Maradonapoli írta:Adamek írta:fekete ló belgák most melyik nemesfém generációnál tartanak?
túl szigorú vagy velük, így is simán kijutnak...
elég tréfás csoportba sikerült kerülniük
Maradonapoli írta:Adamek írta:fekete ló belgák most melyik nemesfém generációnál tartanak?
túl szigorú vagy velük, így is simán kijutnak...
Adamek írta:fekete ló belgák most melyik nemesfém generációnál tartanak?
Szarka írta:Svédek egy vicc, 5 meccs után sincs győzelmük. Pedig ott egy erős közepes keret volna két igazi gólvágóval ( ebből Isak mondjuk elbaszta a szezonját )
Én a norvégok ezzel totál ellentétes felemelkedésén is ámulok.Szarka írta:Svédek egy vicc, 5 meccs után sincs győzelmük. Pedig ott egy erős közepes keret volna két igazi gólvágóval ( ebből Isak mondjuk elbaszta a szezonját )
banok írta:Szarka írta:Svédek egy vicc, 5 meccs után sincs győzelmük. Pedig ott egy erős közepes keret volna két igazi gólvágóval ( ebből Isak mondjuk elbaszta a szezonját )
Én se értem. Meg a bolgárok lejtmenetét sem...
Javier Arizmendi írta:banok írta:Szarka írta:Svédek egy vicc, 5 meccs után sincs győzelmük. Pedig ott egy erős közepes keret volna két igazi gólvágóval ( ebből Isak mondjuk elbaszta a szezonját )
A Balkánon megszünt a futball, egyedül a kroatok maradtak. A bosikat láttuk ellenünk, hogy milyen gyengék, most meg simán verték a románokat. A svédeket nem írnám le teljesen, a pótselejtezőre majd összeszedik magukat, mint Nigéria. A belgák kapcsán is, a 10-20 milliós népeknek amúgy nincs valós esélyük a vb-n. Néha kijön egy jó generáció együtt, néha meg nem. Stabilan csak a porik versenyképesek a nagy ötössel, de ott se találják Pepe és Ronci helyetteset. meg persze ott van Argentína és Brazília.
Szarka írta:Svédek egy vicc, 5 meccs után sincs győzelmük. Pedig ott egy erős közepes keret volna két igazi gólvágóval ( ebből Isak mondjuk elbaszta a szezonját )
Adamek írta:Javier Arizmendi írta:banok írta:
A Balkánon megszünt a futball, egyedül a kroatok maradtak. A bosikat láttuk ellenünk, hogy milyen gyengék, most meg simán verték a románokat. A svédeket nem írnám le teljesen, a pótselejtezőre majd összeszedik magukat, mint Nigéria. A belgák kapcsán is, a 10-20 milliós népeknek amúgy nincs valós esélyük a vb-n. Néha kijön egy jó generáció együtt, néha meg nem. Stabilan csak a porik versenyképesek a nagy ötössel, de ott se találják Pepe és Ronci helyetteset. meg persze ott van Argentína és Brazília.
ez a versenyképesség maximum egy pillanatkép lenyomat, aminek túlságosan sok jelentősége nincs
minden egyes vb-re van egy két éppen versenyképes kicsi, hosszútávon meg a nagy ötös mindegyike sem versenyképes az aktuális legjobbakkal
a 10 milliósok mellett meg sokszázasokat is érdemes megemlíteni, azok valóban nem versenyképesek még a harmadik vonallal sem
a svéd szintű beleszarás szerintem új szint, a szinte tuti nl-ági pót már az elején olyan pofátlan hozzáállást mutatott amit egyszerűen nem hagyhat a fociszellem, szerencsére a legjobb négyből kaphat csak elődöntős ellenfelet ez a focicsaló brigád és idegenben tolja majd, remélem a digók vagy a törökök ellen
ZotyeszKB írta:Szarka írta:Svédek egy vicc, 5 meccs után sincs győzelmük. Pedig ott egy erős közepes keret volna két igazi gólvágóval ( ebből Isak mondjuk elbaszta a szezonját )
és az NL miatt mégis mehetnek pótra...igaz ilyen formában nem tudom ki ellen lehet esélyük
Javier Arizmendi írta:ZotyeszKB írta:Szarka írta:Svédek egy vicc, 5 meccs után sincs győzelmük. Pedig ott egy erős közepes keret volna két igazi gólvágóval ( ebből Isak mondjuk elbaszta a szezonját )
és az NL miatt mégis mehetnek pótra...igaz ilyen formában nem tudom ki ellen lehet esélyük
Tavaszra össze is rakhatjak magukat. Minket pl tartalékosan is simán vertek.
