Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben
-
Cselszky
- Aranylabdás
Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben
Nem értek egyet Kelével, aki szerint ez az első kudarc Rossival, és eddig csak sikerek voltak. Szerintem az előző vb-selejtezőket sem tehetjük ki az ablakba, igaz, a mostani az jóval nagyobb pofon. Azt viszont osztom, hogy az elmúlt 1 év összességében nem sikerült jól, és felmerülhet a vele való folytatás kérdése. Azt én is furcsálltam, hogy a vb-selejtezők előtt miért kellett 5 évvel hosszabbítani az olasszal. Trénernek nem adnék ilyen hosszú szerződést, szerintem ez inkább káros, mint hasznos.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!
- Adamek
- Flegma
SuperDepor írta:Most néztem meg a harmadik gólt, tegnap az utolsó perceket nem bírtam nézni. Egy selejtezősorozat kudarcát nem lehet 1-2 ember nyakába varrni, de ilyen amatőr védekezésbeli hiba az nb2-ben szokott előfordulni. Mocsi úgy fordult mint egy csuklósbusz, Szalai meg pár méterről nézte a műsort. A második gól is hasonló színvonalú volt, a 16-osnál volt a védelmi vonalunk és simán befutott mögéjük az ír. Ez a védelem az európai negyedik vonalnak felel meg.
így
és ne felejtsük el, a csapatvédekezés volt ami kiemelt minket a C ligából, ez mára a legkevésbé működő fegyverünk lett
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi
- Adamek
- Flegma
Cselszky írta:Nem értek egyet Kelével, aki szerint ez az első kudarc Rossival, és eddig csak sikerek voltak. Szerintem az előző vb-selejtezőket sem tehetjük ki az ablakba, igaz, a mostani az jóval nagyobb pofon. Azt viszont osztom, hogy az elmúlt 1 év összességében nem sikerült jól, és felmerülhet a vele való folytatás kérdése. Azt én is furcsálltam, hogy a vb-selejtezők előtt miért kellett 5 évvel hosszabbítani az olasszal. Trénernek nem adnék ilyen hosszú szerződést, szerintem ez inkább káros, mint hasznos.
22-s VB selejtező, 2024-s EB-szereplés és ez
ez nálam három kudarc
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi
Cselszky írta:Nem értek egyet Kelével, aki szerint ez az első kudarc Rossival, és eddig csak sikerek voltak. Szerintem az előző vb-selejtezőket sem tehetjük ki az ablakba, igaz, a mostani az jóval nagyobb pofon. Azt viszont osztom, hogy az elmúlt 1 év összességében nem sikerült jól, és felmerülhet a vele való folytatás kérdése. Azt én is furcsálltam, hogy a vb-selejtezők előtt miért kellett 5 évvel hosszabbítani az olasszal. Trénernek nem adnék ilyen hosszú szerződést, szerintem ez inkább káros, mint hasznos.
Sorolom azokat a csapatokat akiket Rossival sikerült eddig megelőzni a vb-selejtezőkön: San Marino, Andorra, Örményország. Vége.
Ezek után itt tartani Rossit nincs értelme, persze hülye lenne lemondani, megvárja amíg kibasszák aztán kapja 2030-ig a fizut.
- Adamek
- Flegma
Deep Purple írta:Adamek írta:Deep Purple írta:Van egy olyan gyanúm, hogy ebben a vereségben az írek túlzott lesajnálása is hangsúlyos szerepet játszott. Az ellenfél a tőle várható játékot játszotta a végén, mégsem sikerült rá reagálni, ráadásul úgy, hogy egyszer már lement ugyanez Dublinban. Úgy látszott, senki nem készült arra, hogy esetleg nekünk kell majd alkalmazkodni 15-20 percig, és mondjuk "le kell menni" az írek "favágó" szintjére.
Utólag persze már okos az ember, de a végjáték akkor is nagyon furcsa lett volna, ha végül 2-2 marad.
nekem legalább olyan furcsa volt amit 1-0 és 2-1 között toltunk
mintha 85 perc időölésre akartunk volna berendezkedni
Azt én tudatosnak vélem, és szerintem máskor is játszottuk ezt fontos meccseken.
