Egy álommal kevesebb! Sima vereség Portugáliában
-
BlancoAgilon38
Re: Egy álommal kevesebb! Sima vereség Portugáliában
Lehet, hogy igazatok van. Nem vagyok szakember.
Reginald McFreez írta:BlancoAgilon38 írta:Reginald McFreez írta:Ez az egész generációváltás-szemszög eleve téves, és csak felesleges vitákat generál. A pro érv mindig az, hogy de hát tele van - és tényleg tele van - fiatalokkal (a portugálok ellen a keret bő fele), a kontra meg Gera. :) Mindkettő erős érv. Szerintem a generációváltás - ha már ezen a téves megközelítési vonalon témázgatunk - egy folyamat, amibe simán belefér, hogy szerepel egy 35+-os játékos. Én inkább nevezném vérfrissítésnek. Hogy ez aztán milyen, azon lehet vitatkozni. Az élvonalhoz képest - Nagyot leszámítva - elég gyér az alapanyag. Az utánpótlás-képzés fejlesztése nélkül ez így is marad. Az utánpótlás-képzés meg nem fog egyik napról a másikra csodákat produkálni, ha ma elkezdjük, akkor 15 év múlva talán megmutatkozik az eredményekben. Eredmények alatt pedig én azt érteném, hogy legalább 8-10 játékos topbajnokság erős közép vagy élcsapatánál alapember. Bundesliga kettőben senki nem tanulja meg, hogyan kell CRX meg Quaresma ellen játszani.
Ugye azzal tisztában vagy te is, meg Bene is, hogy két U-csapatunk is bekerült az elitkörbe? De itt semmi se jó, semmi sem fejlődik.
Szart sem érnek az ifieredmények, ha felnőtt szinten nincsen látszatja. Néhány éve U VB bronzot nyertünk. Mondom, ha ezek a fiatalok felnőtt szinten is eredményesek lesznek, akkor jelenthetjük ki, hogy eredményes az utánpótlás-képzés. A "semmi sem jó" maszlagot meg ne add a számba, nem érzelmi alapon fogalmazom meg a véleményem.
Ott a pont.
Meg 1 dolgot kiemelnek azt hiszem pont a dvtk nal volt legutojra ilyen fenyites, jatekos felelösege.
Fradi miutan kiesett a bl böl no name alban csapat ellen nem halottam hogy penzbeli fenyitest alkalmaztak volna.
Amig nincs következmenye a kritikan aluli teljesitmenynek addig, nem is lessz idehaza valtozas.
Sziguruan ugy iratnam ala a szerödest hogy ha nem teljesit egy jatekos elöször kikerül a csapatbol, utanna megvonom a fizetes egy reszet, M.o on nem lehet maskepp.
-
Cselszky
- Aranylabdás
BlancoAgilon38 írta:Lehet, hogy igazatok van. Nem vagyok szakember.
Én sem, de bizonyítja a közelmúlt. Abban bízom, hogy az U-rendszer Storck-féle részbeni átalakítása és menedzselése érdemi változást hoz. De ez csak egy remény, nem látom át, nem értek hozzá. Az biztos, hogy alapjaiban hozzá kell/kellett nyúlni, mert a korábbi struktúra a szórványos U-sikerek ellenére teljesen eredménytelen volt, pont abban, amit Reggie ír. Ha nem termelnek ki versenyképes játékosokat az A-ba, akkor semmire nem jó az egész.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!
- Libritor
- Aranylabdás
laller89 írta:Libritor írta:laller89 írta:
Ma neharagudj de egy megye 3 mecsen ezt a dumat meg elfogadom de nem egy magyar valogatottnal akik ebböl elnek,
nem 3-0 zavar hanem egy ertelmes tamadast ne tudtak fuc. ing 90 perc alatt ezeka falabuak veghez vinni, kapura löves 0.
Azokat sajnalom akik kiutaztak a mecsre es elöben kelett vegig nezni ezt a szenvedest.
Te nagyon nem érted a focit.
Te is gondolom, es nezeted a tegnapi mecset meröben mas velemenyed van a latottakrol :)
Ja.
-
Lorne Malvo
- Toborzórajáró
A generációváltás időszerű, csak kár hogy aki ezután jön, se jobb. D hát mitől is lenne, mikor pl. a közpénzből leginkább kitömött akadémia felnőtt kezdő csapatában sincs egyetlen akadémista sem. Jó, azért nincs mert a 3. vonalbeli horvát jobb, tehát szakmailag indokolt, csak amúgy meg szar van a palacsintában.
Libritor írta:laller89 írta:Libritor írta:Te nagyon nem érted a focit.
Te is gondolom, es nezeted a tegnapi mecset meröben mas velemenyed van a latottakrol :)
Ja.
