Szombati foci: Fradi-Vidi!

Cselszky
Aranylabdás

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2025.05.25. 11:46

sznot írta:
daneee írta:
sznot írta:Meglepett, hogy a Vidi esett ki, szezon elején nem gondoltam volna. Mondjuk azt sem, hogy mi esünk ki.
Ilyen az, amikor elvágják a köldökzsinórt, a mesterségesen felpumpált klub szépen leeresztett. És emlékszem mekkora volt anno az arc. Mindenesetre gyönyörű lesz az nb2-ben ez a stadion.
Nagyon durva, hogy mennyire nem tud megélni állami segítség nélkül egy klub sem. Valakit kitömnek, valakinek meg csak csorgatnak. Fogalmam sincs mi lenne a jó megoldás, de már egy jóideje elvették a kedvem ettől az egésztől, pedig imádtam.

Én emiatt nem tudok annyira szomorú lenni a kiesés miatt. Oligarchák játszótere, ami kevésbé zavarna ha nem államilag irányítanák ide őket. Talán jövőre megtisztul, vagy utána, addig marad ez. Amikor jól ment a csapatnak, és az ELben játszottunk a Chelsea ellen sem tudtam igazán örülni, mert nem volt organikus.

Egyetértek, amikor mi jutottunk fel annak sem örültem, mert tudtam, hogy pénz nélkül csak idő kérdése mikor esünk ki.
Szerintem a focivilággal nem nagyon mernek kekeckedni, senkinek se hiányozna, ha a huligánok 2006 után ismét szétvernék a várost. De nem ártana, ha a focira öntött pénz nagyrészét inkább az egészségügyre költenék ezután.

MP sem focigyűlölő, ha nem is akkora fan, mint a dr. miniszterelnök úr. Az eb-n is ott volt, a fiai az MTK-ban fociznak, olykor el is jár velük a dühöngőbe. Csányival szvsz szót értene, de arra mondjuk kíváncsi lennék, ahogy az őt petikéző, vargánézó Kubatov elvtárs esetleg csak kénytelen lenne leülni vele tárgyalni. :)
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2025.05.25. 11:51

https://rangado.24.hu/magyar_foci/2025/ ... ugas-foci/
Cserpalkó már neki is rongyolt a kötélbarátnak.
Mondjuk nem meglepő, pár éve is beszólt neki, amikor szintén pengeélen táncoltak.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.05.25. 18:19

Savaria1919 írta:
zaggar írta:
Mech írta:Ilyen amikor a NER elengedi egy klub kezét. Jövőre folytatódik a sor valakivel.
Ez a Fehérvar évekre az nb2-ben fog ragadni. Garancsi jól kibszott velük, a kérőket elhajtotta, amennyi pénzt még tudott kivett, most már nyilván senkinek nem kell majd a klub, ő lelép, Cserpa meg biztos, hogy nem fog erre egy forintot sem költeni a város kasszájából.

Az nagyon vad gondolat, h talán elég lett volna az elmúlt 15-20 évben beleölt milliárdokból vmi utánpótlásképzést összehozni, amiből mára kb már pénzért értékesíthetnék ennyi idő után a fiataljaikat? Persze ez nem csak Fehérvárra igaz, akármelyik csapat meccsébe nézek bele, mindenhol még mindig icsek, vicsek, meg picsek rohangálnak tömegesen..(na jó, minusz Paks)

Puskás Akadémiának hívták az utánpótlásukat. Aztán jött a szerepcsere.

sztem onnan se jött ki 11 épkézláb magyar futballista gyerek
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

sznot
Admin

HozzászólásSzerző: sznot » 2025.05.25. 20:22

Cselszky írta:
sznot írta:
daneee írta:Én emiatt nem tudok annyira szomorú lenni a kiesés miatt. Oligarchák játszótere, ami kevésbé zavarna ha nem államilag irányítanák ide őket. Talán jövőre megtisztul, vagy utána, addig marad ez. Amikor jól ment a csapatnak, és az ELben játszottunk a Chelsea ellen sem tudtam igazán örülni, mert nem volt organikus.

