Remélem, ezután is figyel rám a kapitány – Interjú Ugrai Rolanddal

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.10.11. 12:34

Budapest – Megtiszteltetés volt a válogatottban szerepelni.

Bernd Storck szövetségi kapitány a magyar válogatott legutóbbi két mérkőzése előtt meglepetést okozott azzal, hogy Ugrai Ronaldot is meghívta a nemzeti tizenegy keretébe, a DVTK csatára azonban nem vallott szégyent, Svájc és Feröer-szigetek ellen is pályára lépett, Bázelben gólt szerzett. A Diósgyőr játékosa szerint a feröeriek ellen az első találat hiányzott, klubjával pedig most már muszáj lesz elkezdeni pontokat gyűjteni.

A vártnál talán jobban megszenvedett a csapat Feröerrel. Mi volt a baj?

Szerintem az, hogy nem tudtuk hamar megszerezni az első gólt, ami az ilyen mérkőzésen felszabadíthatja a gátakat. Csak a végén sikerült megnyernünk a mérkőzést, s bár többnyire fölényben játszottunk, sajnos ez gólokban nem mutatkozott meg. Végigszenvedtük a meccset, de nagyon örülök, hogy végül meglett a győzelem.

A közönség már a félidőben sem volt elégedett. A csapattagokra mennyire ragadt át ez a fajta „pánik”?

Semmiféleképpen nem beszélnék pánikról. Taktikai utasítások hangzottak el a szünetben, amelyeket a második félidőben azt hiszem, jól megoldottunk. Több lehetőségünk is volt a fordulás után, s ha nem is 100 százalékos helyzetekről beszélünk, szerintem fölényben játszottunk, ennek eredménye a három pont.

A drukkerek a végén is kifütyülték a csapatot, mit szól a reakciójukhoz?

Higgyék el, megtettünk mindent, de most ennyire futotta. Ha ezzel a játékkal rúgtunk volna még három gólt, valószínűleg nem ez lett volna a reakció részükről.

Kellemesebb téma felé terelve a szót: immáron kétszeres válogatott, címeres mezben hazai közönség előtt is megmutathatta magát. Miként élte meg az utóbbi napok történéseit?

Nagy megtiszteltetés, hogy egyáltalán meghívót kaptam a válogatottba, annak pedig külön örülök, hogy be tudtam mutatkozni, sőt, Svájcban gólt is tudtam szerezni. Örülök és büszke vagyok, s remélem, hogy nyújtottam olyan teljesítményt, amely alapján a kapitány úr figyelemmel követi a további teljesítményemet is.

Mindenképpen szükség lesz a jó teljesítményre a klubjában, a Diósgyőr ugyanis négy vereség után folytatja a bajnokságban.

Bizony, sajnos negatív eredmények után csatlakozhattam a válogatotthoz, hiszen a legutóbbi négy mérkőzésünket – noha szerintem jól játszottunk – kivétel nélkül elveszítettük. Ugyanazt a játékot kell folytatnunk, amit eddig, s most már el kell kezdenünk gyűjtögetni a pontokat. 

Hatos Szabolcs

Ezek az ellenfelek várnak a magyar válogatottra a Nemzetek Ligájában - NB1.hu

Vb-résztvevő riválisok jöhetnek

Vissza: “www.nb1.hu”