Figyelj ezert az egyszavas valaszert kar volt bill. ragadnod.
Ha van erdemi meglatasod nem kifogas meg belemagyarazas akkor irdle
Te sajat velemenyed a tegnapi mecsröl.
Szivesen elolvasok mindent, ebböl lehet fejlödni nem a kifogasgeneralastol.
-
BlancoAgilon38
Reginald McFreez írta:BlancoAgilon38 írta:Reginald McFreez írta:Ez az egész generációváltás-szemszög eleve téves, és csak felesleges vitákat generál. A pro érv mindig az, hogy de hát tele van - és tényleg tele van - fiatalokkal (a portugálok ellen a keret bő fele), a kontra meg Gera. :) Mindkettő erős érv. Szerintem a generációváltás - ha már ezen a téves megközelítési vonalon témázgatunk - egy folyamat, amibe simán belefér, hogy szerepel egy 35+-os játékos. Én inkább nevezném vérfrissítésnek. Hogy ez aztán milyen, azon lehet vitatkozni. Az élvonalhoz képest - Nagyot leszámítva - elég gyér az alapanyag. Az utánpótlás-képzés fejlesztése nélkül ez így is marad. Az utánpótlás-képzés meg nem fog egyik napról a másikra csodákat produkálni, ha ma elkezdjük, akkor 15 év múlva talán megmutatkozik az eredményekben. Eredmények alatt pedig én azt érteném, hogy legalább 8-10 játékos topbajnokság erős közép vagy élcsapatánál alapember. Bundesliga kettőben senki nem tanulja meg, hogyan kell CRX meg Quaresma ellen játszani.
Ugye azzal tisztában vagy te is, meg Bene is, hogy két U-csapatunk is bekerült az elitkörbe? De itt semmi se jó, semmi sem fejlődik.
Szart sem érnek az ifieredmények, ha felnőtt szinten nincsen látszatja. Néhány éve U VB bronzot nyertünk. Mondom, ha ezek a fiatalok felnőtt szinten is eredményesek lesznek, akkor jelenthetjük ki, hogy eredményes az utánpótlás-képzés. A "semmi sem jó" maszlagot meg ne add a számba, nem érzelmi alapon fogalmazom meg a véleményem.
Elnézést Önérzet Úr! :)
ez a nullhárom csúnya ugyan, de semmi egetverő, jobb lenne mindenkinek, aki valóban a magyar fociért "aggódik, rajong stb", ha kaptunk volna hatot- nyolcat! mind védekezésben, mind támadásban duplanulla, CR7 ide vagy oda, azt a kuriózumot is sikerült összehoznunk egyugyanazon meccsen, hogy gólt rúgjon ballal, és betaláljon szabadrúgásból!!!!! az, hogy félgőzzel tolták (egyébként nem is nagyon szoktak ám ők brillirozni), nem is fejezi ki hűen, mennyire könnyedén nyertek! Gyurcsó átvett egy labdát, meg Nagynak volt egy szituációban, amikor félmásodperc alatt kellett rögtön passzolni és megcsinálta(mókás, mert rossz helyre passzol végül), ez a két dolog, ami pozitív!
hónapokat készüljünk, mert ez a három hét szünet láthatóan nem elég egyetlen értelmes támadásépítésre sem! Feröert senki nem veri mostmár agyon, ANDORRA is csak egy nullnullra volt képes a gigászok csatájában! előreléptünk, a harmadik hely most is meglesz, ahogy kb 15 éve minden csoportmegmérettetésen világversenyre!
hónapokat készüljünk, mert ez a három hét szünet láthatóan nem elég egyetlen értelmes támadásépítésre sem! Feröert senki nem veri mostmár agyon, ANDORRA is csak egy nullnullra volt képes a gigászok csatájában! előreléptünk, a harmadik hely most is meglesz, ahogy kb 15 éve minden csoportmegmérettetésen világversenyre!
You'll never walk alone!
- Adamek
- Flegma
na ja, az ifi eredmények lószart sem érnek, ott pont nem az eredmény hanem a mutatók a fontosak, mennyien jutnak el az A válogatottba
mekkora maszlag volt az a bronzot nyert generáció, de még a 84-es eb-t nyert garnitúrha is, lófasz sem maradt utánuk
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi
A portugányok vitán felül messze jobb csapat minden poszton nagyságrendekkel jobb játékosokkal, de a tegnapi meccs elég kiábrándító volt. Utólag jó nagy faxság volt Kleinheisler hiányzása miatt más rendszerben játszani. A felvezető műsorban még meg is magyarázzák, hogy pótolhatatlan... ugyan már Kalmár pl a játék semelyik elemében nem rosszabb, sőt.
