SuperDepor írta:zaggar írta:SuperDepor írta:Hát ez nagyon nem így van. Az ún kisebb válogatottakat - bár a kisebb jelző ma már nem helyénvaló - pl Mexiko, Paraguay, Egyiptom, Ecuador pontosan a nemzeti érzés, érték fokozott megélése (is) viszi elóre.
Nem kötözködni akarok, de ezek sztem nem nemzetek, legalábbis a szó klasszikus értelmében. Ez három spanyol-resztli meg egy arab ország, akiket a gyarmatosítók találtak ki. A latin-amerikai nyomor hajtja őket, az egyiptomiakat meg egy viszonylag jó generáció.
Ettől függetlenül van nemzettudatuk. Ha ezt a kérdést boncolgatjuk akkor szinte minden nemzetre elmondható, h valamikor összefújta őket a szél. Nehogy eljussunk már oda, h egy futballista ugyanolyan emócióval játszik a klubjában mint a válogatottjában.
Ez fájni fog asszem, de szerintem a többség a klubjában szívesebben jatszik. Es a szurkolók is hasonlóak. Egy igazi Paok szurkoló sosem fog teljes szívvel egy Olympiakosz csatárnak szurkolni. Egy Steaua szurkolonak egy Üllői úti magyar-roman kiváló alkalom, hogy Dinamos ellenséget betamadja. A nagy nyugat-europai országok nagy klubjának szurkolói le sem szarjak a válogatottat. Nézd meg hány Madrid, Milánó, München, Manchester, Marseille feliratos zászlót latsz kinn, es hány ismeretlen falu nevét tanulhatod meg. Az utóbbiból lesz több. Mondjuk most főleg Milánóban képest.
Azt nem tudom, írtam-e itt már százszor, a Celta Vigo szurkolói alapból, a Depor szurkolok nagy része is a portuganyoknak szurkol. Nyelvi kotelek, spanyol elnyomás.