Hatot vágtak az olaszok a Szuszában

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.10.06. 05:47

Budapest – Sokat kell tanulnunk a mérkőzésből.

U21-es válogatottunk egy gyengére sikerült első félidő és egy biztatóbb második játékrészt követően felkészülési mérkőzésen 6-2-es vereséget szenvedett az olaszoktól a Szusza Ferenc Stadionban – írta az MLSZ.

A magyar U21-es válogatott jövő kedden Törökországban lép pályára Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen, az isztambuli összecsapás előtt felkészülési mérkőzésen fogadta a következő U19-es Eb házigazdáját, a jól ismert Serie A-játékosokkal érkező olasz válogatottat. 

Az olaszok sokkal jobban kezdték a mérkőzést, az első negyedórában csak rövid időszakokra tudtuk kihozni a térfelünkről a labdát, az olaszok pedig a labdaszerzéseik után gyors akciókat vezetve többször megbontották a védelmünket. A 11. percben, Cutrone lövésénél a kapufa még megmentette a mieinket a kapott góltól, a 17. percben azonban megszerezték a vezetést a vendégek: Chiesa lövését követően Demjén Patrik védeni tudott, de a kipattanót Cutrone a hálóba továbbította (0-1). 

Michael Boris változtatott a csapat szerkezetén, a 21. percben Vida Máté 22 méteres lövése volt az első komoly lehetőségünk, az olaszok kapusa bravúrral tolta szögletre a labdát. A 24. percben Lenzsér szabálytalankodott a 16-os vonalánál Chiesával szemben, a megítélt tizenegyesből Cutrone szerzett gólt (0-2). 

Az olaszok a folytatásban is jelentős fölényben játszottak, rendre megnyerték a párharcokat, és a 29. percben a harmadik góljukat is meglőtték, Chiesa 17 méterről próbálkozott, a labda a jobb és a bal kapufa érintésével jutott túl a gólvonalon (0-3). A 31. percben egy bal oldali szöglet után Demjén nem találta el ököllel jól a labdát, a kezéről Depaoli elé került a labda, aki két lépésről a hálóba passzolt (0-4). 

A szünetig nem tudtunk kijönni a szorításból, és nem is úsztuk meg az ötödik gólt, a 44. percben eladtuk a labdát a saját térfelükön, Chiesa élt a felkínált lehetőséggel, és Kecskés Ákos szorításában a jobb felső sarokba lőtt (0-5). 

A második félidőre ismét szerkezetet váltott a magyar válogatott, és az 56. percre nyolc új játékos érkezett a pályára (miközben az olaszok is sokat cseréltek). Stabilabbá vált a játékunk, ellenfelünk nem tudott jelentős nyomást gyakorolni a kapunkra, ugyanakkor komolyabb helyzetekig nem jutottunk el. A 73. percben mégis megszereztük a szépítőgólt, egy hazaadás után Makrai Gábor megtámadta és leszerelte a kapust, majd közelről a hálóba lőtt (1-5). A 77. percben Makrai bal lábas lövését védte Simone Scuffet, másfél perccel később egy bal oldali szögletet követően Pezzina ollózott a 16-oson belül, Orsolini a gólvonal előtt állva a hálóba továbbított (1-6). A 88. percben Szivacski Donáttal szemben szabálytalankodtak az olaszok a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Makrai Gábor értékesítette (2-6), beállítva a végeredményt. 

- Az első félidőben leckét adtak a labdarúgásból az olaszok, gyors, agresszív, dinamikus játékosaikkal nagyon sok gondot okoztak nekünk, nem tudtuk felvenni velük a versenyt. A második félidőben kompaktabb volt a csapat, de összességében nagyon csalódott vagyok a mai teljesítményünk miatt, sokat kell tanulnunk ebből a találkozóból - értékelt a mérkőzést követően Michael Boris szövetségi edző. 