-
BlancoAgilon38
raab írta:A portugányok vitán felül messze jobb csapat minden poszton nagyságrendekkel jobb játékosokkal, de a tegnapi meccs elég kiábrándító volt. Utólag jó nagy faxság volt Kleinheisler hiányzása miatt más rendszerben játszani. A felvezető műsorban még meg is magyarázzák, hogy pótolhatatlan... ugyan már Kalmár pl a játék semelyik elemében nem rosszabb, sőt.
Kalmár szerintem ilyen csapatok ellen a tavaszi lepkefing erejével bír.
- Libritor
- Aranylabdás
Ja.
Visszább leírtam már, nagy a különbség a két csapat között, ezt, hacsak a portugálok nem fognak ki nagyon pocsék napot, illetve mi 120%-osat akkor nincs esélyünk. Lassabbak vagyunk, fejben, lábon, mindenhogy. Egyénileg sokkal jobbak, ami még menthető lenne, ha nem működnének csapatként is jól.
Emellett én azt láttam, hogy megtették a mieink ami a képességeikből telt, szervezettek voltunk alapvetően, nem volt az, mint anno a holland zakó alkalmával, hogy az ellenfél kapitánya kb röhög rajtunk, hogy mit művelünk, milyen idejétmúlt taktikát nyomunk.
BlancoAgilon38 írta:raab írta:A portugányok vitán felül messze jobb csapat minden poszton nagyságrendekkel jobb játékosokkal, de a tegnapi meccs elég kiábrándító volt. Utólag jó nagy faxság volt Kleinheisler hiányzása miatt más rendszerben játszani. A felvezető műsorban még meg is magyarázzák, hogy pótolhatatlan... ugyan már Kalmár pl a játék semelyik elemében nem rosszabb, sőt.
Kalmár szerintem ilyen csapatok ellen a tavaszi lepkefing erejével bír.
Ez így van, de Kleinheisler szintén. Nincs különbség közöttük. De talán az sem véletlen, hogy a német kaland után az egyik a Fradiba küzdötte fel magát a másik meg a Bröndbybe.
Libritor írta:laller89 írta:Libritor írta:Ja.
Visszább leírtam már, nagy a különbség a két csapat között, ezt, hacsak a portugálok nem fognak ki nagyon pocsék napot, illetve mi 120%-osat akkor nincs esélyünk. Lassabbak vagyunk, fejben, lábon, mindenhogy. Egyénileg sokkal jobbak, ami még menthető lenne, ha nem működnének csapatként is jól.
Emellett én azt láttam, hogy megtették a mieink ami a képességeikből telt, szervezettek voltunk alapvetően, nem volt az, mint anno a holland zakó alkalmával, hogy az ellenfél kapitánya kb röhög rajtunk, hogy mit művelünk, milyen idejétmúlt taktikát nyomunk.
Öö hogy ne irjak csunyat :) te vagy a best kifogasgenerator evör ezen a lapon innentöl inakbb nem valaszolnek neked vagy trollkododsz nem tudom.
Mindegy rad van bizva, neked ettöl tiszta a lelkiismereted hogy a portugalok 120 % jobbak meg arany szinüt szarnak legyen.
Attol meg szarul jatszottunk, tudod valaki vagy akar vagy nem akar golt löni mert ezt a jatekot meg mindig arra jatszak nincs köztes allapot.
Ha valaki akar az latszik, nem lehet mismasolni ,kifogast keresni, megmagyarazni stb.
- Adamek
- Flegma
Libritor írta:laller89 írta:Libritor írta:Ja.
igazad van, hogy nagyjából mindent megtettünk amit tudunk jelenleg, abban is, hogy szervezettebbek vagyunk mint anno, de ez a "csak" három gombóc nem ezen múlt, abszolút közünk nem volt hozzá még így szervezettebben sem, hanem ennyi a difi a két ellenfél hozzáállása közt, a cigók nem akartak háromnál többet verni, inkább sarkalgattak egy félidőnyit
sajnos a három-null nem a realitás, csak a nulla volt az
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi
-
inreallife
- Sztár
laller89 írta:Reginald McFreez írta:BlancoAgilon38 írta:Ugye azzal tisztában vagy te is, meg Bene is, hogy két U-csapatunk is bekerült az elitkörbe? De itt semmi se jó, semmi sem fejlődik.
Ott a pont.
Meg 1 dolgot kiemelnek azt hiszem pont a dvtk nal volt legutojra ilyen fenyites, jatekos felelösege.
Fradi miutan kiesett a bl böl no name alban csapat ellen nem halottam hogy penzbeli fenyitest alkalmaztak volna.
Amig nincs következmenye a kritikan aluli teljesitmenynek addig, nem is lessz idehaza valtozas.
