BL-sorsolás: Gulácsi és Willi Orbán Mourinho ellen

SuperDepor
Moderátor

Re: BL-sorsolás: Gulácsi és Willi Orbán Mourinho ellen

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2025.04.03. 14:50

Sanyeey írta:
Cselszky írta:https://hvg.hu/sport/20250402_labdarugas-galatasaray-sallai-roland-eladas
:/

Az a gond, hogy elég gyengék a számai. Támadó játékosként összesen 163 meccsen 27 gól és 14 gólpassz a Freiburgban. Idén 25 meccsen 3 gól 0 gólpassz. Igaz ezeknél jobb játékos, főleg a válogatottban, de ez csak mutat valamit.

Én soha nem gondoltam, hogy ő a Bundesligába való. Holland, belga, portugál (kivéve a 3 nagy, ott csak momentumjai lennének) szint az övé.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.04.03. 15:19

SuperDepor írta:
Sanyeey írta:
Cselszky írta:https://hvg.hu/sport/20250402_labdarugas-galatasaray-sallai-roland-eladas

Az a gond, hogy elég gyengék a számai. Támadó játékosként összesen 163 meccsen 27 gól és 14 gólpassz a Freiburgban. Idén 25 meccsen 3 gól 0 gólpassz. Igaz ezeknél jobb játékos, főleg a válogatottban, de ez csak mutat valamit.

Én soha nem gondoltam, hogy ő a Bundesligába való. Holland, belga, portugál (kivéve a 3 nagy, ott csak momentumjai lennének) szint az övé.

alig egy éve még itt is voltak olyan vélemények, hogy a jelenkorunk legbikábbja, jobb zsugás mint a szana meg szét sztárolt Szoboszlai
szerintem a Bundásliga nem volt túlzó, a színtelen-szagtalan Freiburg is simán a szintjéhez megfelelő volt és még egy körre megfelelő is lenne
a túlzások azok voltak amikor sorba állt érte féleurópa és a családja telehisztizte az újságokat, hogy jobb csapatban a helye, na meg a jelenkor legjobbja titulus
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2025.04.03. 16:10

SuperDepor írta:
Sanyeey írta:

Simàn volt, és lehetne Bundes szint.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2025.04.03. 21:25

Adamek írta:
SuperDepor írta:
Sanyeey írta:Az a gond, hogy elég gyengék a számai. Támadó játékosként összesen 163 meccsen 27 gól és 14 gólpassz a Freiburgban. Idén 25 meccsen 3 gól 0 gólpassz. Igaz ezeknél jobb játékos, főleg a válogatottban, de ez csak mutat valamit.

alig egy éve még itt is voltak olyan vélemények, hogy a jelenkorunk legbikábbja, jobb zsugás mint a szana meg szét sztárolt Szoboszlai
szerintem a Bundásliga nem volt túlzó, a színtelen-szagtalan Freiburg is simán a szintjéhez megfelelő volt és még egy körre megfelelő is lenne
a túlzások azok voltak amikor sorba állt érte féleurópa és a családja telehisztizte az újságokat, hogy jobb csapatban a helye, na meg a jelenkor legjobbja titulus

Bizonyos dolgokban van olyan jó, mint Szoboszlai, de már belátom, hogy osszessegeben gyengébb. Fura, hogy Ataturk törökben szultán volt, németben autómosó, Sallai meg kb fordítva. Szabics elvihetné az Augsburgba.
ETO

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.04.03. 22:51

Javier Arizmendi írta:
Adamek írta:
SuperDepor írta:Én soha nem gondoltam, hogy ő a Bundesligába való. Holland, belga, portugál (kivéve a 3 nagy, ott csak momentumjai lennének) szint az övé.

