Lassan minden olyan lesz, mint Rossival – Interjú Baráth Botonddal

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.08.14. 13:15

Budapest – Ki nem találná, kinek üzent a kispesti bekk

Zsótér Donát, Davide Lanzafame, Djordje Kamber – egy éve vagy akár csak néhány hónapja ilyenkor ez a névsor az eredményjelzőn a magabiztos kispesti sikert jelezte volna, most viszont a Budapest Honvéd 2-1-es győzelmét jelentette az NB I 5. fordulójának szombati rangadóján, az Újpest ellen. A mérkőzést követően Baráth Botond, a Honvéd hátvédje beszélt a fordítás titkáról, a megszokott ünneplésről és a volt csapattársról is.

Zajos ünneplést csaptak az Újpest legyőzése után.

Ez minden meccs után megvan, megszokott dolog nálunk, ha nyerünk, így örülünk neki – utalt az nb1.hu kérdésére a Bozsik-stadion hazai öltözője felől a sajtótájékoztató idején hallható hangokra Baráth Botond, a bajnok Budapest Honvéd védője. – De ez talán így is van rendjén. Szerintem így kell örülni egy győztes meccsnek.

Végül is érthető az öröm, hiszen hogy úgy mondjam, nem dominálták mindvégig a rangadót, mégis nyertek.

Elég változatos meccs volt, különösen az első félidő után, amikor kis túlzással azt sem tudtuk, hogy hol vagyunk. Sajnos egy kicsit beragadtunk, látszott, hogy nem olyan taktikát választottunk, ami megszokott számunkra. A második félidőben átálltunk arra, amit gyakoroltunk, s egyből jól ment a játék.

Hogy érzi, mivel tudtak az Újpest fölé nőni?

A második félidőben széllel szembe játszottunk, így próbáltuk letámadni őket, hogy rugdossák fel hosszabban a labdát. Mi is feltoltuk a két szélét, hiszen van két nagyon jó csatárunk, mellettük egy fiatal, Herjeczki Kristóf, valamint bejött Danilo is. Ezek a játékosok gyorsak, jól fejelnek, lehet velük jól kontrázni, megtartják a labdát, ez volt a második félidőben az erősségünk.

Bosszúsnak tűnt a ráadás perceiben, amikor sárga lapot érően szabálytalankodott, az Újpest pedig jó szögből végezhetett el szabadrúgást. Esetleg felsejlett a DVTK elleni korábbi pontvesztés emléke?

Az a meccs akkor nem volt benne a fejemben (a 2. fordulóban a 95. percben egalizált a Diósgyőr Kispesten – a szerk.), inkább az, hogy meg akartam szerezni a labdát, mégis hibáztam, mert Mohl Dávid lábát találtam el. Ez hiba volt, butaságot csináltam, mert nyomtak, várnom kellett volna… Kicsit elkapkodtam azt a szituációt.

Mit szól Zsótér Donát góljához?

Ahhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy jó lenne, ha Donát legközelebb a jobbosát meg a balosát is otthon hagyná.

Hetedik tétmérkőzésüket játszották a nyáron. Hogy érzi: összeszokott páros már Erik van der Meer és a Honvéd?

Eddig is össze volt érve a csapat. Körülbelül 80 százalékban ismerjük az edzőt, ő is ugyanennyire minket, tehát néha még megy a „tapogatózás”, de szépen lassan minden olyan lesz, mint tavaly, még Rossi mesterrel.

Holtversenyben most is listavezető a Honvéd, ez éppenséggel már majdnem olyan.

Igen, bár még nagyon a sorozat elején vagyunk. Bármi megtörténhet, elég, ha arra gondolunk, hogy tavaly a Vasas is végig vezette a bajnokságot ősszel, aztán a végén nagy nehezen lettek harmadikak. Addig is kellenek a pontok, persze, de minden a végén dől el.

Ezért nem ünnepelte a Kispesten szerzett gólját Zsótér Donát - NB1.hu

Különlegesre sikeredett a visszatérés

Vissza: “www.nb1.hu”