Sziguruan ugy iratnam ala a szerödest hogy ha nem teljesit egy jatekos elöször kikerül a csapatbol, utanna megvonom a fizetes egy reszet, M.o on nem lehet maskepp.
ezen a te kepzelt fenyitesi modszereden a vilag mar legalabb 30 eve tullepett. az oktatasi rendszerben szinten. az, hogy magyarorszagon ennek meg mindig akkora tabora van, mutatja az elmaradottsag merteket. nem fenyiteni kell a jatekosokat, hanem olyan motivacios kornyezetet kiepiteni, amiben a legjobban ki tud teljesedni. mondjuk ehhez nem art, ha nem 25 evesen talalkozik ezekkel a modszerekkel, hanem mar gyermekkorban megtapasztalja...
kubatov takarodj!
- Libritor
- Aranylabdás
Öö hogy ne irjak csunyat :) te vagy a best kifogasgenerator evör ezen a lapon innentöl inakbb nem valaszolnek neked vagy trollkododsz nem tudom.
Mindegy rad van bizva, neked ettöl tiszta a lelkiismereted hogy a portugalok 120 % jobbak meg arany szinüt szarnak legyen.
Attol meg szarul jatszottunk, tudod valaki vagy akar vagy nem akar golt löni mert ezt a jatekot meg mindig arra jatszak nincs köztes allapot.
Ha valaki akar az latszik, nem lehet mismasolni ,kifogast keresni, megmagyarazni stb.
A te fekete-fehér világoddal kár vitázni.
-
inreallife
- Sztár
Cselszky írta:BlancoAgilon38 írta:Lehet, hogy igazatok van. Nem vagyok szakember.
Én sem, de bizonyítja a közelmúlt. Abban bízom, hogy az U-rendszer Storck-féle részbeni átalakítása és menedzselése érdemi változást hoz. De ez csak egy remény, nem látom át, nem értek hozzá. Az biztos, hogy alapjaiban hozzá kell/kellett nyúlni, mert a korábbi struktúra a szórványos U-sikerek ellenére teljesen eredménytelen volt, pont abban, amit Reggie ír. Ha nem termelnek ki versenyképes játékosokat az A-ba, akkor semmire nem jó az egész.
erdekes tema. en abban latom a problema gyokeret, hogy amig a kulfoldi ifjak ilyen korban mar kurvasok taktikai es technikai felkeszitest kapnak, hogy tobbfele jatekrendszerben is tudjanak jatszani, meg ha nem is tokeletesen, de gondolva a jovore, addig a magyar utanpotlas meg mindig az eredmenyekrol szol, 1 taktikas celfootballt jatszanak a sracok, amivel lehet sikert elerni fiatal korban, de felnott szinten mar komoly hatrany halmozodik fel az egysiku gondolkodas miatt. ez pedig kirostalja azokat (nagyadi), akik tobbfele jatekrendszerben is meg tudnanak elni. amit hianyolunk a fiainkban az pont az a jatekintelligencia, amit belejuk se nevelnek, helyette az osztonlenyeket favorizaljak a baszd elore fuss utana jatekra...
kubatov takarodj!
-
famate
- Sztár
laller89 írta:Reginald McFreez írta:BlancoAgilon38 írta:Ugye azzal tisztában vagy te is, meg Bene is, hogy két U-csapatunk is bekerült az elitkörbe? De itt semmi se jó, semmi sem fejlődik.
Ott a pont.
Kozármislenyben volt olyan időszak, hogy nagyon alacsony alapbér + komoly prémium volt a standard bérpolitika. Jöttek is sorban a jó szereplések...
http://benfica.blog.nepsport.hu/
Fehér Miklós 1979-Para Sempre. Sosem feledünk!
Casillas-Nesta, Maldini, R. Carlos- Zidane, Rui Costa- Figo, Rivaldo, Beckham- Ronaldo, Nuno Gomes
Fehér Miklós 1979-Para Sempre. Sosem feledünk!
Casillas-Nesta, Maldini, R. Carlos- Zidane, Rui Costa- Figo, Rivaldo, Beckham- Ronaldo, Nuno Gomes
Cselszky írta:BlancoAgilon38 írta:Lehet, hogy igazatok van. Nem vagyok szakember.
Nem tudom miért gondolod Stockot megváltónak. Akinél Lang még mindig kezdő annál nagyon erősen elgondolkozom a hozzáértésén.
Ami nincs fent YouTube-on, az meg sem történt, amit nem talál a Google, az nem is létezik, aki nincs regisztrálva Facebook-on, az nem is ember!
¡ɐssɐʌlolǝ ıʞɐ ǝʎlnɥ
¡ɐssɐʌlolǝ ıʞɐ ǝʎlnɥ