Bizonyos dolgokban van olyan jó, mint Szoboszlai, de már belátom, hogy osszessegeben gyengébb. Fura, hogy Ataturk törökben szultán volt, németben autómosó, Sallai meg kb fordítva. Szabics elvihetné az Augsburgba.

talán ez is csak azt jelenti, h végülis mindenkinek megvan a helye a világban, ahol a legjobbját tudja nyújtani (aztán az az igazi balsors, ha sose kerülhet arra a legjobb helyre)
azért én nem írnám le Sallait, van benne egy fura tulajdonság, ami a magyar focistákban nemigen gyakori, tud küzdeni hosszútávon is, az meg sokat érhet még neki
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2025.04.04. 08:51

zaggar írta:
Javier Arizmendi írta:
Adamek írta:alig egy éve még itt is voltak olyan vélemények, hogy a jelenkorunk legbikábbja, jobb zsugás mint a szana meg szét sztárolt Szoboszlai

talán ez is csak azt jelenti, h végülis mindenkinek megvan a helye a világban, ahol a legjobbját tudja nyújtani (aztán az az igazi balsors, ha sose kerülhet arra a legjobb helyre)
azért én nem írnám le Sallait, van benne egy fura tulajdonság, ami a magyar focistákban nemigen gyakori, tud küzdeni hosszútávon is, az meg sokat érhet még neki

Szerintem utcahosszal a második legjobb játékosunk. Ha lenne 6-8 Sallaink, jobb válogatottunk lenne.

A második bekezdésre, ez az örök kérdés, egy Gilardino, aki istenkiraly a Parmaban, menjen Milanoban vagy ne? Egy Di Vaio, aki alapember a Parmaban, megprobalja a Juvet, vagy se? Ha bár nagyon respektaltam Ataturkot, hogy megpróbálta a bundast, én a Di Natale verziót követem. Ha bár el is hagytam a városom, a nagyot nem ugrottam meg (külföld).
ETO

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2025.04.04. 09:31

zaggar írta:
Javier Arizmendi írta:
Adamek írta:alig egy éve még itt is voltak olyan vélemények, hogy a jelenkorunk legbikábbja, jobb zsugás mint a szana meg szét sztárolt Szoboszlai

Minden játékos egyfajta profil. Megvan, hogy milyen képességei vannak, erősségei és gyengeségei. Ezt bizonyos feladatokban lehet a legjobban kamatoztatni. Nem csak annyi, hogy legyen balszélső. Nem mindegy, hogy valaki egy kontracsapatban csak a védők mögé belöbbölt labdára kell sprinteljen, vagy felállt védelmeket kell cselekkel feltörnie.
Egy játékosnak kell egy megfelelő környezet, egy megfelelő csapat és azon belül egy megfelelő feladatkör. Ha ez mind adott, akkor csillogni fog, ha nem, szenvedni.

Kedvenc példám sajat csapatból Joelinton. Befejező csatárnak hozzák ide, de csak szenvedett, mert még a németeknel se ez volt a feladata, ráadásul egy motiválatlan , tökegyszerű kontrázó csapatban kellett volna elöl, egyedül alkotnia valamit.
Jött Howe, és átrakta a szélre, de nem sima szélsőnek, hanem egyfajta box-to-box harcosnak. Technikailag nem igazán képzett, a PL elit szintjén, de egy fizikális szörnyeteg, hatalmas teherbírással. A feladata most hogy a letámadásoknál megakassza az ellenfelet, megnyerje a párharcokat, és a megszerzett labdát eljuttassa a kreatívabb játékosoknak ( Bruno, Hall, Gordon ). Ebben a szerepben kitűnő, már-már elit szintnek tűnik.

Szóval Sallainak is igen, meg kell találnia a helyét, de az nem csak egy liga, hanem csapat es azon belül is feladatkör. A török liga nem nehezebb, mint a Bundes középmezőny, és Sallai se tűnik egy beleszarós játékosnak, ettől mév rossz lépés volt az átigazolása.