banok írta:Szarka írta:Svédek egy vicc, 5 meccs után sincs győzelmük. Pedig ott egy erős közepes keret volna két igazi gólvágóval ( ebből Isak mondjuk elbaszta a szezonját )
Javier Arizmendi írta:Adamek írta:Javier Arizmendi írta:A Balkánon megszünt a futball, egyedül a kroatok maradtak. A bosikat láttuk ellenünk, hogy milyen gyengék, most meg simán verték a románokat. A svédeket nem írnám le teljesen, a pótselejtezőre majd összeszedik magukat, mint Nigéria. A belgák kapcsán is, a 10-20 milliós népeknek amúgy nincs valós esélyük a vb-n. Néha kijön egy jó generáció együtt, néha meg nem. Stabilan csak a porik versenyképesek a nagy ötössel, de ott se találják Pepe és Ronci helyetteset. meg persze ott van Argentína és Brazília.
ez a versenyképesség maximum egy pillanatkép lenyomat, aminek túlságosan sok jelentősége nincs
minden egyes vb-re van egy két éppen versenyképes kicsi, hosszútávon meg a nagy ötös mindegyike sem versenyképes az aktuális legjobbakkal
a 10 milliósok mellett meg sokszázasokat is érdemes megemlíteni, azok valóban nem versenyképesek még a harmadik vonallal sem
a svéd szintű beleszarás szerintem új szint, a szinte tuti nl-ági pót már az elején olyan pofátlan hozzáállást mutatott amit egyszerűen nem hagyhat a fociszellem, szerencsére a legjobb négyből kaphat csak elődöntős ellenfelet ez a focicsaló brigád és idegenben tolja majd, remélem a digók vagy a törökök ellen
Indonéziában meg Pakisztanban nincs hagyománya a futballnak, ha majd lesz, nyilván még lejjebb szorulnak a kicsik. A 82es vb óta követjük a futballt nem? Azóta az olasz, francia, német, angol mindig esélyes volt. Mikor jobban, mikor kevésbé. A spanyolok 2002ben jöttek fel erre a szintre. Az olaszoknál van most valami szarakodas, de nem rég ebt nyertek, szóval ha kint lesznek, akkor bármi lehet. 10 millió emberből úgy tűnik képtelenség folyamatosan vb esélyes csapatot csinálni. A portugálok vannak ehhez a legközelebb, meg persze a hollandok, de náluk érződik a legjobban a hullámvolgy két generáció között (82-86), (2016-2020). És ott van még néha Uruguay, ami egy csoda, de mindenki tudja , hogy többet nem lesznek világbajnokok.
Adamek írta:Javier Arizmendi írta:ZotyeszKB írta:
Tavaszra össze is rakhatjak magukat. Minket pl tartalékosan is simán vertek.
digó, török, ukrán, polák négyesből kapnak majd ellenfelet idegenben, ukránok még kérdőjelesek, ha nem ők akkor talán a walesiek
nem biztos, hogy ehhez fel tudnak majd pörögni a nulláról
SuperDepor írta:banok írta:Szarka írta:Svédek egy vicc, 5 meccs után sincs győzelmük. Pedig ott egy erős közepes keret volna két igazi gólvágóval ( ebből Isak mondjuk elbaszta a szezonját )
Szerintem a bolgárok mindig szarok voltak, leszámítva a Sztoicskov, Ivanov féle válogatottat. Inkább az a csoda, h volt egy ilyen generációjuk, most vannak a helyükön.
SuperDepor írta:Dibusz - Orbán, Szalai - Nego, Schafer, Szoboszlai, Kerkez - Tóth A, Sallai - Lukács, Varga
Lukács jó húzásnak tűnhet a gyorsasága miatt
Adamek írta:Javier Arizmendi írta:Adamek írta:ez a versenyképesség maximum egy pillanatkép lenyomat, aminek túlságosan sok jelentősége nincs
Indonéziában meg Pakisztanban nincs hagyománya a futballnak, ha majd lesz, nyilván még lejjebb szorulnak a kicsik. A 82es vb óta követjük a futballt nem? Azóta az olasz, francia, német, angol mindig esélyes volt. Mikor jobban, mikor kevésbé. A spanyolok 2002ben jöttek fel erre a szintre. Az olaszoknál van most valami szarakodas, de nem rég ebt nyertek, szóval ha kint lesznek, akkor bármi lehet. 10 millió emberből úgy tűnik képtelenség folyamatosan vb esélyes csapatot csinálni. A portugálok vannak ehhez a legközelebb, meg persze a hollandok, de náluk érződik a legjobban a hullámvolgy két generáció között (82-86), (2016-2020). És ott van még néha Uruguay, ami egy csoda, de mindenki tudja , hogy többet nem lesznek világbajnokok.
