nyúl írta:Maradonapoli és Adamek elvtársak ki fognak közösíteni a Maradona Egyházából, de elértem 48 éves fejemre az istentagadásig. Messi a legnagyobb. Két istent pedig nem lehet szolgálni. Fel kell adnom az eddigi hitemet és elveimet. Körmöm szakadtáig tagadtam eddig, de a csodák előtt meghajtom a derekamat. Bibiliai időket élünk, testet öltött a csoda, Földre szállt a Megváltó.
Jertek, imádjuk Messit!
Por mandato del Tribunal del Santo Oficio de la Inquisició
AZ ERETNEKSÉG VISSZAVONÁSÁNAK ÉS A HELYES HITRE VALÓ VISSZATÉRÉSÉNEK OKIRATA
Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Ámen!
Mi, kiket a Legszentebb Argentin Labdarúgás Rendjének őrei és az Igaz Futball Hagyományának védelmezői e feladattal megbíztak, tudatjuk mindenkivel, hogy a jelen irat által felszólított Nyúl elvtárs személyét súlyos tévelygés fertőzte meg, midőn vakmerően azt állította, hogy bizonyos Lionel Messi nevű személy magasabb dicsőségre emeltetett volna, mint az Örökkévaló Bal Láb Ura, Nápoly Megváltója, Buenos Aires Fénye és a Szegények Bálványa, Don Diego Armando Maradona.
Mivel e kijelentés nyilvánvalóan szembemegy hitünk örök és megváltoztathatatlan hagyománnyal, továbbá a legtiszteletteljesebb emlékezettel, a ’86-os Világbajnokság Szent Tanúságával és a Józan Futballbeszélgetések Kánonjával, ezért az eltévelyedett testvérnek kegyesen megadatik a lehetőség, hogy bűnét megbánja, és az alábbi formulát hangos szóval, legalább két tanú jelenlétében elmondja:
„Én, Nyúl elvtárs elismerem, hogy a Messi felsőbbrendűségéről tett állításom elhamarkodott, téves és eretnek természetű volt. Ünnepélyesen visszavonom azt, és megvallom, hogy Diego Armando Maradona, ki az 1986. esztendőben csodákat vitt véghez, örök dicsőségben részesül, s neve a futball panteonjában a kizárólagos legnagyobbként ragyog. Fogadom továbbá, hogy Messi érdemeit tisztelettel említem, de a Legszentebb Diegóhoz nem mérem őt, csak mint érdemes földi helytartóját, alázatos szívvel. Ámen.”
És ha valamely makacs lélek a visszavonást megtagadná, úgy tudja meg, hogy a Legszentebb Inkvizíció a következő penitenciákat szabhatja ki rá:
Máglyahalál.
Kelt a kétezerhuszonhatodik évben, a Kéz Csodájának emlékezetére.
Deus Vult! Viva Diego!
✠ Fr. Adamecus Inquisitor Generalis, OP
✠ Fr. Emerico de la Maradonapoli Promotor Fidei, OP