Reakciók a DVTK és a DVSC bennmaradásáról

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.05.28. 07:12

Magyarország – A szurkolók előtt le a kalappal!

Mindkét keleti fellegvár NB I-es marad. A DVTK-DVSC meccsnek ugye 1-3 lett a végeredménye, de mivel az MTK csak 1-1-et játszott a Pakson, végül a kék-fehérek búcsúztak az élvonaltól. A miskolciak és a debreceniek mérkőzése után így értékelt a két vezetőedző.

Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője: „Mindenekelőtt köszönöm a paksi csapatnak és Csertői Aurélnak az MTK elleni pontszerzést! Ha ők nincsenek, akkor ez a történet nem jöhetett volna létre - ahogy mondani szokás. Ma kikaptunk 3-1-re, de ettől függetlenül nem tudok szemrehányást tenni a csapatnak. Helyzeteket alakítottunk ki, uraltuk a mérkőzést, igaz ehhez kockázatot kellett vállalni. A játékosok hozzáállása rendben volt, de azt is el kell ismerni: szerencsénk volt. Az elmúlt két és fél hónap alapján rászolgáltunk arra, hogy egy kis szerencsénk is legyen. Azért kell dolgozni a következő évben, hogy ilyen izgalmak ne legyenek, vagy éppen másfajta izgalmak legyenek. Az tény, hogy kőkeményen kell dolgozni, és a holnapi naptól azon dolgozunk, hogy ütőképes csapatot alakítsunk ki a jövő évre. A mai mérkőzés tanulsága, hogy a ziccereket be kell rúgni, a vendégek érzésem szerint 2 helyzetből 2-t, mi 10-ből egyet sem használtunk ki az első félidőben. Ezt kell gyakorolni, ezért szükséges az a gyilkos ösztön, amit korábban már emlegettem. 2-0-nál abban bíztam, ha megadják a 11-est, akkor visszajöhettünk volna a meccsbe, 3-0-nál viszont már csak a Paksban bízhattunk. Amikor elkezdtem a munkát Diósgyőrben, a hit nem volt meg a játékosokban, ezt a szemléletet kellett megváltoztatni. CSAPAT lett a csapatból, a szurkolók beálltak mögénk. Csak így működik, ha a játékosok, szurkolók közösen küzdenek a sikerért. Vezetőedzőként a DVTK az első klubom, másodedzőként nem volt rajtam ilyen nyomás. Azért jöttem, hogy a csapatot benntartsam, ebből a szempontból sikerült a küldetés, de nem úgy szerettem volna, ha más kaparja ki a gesztenyét. Az elmúlt két hónap szenzációs volt, szeretek a fiúkkal dolgozni, a hozzáállásuk teljesen rendben van. A szurkolók előtt le a kalappal, köszönjük az egész éves támogatást, szenzációs, amit nyújtottak, ilyen mérkőzés után is ott állnak a csapat mögött. Ezért is vállaltam el ezt a munkát, mert tudtam, ebben a közegben, ebben a városban ez lehetséges. Magyarországon nincs még egy ilyen szurkolótábor, ahol érdemes valamit fölépíteni. A következő évben nem a kiesés ellen fogunk küzdeni, és bízom benne, hogy sikeresebbek leszünk.”

Ezért esett ki az MTK - NB1.hu

Ezért esett ki az MTK az NB I-ből

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője:„A hét elején a kollégáimmal próbáltunk lelket önteni a játékosokba, mert nagyon maguk alatt voltak a Honvéd elleni vereség után. A DVTK egy nagyszerű csapat, jó felfogásban, agresszíven játszik. Az volt a tervünk, hogy fegyelmezett, zárt védekezésből indítsunk gyors támadásokat, hiszen tudtuk, hogy a hazaiaknak jönniük kell. Nem akartunk lemondani a támadásvezetésekről, nem akartunk 0-0-ra játszani, mert az öngyilkosság lett volna. Ezt mutatja a középpályás sorunk összetétele, ahol sok játszó labdarúgó került a csapatba. Könyves elől nagyszerűen megoldotta a feladatát, megtartotta a labdát, és a második hullámban fel tudtak zárkózni a társak. Ennek ellenére volt olyan időszak, amikor a DVTK beszorított bennünket, ránk erőltették az akaratukat. Különösen a második félidőben kevesebbszer tudtunk kimenni, még nagyobb nyomás alá helyezett a DVTK, de azt gondolom, a kontráink veszélyesek, és eredményesek voltak. Szinte vibrált a feszültség, a játékosok tudták, hogy ma harcolni kell, küzdeni kell. A szívüket kitették, de fejben is ott voltak, nagyszerűen végezte el a csapat a feladatát. Debrecenhez hozzátartozik a Loki, megérdemli, hogy élvonalbeli csapata legyen, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült bennmaradni az NB I-ben.”

