Javier Arizmendi írta:Maradonapoli írta:sznot írta:
Szerintem Szűcs Kornél is haza fog térni.
Nikitscher is esélyes, most nézem, hogy az előző fordulóban a 97. (!!) és a 99. (!!) percben kapott sárga miatt kiszórták úgy, hogy a 83. percben állt be.
Csíkszeredán is idegbe gyütt az edző bá Szabó Bálinttól december elején csereként cserélte le, miután miatta kaptak gól állítólag, aztán közölték is vele, hogy fel is csút, le is csút!
Legalább megpróbálták. Ez is valami. Tippem szerint Dzsudzsak ugyanígy végezte volna egy komolyabb ligában, de így legalább örökre megmarad neki, hogy bár tuti ment volna neki olaszban is, a pénzt választotta. Amúgy a Dundee Utd hőse, Keresztes Krisz ellenpélda.
Nem vagyok Dzsudzsák-apologista. Ambivalensen viszonyulok hozzá.
De hogy játszott volna annyit (nem sokat) a Barcelonában, mint Ibrahim Afellay, abban szinte biztos vagyok. 2011-ben a piac két közel azonos képességű játékos között ekkora különbséget generált, pusztán mert az egyik holland, a másik magyar. Az egyiknek vörös szőnyegen kínálták a lehetőséget, hogy belenőjön a másfél számmal nagyobb kabátba, a másikat rászorították, hogy egy karriert kisiklató pénzes proli ügylettel javítsa az Eindhoven fizetési mérlegét. Történetesen az utóbbi szerzett több gólt és volt közkedveltebb. Nem ez számított.
Igen, mondhatott volna nemet, és kinyírják, ha marad. Így legalább pénzt kapott a magyar parvenü.
Kontextus nélkül nem érdemes a sztorin lovagolni. 15 éve hallgatja a drága magyar jószívű közvéleménytől, hogy 20 fillérért az anyját meghágó barom. De nem az. Sok minden, amit én nem szeretek, pl. nem egy százas égő nyaktól felfelé, de a karrierjét felette álló erők tették taccsra.
S látod, az esélyt is eltagadod tőle, 15 év után magabiztosan azt mondod, megalázóan állt volna fejre. Nem hiszek ebben, s nem azért, mert alternatív valóság, így eleve értelmetlen kicsit is jóhiszeműen felvetni, hanem azért, mert az se állt fejre, akit helyette vittek és aki nem volt jobb nála semmiben.