Egyetértek, amikor mi jutottunk fel annak sem örültem, mert tudtam, hogy pénz nélkül csak idő kérdése mikor esünk ki.
Szerintem a focivilággal nem nagyon mernek kekeckedni, senkinek se hiányozna, ha a huligánok 2006 után ismét szétvernék a várost. De nem ártana, ha a focira öntött pénz nagyrészét inkább az egészségügyre költenék ezután.

MP sem focigyűlölő, ha nem is akkora fan, mint a dr. miniszterelnök úr. Az eb-n is ott volt, a fiai az MTK-ban fociznak, olykor el is jár velük a dühöngőbe. Csányival szvsz szót értene, de arra mondjuk kíváncsi lennék, ahogy az őt petikéző, vargánézó Kubatov elvtárs esetleg csak kénytelen lenne leülni vele tárgyalni. :)

Nem lenullázni kell, hanem visszafogni, mert töménytelen pénzt tolnak bele, plusz ott van, hogy a focisták kevesebbet adóznak. Nonszensz.
Ami nincs fent YouTube-on, az meg sem történt, amit nem talál a Google, az nem is létezik, aki nincs regisztrálva Facebook-on, az nem is ember!

¡ɐssɐʌlolǝ ıʞɐ ǝʎlnɥ

banok
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: banok » 2025.05.26. 01:31

A bajnoki címmel kurvára elégedett vagyok.
Most remélem kihasználjuk, hogy 2 év után van egy kis idő felkészülni és nincs edzőváltás (legalábbis gondolom, hogy nem lesz).
Kiváncsian várom kiket akar hozni az ír - nem ártana csatár poszton nem ártana erősíteni.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2025.05.26. 11:33

banok írta:A bajnoki címmel kurvára elégedett vagyok.
Most remélem kihasználjuk, hogy 2 év után van egy kis idő felkészülni és nincs edzőváltás (legalábbis gondolom, hogy nem lesz).
Kiváncsian várom kiket akar hozni az ír - nem ártana csatár poszton nem ártana erősíteni.

Callum Wilsonnak lejár a szerződése és nem hosszabbítunk vele. Annyi meccset tud vállalni, mint Keita :D
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2025.05.26. 14:29

Még 3 kell és beállítjátok az MTK 1915 és 25 között felállított 10-es rekordját. Minden esély adott.

sznot
Admin

HozzászólásSzerző: sznot » 2025.05.26. 17:13

Garancsi István nem adja be az indulási kérelmet a magyar bajnokságra. Az NB II-re június 6-ig lehet nevezni, de a jelenlegi tulajdonos ezzel már nem akar foglalkozni.

Ezért – egyetértve Veled – a jövővel szeretnék foglalkozni. Ismételten felajánlom a Városnak a klubot 1 Ft-os vételár fejében. Meggyőződésem, hogy a tegnapi álláspontodat megismerve ennél jobbat nem is tehetnék. Tisztában vagy azzal, hogyan kell tulajdonosként irányítani, biztosítani tudod a városi összefogást, lesz idő a későbbi, általad elfogadható tulajdonossal való megállapodásra, nem beszélve arról, hogy a klubnévből eredő problémát is lehetőséged lesz orvosolni.

Június 6-ig kell nevezni az NB II-es bajnokságra. Én a fent leírtak miatt ezzel kapcsolatban már nem kívánok döntést hozni, ezért javaslom az adásvételi szerződés mielőbbi megkötését.

Csatolom a jelenlegi működéssel kapcsolatos főbb gazdasági számokat, de természetesen kollégáim minden kérdéseddel kapcsolatban állnak a Te, illetve a kollégáid rendelkezésére. Az eddigi szabályos működésért teljes felelősséget vállalok.
Ami nincs fent YouTube-on, az meg sem történt, amit nem talál a Google, az nem is létezik, aki nincs regisztrálva Facebook-on, az nem is ember!