Magyarország-Olaszország 2-6 (0-5)

Magyarország: Demjén Patrik - Lenzsér Bence (Szivacski Donát, 46.), Kecskés Ákos (Zachán Péter, 56.), Tóth Bence (Gergényi Bence, 65.) - Katona Máté (Hinora Kristóf, 56.), Vida Máté (Szabó Bence, 65.), Zsótér Donát (Tóth Máté, 56.), Szoboszlai Dominik (Gazdag Dániel, 46.), Spandler Csaba (Szalai Attila, 46.) - Koszta Márk (Korozmán Kevin, 46.), Bíró Bence (Makrai Gábor, 56.)

Az NB II és az NB III jelenti: csodaszép gólt lőtt a volt kispesti - videó - NB1.hu

Az NB II és az NB III jelenti

cogito ergo sum
jeti

Re: Hatot vágtak az olaszok a Szuszában

HozzászólásSzerző: cogito ergo sum » 2017.10.06. 06:26

Nem láttam a meccset. Soros játszott az olaszoknál?
Piaci alapokon nyugvó magyar labdarúgást!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.10.06. 07:21

voltak passzaink és gólok nélkül értékelve ez egy döntetlen
kicsit lazább most a jelen és a jövő, de semmi ok az elkeseredésre elvtársak, hatvan éve mi voltunk a királyok
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

RC
Moderátor

HozzászólásSzerző: RC » 2017.10.06. 08:06

Kurva gyengék lehettünk, az olaszok csak a miniállamoknak szoktak 6-osokat hinteni.
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2017.10.06. 08:49

cogito ergo sum írta:Nem láttam a meccset. Soros játszott az olaszoknál?
Igen és egy mesterhármast rúgott.
Sosem felejtem el, volt hogy fociról mentünk át a Komjádiba, ott voltunk a BEK meneteléskor, világsztár csapatunk volt, aminek az egyik legfényesebben ragyogó csillaga Benedek Tibi volt. Nyugodj Békében bajnok!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.10.06. 09:10

RC írta:Kurva gyengék lehettünk, az olaszok csak a miniállamoknak szoktak 6-osokat hinteni.

kiterjesztették a minit egy fél lépcsőfokkal
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Király György
Újpesti barbár

HozzászólásSzerző: Király György » 2017.10.06. 09:44

RC írta:Kurva gyengék lehettünk, az olaszok csak a miniállamoknak szoktak 6-osokat hinteni.

Ez nem csapat,zselés szégyenek.
ÚJPESTI BARBÁR !

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.10.06. 10:06

Király György írta:

múltkor valaki sorolta innen a neveket, mint reménységeket
szerintem sanszosabb minden hónapban egy lottóötöst nyernem mint 30 éven belül egy klasszis magyar futballistát látni a pályákon

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.10.06. 10:51

Adamek írta:
Király György írta:

szerintem sanszosabb minden hónapban egy lottóötöst nyernem mint 30 éven belül egy klasszis magyar futballistát látni a pályákon

múltkor kicsit túlbecsültem a képességeiket, mea culpa
hiányoznak a sepregetők, irányítók, beállósok, ez már nem az igazi futball
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.10.06. 10:55

SuperDepor írta:
Adamek írta:
Király György írta:Ez nem csapat,zselés szégyenek.

ha vissza tudnánk hozni az intézők és szertárosok aranykorát, szerintem a focink is újra nagy lenne

cogito ergo sum
jeti

HozzászólásSzerző: cogito ergo sum » 2017.10.06. 11:16

Adamek írta:
SuperDepor írta:
Adamek írta:múltkor valaki sorolta innen a neveket, mint reménységeket

ha vissza tudnánk hozni az intézők és szertárosok aranykorát, szerintem a focink is újra nagy lenne

Ennél sokkal prózaibb a megoldás. Le kell bontani a focipályákat és grundot kell építeni a helyükre.
Piaci alapokon nyugvó magyar labdarúgást!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.10.06. 11:27

cogito ergo sum írta:
Adamek írta:
SuperDepor írta:múltkor kicsit túlbecsültem a képességeiket, mea culpa

Ennél sokkal prózaibb a megoldás. Le kell bontani a focipályákat és grundot kell építeni a helyükre.

egy időgéppel újra mi taníthatnánk a világot
hihetetlen, hogy erre még senki nem jött rá

SAW
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: SAW » 2017.10.06. 12:09

Eléggé nagy saller.
Elengedhetnélek... de nem válna javadra.

just
Tartalék

HozzászólásSzerző: just » 2017.10.06. 13:30

SuperDepor írta:
Adamek írta:
Király György írta:Ez nem csapat,zselés szégyenek.

