Storck utódlása: három magyar és Rossi a jelölt

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.10.19. 11:17

Budapest – Lehet, az egyikük még egy magyart kap maga mellé.

Belebukott a vb-selejtezős kudarcokba Bernd Storck (54), a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elfogadta a lemondását. Sőt máris a távozó német tréner utódát keresi Csányi Sándor (64), a testület elnöke – írta a Blikk.

Információik szerint négy tréner közül kerülhet ki a befutó: Szélesi Zoltánra, Lőw Zsoltra, és mint azt a Blikk elsőként megírta, az olasz Marco Rossira vagy Szabics Imrére eshet a választás.

– A szövetség új feladatot kapott, meg kell találni azt a szakembert, aki visszatéríti a válogatottat a franciaországi Eb-n tapasztalt sikeres útra. A tárgyalások már a napokban elkezdődnek, és hamarosan eredmény is várható – nyilatkozta Csányi Sándor. – Ha nem tudunk október 25-ig a szempontjainknak megfelelő szövetségi kapitányt kinevezni, akkor megbízott szakvezetőre lesz szükségünk.

null

null

Grafika: Hódi Nikoletta - Blikk

A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a november 10-én Luxemburgban, majd 14-én hazai pályán, Costa Rica ellen esedékes felkészülési meccseken Storck eddigi egyik segítője, az U17-es válogatottal sikeres Szélesi Zoltán irányít ideiglenesen. Ez egyfajta főpróba is lehet számára, amely után akár véglegesíthetik is a poszton, de előfordulhat, hogy más fiatal magyar trénerrel közösen dolgozhat majd együtt a nemzeti csapat élén.

Megkerestük a szakembert, de egyelőre nem tudott nyilatkozni a témával kapcsolatban.

Így köszönt el Storcktól Dzsudzsák - kép - NB1.hu

Dzsudzsák búcsúja Storcktól

BlancoAgilon38

Re: Storck utódlása: három magyar és Rossi a jelölt

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.10.19. 11:19

Szélesinek adnék egy esélyt. Amúgy is Zselézinek hívta őt a PES 2010.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.10.19. 11:27

ha én választhatnék akkor egyik sem
ez kibaszottul ultragáz felhozattal, simán lehetett volna a Gellei, Csank, Bozsik, Várhidi négyes is ekkora anyagi és mentális erőforrás ráfordítással
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

inreallife
Sztár

HozzászólásSzerző: inreallife » 2017.10.19. 11:52

hat en is szkeptikus vagyok. storck nem volt jo vezetoedzo, de ket dologhoz nagyon ertett. az egyik, hogy eltunt az utobbi evekben jellemzo teleszart gatyaval valo palyaralepes, ami kifejezetten duhito volt. lehetunk gyengebbek, de harcoljunk, szerintem ezt kivaloan megcsinalta. a masik pedig a kondicio. mivel eronleti edzo volt, ebben is sokat hozzatett a valogatotthoz, nem voltak 60 perc utan kipukkadasok. foleg az eb-n latszott, hogy mennyire fel tudta kesziteni az alatt a par het alatt a terhelesre a sracokat. mentalitasssal es eronlettel kurva sokaig versenyben maradtunk egy magyar jatekosnak igencsak letidegen kornyezetben az eb-n ugy, hogy tobb golt lottunk, mint kaptunk.

a kovetkezo kapitanytol ugyanezt varnam, mentalis felkeszites, fizikai felkeszites es tamadofocira hasonlito elemeket. szelesit megitelni nem tudom, sose volt meg felnott edzo. szabics es low detto. rossi bekkelos focija, nezhetetlen, elvezhetetlen. en nem latom azt, hogy az eb-n mutatott mentalis es fizikai felzarkozast barmelyik is meg tudna valositani, anelkul meg tokmindegy, mert a kepzetlenseget ezekkel lehet kompenzalni. az biztos, hogy focizni senkit nem fog tudni megtanitani ebben a korban, akarki is lesz a kapitany. ugy gondolom, az mlsz inkabb a hangos kisebbsegre hallgatott, amikor storck menesztese mellett dontott, "B" terv lathatoan nem volt. nem varok csodat, a magyar foci haldoklasa megkerdojelezhetetlen...
kubatov takarodj!