¡ɐssɐʌlolǝ ıʞɐ ǝʎlnɥ

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » 2025.05.26. 17:27

tipikus NER-es hozzáállás, a felelősségvállalás minimális jele nélkül

ebből így könnyen Hali-Vidi nyitókör lesz az nb3-ban jövőre

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2025.05.26. 17:56

Mech írta:tipikus NER-es hozzáállás, a felelősségvállalás minimális jele nélkül

ebből így könnyen Hali-Vidi nyitókör lesz az nb3-ban jövőre

Kicsit Szima távozására emlékeztet a sztori, kiesés után tulajcsere, kvázi a városi górék lehetnek átmenetileg a tulajdonosok, stb. Persze Szima nem volt ekkora kaliber, neki megmondták, hogy mennie kell, amihez kényszerűen jópofát vágott, kifelé kulturáltnak tűnő módon, nem üzengetve zajlott a váltás, és azért kapott vagy 1 Mrd-ot.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.05.26. 18:47

én kicsit soknak érzem azt a fehérvári picsogást, azért nem a villám csapott be, évek óta játszadoztak a határon és a 12/2 arány se egy életbiztosítás az örökös élvonalra
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

ryanmckane
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ryanmckane » 2025.05.26. 18:51

Szarka írta:

Callum Wilsonnak lejár a szerződése és nem hosszabbítunk vele. Annyi meccset tud vállalni, mint Keita :D

a Juve eladná Vlahovicot, tökéletesen beleillene neve alapján az nb1-be

sznot
Admin

HozzászólásSzerző: sznot » 2025.05.26. 19:33

Na megjött Cser-Palkovics válasza:

Tisztelt Fehérváriak, és külön is: Kedves Vidi-szurkolók!

Ma a Fehérvár FC tulajdonosa levelet intézett önkormányzatunkhoz. Na nem azt a szép, szinte meghatóan érzelmes levelet, amelyet Önök a klub oldalain olvashatnak, azt ugyanis az önkormányzatnak mostanáig hivatalosan nem küldték el. A délelőtti, valódi levél egy pár soros e-mail csupán, ami igazából csak egy rövid ultimátumot tartalmazott:

Az önkormányzat vagy mindenestül átveszi a klub fenntartását, vagy a tulajdonos az NB2-ben sem indítja el a csapatot, tehát kvázi bedönti a Vidit. Erre a levélre válaszoltam is. A válaszom a kommentek között olvasható.

Az ebben foglaltakat a tulajdonos élből elutasította viszontválaszában, majd pár órával később közzé tette a nyílt levelét...

Kedves István!

Te valójában számítottál arra, hogy a Vidi kiesik az első osztályból. Valójában régóta a játékosok értékesítéséből, azaz a csapat gyengítéséből működteted a klubot, elég csak a téli játékosértékesítésre gondolni. Jól mutatja a hozzáállásodat, hogy hosszú hetek óta nem írtad alá a stadionhasználatra vonatkozó és az önkormányzat által részedre megküldött megállapodást sem, ahogy nem tárgyaltatok a játékosokkal sem a jövőről. Pedig stadion, ahol a csapat játszik és játékos, aki játszik ugye a másodosztályban is szükséges. Tehát Te minimum hetekkel ezelőtt eldöntötted, hogy nem kívánod indítani a csapatot a bajnokságban.

Csak egyszerűbb most átdobni egy szinte lehetetlen labdát a város közösségének, az önkormányzatnak. Megszabsz egy határidőt, amit még magánszereplők között is nagyon nehéz lenne teljesíteni, hát még egy közpénzből gazdálkodó önkormányzatnak, ahol jogi és pénzügyi nonszensz ilyen rövid idő alatt helyes és szabályos döntéseket hozni. Mindezt az ország egyik leggazdagabb embereként teszed. Az MLSZ egyik vezetőjeként. Sportszerű ez, István?

Kedves István!
Emellett – bár szinte lehetetlen küldetést akasztasz a város nyakába – megnéznénk azokat a számokat, a valós számokat. Elnézést, de ez az önkormányzat érdemi információk, tények és írásba foglalt, hiteles dokumentumok alapján szokott dönteni. Mi így működünk. Mert tudod, 1 forint tud nagyon drága is lenni.

Kérlek tehát, hogy 1-2 napon belül legalább a következőket küldd meg az önkormányzat részére:

- A Kft. mai napon igaz és valós pénzügyi kimutatásait.

