Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

Javier Arizmendi
Sztár

Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2026.07.01. 13:19

Adamek írta:
SuperDepor írta:"Peter Crouch mesélt egy olyan sztorit, amikor Spanyolországban nyaralt és találkozott Ronaldo Nazarióval.

A Liverpool és a Tottenham Hotspur korábbi támadója, akit világszerte felismernek, megdöbbent, amikor a brazil nem tudta, ki ő.

Az ideális csapattársam? Az én egyetlen választásom az igazi Ronaldo lenne. Nem vagyok benne biztos, hogy a stílusunk passzolt volna egymáshoz, de a vele töltött 90 perc megváltoztatta volna az életemet. Igazából egyszer találkoztam vele. Nyaraltam Ibizán, és láttam a tengerparton. Elfoglalt volt, egy hamutartó volt a hasán és sört ivott. Minden alkalommal, amikor megitta az italt, egy szupermodell hozott neki egy másikat. Túl nagy lehetőség volt, hogy fotózkodhassak vele, így odamentem. Reméltem, hogy azt fogja mondani: Ó, te vagy Crouch! De fogalma sem volt, ki vagyok. Elkészült a közös kép, majd elsétáltam, fogalma sem volt róla, hogy futballista vagyok” – mondta korábban Crouch a Daily Mailnek.

ebben mi a nagy szám? Crouchról senki nem mondaná meg, hogy focista, még a saját edzője sem

Tettem egyszer hasonló kijelentést, meg kizárólag a magassagara utalva Zsiráfoztam. Erre rúgott egy nagy gólt 25rol. Erre magyaráztam, hogy véletlen volt , soha az életben nem tudná megismetelni. Kisvártatva rúgott egy hasonlót. Azóta nem fikazom nyíltan. Amúgy extrém jó arc, tudja, hogy hol a helye.
ETO

A Vaskezű
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: A Vaskezű » 2026.07.01. 14:33

nyúl írta:Ha a FIFA igazságos akarna lenni (értsétek az iróniát, illetve a cél sci-fi voltát), bevezetne egy szorzót a gólok mellé. A kvótabohócok ellen rúgottak érnének 0,2-őt vagy ilyesmi.
Teljesen más kategória volt 4-5 gólt lőni a 80-as, 90-es években, mint ezen a vb-n kettesével.
Nem marad sportértéke a gólkirályságnak.

Én ezt egyedül fordítva tudom elképzelni.
A nagy országok reklamálnak, mert túl sok a meccs, cserébe értékelni kell az ő nagyszerűségüket.

Hasonlóan működhetne, mint az aranycipőnél.
Aki teszem azt, a haiti bajnokságból jön, annak a gólja 0,2-szeres szorzóval ér.

Így a németek is továbbjutottak volna. Úgy számolom, Paraguay-nak 4-et kellett volna még lőnie, hogy eljussanak a 2x15 percig.

RAUL7
BL-menõ

HozzászólásSzerző: RAUL7 » 2026.07.01. 15:30

nyúl írta:Ha a FIFA igazságos akarna lenni (értsétek az iróniát, illetve a cél sci-fi voltát), bevezetne egy szorzót a gólok mellé. A kvótabohócok ellen rúgottak érnének 0,2-őt vagy ilyesmi.
Teljesen más kategória volt 4-5 gólt lőni a 80-as, 90-es években, mint ezen a vb-n kettesével.

A Vb kezdetéig csúcstartó Klose 3-t rámolt a szaúdiaknak 2002-ben, amikor a Salvador elleni 10-1 is veszélyben forgott: emlékszem, Egri Viktor minden szaúdi beállásakor azt nézte, hány kg az adott játékos, és mennyivel könnyebb Klosenél vagy Janckernél. Az többet ért, mint Mbappé tegnapi két gólja a svédek ellen? Kocsis 3 gólja a koreaiak ellen 54-ben hol helyezkedik el ezen a skálán?
Az előző Vb-n Mbappé 8 góllal lett gólkirály, ebből 3-t a döntőben szerzett. Arra milyen szorzót kellene rakni? Ha ő nincs, sima 2-0 az argentinoknak.
Nem szorzó kell, csak helyén kezelni a dolgokat; sportértéket tekintve pedig ugyanakkora dolog most gólkirálynak lenni, mint 34-ben vagy 86-ban volt.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.07.01. 16:32

RAUL7 írta:

A Vb kezdetéig csúcstartó Klose 3-t rámolt a szaúdiaknak 2002-ben, amikor a Salvador elleni 10-1 is veszélyben forgott: emlékszem, Egri Viktor minden szaúdi beállásakor azt nézte, hány kg az adott játékos, és mennyivel könnyebb Klosenél vagy Janckernél. Az többet ért, mint Mbappé tegnapi két gólja a svédek ellen? Kocsis 3 gólja a koreaiak ellen 54-ben hol helyezkedik el ezen a skálán?
Az előző Vb-n Mbappé 8 góllal lett gólkirály, ebből 3-t a döntőben szerzett. Arra milyen szorzót kellene rakni? Ha ő nincs, sima 2-0 az argentinoknak.
Nem szorzó kell, csak helyén kezelni a dolgokat; sportértéket tekintve pedig ugyanakkora dolog most gólkirálynak lenni, mint 34-ben vagy 86-ban volt.

