Javier Arizmendi írta:Adamek írta:Javier Arizmendi írta:Van Gaal jogos. En asszem a hollandoknak fogalmuk sincs a védekezésrol. Ilyen olasz, spanyol szinten értve. Ami még fura, hogy belga edző még annyira sincs.
Gál Lajcsi kivételesen durván jó csapatvédekezést agyalt ki a kilencvenes közepén, dobta a vonalban helyezkedő bekksort és három mélységi szinten helyezkedő (1-2-1) védővel valamint 2 egész pályás tüdőcsávóval lehozott vagy másfél szezont kapott a nemzetköziben kapott gól nélkül, mondjuk ott is az volt a kulcs, hogy a támadószekció olyan félelmetes volt, hogy eszébe nem jutott senkinek kitámadni ellenük
talán utoljára ők értek el jelentős sikert klasszikus centerhalf játszatásával (Vak Dániel)
Hiddink is a beton védelmével tudott BEK-t nyerni a nem túl fergeteges PSV-vel
Én a mai holland edzőkre értem. A holland közep és kiscsapatok támadó focit játszanak, rúgjunk több gólt mint az ellen. Az Ajax, Psv, Noord trió jól megszor, de belefér. Innen nem jönnek ki nagy taktikai mágusok. A nagy hármasnak évente van 4-6 taktikai felkészülest igénylő meccse egymás ellen, meg esetleg, ha a Twente épp jobb szezont fut. Ez a liga nem készít fel edzőként semmire. Amugy az elmúlt 30 évből talán ha 3 klasszis holland hátvédet tudok mondani, Ronci Koeman , Frank de Boer, és Van Dijk. Kozeppalyas es csatár van egy rakat.
Dany Blind, Bogarde, Stam, Reiziger, van Bronckhorst - szerintem ők is elég menő bekkek voltak