Reginald McFreez
Aranylabdás

Re: Reakciók a DVTK és a DVSC bennmaradásáról

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.05.28. 07:53

"mert nagyon maguk alatt voltak a Honvéd elleni vereség után."

Vagy hazudsz, András, vagy átbasztak, nekem van egy olyan sanda gyanúm.
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

zsozso6
Ifista
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: zsozso6 » 2017.05.28. 09:30

Bandikám! Kérdezd meg légyszi ferenczi janikát arrol, hogy milyen érzése volt a Honvéd mérkőzés után! Rohadt kis buzeráns! Neked meg üzenem, hogy köszönd meg Pontesnek az eddigi munkát! Nem rajta múlott, hanem néhány pici aranylábún...

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2017.05.28. 09:49

Reginald McFreez írta:"mert nagyon maguk alatt voltak a Honvéd elleni vereség után."

Újabb edzőbuktatás történhetett, nem először a történetünk során. Nem tudom, mi történt a Fradi-meccs után, ahol relatíve szervezettek voltunk, betartva az utasításokat. A Honvéd ellen már telibeszarták az edző elvárásait. Nem lepne meg, ha felülről érkezett volna némi ráhatás. Szimáéknak egész évben útjukban álltak a portugálok, mind a DLA-n, mind az A-nál. Ez teljesen egyértelmű. Többször próbálták őket eltávolítani. Végül csak sikerült. Ilyen ellenszélben nem lehet eredményesen dolgozni.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.05.28. 09:51

Hova jutott a Loki...

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2017.05.28. 09:52

Cselszky írta:
Reginald McFreez írta:"mert nagyon maguk alatt voltak a Honvéd elleni vereség után."

Újabb edzőbuktatás történhetett, nem először a történetünk során. Nem tudom, mi történt a Fradi-meccs után, ahol relatíve szervezettek voltunk, betartva az utasításokat. A Honvéd ellen már telibeszarták az edző elvárásait. Nem lepne meg, ha felülről érkezett volna némi ráhatás. Szimáéknak egész évben útjukban álltak a portugálok, mind a DLA-n, mind az A-nál. Ez teljesen egyértelmű. Többször próbálták őket eltávolítani. Végül csak sikerült. Ilyen ellenszélben nem lehet eredményesen dolgozni.
A pofa hátszélben se tudott volna. Erélytelen volt, aki szemlátomást fél év alatt se szokott meg a helyén. Sunyi félszegséget és tehetetlenséget sugárzott.

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.05.28. 09:54

nyúl írta:
Cselszky írta:

A pofa hátszélben se tudott volna. Erélytelen volt, aki szemlátomást fél év alatt se szokott meg a helyén. Sunyi félszegséget és tehetetlenséget sugárzott.

Jó, de mivel magyarázod a komplett akadémiai stáb kudarcát?
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2017.05.28. 09:57

BlancoAgilon38 írta:Hova jutott a Loki...

Az NB1-be. :cool:
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.05.28. 09:59

Cselszky írta:

:D Igen, igazad van. :) Nem is kellene sorolni, hiszen sokat beszéltünk már erről Veled: amikor az Oláh Gáborban zsúfolódtam, Fradi-verést láttam, vagy még Nagyerdőn Gracsov apót néztem...szentimentális vénember vagyok.

Libritor
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Libritor » 2017.05.28. 10:01

nyúl írta:
Cselszky írta:

A látnok. :)

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2017.05.28. 10:03

nyúl írta:
Cselszky írta:

Nem teljesen így láttam. Azt aláírom, hogy súlyos hibákat követett el, jó ideig rosszul mérte fel a keret erejét. Nem egy edzőfenomén, ezt is adom. Csak hozzátenném, hogy már a kinevezése óta ott tettek neki keresztbe, ahol tudtak. A kéréseit negligálták, házon belül fúrták, áskálódtak ellene. Mindezt egy neki idegen országban, ismeretlen közegben. Ezt gusztustalannak és méltatlannak tartom. Törvényszerű, hogy ez lett a vége.

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2017.05.28. 10:13

BlancoAgilon38 írta:
Cselszky írta:

:D Igen, igazad van. :) Nem is kellene sorolni, hiszen sokat beszéltünk már erről Veled: amikor az Oláh Gáborban zsúfolódtam, Fradi-verést láttam, vagy még Nagyerdőn Gracsov apót néztem...szentimentális vénember vagyok.

Valószínűleg én is, mivel ezeket mind átéltem.

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2017.05.28. 10:14

Libritor írta:
nyúl írta:
Cselszky írta:Újabb edzőbuktatás történhetett, nem először a történetünk során. Nem tudom, mi történt a Fradi-meccs után, ahol relatíve szervezettek voltunk, betartva az utasításokat. A Honvéd ellen már telibeszarták az edző elvárásait. Nem lepne meg, ha felülről érkezett volna némi ráhatás. Szimáéknak egész évben útjukban álltak a portugálok, mind a DLA-n, mind az A-nál. Ez teljesen egyértelmű. Többször próbálták őket eltávolítani. Végül csak sikerült. Ilyen ellenszélben nem lehet eredményesen dolgozni.

Parancsolsz, Bélám?

Libritor
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Libritor » 2017.05.28. 10:20

nyúl írta:
Libritor írta:
nyúl írta:A pofa hátszélben se tudott volna. Erélytelen volt, aki szemlátomást fél év alatt se szokott meg a helyén. Sunyi félszegséget és tehetetlenséget sugárzott.

Parancsolsz, Bélám?

Nem parancsolok. :)

Szimplán tényként jelentettél ki olyat, amiről maximum találgatni lehet. Mi lett volna ha.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.05.28. 10:23

Nem kell ezt megköszönni senkinek Tamás, a 34. fordulóban is ugyanolyan meccseket rendeznek, mint az elsőben meg a tizedikben. Senkitől nem hallottam - helyesen -, h köszönje meg a Kispest a DVTK-nak a bajnoki címet, mert hat pontot vett el a Fehérvártól. Egyedül neked tartozunk köszönettel, miután a magyar edzőképzés félresikerült prototípusa után - Horváth - eltakarítottad a szart. Tizenegy meccsen kihoztad ebből a keretből a maximumot. Nem az volt a cél, h hatodikok legyünk, hanem az, h maradjunk az NB1-ben. Nyáron az első feladat, h - minimum - egy Bundesliga 2 szintű kapust hozz. Aztán majd a többit.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2017.05.28. 10:34

Libritor írta:
nyúl írta:
Libritor írta:A látnok. :)

Parancsolsz, Bélám?

Szimplán tényként jelentettél ki olyat, amiről maximum találgatni lehet. Mi lett volna ha.
Feltételes módban írtam, hiszen nyilván nem bizonyítható. Arra alapoztam, amit tőle tapasztaltam. Nem tűnt erős karakternek, nem volt ura a helyzetnek. Kényszerpályán mozgott (nem az ő hibájából - áskálódás, nem teljesített igazolások), de akkor fel kell állni a kispadról méltósággal. Ő ragaszkodott hozzá, pedig már szeizmográf mérte az ingását. Az elmúlt 25 év legrosszabb statisztikáját hozta. Nem lehet eltekinteni a körülményektől, de ez akkor is minősíti.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2017.05.28. 10:43

Ha szorulna némi korrektség a vezetésünkbe, vezetői szinten képviselve - Szabó talán ezt nem kúrná el, másra úgy sem alkalmas - egy díszes köszönő levél kíséretében küldenének egy kamionnyi ajándék sört a paksiaknak a szponzorunktól, mert ők tartották benn a klubot nem a szarul összevásárolt nem nb1-es szint fostalicska játékosaink...
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Libritor
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Libritor » 2017.05.28. 10:46

nyúl írta:
Libritor írta:
nyúl írta:Parancsolsz, Bélám?

Feltételes módban írtam, hiszen nyilván nem bizonyítható. Arra alapoztam, amit tőle tapasztaltam. Nem tűnt erős karakternek, nem volt ura a helyzetnek. Kényszerpályán mozgott (nem az ő hibájából - áskálódás, nem teljesített igazolások), de akkor fel kell állni a kispadról méltósággal. Ő ragaszkodott hozzá, pedig már szeizmográf mérte az ingását. Az elmúlt 25 év legrosszabb statisztikáját hozta. Nem lehet eltekinteni a körülményektől, de ez akkor is minősíti.

Ez inkább bátorságot, elszántságot tükrözi, hogy nem adta fel.
Másrészt kérdés, hogy mit látott, érzékelt magyarul nem tudóként a fúrásból.

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2017.05.28. 10:53

A klubot, a szurkolókat tisztelte, ellentétben Kondással. A házon belüli támadásokat némán tűrte, nem hisztizett. A kérései semmibevételét is elviselte. Nekem szimpatikus volt az ürge, sunyiságot inkább a vezetők részéről érzékeltem. Az lehet, hogy nem volt elég karakán, talán az asztalra kellett volna csapnia. Voltak jelentős hibái, igen. A legsúlyosabb az, hogy későn váltott az eredményesség érdekében, volt egy koncepciója (Kondásnak sosem), amelynek kivitelezésére az állomány alkalmatlannak bizonyult. Összességében szvsz jobb kvalitású edző, mint Kondás. Neki a segge alá toltak mindent, egy akkor erős kerettel dolgozott, amit módszeresen vert szét, üldözött el, épített le húzóembereket (pl. Zsidai, Mihelic). Az elképzelése kimerült abban, hogy "rúgjátok fel Adamonak", "íveljed befele a izéknek", élvezhetetlen játékot produkáltunk. Volt előrelépés a portugállal, a tavaszi tabellán talán 5. helyen álltunk. Peches is volt annyiban, hogy tavaly 30 pont körül bent lehetett maradni, de most alakulhatott volna úgy, hogy a 38 is kevés. Egy totálisan szétvert, lenullázott keretet kapott, ősszel semmi mozgástere nem volt. Tavaszra 5 játékost kért, ebből egyet kapott (Osváth), aki ráadásul a preferencia-sorrendje utolsó helyén állt. Nem volt balhátvédje, nem voltak megfelelő csatárok, nem voltak beépíthető fiatalok, Szima nem azokat igazolta le, akiket kért, és még ezek is csak késve, szezon közben, vagy az utolsó pillanatban érkeztek. Kért egy tolmácsot, egész évben nem kapta meg. Már kb. október óta folyamatosan lebegtették az eltávolítását. Szimát zavarta, hogy nem tud vele közvetlenül kommunikálni. Ez kinek a hibája b+, hogy semmilyen nyelvet nem beszél még alapszinten sem? És ezek csak azok a dolgok, amelyekről tudni lehet. Biztos vagyok benne, hogy egy halom hasonlóról fingunk nincs.
Szvsz benne lehetett volna egy Oenning-féle pályaív, aki tavaly majdnem kiesett a Vasassal, most pedig bronzérmet szerzett. Sajnálom, hogy a klubvezetést megint a kisstílű, provinciális attitűd jellemezte. De ha már félrevezették, fúrták, ha már így jártak el vele szemben, akkor (főleg utólag látva) jó döntés volt a menesztése, mert erősen kétséges, hogy vele meg tudtuk volna oldani a DVTK-meccset.

John McClane
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: John McClane » 2017.05.28. 10:55

A Diósgyőr jól beszopta,csak nem tudtak kiesni
Cech-Ivanovic,Terry,Dragoner,Szkukalek-Lampard,Wedgbury-Kriston,Gera,Hazard-Drogba
Edzo:Jose Mourinho
Dibusz-Stockley,Gyepes,Carvalho,Ashley Cole-Essien,Lipcsei-Seydi,Lisztes,Podolski-Elding
Edzo:Kondas Elemer

Vissza: “www.nb1.hu”