Egy álommal kevesebb! Sima vereség Portugáliában

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.03.25. 22:39

Lisszabon – Cristiano Ronaldo lett a magyarok balsorsa.

Portugália–Magyarország 3–0

Ahogy azt előzetesen várni lehetett, Bernd Storck öt védővel küldte pályára a mieinket, azonban a játék képe a meccs elején korántsem védekező mentalitást tükrözött. A magyar válogatott bátran kezdett, az első öt percben szinte végig a portugál térfélen tartotta a labdát. Az első hazai próbálkozás Cristiano Ronaldo nevéhez fűződött, de a Real Madrid sztárjának 35 méteres lövése jócskán elkerülte Gulácsi Péter kapuját. A 13. percben ismét Ronaldo próbálkozhatott, ezúttal 18 méterről, szabadrúgásból, de a Szalain megpattant labda elkerülte a jobb felső sarkot. Negyed óra elteltével átvették az irányítást a portugálok, a nyomás annyira nőt, hogy Szalai Ádámnak kellett jobb bekk pozícióban becsúszva szerelnie a tizenhatoson belül.

Az első veszélyes kontrát a 19. percben vezettük. Gulácsi jött ki remek ütemben egy szögletre, majd észrevette a jobb oldalon elfutó Dzsudzsákot, akit le is tudott indítani. A csapatkapitány a középen érkező Szalaihoz passzolt, aki 23 méterről lőtt, de egy portugál védő oldalában elakadt a labda. Az első hazai ziccerre egy perccel később került sor: Quaresma lecsúszott lövése Cristiano Ronaldónak lett tökéletes beadás, de a négyszeres aranylabdás, senkitől sem zavartatva hat méterről a kapu jobb oldala mellé fejelt.

A 32. percben megszerezték a vezetést a portugálok. Ronaldo balra kitette labdáját Guerreiro centerezte be a kapu elé, a hosszú oldalon érkező André Silva pedig négy méterről a kapuba passzolt (1-0). A 37. percben komoly előnyt szereztek a hazaiak. A gólszerző André Silva kapott hosszú indítást, majd klasszis módon visszakészítette a labdát az érkező Cristiano Ronaldónak, aki a gyengébbik lábával, 19 méterről kilőtte a rövid alsót (2-0).

A második félidőre Bernd Storck úgy döntött kockáztat: a belső védő Lang Ádám helyére beküldte Lovrencsics Gergőt, ezzel lapot húzott 19-re. A második félidőt ismét a mieink kezdték aktívabban, míg a portugálok kontrákra rendezkedtek be. Főleg a jobb oldalunk volt aktív Bese és Loverncsics vezérletével. A kezdeti lelkesedés sajnos hamar alábbhagyott, és a portugálok sem diktáltak kegyetlen iramot.

A 65. percben végérvényesen eldőlt a mérkőzés. Cristiano Ronaldo végzett el szabadrúgást baloldalról, a 19 méterről megeresztett bomba hihetetlen ívet írt le a levegőben, a hosszúsarokban landolt (3-0). A 68. percben a mieink hetese, Dzsudzsák Balázs lőtt egy pattanás után, 40 méterről dühből, de Rui Patricio a helyén volt és könnyedén foga a labdát.

Az utolsó húsz percben a portugálok már nem akartak megszakadni az újabb gólért, míg a mieink láthatóan teljesen elvesztették a kedvüket. Talán ez nem is csoda, hiszen Bernd Storck válogatottja 7 pont szerzett öt mérkőzésen, és a csoport éllovas svájci válogatottal szemben immár 8 egység a hátránya, míg Cristiano Ronaldóék mögött 5 pont a lemaradása. Az kijelenthető, hogy a magyar válogatott egyenes ágon nem fog kijutni az oroszországi világbajnokságra, de most már a pótselejtezőhöz is csodára lenne szükség.