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2017.10.19. 11:53

akkor már inkább valami Championshipben kibaszott favágómester
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2017.10.19. 11:57

Elég gyenge felhozatal az anyagi háttér ismeretében. Komolyan ennyire nincs már presztizse és pénze a magyar focinak, hogy csak újonc edzők merülnek fel, és nem leszólva, de Rossi a legnagyobb név? Persze a hazai garnitúrától jobb, ezek a nevek legalább láttak focit az NB1-en kívül is.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

SAW
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: SAW » 2017.10.19. 12:07

Abba kéne hagyni a fociba ömlő milliárdok szisztematikus lenyúlását. Klub- és válogatott szinten rendbe kéne hozni az utánpótlást (ami már bizonyított külföldi szakemberek bevonását jelentené mind a játékosok, mind az up. trénerek képzésébe kőkemény követelményrendszer kiépítésével).
Kéne egy megbízható, friss, modern tudással és hatalmas motivációval bíró sportigazgató az MLSZ-hez (aki nem játékos adásvétellel foglalkozik hanem a feladatával és akit megvédene a vezetőség a magyar trénerek áskálódásától).
Ki kéne szórni a kluboktól a politikusokat (Kubatov, Tállai stb.), száműzni a közvetlen politikai ráhatást. Mehetne akár némi közpénz a profi klubokhoz, de mértékkel és kemény ellenőrzések mellett - pl. önkormányzati képviselő jelenléte döntési- és vétójoggal.

Meg még pár tucat azonnali, de szorgalmas munkával is évekig tartó, de halaszthatatlan feladat és akkor majd valójában fontos lesz, hogy ki a kapitány.
Elengedhetnélek... de nem válna javadra.

nick2005
Sztár

HozzászólásSzerző: nick2005 » 2017.10.19. 12:21

BlancoAgilon38 írta:Szélesinek adnék egy esélyt. Amúgy is Zselézinek hívta őt a PES 2010.

"Zselézi"-nek Urbán Flóri szokott hívni mindenkit, aki nála legalább 10 évvel fiatalabb :)

Azt nem tudom ki lesz a kapitány, sőt azt sem, hol lesz a Costa Rica elleni válogatott meccs. Korábban olvastam olyat, hogy az új szombathelyi stadionban rendezik. Van valami hivatalos infó arról, hogy hol rendezik?
########################
HAJRÁ HALI!

nick2005
Sztár

HozzászólásSzerző: nick2005 » 2017.10.19. 12:21

Adamek írta:ha én választhatnék akkor egyik sem
ez kibaszottul ultragáz felhozattal, simán lehetett volna a Gellei, Csank, Bozsik, Várhidi négyes is ekkora anyagi és mentális erőforrás ráfordítással

Mészöly Géza is pont ráér .............
########################
HAJRÁ HALI!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.10.19. 12:23

nick2005 írta:
Adamek írta:ha én választhatnék akkor egyik sem

Mészöly Géza is pont ráér .............

és remélhetőleg ez az állapot nem most szakad meg
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.10.19. 13:49

nick2005 írta:
BlancoAgilon38 írta:Szélesinek adnék egy esélyt. Amúgy is Zselézinek hívta őt a PES 2010.

"Zselézi"-nek Urbán Flóri szokott hívni mindenkit, aki nála legalább 10 évvel fiatalabb :)

Azt nem tudom ki lesz a kapitány, sőt azt sem, hol lesz a Costa Rica elleni válogatott meccs. Korábban olvastam olyat, hogy az új szombathelyi stadionban rendezik. Van valami hivatalos infó arról, hogy hol rendezik?