Ergo: hiányoznak a futballisták
"Úgy vélem,a mûvem csak akkor lesz befejezve ha meghaltam és eltemetnek" John Lennon
Angyalföld
http://www.youtube.com/watch?v=I-NRriHlLUk

just
Tartalék

HozzászólásSzerző: just » 2017.10.06. 13:31

Adamek írta:voltak passzaink és gólok nélkül értékelve ez egy döntetlen
kicsit lazább most a jelen és a jövő, de semmi ok az elkeseredésre elvtársak, hatvan éve mi voltunk a királyok

Ennyi...
"Úgy vélem,a mûvem csak akkor lesz befejezve ha meghaltam és eltemetnek" John Lennon
Angyalföld

just
Tartalék

HozzászólásSzerző: just » 2017.10.06. 13:55

Bele gondolva: Ennyit érnek a milliókat felemésztő akadémiák. Ez akadémiák nélkül is ment volna. De tovább gondolva,ennyit ér ez a sok milliós szakmai stáb aki a 30.percnél 4-0-ás vezetésnél sem nyúl bele a meccsbe. Agyon sztárolt német majmok..és rettentő felkészült mind.. A nagy válogatottól nem is beszélve. Ezért(is) tartunk itt. Egy andorrai zakó után még itt vannak? Anno a mexikói 6-os után még évekig állt a bál. Pedig azok az oroszok nem andorrai képességekkel voltak megáldva.. És most? Mindenki megvonja a vállát,szinte már közöny van az emberekben. Csoda h üresek a lelátók? Amíg a politika ilyen szinten van jelen,Orbán,Csányi,Garancsik és még sokan mások,amíg ilyen inkorrekt bajnokságok lesznek, mert nálunk mindenki egyenlő,de vannak egyenlőbbek,addig itt nem lesz semmi csak pénzmosoda.
Angyalföld

extex
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: extex » 2017.10.06. 15:53

just írta:Bele gondolva: Ennyit érnek a milliókat felemésztő akadémiák. Ez akadémiák nélkül is ment volna. De tovább gondolva,ennyit ér ez a sok milliós szakmai stáb aki a 30.percnél 4-0-ás vezetésnél sem nyúl bele a meccsbe. Agyon sztárolt német majmok..és rettentő felkészült mind.. A nagy válogatottól nem is beszélve. Ezért(is) tartunk itt. Egy andorrai zakó után még itt vannak? Anno a mexikói 6-os után még évekig állt a bál. Pedig azok az oroszok nem andorrai képességekkel voltak megáldva.. És most? Mindenki megvonja a vállát,szinte már közöny van az emberekben. Csoda h üresek a lelátók? Amíg a politika ilyen szinten van jelen,Orbán,Csányi,Garancsik és még sokan mások,amíg ilyen inkorrekt bajnokságok lesznek, mert nálunk mindenki egyenlő,de vannak egyenlőbbek,addig itt nem lesz semmi csak pénzmosoda.

Azért nehéz dolog ez, mert nagyon sokrétű a probléma és egy könyv is kevés lenne, hogy minden aspektusból megvizsgáljuk a kérdést.
Andorra miatt az összes németet elküldeni az UP-ból? Basszunk ki olyan edzővel, akinek tulajdonképpen semmi köze nem volt ahhoz az égő meccshez?
Na meg mi van, ha elküldjük őket? Jönek máshonnan, két három évig a saját koncepciójuk szerint dolgoznak, majd jöhet az újabb váltás?
Jogos a felháborodás, engem is idegesít ez a nagy zakó miután ennyi pénz megy a labdarúgásra (ha nem menne, akkor is fájna). De hányszor, meg hányszor hallottuk már, hogy itthon az a baj, hogy az UP csapatokkal is bajnokságokat akarnak nyeretni? Nyilván nem sok értékelhető lehetett ebben a játékban, de normál esetben -gondolom- évi 2-4 játékos lehet, aki az egyel nagyobbak között is masszív tagja lehet a nemzeti csapatnak.