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » 2025.04.04. 09:32

Szarka írta:
zaggar írta:
Javier Arizmendi írta:Bizonyos dolgokban van olyan jó, mint Szoboszlai, de már belátom, hogy osszessegeben gyengébb. Fura, hogy Ataturk törökben szultán volt, németben autómosó, Sallai meg kb fordítva. Szabics elvihetné az Augsburgba.

Minden játékos egyfajta profil. Megvan, hogy milyen képességei vannak, erősségei és gyengeségei. Ezt bizonyos feladatokban lehet a legjobban kamatoztatni. Nem csak annyi, hogy legyen balszélső. Nem mindegy, hogy valaki egy kontracsapatban csak a védők mögé belöbbölt labdára kell sprinteljen, vagy felállt védelmeket kell cselekkel feltörnie.
Egy játékosnak kell egy megfelelő környezet, egy megfelelő csapat és azon belül egy megfelelő feladatkör. Ha ez mind adott, akkor csillogni fog, ha nem, szenvedni.

Kedvenc példám sajat csapatból Joelinton. Befejező csatárnak hozzák ide, de csak szenvedett, mert még a németeknel se ez volt a feladata, ráadásul egy motiválatlan , tökegyszerű kontrázó csapatban kellett volna elöl, egyedül alkotnia valamit.
Jött Howe, és átrakta a szélre, de nem sima szélsőnek, hanem egyfajta box-to-box harcosnak. Technikailag nem igazán képzett, a PL elit szintjén, de egy fizikális szörnyeteg, hatalmas teherbírással. A feladata most hogy a letámadásoknál megakassza az ellenfelet, megnyerje a párharcokat, és a megszerzett labdát eljuttassa a kreatívabb játékosoknak ( Bruno, Hall, Gordon ). Ebben a szerepben kitűnő, már-már elit szintnek tűnik.

Szóval Sallainak is igen, meg kell találnia a helyét, de az nem csak egy liga, hanem csapat es azon belül is feladatkör. A török liga nem nehezebb, mint a Bundes középmezőny, és Sallai se tűnik egy beleszarós játékosnak, ettől mév rossz lépés volt az átigazolása.

Galata edző jobbhátvédet játszat vele aztán lenyilatkozza, hogy nem hozza a számokat, hát bazz

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.04.04. 09:50

Javier Arizmendi írta:
zaggar írta:
Javier Arizmendi írta:Bizonyos dolgokban van olyan jó, mint Szoboszlai, de már belátom, hogy osszessegeben gyengébb. Fura, hogy Ataturk törökben szultán volt, németben autómosó, Sallai meg kb fordítva. Szabics elvihetné az Augsburgba.

Szerintem utcahosszal a második legjobb játékosunk. Ha lenne 6-8 Sallaink, jobb válogatottunk lenne.

A második bekezdésre, ez az örök kérdés, egy Gilardino, aki istenkiraly a Parmaban, menjen Milanoban vagy ne? Egy Di Vaio, aki alapember a Parmaban, megprobalja a Juvet, vagy se? Ha bár nagyon respektaltam Ataturkot, hogy megpróbálta a bundast, én a Di Natale verziót követem. Ha bár el is hagytam a városom, a nagyot nem ugrottam meg (külföld).

nálam is ő a második, ha nem számolom Orbánt, Negot, Gulát, meg talán Kerkezt
ha mindent beleszámolok akkor hatodik
ha lenne 6-8 Sallaink akkor 5-6 vagy a padon sorakozna mögötte/mellette vagy valami borzalmasan fos taktikával kellene 8-9 jobbszélsővel rohamoznunk
szóval csak azt akartam jelezni, hogy még a focin belül is almát a körtepálinkával ha egy bekket vagy kapust akarunk erősorrendbe rakni egy támadóval, nehéz megmondani ki a második és a harmadik és nem utcahosszak döntenének
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2025.04.04. 14:50

