Adamek írta:SuperDepor írta:Adamek írta:79-80 volt az utolsó NB1-s évaduk
a harmincasban egyszer jutottak fel (és estek lendületből ki), aztán a tudatfelszabadító kommancsok megérkezéséig még öt évadot toltak le, igazából a háború végétől a hetvenes évek végéig tartott a stabil élvonalbeli szereplésük két kieséssel, úgyhogy nem lőttél mellé
érdekes még a Csepel SC (Csepeli Vasas) is, nem emlékeztem rá, de ők a VH-Zwei termékeiként indultak harcba, előtte labdát még fémforgácsból sem láttak a szigeten de rögtön felértek két aranyra, aztán később a Váci út felelt nekik és újra a csúcsra jutottak
a Békéscsabesz, mint hivatkozási fellegvár a hetvenes évek közepén bukkant fel első alkalommal az NB1-ben, aztán 9-7-6-3-1 éves beugrásaik voltak, ha ez fellegvárság akkor már a Paksi FC léte is az kell, hogy legyen
a vörös projektek közül kimaradtak pl. a tatabányai és a dunaújvárosi kísérletek
Ez mind igaz, de a Kisvárda vs régi klubok (Csepel, SBTC, Békéscsaba stb) relációjában Nyuszival értek egyet. 20-30-40 év múlva senki nem fog olyan "romantikával" emlékezni a Kisvárdára, de talán a Paksra sem, mint ma az előbb említett régi csapatokra.
szerintem a paksi eset bőven túlmutat a neres dolgokon, nem lehet egy szinten kezelni a várdai vagy csúti történetekkel
Szerintem is. 20 éve megszakítás nélkül Nb1-Ben szerepelnek(, azaz az Újpest után legrégebben) nem is a NER alatt jutottak fel, és mégiscsak egy megyét képviselnek, ami Várdára, Kövesdre stb soha nem volt igaz.