akármi is volt a háttere, minden focilogikának ellentmondó játékképet mutattunk ott és akkor, engem meglepett
- Adamek
- Flegma
Mech írta:
így néz ki most a playoff, a zöld már fix résztvevő és a kiemelése is fix
brutális mezőny, nem csodálom, hogy lemaradtunk
hátha összejön a Skócia-Írország álomderbi az elődöntőben, aztán mehet élesben a Wales-Ír veselerúgó vetélkedő
Adamek írta:Mech írta:
hátha összejön a Skócia-Írország álomderbi az elődöntőben, aztán mehet élesben a Wales-Ír veselerúgó vetélkedő
ha ilyen írek, skótok, és hasonló labdaharapó népek kijutnak európából akkor egy szavunk se legyen többet arra, hogy Suriname meg Üzbegisztán is kint van
-
Cselszky
- Aranylabdás
Mech írta:Cselszky írta:Nem értek egyet Kelével, aki szerint ez az első kudarc Rossival, és eddig csak sikerek voltak. Szerintem az előző vb-selejtezőket sem tehetjük ki az ablakba, igaz, a mostani az jóval nagyobb pofon. Azt viszont osztom, hogy az elmúlt 1 év összességében nem sikerült jól, és felmerülhet a vele való folytatás kérdése. Azt én is furcsálltam, hogy a vb-selejtezők előtt miért kellett 5 évvel hosszabbítani az olasszal. Trénernek nem adnék ilyen hosszú szerződést, szerintem ez inkább káros, mint hasznos.
Sorolom azokat a csapatokat akiket Rossival sikerült eddig megelőzni a vb-selejtezőkön: San Marino, Andorra, Örményország. Vége.
Ezek után itt tartani Rossit nincs értelme, persze hülye lenne lemondani, megvárja amíg kibasszák aztán kapja 2030-ig a fizut.
Igen, tegnap pont írtam én is, hogy kiket előztünk meg. Lófasz sajnos.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!
- Adamek
- Flegma
Mech írta:egyik legdurvább meccsélményem élőben, nehéz lesz kiheverni
haver legalább jól szórakozott, jegy nélkül bejutott a vendégbe az írekkel, kurva jó arcok voltak vele :D
egyébként már csak amiatt akarnám, hogy eltakarodjon Rossi hogy ezt a nyomoronc botlábú balfasz Szalai Attikát nem kéne többet címeres mezben látni
évek óta teszi tönkre egy csapat munkáját
Botka, Lang vagy Fiola tized ennyiért lett elüldözve, meg halállistára téve ennél a kopasz kóklernél
újoncot avatni a védelembe a 94. percben
hát menjen az anyja picsájába
arra a meccsvégi kettős cserére az égvilágon semmi magyarázat nincs
eleve egy is elég lett volna ha időt akar húzni, de könyörgöm, a legmozgékonyabb védőt lehozni időhúzásnál amikor nem jövünk ki a tizenhatosról?
-
Cselszky
- Aranylabdás
Mech írta:
Hát nem tudom, ebből a listából egy jó állapotban levő válogatott esetén szvsz csak az olaszokra és a törökökre mondtam volna, hogy kevés a sanszunk, szóval rohadt nagy kár érte. Más kérdés, hogy a válogatott szerintem már jó ideje nincs megfelelő állapotban, és erősen kérdéses, hogy márciusra össze tudtuk volna-e szedni magunkat.
- Adamek
- Flegma
Savaria1919 írta:Amikor nagypapám huszonhárom éves volt, az angliai világbajnokságon brillíroztunk a brazilok ellen.
Amikor apám huszonkét éves volt, Európából elsőként kvalifikáltuk magunkat a világbajnokságra.
Amikor két hónapos voltam, tizenkettőt kaptunk a jugóktól a pótselejtezőn.
Azóta még egy nyamvadt pótselejtező sem jött össze.
Harminckettő leszek, mire újra nekiveselkedhetünk, hátha kijutunk.
Rossi bőven kapott esélyt, olyan játékosállomány áll a rendelkezésére, amely elődei számára az elmúlt 15 évben nem adatott meg, erre már Dublinban megszivatnak a tróger írek, és Pesten megcsinálják ugyanezt. Bekotorják a végén, és ők mennek a mennybe. Lehet, hogy a pótselejtezőn simán kikapnak, a sors igazságot szolgáltat, de ettől nekünk nem lesz jobb. A portugálokra sem akarok mutogatni, ezt magunknak basztuk el, ettől függetlenül fájdalmas volt megélni ezt.
ebből a lényeg az, hogy az angliai VB óta nagyjából ugyanolyan fostaliga az utánpótlásképzésünk, éljátékosaink azóta is mindig kb a 66-s VB-re lennének alkalmasok 1-2 kivétellel
-
Cselszky
- Aranylabdás
Csak most látom, hogy a norvégok Milánóban is felképelték a digókat. 8 meccs 24 pont, 37-5-ös gólkülönbség, nekem szinte érthetetlen, hogy mitől szerepelnek ennyire jól. OK, van egy Haaland-juk, Sorloth sem rossz, de azért a középpályán már Bodo-, Sasoló-, Fulham-játékosok vannak, mégis baromira összeállt ott valami.
