HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2025.05.25. 00:09
Nem emlékszem, hogy az idény elején tippeltem volna, de ha mégis, bizonyára alaposan mellé lőttem.
Leginkább Győrben és Pakson lehetnek elégedettek az idénnyel.
Az ETO a beragadt rajt után magára talált, jól döntöttek Oszi bátyámék, hogy hagyták melózni Borbélyt. Nyilván sok a légiósuk, de feltűnik néhány ifjonc magyar, van pénz és szándék is arra, hogy a mezőny első felében maradhasson hosszabb távra is a győri csapat. Főleg, ha nem akarják a szerdahelyi testvérklub alá rendelni.
Bognár Gyuriékban maximum a nemzetközi szereplés miatt lehet hiányérzet, összejöhetett volna a főtábla, ha akarják. A kupát megnyerték, ők adják a gólkirályt a veterán Böde személyében (ez mondjuk be is árazza az NB I-es csatárokat), és a dobogó is megvan. Talán ezúttal az EL/KL-szereplést is komolyabban veszik.
Az MTK ezúttal nem rontotta el a tavaszt, nem kellett tartani a kieséstől, Molnár Rajmund személyében valami jó üzlet is összejöhet.
A Szparinál megfelelő időben váltottak megfelelő szakemberre, fontos meccseket nyertek meg Szabó Pistával, de ha nyugalmat szeretnének, ezen a kereten dolgozni kell még.
A bajnokságban hozta a kötelezőt a Fradi, a kupa megint nem jött össze. Nyilván nehéz úgy építkezni, ha a felső polcról csak úgy ugrándoznak le az edzők félévente, és a keretbe is alaposan belenyúlnak. Lehetett volna ez nyugodtabb és sikeresebb idény is, bizonyára Hajnal meg Kubatov tudja a miértet és már dolgozik is a boldog, fényes jövőn.
A felcsúti projekt kétszer is szintet léphetett volna, de a Hornyák-brigád két ziccert hagyott ki. Egyrészt a Fiorentina ellen kettős emberelőnyben, másrészt ezen a tavaszon a bajnokságban. Bár ezt számszerűsíteni nyilván nehéz, meg közhelyesen hangzik, de pont a sorsdöntő pillanatokban lehet döntő, hogy hiányzik mögülük a közönség. Nem vagyok futballista, de bizonyára van ereje a szurkolótábornak, ami hát ugye Felcsúton pont nincs. S ki tudja, a jövőben mikor lesz lehetőségük bármi hasonlót elérni. A NER-futball csúcspillanata lett volna a bajnoki cím ünneplése a Pancho arénában, de ez a momentum valószínűleg marad fantázia.
Csalódottak lehetnek Diósgyőrben és Újpesten is. Csengerre egyelőre nagy a kabát, pedig ebből lehetett volna akár egy jó idény is, adott esetben dobogó környéki zárással. Kíváncsi vagyok, meddig hagyják a srácot melózni. Az újpesti MOL-éra sem sikertörténet eddig, bár a szurkolói érdeklődés tekintetében történt előrelépés a IV. kerületben, a tavasz katasztrofálisan alakult, a fehérvári figurák átcsábításával beljebb nem jutottak, ellenben kiherélték a székesfehérvári csapatot. A meló másik részét a piros-kék klubvezetők végezték el, az értékesíthető játékosok eladása mellett kiváló döntés volt Pető kirúgása és Tímár szerződtetése. A légiósoknak nyilván off, az egész klubot újra kell építeni, de legalább lehetnek megint Videoton. Kinéz ebből jópár év dagonya a másodvonalban. Kecskeméten is elfogytak a forintosítható spílerek, továbbra sem értem, mit láttak Gerában, akinek az edzői pályafutása egyelőre kifejezetten döcögős, bár hálás feladatot eddig nem kapott, tulajdonképp az összes megbízatásával csak bukhatott. Meglepne, ha jövőre harcban lenne a feljutásért a KTE.
El Maestro hálás lehet a fehérvári vezéreknek és futballistáknak, balfaszkodásuk megmentette a Lokit, amely végül élni tudott az utolsó lehetőséggel. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul ennek a klubnak a jövője, mi lesz az örmény vonallal. A ZTE-ről még nem írtam, na Végh úr is hálálkodhat barátjának és üzletfelének, Garancsi Istvánnak, mert meg lett mentve a klubja. Több karaktert nem is érdemel az a történet, de ez meg is látszik a szurkolói érdeklődésen.
A kövi idényben beszáll a buliba a nemkamionos Révész Kisvárdája meg a tökújonc Barcika vagy a modernkori Angyalföldet hűen szimbolizáló Vasas. Aztán ki tudja, mi lesz itt áprilisban, hol ér véget 2026 májusának utolsó hétvégéjén a futball. Az én érdemi figyelmem továbbra is a harmadosztály északnyugati csoportjára(ha nem esünk ki), s Varsóra szegeződik.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben. - Képes Sport 1940.