Adamek írta:nyúl írta:Úgy látszik, nekem ez a perverzitásom, mert én szeretem a spanyolok játékát. Legkevésbé Yamalét, ő nekem Neymaros, s rengeteg támadás akad el rajta, a húzogatásai, cselezgetései gyakran meddőek, lövései helyezetlenek, pontatlanok. Nem szoktam szeretni az emberkanárit, a festett hajzatot. Bár Dani Olmóban nem zavar a Kozmix Lala séró. Ott a játékosi karakter menti.
Imponál, hogy egy gólt kaptak 6 meccsen. Szimpatikus az edzőjük. Del Bosque-i atyai nyugalmat áraszt.
Persze, lehet utálni a passzolgatást, a "kézilabdás felállást" a fal körül, s olykor eggyel több is a láncszem, mint indokolt, én is mondom magamban, rárúghatta volna, nem kell mindent csiszre polírozni.
De az alapeszmény tetszik. Ahogy egymásért küzdenek, mindig van elmozgó ember, s egy kényszerítővel vagy háromszögeléssel gyorsan oda kerül a labda, ahova másoknál bruszttal vagy körülményesen. Nagyon fegyelmezettek (kivéve Yamalt).
Legjobban az fog meg, hogy a spanyol alkat eleven ellentéte a globálisnak. Sok a kisebb termetű, cingárabb ember. Ahogy loholtatják az ellenfelet, folyton úton tartják.
Teljes tévedés, hogy eddig nem érte őket kihívás. Elbírták az uruguay-i mészároskodást. A portugál nyomást is. Szomszédok vetélkedése lelkileg is terheltebb. A belga csapat pedig masszív. Klasszisai ugyan már az árnyékos oldalon, de bizonyították, hogy a közvetlen elit mögött vannak. Tudtam, hogy nehéz meccs lesz. De Bruynéék összeraktak pár olyan akciót, amitől csillogna a szemünk, ha a mieinktől telne ilyen.
S most sokan levezetik, hogy a spanyolok nem is jók, fel fog borulni a pálya, majd Mbappéék móresre tanítják végre a cicázókat. Lehet. Nem állítom, hogy nincs benne a franciákban egy álommeccs, amin hengerelnek. A keret képessége, mélysége alapján el nem vethetem ezt. De nem hiszek benne. Szoros eredményre számítok. Akár hosszabbításra.
Jobb-e ez a csapat, mint a 2010-es? Nem. De odaérhet. Nyilván, hiszen két mérkőzésre a halhatatlanságtól hogyne volna valós esély.
A világ jobban szerette őket, amíg klubsztárokkal gyülevész, identitás nélküli örök kiesők voltak. Romantikus vesztesek. Ma, állítom, a majdani végső négy magasan legnépszerűtlenebbjei. Nekem pont megfelelnek. Tiszta szívből szurkolok nekik. Amint olvasom, egyetlenként itt.
nem vagy szerintem egyetlen, Raúl Sanyi és Arizmendi tuti veled vannak
szerintem az se áll, hogy ők lennének a négyben a legnépszerűtlenek, a francia csapat se népszerűbb csak ott egyszerűen nem lehet elmenni az erejük mellett szó nélkül, az angolok semleges szemmel egyszerűen fogyaszthatatlanok annyira unalmasok, Argentína meg tuti csak egy nagyon keskeny réteg csapata semleges pályán
a spanyolokat azóta nem csipázom, amióta kiutáltàk Raúlt, aki a spanyol történelem legszimpatikusabb szereplője (talán egyetlen ilyen) és ő nem lehetett európabajnok se vb győztes sok passz majommal ellentétben, ezek a maiak a stoplijai szintjén sincsenek
akkora szurkoló vagyok, hogy ha Merino gólja nincs, nem néztem volna a hosszabbítást. Elég húzós heteim vannak, próbálok optimalizálni és minél többet pihenni. Egy olyan meccset sem néztem meg, ami 21 óra után kezdődött, a negyeddöntők közül éppen ezért csak a spanyol meccset láttam.
Felfal az élet, család, gyermekvárás, ingatlanvásárlás, interjúkörök más céghez, ebbe nekem már az is belefér, ha az angolok nyerik a Vb-t.
Egyébként nem is lenne érdemtelen, ahogy ebből a négyesből egyik csapaté sem, tényleg ez a 4 legjobb csapat jelenleg. Megismétlődhet a legutóbb Vb és Eb-döntő is, de egy spanyol-argentint is adnék; aztán max lesz belőle egy angol-francia.