- Adamek
- Flegma
Cselszky írta:Csak most látom, hogy a norvégok Milánóban is felképelték a digókat. 8 meccs 24 pont, 37-5-ös gólkülönbség, nekem szinte érthetetlen, hogy mitől szerepelnek ennyire jól. OK, van egy Haaland-juk, Sorloth sem rossz, de azért a középpályán már Bodo-, Sasoló-, Fulham-játékosok vannak, mégis baromira összeállt ott valami.
digók játékereje jelenleg nagyjából második és harmadik kalapok közötti szürkezóna, azon túl, hogy ez talán minden idők legjobb norvég gépezete ez a digó mélypont is kellett a sorozathoz
nem lepődnék meg ha folytatódna az olaszok legújabb vb-hagyománya
Cselszky írta:Csak most látom, hogy a norvégok Milánóban is felképelték a digókat. 8 meccs 24 pont, 37-5-ös gólkülönbség, nekem szinte érthetetlen, hogy mitől szerepelnek ennyire jól. OK, van egy Haaland-juk, Sorloth sem rossz, de azért a középpályán már Bodo-, Sasoló-, Fulham-játékosok vannak, mégis baromira összeállt ott valami.
Plus Odegaard, Oscar Bob.
Van ott pár tehetség, egy kivetellel mindenki top ligában játszik a kezdőből, de inkább egy jól összerakott csapat lehet. Egyszerűen jól összeálltak, és a csoport se volt túl izmos. Oda-vissza elverni az olaszokat így is szép eredmény.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"
Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében
-
SuperDepor
- Moderátor
Adamek írta:Savaria1919 írta:Amikor nagypapám huszonhárom éves volt, az angliai világbajnokságon brillíroztunk a brazilok ellen.
Amikor apám huszonkét éves volt, Európából elsőként kvalifikáltuk magunkat a világbajnokságra.
Rossi bőven kapott esélyt, olyan játékosállomány áll a rendelkezésére, amely elődei számára az elmúlt 15 évben nem adatott meg, erre már Dublinban megszivatnak a tróger írek, és Pesten megcsinálják ugyanezt. Bekotorják a végén, és ők mennek a mennybe. Lehet, hogy a pótselejtezőn simán kikapnak, a sors igazságot szolgáltat, de ettől nekünk nem lesz jobb. A portugálokra sem akarok mutogatni, ezt magunknak basztuk el, ettől függetlenül fájdalmas volt megélni ezt.
ebből a lényeg az, hogy az angliai VB óta nagyjából ugyanolyan fostaliga az utánpótlásképzésünk, éljátékosaink azóta is mindig kb a 66-s VB-re lennének alkalmasok 1-2 kivétellel
Ami szomorú, hogy kb 10 éve soha nem látott mennyiségű pénz ömlik az "utánpótlásképzésbe" és az infrastruktúra nyugat európai szintű - csak a mérete kisebb. De ahogy az ábra mutatja nem ezen múlik. Pontosabban Magyarországon nem ezen múlik. Lett egy Szoboszlaink - bár ő fiatalon ment Salzburgba, nem itthon tanult - ő az európai közép és élmezőny között helyezkedik el, lett egy Sallaink aki ha itthon játszana talán ki se tűnne, más nem jut eszembe. Varga Barna 30 évesen robbant be, Schafer a Bundesliga közép és alsószintje között található, talán Tóth A-ből lehet még futballista. És ezek között egy védő sincs. Akik érnek/értek valamit ebben a csapatban azok a légiósok - Kerkez, Nego, Orbán - tehát semmi közük az utánpótlásképzésünkhöz. Szarul állunk.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.
-
Javier Arizmendi
- Sztár
Mech írta:Javier Arizmendi írta:Lehet, hogy rosszul értelmezem, de a románok a nemzetek ligájából szerintem még kapnak egy esélyt. Legközelebb taktikusan a C osztályban kéne játszunk, és ott egy csopit megnyerni
igen, románok mennek NL-ből playoffra, de így fix negyedik kalaposok, szóval első körben jöhet nekik az olasz/török kombó is akár
Láttam tegnap az olaszokat, még nekünk is lenne valami esélyünk ellenük.