Világbajnoki-selejtező, európai zóna

B csoport, 5. forduló

Portugália–Magyarország 3–0

Lisszabon, Estádio da Luz, 57 816 néző

Játékvezető: Szimon Marciniak (lengyel)

Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Joao Mário (Joao Moutinho 83.), William Carvalho, André Gomes (Pizzi, 86.) – Quaresma, André Silva (Bernardo 67.), Cristiano Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang (Lovrencsics 46.), Vinícius, Kádár, Korhut – Dzsudzsák, Nagy Á., Gera (Pintér 85.), Gyurcsó (Kalmár 69.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Gólszerzők: André Silva (32.), Cristiano Ronaldo (37., 65.)

Sárga lap: Dzsudzsák (61.), Gera (76.), Kádár (83.)

A csoport állása: 1. Svájc 15 pont, 2. Portugália 12, 3. Magyarország 7, 4. Feröer-szigetek 5, 5. Lettország 3, 6. Andorra 1

banok
Aranylabdás
Kapcsolat:

Re: Egy álommal kevesebb! Sima vereség Portugáliában

HozzászólásSzerző: banok » 2017.03.25. 22:42

Szarok voltunk, ennyi.

kristof98.haladas
BL-menõ

HozzászólásSzerző: kristof98.haladas » 2017.03.25. 22:46

Nem volt esélyünk,a védelmünk sajnos most nem volt jó.Elől veszélytelenek voltunk.Ettől függetlenül nem érdemli meg a csapat,hogy szidják,igazságtalan lenne.
HAJRÁ HALI!

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2017.03.25. 22:54

kristof98.haladas írta:Nem volt esélyünk,a védelmünk sajnos most nem volt jó.Elől veszélytelenek voltunk.Ettől függetlenül nem érdemli meg a csapat,hogy szidják,igazságtalan lenne.
Persze,dicsérni kell őket,hogy az utolsó három percben többet lőttek kapura,mint addig egész meccsen. Ahogy banok írta szarok voltunk,úgymond gyámoltalanok,anyámasszony katonái.
Sosem felejtem el, volt hogy fociról mentünk át a Komjádiba, ott voltunk a BEK meneteléskor, világsztár csapatunk volt, aminek az egyik legfényesebben ragyogó csillaga Benedek Tibi volt. Nyugodj Békében bajnok!

Kegyetlen
Világsztár

HozzászólásSzerző: Kegyetlen » 2017.03.25. 22:55

Megkezdhetjuk a felkeszulest az EB-re

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2017.03.25. 22:56

Gyönge volt ez.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

_carlos_
Légiós

HozzászólásSzerző: _carlos_ » 2017.03.25. 22:57

sajnos nem tudtam nézni, de valahol éreztem hogy mégsem olyan nagy baj.
Kispest távdrukker

SAW
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: SAW » 2017.03.25. 22:59

Abban bíztam, hogy csak kettő lesz, de ez a realitás.
A többin kell hozni a pontokat.
Elengedhetnélek... de nem válna javadra.

kristof98.haladas
BL-menõ

HozzászólásSzerző: kristof98.haladas » 2017.03.25. 23:17

MindigÚjpest írta:
kristof98.haladas írta:Nem volt esélyünk,a védelmünk sajnos most nem volt jó.Elől veszélytelenek voltunk.Ettől függetlenül nem érdemli meg a csapat,hogy szidják,igazságtalan lenne.
Persze,dicsérni kell őket,hogy az utolsó három percben többet lőttek kapura,mint addig egész meccsen. Ahogy banok írta szarok voltunk,úgymond gyámoltalanok,anyámasszony katonái.

Nem azt mondtam,hogy dicsérni kell őket.De az EB után én türelmes vagyok velük szemben.
HAJRÁ HALI!

_carlos_
Légiós

HozzászólásSzerző: _carlos_ » 2017.03.25. 23:22

megnéztem a gólokat. Az első ezen a szinten védelmi hiba, de ilyen tempóhoz egyszerűen nem vagyunk szokva. A második zseniális, nem hibáztatnám magunkat. a harmadik meg kapushiba, érthetetlen Gula helyezkedése.
Kispest távdrukker

ETO FC
Tartalék

HozzászólásSzerző: ETO FC » 2017.03.25. 23:37

ez van , várható volt sajnos!
a többi meccsen kell hozni a pontokat
EURO 2016
EURO 2020 ?