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2017.10.06. 17:34

Túlzó végeredmény. Ugyanúgy, mint amikor pár hete ez a csapat legyőzte az EB címvédő németeket.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

just
Tartalék

HozzászólásSzerző: just » 2017.10.06. 19:22

Savaria1919 írta:Túlzó végeredmény. Ugyanúgy, mint amikor pár hete ez a csapat legyőzte az EB címvédő németeket.

Ha Neked túlzó az eredmény,bátran ajánlom megnézésre az első félidőt. Ha meg láttad,nézd meg újra. Örülhetünk h csak 5 jutott... azt sem tudtuk melyik rendezvényen vagyunk. Az eredmény bizonyosan reális. Sajnos..
Angyalföld

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.10.06. 22:18

extex írta:
just írta:Bele gondolva: Ennyit érnek a milliókat felemésztő akadémiák. Ez akadémiák nélkül is ment volna. De tovább gondolva,ennyit ér ez a sok milliós szakmai stáb aki a 30.percnél 4-0-ás vezetésnél sem nyúl bele a meccsbe. Agyon sztárolt német majmok..és rettentő felkészült mind.. A nagy válogatottól nem is beszélve. Ezért(is) tartunk itt. Egy andorrai zakó után még itt vannak? Anno a mexikói 6-os után még évekig állt a bál. Pedig azok az oroszok nem andorrai képességekkel voltak megáldva.. És most? Mindenki megvonja a vállát,szinte már közöny van az emberekben. Csoda h üresek a lelátók? Amíg a politika ilyen szinten van jelen,Orbán,Csányi,Garancsik és még sokan mások,amíg ilyen inkorrekt bajnokságok lesznek, mert nálunk mindenki egyenlő,de vannak egyenlőbbek,addig itt nem lesz semmi csak pénzmosoda.

Azért nehéz dolog ez, mert nagyon sokrétű a probléma és egy könyv is kevés lenne, hogy minden aspektusból megvizsgáljuk a kérdést.
Andorra miatt az összes németet elküldeni az UP-ból? Basszunk ki olyan edzővel, akinek tulajdonképpen semmi köze nem volt ahhoz az égő meccshez?
Na meg mi van, ha elküldjük őket? Jönek máshonnan, két három évig a saját koncepciójuk szerint dolgoznak, majd jöhet az újabb váltás?
Jogos a felháborodás, engem is idegesít ez a nagy zakó miután ennyi pénz megy a labdarúgásra (ha nem menne, akkor is fájna). De hányszor, meg hányszor hallottuk már, hogy itthon az a baj, hogy az UP csapatokkal is bajnokságokat akarnak nyeretni? Nyilván nem sok értékelhető lehetett ebben a játékban, de normál esetben -gondolom- évi 2-4 játékos lehet, aki az egyel nagyobbak között is masszív tagja lehet a nemzeti csapatnak.

Én továbbra is azt mondom, hogy a szövetségi munka az már csak polírozása a dolgoknak, esetünkben a szarnak. Mondhatni kirakatrendezés. Csinálhatod geciprofi módon, de ha csak bizsut meg teszkós parizert tudsz felmutatni, akkor nem fognak tolongani a bejárat előtt.

A kiemelt részt nem pontosan értem. Itthon valóban az a baj, hogy az UP teljesítményért osztják le a pénzt, miközben az UP esetében nem az eredmény, hanem a fejlődés s cél. Aztán a "vágósúlyú" játékosok nem kerülnek a felnőttcsapathoz, hanem előbb kidobigálják őket alacsonyabb osztályba, "fejlődni". Legalábbis Debrecenben. Ez rendben is van mondjuk, de kérdem én, mit csinálnak az utánpótlásban, hogy a tehetséges gyerekek tizenkilenc éves korukra rendre még csak arra jók, hogy tovább éveket az Nb2-ben "fejlődjenek"?
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

Vissza: “www.nb1.hu”