ETO
Javier Arizmendi írta:Mech írta:Javier Arizmendi írta:Lehet, hogy rosszul értelmezem, de a románok a nemzetek ligájából szerintem még kapnak egy esélyt. Legközelebb taktikusan a C osztályban kéne játszunk, és ott egy csopit megnyerni
igen, románok mennek NL-ből playoffra, de így fix negyedik kalaposok, szóval első körben jöhet nekik az olasz/török kombó is akár
amikor kell, oda fogják tenni magukat, 9-0-ra kellett volna nyerniük tegnap, digókat ismerve nyilván szartak bele
a pótvizsgát megfogják oldani
SuperDepor írta:Adamek írta:Savaria1919 írta:Amikor nagypapám huszonhárom éves volt, az angliai világbajnokságon brillíroztunk a brazilok ellen.
Ami szomorú, hogy kb 10 éve soha nem látott mennyiségű pénz ömlik az "utánpótlásképzésbe" és az infrastruktúra nyugat európai szintű - csak a mérete kisebb. De ahogy az ábra mutatja nem ezen múlik. Pontosabban Magyarországon nem ezen múlik. Lett egy Szoboszlaink - bár ő fiatalon ment Salzburgba, nem itthon tanult - ő az európai közép és élmezőny között helyezkedik el, lett egy Sallaink aki ha itthon játszana talán ki se tűnne, más nem jut eszembe. Varga Barna 30 évesen robbant be, Schafer a Bundesliga közép és alsószintje között található, talán Tóth A-ből lehet még futballista. És ezek között egy védő sincs. Akik érnek/értek valamit ebben a csapatban azok a légiósok - Kerkez, Nego, Orbán - tehát semmi közük az utánpótlásképzésünkhöz. Szarul állunk.
Tökéletesen egyetértek. Az utánpótlásunk elmúlt 15 éven csúcsterméke Sallai Roland, és az ő karrierje.
Na jó, pici megjegyzés, de Szobo simán világklasszis ebben a szezonban, ésa a válogatottban is ebben a sorozatban megtette, ami egy világklasszistól elvárható.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
Mech írta:Javier Arizmendi írta:Mech írta:igen, románok mennek NL-ből playoffra, de így fix negyedik kalaposok, szóval első körben jöhet nekik az olasz/török kombó is akár
amikor kell, oda fogják tenni magukat, 9-0-ra kellett volna nyerniük tegnap, digókat ismerve nyilván szartak bele
a pótvizsgát megfogják oldani
az előző két Vb-re való kijutást is a pótselejtezőn bukták el, a svédek és a macedónok ellen.
Az azt megelőző két Vb-n pedig a csoportból sem jutottak tovább (2010-ben pl a szlotákok oktatták őket).
- Adamek
- Flegma
SuperDepor írta:Adamek írta:Savaria1919 írta:Amikor nagypapám huszonhárom éves volt, az angliai világbajnokságon brillíroztunk a brazilok ellen.
Szobó az európai élmezőny és a világklasszis között helyezkedik el, de egy milligrammnyi köze sincs a hazai képzéshez, hacsak az nem számít annak, hogy a fater hazai földön csinálta a magánakadémiáját
Sallai a csúcstermék, nagyjából 2 éve túl a lokális csúcsán
Orbán már egyértelműen leépülőben van, Kerkezt tegnap láttam először jól játszani a válogatottban, Négó egy ajándék lepattanó, a mi szintünkön gyöngyszem, sajnos Vili és Lajos se lesz már a következő körben (Attesz szerencsére marad, hogy tovább ölje az idegeinket)
Tóth Ali hiába emelkedik ki itthon, én neki se jósolok többet mint Nagy Ádámnak
kapusunk nincs olyan akiben vakon megbízhatnánk, ha marad DD akkor azért ha nem folytatja, az utódjai se olyanok
a bekksorunk kritikán aluli lesz, Balogh nem érte el tartósan a topfoci alsó szintjét, Jakabos Vili dettó, a Dárdai vonal maszlagnak bizonyult
Vargának (aki az akadémiai rendszerünk fő szégyene) lehet még egy EB-selejtezőnyi jó éve, utána a nagy homály, még egy góliszonyos Szalai sincs a láthatáron vagy egy nyuggertempójú Priskin, valszeg megint jöhet a centermentes bohóckodás vagy Klauszékra hasonlító Tóth Barna féle, néha jó élére pattan a kockán a labda címkéjű center