Adamek írta:
Javier Arizmendi írta:
zaggar írta:

ha lenne 6-8 Sallaink akkor 5-6 vagy a padon sorakozna mögötte/mellette vagy valami borzalmasan fos taktikával kellene 8-9 jobbszélsővel rohamoznunk
szóval csak azt akartam jelezni, hogy még a focin belül is almát a körtepálinkával ha egy bekket vagy kapust akarunk erősorrendbe rakni egy támadóval, nehéz megmondani ki a második és a harmadik és nem utcahosszak döntenének

Te vagy a szakértő, nem vitatkozom. Az én olvasatomban Orbán kicsit könnyen borul, ha nyomják, Gula kicsit sok potyát kap a válogatottban, Kerkez oldalarol egy kicsit sok gólt lőttek a minap a turkok, Nego egy kicsit nem ad hozzá annyit, mint Sallai. Természetesen úgy értettem, hogy ha lenne 6-8 Sallaink a válogatottban, hogy jó lenne ha a kapusunk nem ejtene a labdát a kapuba, nem kapna 30rol gólokat, ha a középhatved kifejelne a beadasokat, ha a szélső védő nem is engedne veszelyes beadasokat nagyon. A kozeppalyan is vegig mehetunk, de tudom, hogy érted.
ETO

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2025.04.04. 22:42

Javier Arizmendi írta:
Adamek írta:
Javier Arizmendi írta:Szerintem utcahosszal a második legjobb játékosunk. Ha lenne 6-8 Sallaink, jobb válogatottunk lenne.

Te vagy a szakértő, nem vitatkozom. Az én olvasatomban Orbán kicsit könnyen borul, ha nyomják, Gula kicsit sok potyát kap a válogatottban, Kerkez oldalarol egy kicsit sok gólt lőttek a minap a turkok, Nego egy kicsit nem ad hozzá annyit, mint Sallai. Természetesen úgy értettem, hogy ha lenne 6-8 Sallaink a válogatottban, hogy jó lenne ha a kapusunk nem ejtene a labdát a kapuba, nem kapna 30rol gólokat, ha a középhatved kifejelne a beadasokat, ha a szélső védő nem is engedne veszelyes beadasokat nagyon. A kozeppalyan is vegig mehetunk, de tudom, hogy érted.

Azért ne hidd, hogy véletlen van Gula és Orbán is évek óta egy BL induló Bundes csapatban, ahogy Kerkez felfelé ívelő pályája sem az ügynökének köszönhető. Kerkeznél rájátszik egyfajta friss hús, "wonderkid" hangulat, de ez max az árcéduláját tolja túlzottan fel. Nem Real szint , az csak ügynöki duma, de nagyon esélyes, hogy a Pool kezdőjében találja magát. Isten ments, hogy a Manchester ajánlatára mondjon igent, és ezt nem hittem volna, hogy magyar játékosról elmondhatom, de neki az MU már karriert kerékbe törő lépés lenne :). Nem akarom, hogy úgy járjon, mint Bruno Fernandes.

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2025.04.05. 08:09

Én emberileg is tisztelem Gulat meg Vilmost, olyan dolgokat tettek a pályán kívül, amit nagyon kevesen, és itt elsősorban a donorsagra gondolok, de Gula szembe ment a kormánnyal is. Ettől függetlenül, folyamatosan bennük van a meccset eldöntő hiba. Biztos Sallai is hagyott ki ajtó-ablak ziccert, csak nem emlékszem rá. A válogatottban sokkal inkább hozza a maximumát, mint a fent említett két játékos. Kerkez mint wonderkid fura, mert az ETOban ebből semmi nem látszott. Azt látom, hogy jól tolja angolban, vele kapcsolatban, megint ott a Gilardino dilemma, hogy menjen - e egy vagy két szintet feljebb, vagy legyen király Bournemouthban. Azt tudom, hogy a balbekk hiányposzt.
ETO