'82 óta holland2, horvát3, belga2, uru, bolgár, svéd, portugál - értek oda a négybe, szóval átlagban egy mindig akad (2022-ben egy közepesen népes de totál fociidegen nép is odaért, 2002-ben a hatalmas de csak közepes törökök, a becsalogatott dél-koreaiak, 82-ben a nagynak látszó de belül simán törpe polákok)
ehhez képest a nagyok közül a spanyolok egyszer mentek el a négyig a teljes történelem folyamán (megnyerték az aktuális gyűlést), az angolok 66 óta 2db vesztes bronzmeccset tudnak felmutatni, ez gyérebb mint a horvát, belga holland trió mérlege
Javier Arizmendi írta:Adamek írta:Javier Arizmendi írta:Indonéziában meg Pakisztanban nincs hagyománya a futballnak, ha majd lesz, nyilván még lejjebb szorulnak a kicsik. A 82es vb óta követjük a futballt nem? Azóta az olasz, francia, német, angol mindig esélyes volt. Mikor jobban, mikor kevésbé. A spanyolok 2002ben jöttek fel erre a szintre. Az olaszoknál van most valami szarakodas, de nem rég ebt nyertek, szóval ha kint lesznek, akkor bármi lehet. 10 millió emberből úgy tűnik képtelenség folyamatosan vb esélyes csapatot csinálni. A portugálok vannak ehhez a legközelebb, meg persze a hollandok, de náluk érződik a legjobban a hullámvolgy két generáció között (82-86), (2016-2020). És ott van még néha Uruguay, ami egy csoda, de mindenki tudja , hogy többet nem lesznek világbajnokok.
'82 óta holland2, horvát3, belga2, uru, bolgár, svéd, portugál - értek oda a négybe, szóval átlagban egy mindig akad (2022-ben egy közepesen népes de totál fociidegen nép is odaért, 2002-ben a hatalmas de csak közepes törökök, a becsalogatott dél-koreaiak, 82-ben a nagynak látszó de belül simán törpe polákok)
ehhez képest a nagyok közül a spanyolok egyszer mentek el a négyig a teljes történelem folyamán (megnyerték az aktuális gyűlést), az angolok 66 óta 2db vesztes bronzmeccset tudnak felmutatni, ez gyérebb mint a horvát, belga holland trió mérlege
Az angol válogatott nem a szivem csücske, de 82ben veretlenül estek ki, 86ban egalban voltak az argentinokkal , csak jött Maradona, 90ben ikszeltek a fritzekkel, tizikkel kiestek. 98ban minimum egal helyzetben kialakították Beckhamet, 2002ben Dinho beivelte a szabit. Ha jól számolom haromszor a kesobbi vilagbajnok, egyszer az ezüstérmes ellen estek ki, kétszer egy góllal, és milyen góllal, kétszer tizikkel. A Lampard, Scholes, Gerrard korosztályban sokkal több volt, örülök hogy nem jött ki.
A spancik, már 2002ben érmet nyertek volna, csak a bíró elvett tőlük 3 gólt es kihozta 0-0ra a koreai meccset.
nyúl írta:SuperDepor írta:banok írta:
Szerintem a bolgárok mindig szarok voltak, leszámítva a Sztoicskov, Ivanov féle válogatottat. Inkább az a csoda, h volt egy ilyen generációjuk, most vannak a helyükön.
Nem teljesen. Hétszer voltak a vb-n, mi 9-szer. Az ő szebb korszakuk persze koncentráltabb időben, mert mi 1934 és 86 között, ők 62 és 98 között kvalifikáltak. Akkor 10-ből 7 tornán ott voltak. Tehát volt bő 3 évtized, amikor számolni kellett velük, s a nekik már hanyatló nullás években is voltak sztárjaik (Berbatov, a Petrovok, Bozsinov).
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég