Dárdai Pál Palkóra bízza a döntést
Re: Dárdai Pál Palkóra bízza a döntést
Lehet jönni vérrel, születési hellyel,meg közösséggel amelyben felnőtt, de ha eljön az idő és választani kell, csak rápillant a fényképre mikor az apja áll Bukarestben a magyar tábor előtt, és tudni fogja mit kell választani. Mindenkinek fontos, hogy a családja ne csak szóban, hanem szívben is büszke legyen rá. Szóval ez már eldőlt.
- Maradonapoli
- Aranylabdás
Mindenki nyugodjon le a picsába!
II. Rákótzi Ferencz is a labanczok között nevelkedett egy idő után, mégis megtalálták a tiszaháti jobbágyok Esze Tamás vezetésével!
Oszt majd akkor kiadja a berlini kiáltványt és kaszára, kapára kapunk Orbán Récsöl ellen!
Addig is hallgassátok biztatás gyanánt a már jó előre megírt nótáját!
https://www.youtube.com/watch?v=QmbFqrvDGqk
Azt a betyárját!
Cum Deo pro Patria et Libertate!
II. Rákótzi Ferencz is a labanczok között nevelkedett egy idő után, mégis megtalálták a tiszaháti jobbágyok Esze Tamás vezetésével!
Oszt majd akkor kiadja a berlini kiáltványt és kaszára, kapára kapunk Orbán Récsöl ellen!
Addig is hallgassátok biztatás gyanánt a már jó előre megírt nótáját!
https://www.youtube.com/watch?v=QmbFqrvDGqk
Azt a betyárját!
Cum Deo pro Patria et Libertate!
Kolorcity Kazincbarcikai SC - Hajrá Vegyész!!!
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach
- Reginald McFreez
- Aranylabdás
Vénaszkenner írta:Reginald McFreez írta:Vénaszkenner írta:Személyesen ismerem őket és számos interjút készítettem velük ebben a kérdésben.
Hol olvashatjuk őket?
A prosport.ro oldalon publikáltuk.
Na, színvonalában ez már egy emelkedettebb trollkodás volt.
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.
Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp
Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke
- Szpari4Life
- Kulcsjátékos
- Kapcsolat:
cain írta:Szpari4Life írta:Láttam már játszani a srácot, nem egy csiszolatlan gyémánt, ahova eljutott, azt 30%-ban köszönheti a tehetségének, 70%-ban a belefektetett munkának, meg apucinak, aki a legprofibb körülményeket biztosította neki és átlendítette a holtpontokon. 99,9%-ig biztos vagyok benne, hogy nem fogják keresni a német felnőtt válogatottól, viszont abban is biztos vagyok, hogy tartósan Bundesliga/Bundesliga 2-es játékos lesz. Magyarul szinte biztosan magyar válogatott lesz, ergo nincs miről beszélni. Az UP válogatottaktól mindenkit megkeresnek itthon is, a németeknél meg pláne. Főleg, ha egy Bundes 1-es edző fia vagy és többször edzőtáboroztál már a felnőtt csapattal és bekerültél már a felnőtt keretbe is. Most megy is a Gladbach elleni meccsre. Jó lesz ő, szurkolok neki, hogy összejöjjön, de annyi esélyt látok arra, hogy felnőtt német válogatott lesz, minthogy Pinyővel fog VB-t nyerni Szíria.
Az már más kérdés, hogy hogy döntene, ha meghívnák mindkettőbe, de nem fogják. Viszont szerintem rosszul közelítitek meg a témát. Nyilván mindenki azt mondja, hogy ő aztán biztosan csak a magyart választaná. Rosszul álltok hozzá. Tegyétek fel magatoknak úgy a kérdést, hogy vajon ha a papa meg a mama skót lenne, viszont ugyanúgy Magyarországon nőttetek volna fel, élnétek, ugyanúgy maradna minden a múltatokban, emlékek, barátok, iskolák, munkahelyek, mint volt az valójában, akkor melyiket választanátok?
valamit csak látnak benne, ha beválogatták az osztrákok elleni u18as keretbe.
Hülyék lennének nem behívni. Felnőtt Bundesliga csapatnál számolnak vele rendszeresen az edzéseken, edzőtáborokban, most meg ott ül a padon a Gladbach ellen,jó hogy behívják. :D
Ettől még én nem örülnék nyilván ha egyszer mégis csak a németeket választaná, de ez nem az én/mi életünk.
Mondjuk már ezt is szar érzés látni: (Ja, amúgy Bénes Laci góljával vezet a Gladbach)

kanoczrobert.hu
Szpari4Life írta:cain írta:Szpari4Life írta:Láttam már játszani a srácot, nem egy csiszolatlan gyémánt, ahova eljutott, azt 30%-ban köszönheti a tehetségének, 70%-ban a belefektetett munkának, meg apucinak, aki a legprofibb körülményeket biztosította neki és átlendítette a holtpontokon. 99,9%-ig biztos vagyok benne, hogy nem fogják keresni a német felnőtt válogatottól, viszont abban is biztos vagyok, hogy tartósan Bundesliga/Bundesliga 2-es játékos lesz. Magyarul szinte biztosan magyar válogatott lesz, ergo nincs miről beszélni. Az UP válogatottaktól mindenkit megkeresnek itthon is, a németeknél meg pláne. Főleg, ha egy Bundes 1-es edző fia vagy és többször edzőtáboroztál már a felnőtt csapattal és bekerültél már a felnőtt keretbe is. Most megy is a Gladbach elleni meccsre. Jó lesz ő, szurkolok neki, hogy összejöjjön, de annyi esélyt látok arra, hogy felnőtt német válogatott lesz, minthogy Pinyővel fog VB-t nyerni Szíria.
Az már más kérdés, hogy hogy döntene, ha meghívnák mindkettőbe, de nem fogják. Viszont szerintem rosszul közelítitek meg a témát. Nyilván mindenki azt mondja, hogy ő aztán biztosan csak a magyart választaná. Rosszul álltok hozzá. Tegyétek fel magatoknak úgy a kérdést, hogy vajon ha a papa meg a mama skót lenne, viszont ugyanúgy Magyarországon nőttetek volna fel, élnétek, ugyanúgy maradna minden a múltatokban, emlékek, barátok, iskolák, munkahelyek, mint volt az valójában, akkor melyiket választanátok?
valamit csak látnak benne, ha beválogatták az osztrákok elleni u18as keretbe.
Hülyék lennének nem behívni. Felnőtt Bundesliga csapatnál számolnak vele rendszeresen az edzéseken, edzőtáborokban, most meg ott ül a padon a Gladbach ellen,jó hogy behívják. :D
Ettől még én nem örülnék nyilván ha egyszer mégis csak a németeket választaná, de ez nem az én/mi életünk.
Mondjuk már ezt is szar érzés látni: (Ja, amúgy Bénes Laci góljával vezet a Gladbach)
Épp ezt akartam megjegyezni, hogy a neve mellett német zászló...:D
-
Vénaszkenner
- Serdülõ
Reginald McFreez írta:Vénaszkenner írta:Reginald McFreez írta:Hol olvashatjuk őket?
A prosport.ro oldalon publikáltuk.
Na, színvonalában ez már egy emelkedettebb trollkodás volt.
Trollkodás az provokáció. Nem illik rám ez a jelző.
"Ha sétálok a sporttelepen és meglátom a szemetet a földön, akkor nem felhívok valakit, hogy jöjjön oda és szedje fel, hanem lehajolok érte és kidobom." (Kubatov Gábor, 2017)
Nem hiszem, hogy reálisan lesz ilyen válaszút. Ha mégis, érthető és védhető döntés volna, ha a németeket választaná. Legalább egy európaival több lenne a kraut elfben.
-
manderel
- Légiós
Slash777 írta:Szpari4Life írta:cain írta:valamit csak látnak benne, ha beválogatták az osztrákok elleni u18as keretbe.
A Transfermarkt is németként tartja számon, ha minden igaz.
GYIRMÓT
-
Cselszky
- Aranylabdás
manderel írta:Slash777 írta:Szpari4Life írta:Hülyék lennének nem behívni. Felnőtt Bundesliga csapatnál számolnak vele rendszeresen az edzéseken, edzőtáborokban, most meg ott ül a padon a Gladbach ellen,jó hogy behívják. :D
A Transfermarkt is németként tartja számon, ha minden igaz.
A kickernél mindkét zászló ott van a neve mellett.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!
nem minden fekete vagy fehér. és a szürkének is legalább ötven árnyalata van. Remélem Palkó csínján bánik a helyzettel.
Sztem meglehetősen gázos magyarként germanofilnek lenni. Persze az öltönyös britbuzi kolléga volt a csúcs, de sajnos ő már ritkán jár erre.
Überallesz.
Sztem meglehetősen gázos magyarként germanofilnek lenni. Persze az öltönyös britbuzi kolléga volt a csúcs, de sajnos ő már ritkán jár erre.
Überallesz.
Kispest távdrukker
- Adamek
- Flegma
Hini írta:Lehet jönni vérrel, születési hellyel,meg közösséggel amelyben felnőtt, de ha eljön az idő és választani kell, csak rápillant a fényképre mikor az apja áll Bukarestben a magyar tábor előtt, és tudni fogja mit kell választani. Mindenkinek fontos, hogy a családja ne csak szóban, hanem szívben is büszke legyen rá. Szóval ez már eldőlt.
erre eddig nem is gondoltam, erdélyi németként lehet, hogy román válogatott lesz?
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi
- Reginald McFreez
- Aranylabdás
Adamek írta:Hini írta:Lehet jönni vérrel, születési hellyel,meg közösséggel amelyben felnőtt, de ha eljön az idő és választani kell, csak rápillant a fényképre mikor az apja áll Bukarestben a magyar tábor előtt, és tudni fogja mit kell választani. Mindenkinek fontos, hogy a családja ne csak szóban, hanem szívben is büszke legyen rá. Szóval ez már eldőlt.
erre eddig nem is gondoltam, erdélyi németként lehet, hogy román válogatott lesz?
Kivéve ha hívják Kongóba, mer' arra elvileg nem senki mondana...
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Nem értem, ennek mi köze a germanofíliához. (Én azt sem, miért kínos a németeket becsülni. Rendben, a rajongás más tészta. De mindenféle rajongás, túlzásba vitt érzés nevetséges, így inkább fóbiát sejtek a németekre kihegyezett kijelentés mögött)._carlos_ írta:nem minden fekete vagy fehér. és a szürkének is legalább ötven árnyalata van. Remélem Palkó csínján bánik a helyzettel.
Überallesz.
Az apa - helyesen - a fiúra hagyja a döntést. A fiú ott nőtt fel, Berlin az otthona, a német labdarúgás utánpótlása nevelte fel. Magyarországhoz a származása köti. Egy nemzethez tartozni nem vérség, hanem vállalás kérdése. Az aradi tizenhárom óta lehet ez kétséges?
Ha magyar válogatott lenne (amire sokkal nagyobb esély nyílik), az számunkra nettó haszonhúzás. A magyar labdarúgás hozzáadott értéke a fiú tudásához zérus. Ezért szánandónak tartom a hazafias érzelmi húrok pengetését a konkrét esetben. Egyrészt milyen alapon tartanánk igényt más munkájának a gyümölcsére? Másrészt nem lehet a szívbe kívülről beleplántálni, ami magától nincs benne. Apai vagy nagyapai odahatással sem. Azt sem ítélném el, ha ész diktálta döntést hozna. Mert szeretne világbajnokságon játszani, hovatovább győzelmi eséllyel. A labdarúgás egy sport (illetve egyre kevésbé az, de egyelőre maradjunk annyiban, hogy csak egy sport és nem szabadságharc). A válogatottak ma már egyre inkább szedett-vedett martalócbrigádok teli honosított ritterrel. Ő egy ilyen kor gyermeke, ehhez tud vagy kénytelen igazodni. Valószínűleg németül álmodik. S ébren is német futballsikerről ábrándozhat. Egészében a német futball gyermeke. Ha magyar válogatott lesz, az pusztán azért lesz, mert a némethez nem lesz elég jó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nyúl 2017.04.06. 08:38-kor.
nyúl írta:Nem értem, ennek mi köze a germanofíliához. (Én azt sem, miért kínos a németeket becsülni. Rendben, a rajongás más tészta. De mindenféle rajongás, túlzásba vitt érzés nevetséges, így inkább fóbiát sejtek a németekre kihegyezett kijelentés mögött)._carlos_ írta:nem minden fekete vagy fehér. és a szürkének is legalább ötven árnyalata van. Remélem Palkó csínján bánik a helyzettel.
Überallesz.
Az apa - helyesen - a fiúra hagyja a döntést. A fiú ott nőtt fel, Berlin az otthona, a német labdarúgás utánpótlása nevelte fel. Magyarországhoz a származása köti. Egy nemzethez tartozni nem vérség, hanem vállalás kérdése. Az aradi tizenhárom óta lehet ez kétséges?
