Ha akkor EU-tagok lehettünk volna, egy Urbán szintű játékos nem áll meg Belgiumban. Hány nyominger jutott el jó bajnokságba az elmúlt 10-12 évben? Igaz, hogy pattant vissza fél éven belül, de az esélyt legalább megkapta.SuperDepor írta:_carlos_ írta:csatlakozom ahhoz, hogy a mostani csapat szarabb. sajnos. Az akkori fociban még jóval gyengébb képességű átlagfocisták játszottak, egy Urbán a nulla tudásával egy kicsi elszántsággal egy középszerű játékosnak számíthatott Európa szinten is. A mostani válogatottunkból még Dzsudzsák sem éri el jelenlegi formájában a középszert sem. Rendkívül gyenge az alapanyag, ennyire szar még sosem volt. Megint más kérdés, hogy régebben relatíve jobb alapanyagból is mindig sikerült csalódást keltő eredményt elérni. Kérdés, melyik a fájóbb, amikor van/volt némi esély reménykedni, de csalódtunk, vagy amikor egyáltalán esély sincs, és a miniállamokkal kerülünk egy szintre, aztán hátha csoda történik.
Egyet magyarázz el nekem, h Urbán és Dzsudzsák között mi alapján billen a mérleg az előbbi javára. Urbán kb 130-140 meccs Belgiumban ( Waregem, Mechelen, Beerschot, Aalst, az Anderlechtben 2 db mérkőzés különösebb sikerek nélkül ), Dzsudzsák kb ugyanannyi meccs a PSV Eindhovenben, mint Flórinak Belgium kisebb csapataiban, közben holland bajnok, holland szuperkupa győztes, EL negyeddöntős -, kb. 100 meccs az orosz első ligában, egy orosz kupa ezüstéremmel. A válogatottal Európa bajnokságon szerepelt, ráadásul ment is egy kört. Más alapján nem tudom meghatározni a minőséget. Az nekem kevés, h az egyik úgy lépett pályára, h az ellenfélnek a szívét is kiharapta volna, a másik pedig játszotta a saját játékát. A világ és Európa futballja változott meg körülöttünk, de nagyon.
Dzsudzsák középszerű játékos, aki a sötétségben eljutott a szürke zóna aljáig. Soha ennyi figyelmet nem kapott még ekkora féltehetség. Kellett egy PR-felhőbe burkolt ember, mert ez a korszellem. Ő lett az, mert szereti a Lamborghinit, a drága modelleket és eladható vele a feltört falusi gyerek műmeséje. Ezt debreceniként írom, tehát aligha elfogultan.