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2017.03.25. 23:42

kristof98.haladas írta:
MindigÚjpest írta:

Nem azt mondtam,hogy dicsérni kell őket.De az EB után én türelmes vagyok velük szemben.
Amúgy én is ,de ez a mai sajnos tényleg fos volt. :(
Sosem felejtem el, volt hogy fociról mentünk át a Komjádiba, ott voltunk a BEK meneteléskor, világsztár csapatunk volt, aminek az egyik legfényesebben ragyogó csillaga Benedek Tibi volt. Nyugodj Békében bajnok!

kisbene
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: kisbene » 2017.03.26. 01:24

Mivel erős generációváltásban vagyunk, a VB-selejtező kezdetével már gyakorlatilag az EB-selejtezőkre készülünk.. A magyar válogatott nem bírja el még ilyen szűk továbbjutási lehetőségek mellett, hogy a csapat gerincét és vezéreit megadó játékosokat csak úgy hirtelen kicseréljünk nemzetközi komoly rutintól mentes, lelkes de nem túlságosan képzett fiatalokkal.. Néha nem tudom, mit várnak az emberek idehaza, mit éreznek realitásnak, pedig szerintem baromira rá lehet érezni, hogy mik a valós lehetőségeink és esélyeink. A 24 csapatos EB-vel az EB-re kijutás valós cél és lehetőség lehet, a VB-re kijutás meg nem csak bravúr hanem óriási mázli is lenne jelen helyzetben. És 10 év múlva is így lesz ez, mivel a magyar futball továbbra is képtelen megújulni a fiatalok képzésében, felkészítésében, a versenyszellemű pályamodell kialakításában, miközben az európai élvonal már évtizedes előnyökben van e téren (is). Egyszerűen a mai magyar képzésekben kinevelt játékosok - tehetség ide vagy oda - ennyire elegek nemzetközi összehasonlításban. Lehetnének jobbak, ha jobban tanítanák és készítenék fel őket, nem varázslat ez..

Kegyetlen írta:Megkezdhetjuk a felkeszulest az EB-re
„Józsi nemegyszer ébred úgy, hogy edzésre akar menni. Azt kérdezi t?lem: hol vannak a fiúk, hol van a csapata? A gy?rit azt még mindig nagyon szereti…”

kisbene
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: kisbene » 2017.03.26. 01:28

Fos, az. Ne zavarjon meg az ellenfél kvalitása egyéni és csapatszinten, hogy épp nyáron nyerték meg az EB-t, csapatjátékkal, úgy, hogy közben tele vannak klasszisokkal a pályán, akik ellen nem lehet, csak sündisznóban védekeznünk, és csoda, ha jut lehetőségünk kontrára, ellentámadásra, mivel túl mélyről kell építeni a labdaszerzés után ahhoz, hogy ne legyünk életveszélyben 2 félidőn keresztül. És még ez sem volt elég, mert egészen más tempóban tud focizni a két csapat. Ez meg egy adottság, lehet cserélni bárkit a válogatottnál, nem leszünk gyorsabbak, jobbak, ezt tudjuk játszani. Nem mindig elég, el kellene fogadni, hogy nagyon nem mi vagyunk a sportág királyai, és néha egy döntetlen is kurvanagy érték tud lenni, vagy akár csak egy szerzett gól is.. De itthon a teljesítménynek ritkán van becsülete, amennyiben az nem jár totális győzelemmel..

MindigÚjpest írta:
kristof98.haladas írta:
MindigÚjpest írta: Persze,dicsérni kell őket,hogy az utolsó három percben többet lőttek kapura,mint addig egész meccsen. Ahogy banok írta szarok voltunk,úgymond gyámoltalanok,anyámasszony katonái.