Igen. Van. Én vagyok a Hivatalos Infó. Rendezik. Köhöm, köhöm.

cogito ergo sum
jeti

HozzászólásSzerző: cogito ergo sum » 2017.10.19. 14:51

Tök mindegy ki lesz. Mi mulatóst énekelünk az öltözőben, az izlandiak meg hörgős metált.
Van még kérdés?
Piaci alapokon nyugvó magyar labdarúgást!

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2017.10.19. 14:53

cogito ergo sum írta:Tök mindegy ki lesz. Mi mulatóst énekelünk az öltözőben, az izlandiak meg hörgős metált.
Van még kérdés?

akad. a spanciknak szöveg nélküli himnuszuk van, amit a csapat fele amúgy is gyűlöl. mégis 1 vb, 2 eb...
ETO

cogito ergo sum
jeti

HozzászólásSzerző: cogito ergo sum » 2017.10.19. 17:30

Javier Arizmendi írta:
cogito ergo sum írta:Tök mindegy ki lesz. Mi mulatóst énekelünk az öltözőben, az izlandiak meg hörgős metált.
Van még kérdés?

akad. a spanciknak szöveg nélküli himnuszuk van, amit a csapat fele amúgy is gyűlöl. mégis 1 vb, 2 eb...

Nem hinném, hogy a spanyolok a himnuszukkal spannolnák magukat a meccsre. Egyébként pedig kis országok csapatairól volt szó, akiknek vért kéne inniuk a siker érdekében. Az, hogy a feröeriek ellen nem vagyunk képesek két egyeneset rúgni a labdába, az mentalitásbeli hiátus.
Piaci alapokon nyugvó magyar labdarúgást!

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2017.10.19. 17:40

cogito ergo sum írta:
Javier Arizmendi írta:
Van még kérdés?

Nem hinném, hogy a spanyolok a himnuszukkal spannolnák magukat a meccsre. Egyébként pedig kis országok csapatairól volt szó, akiknek vért kéne inniuk a siker érdekében. Az, hogy a feröeriek ellen nem vagyunk képesek két egyeneset rúgni a labdába, az mentalitásbeli hiátus.

szerbek sem hinném, hogy a balkáni muzsikának köszönhetik a csoportelsőséget
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2017.10.19. 17:48

ManBat írta:
cogito ergo sum írta:
Javier Arizmendi írta:akad. a spanciknak szöveg nélküli himnuszuk van, amit a csapat fele amúgy is gyűlöl. mégis 1 vb, 2 eb...

szerbek sem hinném, hogy a balkáni muzsikának köszönhetik a csoportelsőséget
Pedig szerintem sokat lehet meríteni belőle.
Sosem felejtem el, volt hogy fociról mentünk át a Komjádiba, ott voltunk a BEK meneteléskor, világsztár csapatunk volt, aminek az egyik legfényesebben ragyogó csillaga Benedek Tibi volt. Nyugodj Békében bajnok!

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2017.10.19. 18:13

Cselesi néven mondta az angol kommentátor a fifa 2006-os vb kiadásában. Abban is micsoda magyar csapat volt Torghellével, Szabiccsal, Füzi Ákossal :cool:
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2017.10.19. 18:16

nick2005 írta:

Nem nálunk. A Groupamában, jóesetben 5-6000 nézővel. Míg nálunk megtelne az új.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Mrs.Dolcetti
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Mrs.Dolcetti » 2017.10.19. 18:16

Szabicsban amúgy mit látnak? Oké,hogy Dárdai bejött,de az nem azt jelenti,hogy bármelyik hasonló korosztályú külföldön pallérozódó exjátékos be fog jönni.
"Hihetetlen büszke vagyok, hogy lehetõségem volt ez a gyönyörû országot, Magyarországot, képviselni."-Karl Erik Böhn

Apuka
Profi

HozzászólásSzerző: Apuka » 2017.10.19. 19:40

Savaria1919 írta:
nick2005 írta:

Nem nálunk. A Groupamában, jóesetben 5-6000 nézővel. Míg nálunk megtelne az új.

Mi Mészáros Lőrinc Eszékjére vagyunk kíváncsiak!

Vissza: “www.nb1.hu”