménynek a mai napig nincs elítélt elkövetője...), akkor is a helyszínen munkálkodtak. Nyilván nekem ez nem tetszik.

Most hogy Lucas Perez kivásárolta saját magát a Cadizból (fél milla eurot fizetett, hogy elengedjék), és rögtön két góllal tért vissza a harmadik vonalba, nem lehet gond a másodikba feljutással.
https://www.youtube.com/watch?v=IsaPZWr9ggw
ETO

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.01.13. 11:47

Javier Arizmendi írta:
Maradonapoli írta:Akkor ő a helyi Leisztinger vagy belga :DDD

a Leisztinger az jó hasonlat. a belgánál nálam valamelyest felmerül a pénzügyi simliskedés, habár még mindig inkább ő, mint bármelyik kerületi párttitkár.

A Gijon ultrái full szélsőjobberek, a Frente Atletico legnagyobb haverjai, amikor az utóbbiak kinyírták a Depor vezérszurkolóját fényes nappal Madrid központjában (amely bűncselekménynek a mai napig nincs elítélt elkövetője...), akkor is a helyszínen munkálkodtak. Nyilván nekem ez nem tetszik.

Most hogy Lucas Perez kivásárolta saját magát a Cadizból (fél milla eurot fizetett, hogy elengedjék), és rögtön két góllal tért vissza a harmadik vonalba, nem lehet gond a másodikba feljutással.
https://www.youtube.com/watch?v=IsaPZWr9ggw

:( A gyilkolászást nem tolerálom egyik oldalról sem.
Na, akkor egy korábbi nagy tér vissza, így már remélem meg lesz a fentebb lépés!

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2023.01.13. 16:54

Maradonapoli írta:
dingo írta:
Maradonapoli írta:arra már nem is emlékszem, az eredeti siófoki licence odament?

jaja

Jól dekódolod. :) A Büki-Kevskeméti te és a Kecsói Vasas pedig szinte egyidős

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.01.14. 12:54

dingo írta:
Maradonapoli írta:
dingo írta:Nem,a büki jött hozzánk, de közbe leesett, hogy a sijófok törzsfejlődésére gondoltál

jaja

az mennyire helytálló állítás, hogy az átkos múltban a KSC és a KTE egymás elől vették el az (anyagi és emberi) erőforrásokat, és hogy főleg a két csapat együttes létezése miatt nem tudott elsőosztályú csapatot kiállítani sokáig Kecskemét?
ETO

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2023.01.15. 16:35

Javier Arizmendi írta:
dingo írta:
Maradonapoli írta:jaja

az mennyire helytálló állítás, hogy az átkos múltban a KSC és a KTE egymás elől vették el az (anyagi és emberi) erőforrásokat, és hogy főleg a két csapat együttes létezése miatt nem tudott elsőosztályú csapatot kiállítani sokáig Kecskemét?

Dehogy. A második VH. előtti rész lényegtelen, akkor esély sem volt. A háború után pedig egészen a rendszerváltásig a KSC(K. Dózsa) volt a mindenkori városvezetés favoritja a legjobb játékosok oda kerültek, és meg lehet nézni a létesítményhelyzetet is (KSC-Széktói, KTE-Kurucz körút) A rendszerváltásig összesen max 10 szezont nyomtak egy osztályban és általában mi voltunk lejjebb 1-2-3 osztállyal. A legeslegelejét leszámítva mindig. Az erőforrások kb úgy oszlottak meg mint az ETO-Győri DAC viszonylatban :). A rendszerváltás után volt talán 2-3 év mikor egyformán mérte a városvezetés a két klubbot, akkor volt kicsit ilyen elszívják egymás elől a levegőt eset, de egyrészt a KSC katonacsapattá vált az utolsó pár évére, másrészt akkor tört fel a kécske, akkor már ők voltak az igazi konkurencia a játékosok elszipkázásában. Ami viszont ha nem is sokáig de visszavetette a város fociját pár évvel az a hülye polgármester által kikényszerített álegyesítés volt( azért ál, mert a KSC-nem akkor már nem is volt felnőtt csapata, nem szerepeltek sehol,összesen 4 igazolt játékosuk volt) Ezzel úgy 10 évre teljesen hazavágták a szurkolói bázist. 98-tól a Rózsa éárig az abszolút nézőcsúcs 2000 fő volt- az egyesített csapattól. Az egyesítés előtti évben csak a KTE-nek az átlaga volt ennyi. Azt a KFC izét senki nem érezte magáénak, és állítólag ez sem tetszett Jámbornak, s szedte is a sátorfáját

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.01.15. 17:05

Ez a Nyúlcastle egész eredményesen tolja világsztárok nélkül. Ha befutnának BL-helyre, vajon kinyitná az igazi pénzcsapot az effendi?

banok
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: banok » 2023.01.15. 17:16

Maradonapoli írta:Ez a Nyúlcastle egész eredményesen tolja világsztárok nélkül. Ha befutnának BL-helyre, vajon kinyitná az igazi pénzcsapot az effendi?

Ziher

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.01.15. 18:05

banok írta:
Maradonapoli írta:Ez a Nyúlcastle egész eredményesen tolja világsztárok nélkül. Ha befutnának BL-helyre, vajon kinyitná az igazi pénzcsapot az effendi?

Ziher

Ronci fiút visszairányítanák a PL-be, ha addig nem épül le jobban, szétbassza a közösséget, aztán meg kiesnek! :D :lol:

Vissza: “www.nb1.hu”