„Józsi nemegyszer ébred úgy, hogy edzésre akar menni. Azt kérdezi t?lem: hol vannak a fiúk, hol van a csapata? A gy?rit azt még mindig nagyon szereti…”

filonov
BL-menõ

HozzászólásSzerző: filonov » 2017.03.26. 03:36

Alapvetően alakulgat ez, mindamellett azzal kell kezdeni valamit, hogy a fineszes játékosaink szerényen bútorozottak agyban. Rendben, hogy Nagy Ádi értelmes gyerek, de az övé nem az a poszt, ahonnan meccseket lehet nyerni. Szerintem ennek a válogatottnak egy intelligens Kleinheislerre volna szüksége - és ez az űr, amit betölteni nem tudom ki volna hivatott. Mert egyébiránt posztra alakulunk, a dolgok formálódnak, de ez így nem fog menni, hogy a középpálya és támadószekció három legértelmesebb embere egy kölyökképű vkp, egy közel negyven éves Gera és a nem finesszel, hanem kitartó szorgalommal kitűnő Szalai. Hogy is mondjam... Varga Rolinak kiváló, de tényleg, eszetlen jó lövőtechnikája van, csak egyszerűen senkit sem érdekel, még Dolly Rollt sem. És ez esetben nem azért, mert Dolly egy a DDR és az etil mátrixában elesett Stasi-ügynök, hanem mert egyszerűen egy ostoba, de tehetséges játékos általában irreleváns a meccs alakulása szempontjából. Ha pedig mégis releváns, úgy csak megágyaz egy rakat olyan meccsnek, amelyeken a tézis igaznak bizonyul.

Őszintén szólva kurvára remélem, hogy Gazdag vagy Nagy Dominik tényleg olyan jók, mint Rossi mondja, persze ha ők Gerát volnának pótolni hivatott, akkor pont ugyanott vagyunk, mint most.
ETO! ZENIT!
"The streets, the cops, the system" (Earl "DMX" Simmons)

Littbarski
Moderátor

HozzászólásSzerző: Littbarski » 2017.03.26. 03:36

kisbene írta:Mivel erős generációváltásban vagyunk, a VB-selejtező kezdetével már gyakorlatilag az EB-selejtezőkre készülünk.. A magyar válogatott nem bírja el még ilyen szűk továbbjutási lehetőségek mellett, hogy a csapat gerincét és vezéreit megadó játékosokat csak úgy hirtelen kicseréljünk nemzetközi komoly rutintól mentes, lelkes de nem túlságosan képzett fiatalokkal.. Néha nem tudom, mit várnak az emberek idehaza, mit éreznek realitásnak, pedig szerintem baromira rá lehet érezni, hogy mik a valós lehetőségeink és esélyeink. A 24 csapatos EB-vel az EB-re kijutás valós cél és lehetőség lehet, a VB-re kijutás meg nem csak bravúr hanem óriási mázli is lenne jelen helyzetben. És 10 év múlva is így lesz ez, mivel a magyar futball továbbra is képtelen megújulni a fiatalok képzésében, felkészítésében, a versenyszellemű pályamodell kialakításában, miközben az európai élvonal már évtizedes előnyökben van e téren (is). Egyszerűen a mai magyar képzésekben kinevelt játékosok - tehetség ide vagy oda - ennyire elegek nemzetközi összehasonlításban. Lehetnének jobbak, ha jobban tanítanák és készítenék fel őket, nem varázslat ez..

Kegyetlen írta:Megkezdhetjuk a felkeszulest az EB-re

erős generációváltás az amikor 4-5-6 helyen dobnak 20-23 éves játékosokat a mélyvízbe, nos nálunk Király szevasz illetve a kiegészítőember Juhász is lépett, ellenben csóri Gera is maradt, én imádom meg minden, de szebb búcsú lett volna az a nyáron. végigpörgeted a csapatot, szó nincs generációváltásról, nemhogy erősről...
szarul jött ki a lépés, Fiola, Guzmó, Kleini, Némó stb bár nem világklasszisok, de nem megoldható a pótlás C kategóriájú brazilokkal. mindegy is, ez a hajó elment úgy fest, bár kalap fos Svájc is, de hát ilyen játékkal nincs miről beszélni sem velük, sem a portugálok elleni visszavágó kapcsán. én kicsit máshogy látom, a jól sikerült EB után kicsit változott a hozzáállás, van egy ilyen "mi megmutattuk" attitűd, amire finoman azért rárakódik a hétköznapok csalódása, hogy Hertha helyett Al Fiszfasz lett a vége (nem feltétlenül Dzsudzsira gondolva, ez általános) és ez így nem áll már össze sehogysem. ennél azért jobbak vagyunk mint amit ma játszottunk.