- Azt a konkrét és írásban megfogalmazott üzleti ajánlatot, hogy mit is adnál át az önkormányzatnak vagy bárkinek egy forintért, aki szeretne vásárolni magának egy magyar labdarúgóklubot.

- Az élő szerződéssel rendelkező magyar játékosok névsorát.

- Az utánpótlásra vonatkozó pontos adatokat és számokat.

- A legalapvetőbb szerződések listáját. Például: Van-e mezszponzora a csapatnak?

- Azoknak a lehetséges befektetőknek a listáját, akik a hírek szerint az elmúlt 1-2 évben megkerestek, hogy átvennék a klubot Tőled. Kérek jelöld meg, hogy miért nem tudtatok megállapodni.

Várom a válaszod, a város közössége nevében is! Felelősen dönteni csak ezen tények ismeretében lehet.

Tisztelt Fehérváriak, és Kedves Vidi-szurkolótársaim!
Önökhöz is fordulok. Kérem osszák meg velem a gondolataikat azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzetről a véleményük? Múltról, jelenről, jövőről, egy önkormányzat szerepéről egy ilyen helyzetben? Költhet-e egy önkormányzat milliárdos nagyságrendű összeget erre a célra?

¡ɐssɐʌlolǝ ıʞɐ ǝʎlnɥ

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2025.05.26. 19:49

kurvára beszarás
1. ferencvaros 53,55 millió euro
2. felcsút 14,7 millió euro
3. ujpest 14,3 milió euro
4. debrecen 9,75 millió euro
5. fehervar 9,33 millió euro
6. diosgyor 9,3 millió euro
a liga első fele.engem csak az erdekel, h mi bajod van a fidesszel
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2025.05.26. 20:02

Elvileg szinte már csak a sajtótájékoztató volt hátra, amin bejelentették volna, hogy a Red Bull-csoporthoz kerül a székesfehérvári futball. De ez bezavart volna a felcsúti akadémiának, ezért jött a telefon egészen magasról, hogy nincs üzlet.
Nem tudom, hogy ebből mi igaz, de nem lelátói pletyka volt, hanem egészen megbízható helyről érkezett.
Na, majd ha Garancsi eleget tesz Cserpa kérésének, és felsorolja az elhajtott vevőket, hátha kiderül.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2025.05.26. 20:10

Adamek írta:én kicsit soknak érzem azt a fehérvári picsogást, azért nem a villám csapott be, évek óta játszadoztak a határon és a 12/2 arány se egy életbiztosítás az örökös élvonalra

Valójában senkinek sem kell a klub. A közvélemény előtt szerepel mind, de G.I. Pista a felelős, aki szisztematikusan építette le ezt a számára kisiklott projektet. Cser P. pedig maradna polgármester arcvesztés nélkül. A kevés között van, akinek még maradt is belőle.
Mivel egy patyomkin világban fújt gumivárról van szó, ami nem működött piaci alapon, Cser P. nem hülye, pontosan tudja, hogy a város nem veheti meg. Az az 1 Ft még sok-sok nullát jelent, s a büdzsé csomó közfeladatra kell, nem profi futballra, ami luxus.
Egy ilyen boltot nehéz összehozni ennyi idő alatt. Due diligence eljárás kell, ami napok egy menő audit stábnak is. Közgyűlési döntés stb.
Ebből nb3 lesz.

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.05.26. 20:42

..és ha összedobnánk 1 ft-ot, aztán eladnánk az araboknak?
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.05.26. 20:58

nyúl írta:
Adamek írta:én kicsit soknak érzem azt a fehérvári picsogást, azért nem a villám csapott be, évek óta játszadoztak a határon és a 12/2 arány se egy életbiztosítás az örökös élvonalra

