Megvédte címét a Real Madrid, Zidane és C. Ronaldo a fellegekben

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.06.03. 23:04

Cardiff - Mi köze Puskásnak a mai döntőhöz?

Történelmet írt a Real Madrid, hiszen a XX. század legjobb futballcsapata ismét nagyot alkotott: elsőként védte meg a címét a Bajnokok Ligájában. Történelmet írt Cristiano Ronaldo, hiszen immáron 4 gólt lőtt a döntőkben, 105-öt az európai kupasorozatban, karrierje során pedig a mai két góljával immár 600 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. És történelmet írt Zinedine Zidane is, aki ma bebizonyította, hogy nem csak a pályán volt minden idők egyik legjobb karmestere, hanem a kispadon is. Lehetne még ragozni, de nincs miért. A csapat, a szuperklasszis és az edző is fantasztikus volt ma este, akárcsak az egész döntő.

Természetes, hogy mindannyiunk számára Real Madrid győzelme marad örök emlék, de ne menjünk el szó nélkül a Juventus teljesítménye mellett sem. A torinóiak bebizonyították, hogy nem véletlenül kerültek a döntőbe, és egy órán keresztül egyenlő ellenfelei voltak a madridiaknak. Casemiro megpattanó lövésénél aztán elszakadt valami, ettől függetlenül nekik is jár a gratuláció.

És a végén nézzük meg azt is, hogy mi köze Puskás Ferencnek a döntőhöz. A válasz egyszerű: aki egy ilyen meccsen egy ekkora gólt lő, mint Mario Mandzukic, annak jár a Puskás-díj. Mint ahogy Ronaldónak az Aranylabda. Mert ma este annak a sorsa is eldőlt…

<blockquote class="embedly-card"><h4><a href="http://nb1.hu/nemzetkozi-labdarugas/ezt-varja-buffon-es-sergio-ramos-a-bl-finaletol">Ezt várja Buffon és Sergio Ramos a BL-finálétól - NB1.hu</a></h4><p>Az olasz kapusnak még ez a trófea hiányzik</p></blockquote>

<script async src="//cdn.embedly.com/widgets/platform.js" charset="UTF-8"></script>

BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ

Juventus (olasz) - Real Madrid (spanyol) 1-4 (Mandzukic 27., illetve C. Ronaldo 20., 64., Casemiro 61., Asensio 90.)

Cardiff, Walesi Nemzeti Stadion, 55.700 néző. Vezeti: Brych (német)

Juventus: Buffon – Barzagli (Cuadrado, 66.), Bonucci, Chiellini – D. Alves, Pjanic (Marchisio, 71.), Khedira, A. Sandro – Dybala (Lemina, 78.), Mandzukic – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (Morata, 89.) – Isco (Asensio, 82.) – Benzema (Bale, 77.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane

Kiállítva: Cuadrado (84., Juventus)

Maradonapoli
Aranylabdás

Re: Megvédte címét a Real Madrid, Zidane és C. Ronaldo a fellegekben

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2017.06.03. 23:13

Kép
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2017.06.03. 23:16

Maradonapoli írta:Kép

Kép
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2017.06.04. 03:21

Már a döntősök között is osztálykülönbség. Szélsőségesen elkurvult üzlet lett a BL. Időszerű valahogy átalakítani, pénzügyileg is újragondolni.

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.06.04. 06:01

nyúl írta:Már a döntősök között is osztálykülönbség. Szélsőségesen elkurvult üzlet lett a BL. Időszerű valahogy átalakítani, pénzügyileg is újragondolni.

Szerintem törvényszerű, hogy önmagába fog előbb utóbb zuhanni ez a fajta rendszer.

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2017.06.04. 06:49

BlancoAgilon38 írta:
nyúl írta:Már a döntősök között is osztálykülönbség. Szélsőségesen elkurvult üzlet lett a BL. Időszerű valahogy átalakítani, pénzügyileg is újragondolni.

Szerintem törvényszerű, hogy önmagába fog előbb utóbb zuhanni ez a fajta rendszer.
Ezt nem tudom.
Már évekkel ezelőtt azt hittem, még a galaktikus időkben, hogy fenntarthatatlan lesz a rendszer, és hogy az Arsenal-féle "addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér" üzletpolitika lehet a minta. De kiderült, hogy feneketlenül lehet túlköltekezni, majd pénzügyi manőverekkel, adócsalással, kreatív könyveléssel be lehet tömködni a lyukakat. Mára odáig fajult a helyzet, hogy az angolok és olaszok sem bírják a versenyt. A Juventus erőn felül elérte a döntőt az elmúlt 3 évben kétszer, de szemernyi esélye sem volt. Olasz mércével nézve kétszer is 3 góllal kikapni sima, már-már osztálykülönbségnyi vereséget jelent. S a Juventuson kívül a többi nagy olasz klub - Milan, Inter - kikopott a versenyből. Szép lassan előáll az a helyzet, hogy 3 klub vetélkedésévé - jelenleg Real, Bayern, Barcelona - szűkül ez az éves klubtorna. A sportértéke meredeken a nulla felé halad. A Real kispadja erősebb, mint a 16 közé jutott csapatok zömének kezdő sora.
Ha nem próbálják meg valahogyan pénzügyileg kiegyensúlyozni a rendszert ésszerű korlátozásokkal a versenyfeltételek jobbítása céljából, a sportérték hamar eléri a nullát és nyíltan nem marad más egy valaha nemes küzdelemsorozat romjain, mint gátlástalan pénzgyártás, néhány globális, egykori sportklubok védjegyeit viselő világvállalat játszótere. Összeomlani magától nem fog szerintem, mert a pénz és a még több pénz erős kötőanyag, de elveszik belőle minden sportérték.