Gunners
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Gunners » 2017.03.26. 06:04

A vereség nem meglepő, csak kár hogy ilyen sima ezekkel a latin cigányokkal szemben.
Go Gunners Hajrá Videoton

adrenalin69
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: adrenalin69 » 2017.03.26. 06:35

kristof98.haladas írta:
MindigÚjpest írta:

Ja, mostmár várhatsz egy darabig! :)
Az Újpest csapata megszakítás nélkül,1912-óta nb1-es.
Vannak, akik nem eladók,
És hitüket belül hordják,
Nem látszik a gyöngy a sárban,
Mégis övék az ország.

adrenalin69
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: adrenalin69 » 2017.03.26. 07:26

Generációváltás Gerával a fedélzeten? Ha a sebészed kicsit jobban megnyomja a szikét mint portugál kollégája vagy a taxisod kicsit mindig nagyobb ívben veszi a kanyart mint spanyol kollégája, akkor is felmented őket a boncasztalon, hogy tőlük ennyi tellett? Nem uncsi ez a tisztes helytállás duma? Mellesleg a 3-2 lett volna a tisztes helytállás és nem ez a fos! Az lehet, hogy nem mi vagyunk a sportág királyai, de nem is akarnak egyesek azok lenni! És abban sincs igazad, hogy csak a totális győzelemnek van értéke, lásd EB! De engedtessék meg, hogy a szart szarnak hívjuk! Hagyjuk már ezt a liberális gyereknevelést, ahol akkor is megdicsérem, ha épp a szomszéd még élő macskáját boncolja! Az vezetett ide, hogy úgy jön haza a suliból, hogy ki a fasznak képzeli magát a tanár! Svájc és Feröer ellen lehetett volna brillírozni, de ott a csapatot és Storckot is beárazták! Abban viszont igazad van, más tempóban focizott a két csapat! ;)
kisbene írta:Fos, az. Ne zavarjon meg az ellenfél kvalitása egyéni és csapatszinten, hogy épp nyáron nyerték meg az EB-t, csapatjátékkal, úgy, hogy közben tele vannak klasszisokkal a pályán, akik ellen nem lehet, csak sündisznóban védekeznünk, és csoda, ha jut lehetőségünk kontrára, ellentámadásra, mivel túl mélyről kell építeni a labdaszerzés után ahhoz, hogy ne legyünk életveszélyben 2 félidőn keresztül. És még ez sem volt elég, mert egészen más tempóban tud focizni a két csapat. Ez meg egy adottság, lehet cserélni bárkit a válogatottnál, nem leszünk gyorsabbak, jobbak, ezt tudjuk játszani. Nem mindig elég, el kellene fogadni, hogy nagyon nem mi vagyunk a sportág királyai, és néha egy döntetlen is kurvanagy érték tud lenni, vagy akár csak egy szerzett gól is.. De itthon a teljesítménynek ritkán van becsülete, amennyiben az nem jár totális győzelemmel..

MindigÚjpest írta:
kristof98.haladas írta:Nem azt mondtam,hogy dicsérni kell őket.De az EB után én türelmes vagyok velük szemben.
Vannak, akik nem eladók,
Mégis övék az ország.

adrenalin69
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: adrenalin69 » 2017.03.26. 07:34

Ja, és remélem, hogy az összetartások ezentúl 2-2,5 hónaposak lesznek és Storckék nem csak az edzőket, ha nem a gyerekeket is lecserélik!
Vannak, akik nem eladók,
Mégis övék az ország.

Vissza: “www.nb1.hu”