Valójában senkinek sem kell a klub. A közvélemény előtt szerepel mind, de G.I. Pista a felelős, aki szisztematikusan építette le ezt a számára kisiklott projektet. Cser P. pedig maradna polgármester arcvesztés nélkül. A kevés között van, akinek még maradt is belőle.
Mivel egy patyomkin világban fújt gumivárról van szó, ami nem működött piaci alapon, Cser P. nem hülye, pontosan tudja, hogy a város nem veheti meg. Az az 1 Ft még sok-sok nullát jelent, s a büdzsé csomó közfeladatra kell, nem profi futballra, ami luxus.
Egy ilyen boltot nehéz összehozni ennyi idő alatt. Due diligence eljárás kell, ami napok egy menő audit stábnak is. Közgyűlési döntés stb.
Ebből nb3 lesz.

ha ez így van akkor itt valójában semmi igény és szükség nincs profi focira
van még ilyen hely a világon vajh
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2025.05.26. 21:43

nyúl írta:

Ebből nb3 lesz.

Beleférne ez politikailag az érintetteknek? Valamelyest még Cser-Palkóra is ráéghetne. Garancsi meg ugye MLSZ elnökségi tag, így már Csányinál, valamint kötélbarát, így már a dr. min.elnök úrnál járunk.
Cser-P. polgiként nagyon népszerű, sokkal népszerűbb helyben, mint a pártja, közel 75%-kal tarolt, ami elképesztő, neki beleférhetne némi arcvesztés, másrészt viszont még a 22-es seprésnél is csak 47-42-re húzták be a tisztán fehérvári kerületet, az EP-n pedig csak 6 százalékponttal nyert helyben a kormánypárt, és azóta jóval neccesebb lett a szitu, szóval összességében inkább arra tippelek, hogy a népharag elkerülése érdekében, ha kell, éjt nappallá téve, de találnak valami megoldást, lesz minimum egy átmeneti tulaj, és indulnak az NB2-ben. Nagyon meglepne, ha nem így történne. Más kérdés, hogy milyen játékosállománnyal, és hány évre ragadnak ott.

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2025.05.26. 21:58

Adamek írta:
nyúl írta:

Ebből nb3 lesz.

ha ez így van akkor itt valójában semmi igény és szükség nincs profi focira
van még ilyen hely a világon vajh

Szerintem ilyenre nincs.
Pl. melyik profi bajnokságban van 38 éves gólkirály, akit 6 éve elküldtek az azóta is egyfolytában bajnok élcsapatból, mert "öreg" és a nemzetközi célokhoz kevés? Nem Bödét csesztetem, még bírom is, csak hát röhejes. Hogy haza is lőjek egy gonoszat, olyan alkatra, mint Bárányé, 100 éve jegyet szedtek a Városligetben a bajuszos nő mellett. S az egyik gólvágója a mezőnynek. Teljesen reménytelen.
A Vasasnál van havi 10 milliós fizetés, s a fél milliárd alatti költségvetésű Barcika megelőzi. A torz rendszer önleleplező is. Töredékből is többet lehet kihozni.

S túl ezen. A javához mi közünk már?
Újpest, Fradi, ugyan már. Mtk.
Nevek, emlékek, árnyak, annyi közük van önmagukhoz, a jelöltjükhöz, mint a mai Észak-macedóniának világhódító Nagy Sándorhoz.
Ha lassan egy Ajax, egy Liége, egy Benfica, egy Steaua, egy Zvezda Belgrád nem versenyképes.
Majd akkor pont mink.
Hagyományőrző népi együttesek, felöltik néha a patinás viseletet, a Megyeri út, Üllői út falumúzeum, élő emberes bemutatókkal, várjátékokkal, de zsinóros lajbiban a hétköznapokban ugyan ki jár, ha egyébként nem Magyar Péter, és nem Nagyváradra gyalogol benne. Persze nálunk a népviselet is negrókon, meg tetovált nyakú, sokadik kukából túrt martalócokon feszül.

Persze, legyen profi futball. De minek bele ez a temérdek pénz, amikor a produktum vacak? Túlárazott bóvli.
Kinek kell ez a macera, ha az egyik leggazdagabb se szedi ki belőle a lét? Majd odairányítanak valakit június 6-ig, egy strómant, vagy leküldik 3-ba, mint anno a Győrt, amikor a Quaestorost hátulról megcsinálták.

Vissza: “www.nb1.hu”