Szarka írta:famate írta:BSTH írta:Ilyenkor tartom magam ahhoz, hogy halottakról csak jót, vagy semmit.
Keresd vissza ha van kedved Szöllősi nekrológját Imre Matyiról, nos ő bele is vette a negatív dolgait. Fasza volt, okádtam egyet és többé a kezembe se vettem a lapot. Ja, Sport Plusz.
Biztos ez az emberek halálhoz fűződő különböző hozzáállásából is adódik, én pont rossznak tartom ezt a "halottról jót, vagy semmit" hozzáállást, főleg hogy ez vagy fordítási hiba, vagy egy fura lenyomata a magyar léleknek, mert latinul még "de mortuis nil nisi bene" volt, ami "halottról jól, vagy semmit", azaz kb. "halottról igazat, vagy semmit".
A "jót vagy semmit" elv alapján csomó fontos gazember haláláról nehéz is lenne a sajtónak beszámolnia. Nyilván Szepesi nem egy Gerő Ernő, meg a családja is gyászol, de azért szerintem egy életmű ilyenforma meghamisítása necces, és a jövő számára is sok kárt okoz.
Az eredeti valóban igazat vagy semmit, mert ugye a halott már nem tud védekezni.
Közkedvelt szereplőként a halálakor mindenki csak a jót emeli ki, ezen nem lepődök meg. Utólag lehet majd boncolgatni a múltat, most sajnáljuk egy legenda távozását.
Értem, hogy a magánemberek miért mondják ezt, de a sajtónak azért elég nagy felelőssége van. Gondolom Slobodan Milosevics haláláról sem úgy kellett volna beszámolni, hogy elhunyt Jugoszlávia volt elnöke, nagyon rendes nemzeti érzelmű ember, a többit meg majd megbeszéljük máskor. Nekem az a fura, hogy azt hittem Szepesi megítélésere nagy hatása volt az ügynökmúltja, erre nem, meghal 90+ évesen, és emlékezzünk a legendára. Amíg a spiclik, hazaárulók, tolvajok, stb. ilyen szépemlékű kedves öreg bácsiként halnak meg pizsamában, addig hogy várjuk el, hogy az országot egyenes gerincű tisztességes emberek alkossák?
(mostanában amúgyis sokat gondolkodom az ilyen 80 év körüli családi ismerősök kapcsán, hogy néhányuk most kedves kedélyes öreg bácsi, aktív korában meg mekkora komcsi gazember lehetett, és valószínűleg sok más választásuk a történelmi traumáik, származásuk és a korszellem miatt nem is volt, szóval nem egyszerű ez a kérdés)
http://benfica.blog.nepsport.hu/Fehér Miklós 1979-Para Sempre. Sosem feledünk!
Casillas-Nesta, Maldini, R. Carlos- Zidane, Rui Costa- Figo, Rivaldo, Beckham- Ronaldo, Nuno Gomes