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.06.04. 07:05

nyúl írta:
BlancoAgilon38 írta:

Ezt nem tudom.
Már évekkel ezelőtt azt hittem, még a galaktikus időkben, hogy fenntarthatatlan lesz a rendszer, és hogy az Arsenal-féle "addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér" üzletpolitika lehet a minta. De kiderült, hogy feneketlenül lehet túlköltekezni, majd pénzügyi manőverekkel, adócsalással, kreatív könyveléssel be lehet tömködni a lyukakat. Mára odáig fajult a helyzet, hogy az angolok és olaszok sem bírják a versenyt. A Juventus erőn felül elérte a döntőt az elmúlt 3 évben kétszer, de szemernyi esélye sem volt. Olasz mércével nézve kétszer is 3 góllal kikapni sima, már-már osztálykülönbségnyi vereséget jelent. S a Juventuson kívül a többi nagy olasz klub - Milan, Inter - kikopott a versenyből. Szép lassan előáll az a helyzet, hogy 3 klub vetélkedésévé - jelenleg Real, Bayern, Barcelona - szűkül ez az éves klubtorna. A sportértéke meredeken a nulla felé halad. A Real kispadja erősebb, mint a 16 közé jutott csapatok zömének kezdő sora.
Ha nem próbálják meg valahogyan pénzügyileg kiegyensúlyozni a rendszert ésszerű korlátozásokkal a versenyfeltételek jobbítása céljából, a sportérték hamar eléri a nullát és nyíltan nem marad más egy valaha nemes küzdelemsorozat romjain, mint gátlástalan pénzgyártás, néhány globális, egykori sportklubok védjegyeit viselő világvállalat játszótere. Összeomlani magától nem fog szerintem, mert a pénz és a még több pénz erős kötőanyag, de elveszik belőle minden sportérték.

Pénzügyileg nem hiszem, hogy lehet szabályozni, mert aki adja a pénzt, azaz fialtatja azt, nem fogja hagyni. Túl erős ez a réteg. A másik topikban írtam pár gondolatot, talán így lehetne valamit elérni.

viewtopic.php?f=20&t=3471

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.06.04. 08:12

nem tudom, ez nem osztálykülönbségnek látszott, hanem egy méretes taktikai bakinak
valamit nagyon benézett a digó mester a második félidőre, az osztálykülönbség megvolt de leginkább a JUve és a Juve között
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

_carlos_
Légiós

HozzászólásSzerző: _carlos_ » 2017.06.04. 09:18

Adamek írta:

nem tudom, ez nem osztálykülönbségnek látszott, hanem egy méretes taktikai bakinak
valamit nagyon benézett a digó mester a második félidőre, az osztálykülönbség megvolt de leginkább a JUve és a Juve között

csatlakozom. akkora osztálykülönbség volt, hogy a Juve kapott gól nélkül verte a Barcát, amelyik meg verte a Realt a Bernabeuban nem sokkal később. Sztem túl bátran jött ki a Juve, ide olaszos játék kellett volna, türelmes foci és lehozni egy-nullra. Persze Khedirával nem könnyű.
Kispest távdrukker

Mrs.Dolcetti
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Mrs.Dolcetti » 2017.06.04. 10:33

Az első húsz percben jobb volt a Juve, az egész első félidő kiegyenlített volt . A másodikban már csak egy csapat volt a pályán.
A híres Juve védelmet a 3. gólnál Ronaldó eléggé állva hagyta.
"Hihetetlen büszke vagyok, hogy lehetõségem volt ez a gyönyörû országot, Magyarországot, képviselni."-Karl Erik Böhn

zodd
Légiós

HozzászólásSzerző: zodd » 2017.06.04. 10:52

Nem érdekelt ez a párosítás, nem néztem a meccset, de a meglehetősen sima végeredményt látva annak örülök, hogy továbbra is az Inter az egyetlen olyan olasz csapat, aki triplázni tudott egy szezonban.
Grat a Madridnak!

Westman
Tartalék

HozzászólásSzerző: Westman » 2017.06.04. 11:05

A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelt a Real győzelme,a második félidőben a Juventus játéka még a BL-hez is méltatlan volt.

Vissza: “www.nb1.hu”