más idők, más iram, más sportág
az adott VB-k gólkirály címe egyértelműen sportértékkel bír, egyenlőek nagyjából a feltételek
egymással viszont felesleges összevetni ezeket a gólkirályokat, összesíteni a gólokat meg végképp torzító
nem mindegy, hogy egy VB hat meccsén szerez valaki 10 gólt vagy 6 VB 30+ meccsén
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2026.07.01. 17:11

RAUL7 írta:

Az egyenes kiesésben szerzett gól az 1. Természetesen.
Nem, nem ugyanakkora. 86-ban sokkal nehezebb volt gólt szerezni. Még lehetett hátulról becsúszni, s a védők konkrétan ütötték-verték a csatárokat. Déli 12 órakor voltak a meccsek 40 fokban, ivószünet nélkül.
A Fernandel fejű tomporos bantu sírt volna. Zselé 7 is.
Szerinted az akkori Maradona hány gólt rúgott volna csúcsformában a mai argentinok bohóccsoportjában és 8-ig bohóc ágán, ha Messi nyugdíjasként sétálva hatot?
34-ről majd nyilatkozom, ha feltalálják az időutazást.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.07.01. 18:10

Ezen a VBn rekordsok gól van eddig, és szerintem ez a csoportrendszer miatt van. Túl könnyű volt továbbjutni, így lazábbak voltak a csapatok, nem a védelemre hagyatkoztak. A gólkirályságba besegít a sok meccs.

Nagyobb szintkülönbség nincs, mint a 16-32-es VBken. Akkor is voltak 6-7 gólos meccsek.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.07.01. 18:53

Mpasi még a családi ékszereket is beveti, hogy ne kapjon gólt Kongó.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2026.07.01. 20:02

kár...vicces lett volna, ha az angolok is kiesnek...
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2026.07.01. 20:10

Maradonapoli írta:kár...vicces lett volna, ha az angolok is kiesnek...

Meg hasznos. Most Mexikó kínlódhat.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.07.01. 20:15

Kép

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2026.07.01. 20:16

Adamek írta:
SuperDepor írta:"Peter Crouch mesélt egy olyan sztorit, amikor Spanyolországban nyaralt és találkozott Ronaldo Nazarióval.

A Liverpool és a Tottenham Hotspur korábbi támadója, akit világszerte felismernek, megdöbbent, amikor a brazil nem tudta, ki ő.

Az ideális csapattársam? Az én egyetlen választásom az igazi Ronaldo lenne. Nem vagyok benne biztos, hogy a stílusunk passzolt volna egymáshoz, de a vele töltött 90 perc megváltoztatta volna az életemet. Igazából egyszer találkoztam vele. Nyaraltam Ibizán, és láttam a tengerparton. Elfoglalt volt, egy hamutartó volt a hasán és sört ivott. Minden alkalommal, amikor megitta az italt, egy szupermodell hozott neki egy másikat. Túl nagy lehetőség volt, hogy fotózkodhassak vele, így odamentem. Reméltem, hogy azt fogja mondani: Ó, te vagy Crouch! De fogalma sem volt, ki vagyok. Elkészült a közös kép, majd elsétáltam, fogalma sem volt róla, hogy futballista vagyok” – mondta korábban Crouch a Daily Mailnek.

ebben mi a nagy szám? Crouchról senki nem mondaná meg, hogy focista, még a saját edzője sem

Azt nagy barmot leszarom, Ronaldon nevettem, hogy fekszik a parton, hasán a hamutarto és sörözik, nagy király.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2026.07.01. 20:17

Jobb lesz az, h Mexikó küldi haza a futballt
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.07.01. 23:15

A belgák mindig képesek alulmúlni az elvárásaimat :(

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2026.07.01. 23:21

Szarka írta:A belgák mindig képesek alulmúlni az elvárásaimat :(

nagyon helyesen teszik ha 90 perc alatt kiesnek, így 100%-al tudnék fordulni a holnapi totómeccsekre
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.07.01. 23:21

bár az enyéimet sikerülne már egyszer alulmúlniuk
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.07.01. 23:33

kis szerencsével a végére összeverik egymást a belgák

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2026.07.01. 23:33

Én is beszoptam, azt hittem, képesek a hosszabbítás elérésére.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.07.01. 23:37

Cselszky írta:

Én is beszoptam, azt hittem, képesek a hosszabbítás elérésére.

A szoros vereség se lepett volna meg, de a szenegáliak kvázi lemossák őket.

Európa összességében eléggé leszerepel, francik és norvégok lehetnek elégedettek, rajtuk kívül ki hozza az elvárt szintet/játékot? Angolok , horvátok jó kezdés után gyengébben muzsikálnak. többiek, akik még harcban állnak inkább alulteljesítenek, a kiesettekről meg kár is beszélni.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.07.01. 23:53

Na oké, Szenegál 5 perc alatt teljesen összeomlott. 85 perc dominancia teljesen lenullázva. Ha kiesnek, a torna egyik legnagyobb lúzersége lesz. Na de ezek a Belgák se mennek több kört ilyen játékkal.

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2026.07.01. 23:53

:(((((
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Vissza: “www.nb1.hu”