Szpari4Life írta:SuperDepor írta:Szpari4Life írta:Dehogy. Nehogy már. Az ősz folyamán csak a Dortmundnál láttam öt olyan mérkőzést, melyen a spori teljesen más dimenzióban élt és simán elhittem volna, hogy előző este kemény drogokat fogyasztott vodkával keverve. Hát akkor a többi topligás meccsről, vagy a válogatottról, vagy a magyar pályákról már ne is beszéljünk... Szerintem jócskán 20 felett van az általam ősszel látott elfújt meccsek száma.
Ha már ennyire sterilizálni, műanyaggá akarjàk tenni a futballt, akkor nem lenne egyszerűbb a sok szánalmas döntés helyett eltakarítani ezeket az analfabétákat a pályákról? A Klub VB bebizonyította, hogy az ilyen formájú videóbíró maximum a sportágból tud viccet csinálni, mert hasznosnak nem hasznos. A zöld gyepen ugyanúgy segghülye marad a sípos, ha épp olyanja van.
Nem értem, h miért használjátok a "sterilizálni" "műanyaggá tenni" kifejezéseket ezzel kapcsolatban, hisz az idióta reklamálások egyáltalán nem színesítik a meccset, hanem idegesítővé teszik. Élvezhetőbb az olyan összecsapás ahol sportszerűen játszanak, mint amikor folyamatosan szövegelnek. Nem vagyok egy megszállott játékvezető párti, de az európai csúcsfutballban - spanyol-,német-, angol-, olasz-, francia bajnokság, bl, el sorozat - nincs nagy gond a bírókkal, sőt összességében elfogadható teljesítményt nyújtanak.
Na hát ez az. Megbolygatták már a régi felállást, vannak már vagy tízen sporik a pálya körül, most hozzák a videóbírót, ami már az első teszten megbukott - vagyis a játékvezetők buktak meg. Nem lenne egyszerűbb akkor már kivenni a lapos srácot a pályáról, vagy legalábbis a döntést elvenni tőle és akkor egy húzásra megszűnnének a reklamálások nagy része és a bírói tévedések is ki lennének lőve? Persze ez szar. Én sem támogatnám alapból, de már felforgatták a régi focit, mindenféleképpen eltűnik a hagyományos változat - akkor meg már csinálják rendesen. Ennek a félmegoldásoknak semmi értelme, csak a bírók lesznek még jobban támadva, vagy a játék lesz nézhetetlen, ha a sípos 30 perceket YouTube-ozik meccs közben.
Az utolsó mondatoddal nem értek egyet.
Az, h 6 játékvezető van egy meccsen nem valami úri hóbort, ezt a játék felgyorsulása, a játékosok sportszerűtlen hozzáállása követelte meg, szerintem ez nem rossz és semmit nem vesz e játék sava-borsából. Maradva a csúcsfutballnál, jó iránynak tartom, h a sportszerűtlenségeket próbálják visszaszorítani. Ez az egy terület az, amibe érdemes belenyúlni, akár szabályváltoztatással is. Erről már vitáztunk egymással a sérült ápolás kapcsán is. Sok összefoglalót, meccset nézek, erre alapoztam azt, h a játékvezetés elfogadható. Messze nem hibátlan, de nem ezt tartom a legnagyobb gondnak.