Ha magyar válogatott lenne (amire sokkal nagyobb esély nyílik), az számunkra nettó haszonhúzás. A magyar labdarúgás hozzáadott értéke a fiú tudásához zérus. Ezért szánandónak tartom a hazafias érzelmi húrok pengetését a konkrét esetben. Egyrészt milyen alapon tartanánk igényt más munkájának a gyümölcsére? Másrészt nem lehet a szívbe kívülről beleplántálni, ami magától nincs benne. Apai vagy nagyapai odahatással sem. Azt sem ítélném el, ha ész diktálta döntést hozna. Mert szeretne világbajnokságon játszani, hovatovább győzelmi eséllyel. A labdarúgás egy sport (illetve egyre kevésbé az, de egyelőre maradjunk annyiban, hogy csak egy sport és nem szabadságharc). A válogatottak ma már egyre inkább szedett-vedett martalócbrigádok teli honosított ritterrel. Ő egy ilyen kor gyermeke, ehhez tud vagy kénytelen igazodni. Valószínűleg németül álmodik. S ébren is német futballsikerről ábrándozhat. Egészében a német futball gyermeke. Ha magyar válogatott lesz, az pusztán azért lesz, mert a némethez nem lesz elég jó.
nyúl írta:nyúl írta:Nem értem, ennek mi köze a germanofíliához. (Én azt sem, miért kínos a németeket becsülni. Rendben, a rajongás más tészta. De mindenféle rajongás, túlzásba vitt érzés nevetséges, így inkább fóbiát sejtek a németekre kihegyezett kijelentés mögött)._carlos_ írta:nem minden fekete vagy fehér. és a szürkének is legalább ötven árnyalata van. Remélem Palkó csínján bánik a helyzettel.
Überallesz.
Puskás-Kispest-Hungary
-
Vénaszkenner
- Serdülõ
_carlos_ írta:nem minden fekete vagy fehér. és a szürkének is legalább ötven árnyalata van. Remélem Palkó csínján bánik a helyzettel.
Überallesz.
Talán csak a lengyeleknél van hasonló germánofilia, de ott mégis úgy látom, inkább egy valamivel egészségesebb kistestvér-nagytestvér reláció van mint a Magyarországon tapasztalható hasraesés és fetisizmus. Tényleg nevetséges tud lenni.
"Ha sétálok a sporttelepen és meglátom a szemetet a földön, akkor nem felhívok valakit, hogy jöjjön oda és szedje fel, hanem lehajolok érte és kidobom." (Kubatov Gábor, 2017)
nyúl írta:Nem értem, ennek mi köze a germanofíliához. (Én azt sem, miért kínos a németeket becsülni. Rendben, a rajongás más tészta. De mindenféle rajongás, túlzásba vitt érzés nevetséges, így inkább fóbiát sejtek a németekre kihegyezett kijelentés mögött)._carlos_ írta:nem minden fekete vagy fehér. és a szürkének is legalább ötven árnyalata van. Remélem Palkó csínján bánik a helyzettel.
Überallesz.
Na ez szép összefoglaló. Az aradiakkal kifejezetten egyet tudok érteni.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"
Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében
"Intensity is our Identity"
Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében
- Adamek
- Flegma
Szarka írta:nyúl írta:Nem értem, ennek mi köze a germanofíliához. (Én azt sem, miért kínos a németeket becsülni. Rendben, a rajongás más tészta. De mindenféle rajongás, túlzásba vitt érzés nevetséges, így inkább fóbiát sejtek a németekre kihegyezett kijelentés mögött)._carlos_ írta:nem minden fekete vagy fehér. és a szürkének is legalább ötven árnyalata van. Remélem Palkó csínján bánik a helyzettel.
Überallesz.
Na ez szép összefoglaló. Az aradiakkal kifejezetten egyet tudok érteni.
plusz egy, én is szeretném ha az aradiak nálunk játszanának
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi
- Adamek
- Flegma
Reginald McFreez írta:Adamek írta:Hini írta:Lehet jönni vérrel, születési hellyel,meg közösséggel amelyben felnőtt, de ha eljön az idő és választani kell, csak rápillant a fényképre mikor az apja áll Bukarestben a magyar tábor előtt, és tudni fogja mit kell választani. Mindenkinek fontos, hogy a családja ne csak szóban, hanem szívben is büszke legyen rá. Szóval ez már eldőlt.
Kivéve ha hívják Kongóba, mer' arra elvileg nem senki mondana...
nem érteni betépett-magyar nyelv
Azt egyébként elképzelhetetlennek tartom hogy úgy öt év múlva még Storck lesz a magyar szövetségi kapitány, és arra is jó esély van hogy Pali sem lesz még fél évtizednél tovább a Hertha edzője (azt szinte kizártnak tartom hogy ezek után visszamenne a berlini utánpótlásba) szóval ha így alakul talán nem nagy kockázat kijelenteni hogy Dárdai nagy esélyese a Storck-éra utáni magyar szövetségi kapitány posztnak. Palkó meg ott áll majd 23 évesen, addig bármekkora spíler is biztos nem fog beférni a Nationalelf-be.