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2025.04.05. 08:19

Javier Arizmendi írta:Én emberileg is tisztelem Gulat meg Vilmost, olyan dolgokat tettek a pályán kívül, amit nagyon kevesen, és itt elsősorban a donorsagra gondolok, de Gula szembe ment a kormánnyal is. Ettől függetlenül, folyamatosan bennük van a meccset eldöntő hiba. Biztos Sallai is hagyott ki ajtó-ablak ziccert, csak nem emlékszem rá. A válogatottban sokkal inkább hozza a maximumát, mint a fent említett két játékos. Kerkez mint wonderkid fura, mert az ETOban ebből semmi nem látszott. Azt látom, hogy jól tolja angolban, vele kapcsolatban, megint ott a Gilardino dilemma, hogy menjen - e egy vagy két szintet feljebb, vagy legyen király Bournemouthban. Azt tudom, hogy a balbekk hiányposzt.

A Wonderkid inkább arra érthető, hogy van egy jó szezonja, most tűnt a PL nézőinek, még fiatal, így ő lett a legkívántabb játékosok egyike.

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.04.05. 11:33

Javier Arizmendi írta:Én emberileg is tisztelem Gulat meg Vilmost, olyan dolgokat tettek a pályán kívül, amit nagyon kevesen, és itt elsősorban a donorsagra gondolok, de Gula szembe ment a kormánnyal is. Ettől függetlenül, folyamatosan bennük van a meccset eldöntő hiba. Biztos Sallai is hagyott ki ajtó-ablak ziccert, csak nem emlékszem rá. A válogatottban sokkal inkább hozza a maximumát, mint a fent említett két játékos. Kerkez mint wonderkid fura, mert az ETOban ebből semmi nem látszott. Azt látom, hogy jól tolja angolban, vele kapcsolatban, megint ott a Gilardino dilemma, hogy menjen - e egy vagy két szintet feljebb, vagy legyen király Bournemouthban. Azt tudom, hogy a balbekk hiányposzt.

Hibázni mindenki tud, Baggio kora leghatékonyabb támadója volt, de a kihagyott 11-esre emlékszik mindenki. Bellotti sztár volt a Toróban, klublegenda lehetett volna, de többet akart, azóta csak lefelé megy. Fene tudja, h kinek mikor mi a jó döntés.
Újpest-Munkás

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.04.06. 17:00

Hm, micsoda x-parádé Itáliában..
Újpest-Munkás

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2025.04.06. 17:41

Jót tett a lelkeknek ez a hét, a Ruch elleni öt-nullás kupaelődöntő után a zabrzei bányászokat sikerült az otthonukban megverni. Dobogó aligha lesz, a poharat kellene behúzni május 2-án a szczecini hajósok ellen. Csütörtökön jő a Chelsea.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.04.06. 19:27

Ismételten bebizonyosodott, hogy szvolazi nem pudli, de még csak nem is pl szint, az 55. percben kvázi dicstelenül cserélte le a hollandus, aki eddig vakon volt a magyarral kapcsolatban egész idény során, belátva hibáját, csakúgy, mint tavaly Kloppo módosított a szezon hajrájára. Eddig minden kupát buktak, a bajnokságot talán már nem akarják, ki is baszták a féket a csapatból, a céltalanul futkározó, enervált séró bárót. Legalább két szinttel lentebbi a tudása, fizikuma, technikája az angol élvonalhoz képest a mekdönci királynak, nyáron talán megpróbálják elsózni 10-20 milla között, ha lesz olyan hülye, aki kifizeti, vagyis jelentős buktával valami aztán, ha nem sikerül - aminek teljes realitása van - megy az arabokhoz vagy kölcsönbe valami gladbach-szintű csapatba... innentől jön a leszálló ág...
Kolorcity Kazincbarcikai SC - Hajrá Vegyész!!!

Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.04.06. 19:48

Maradonapoli írta:Ismételten bebizonyosodott, hogy szvolazi nem pudli, de még csak nem is pl szint, az 55. percben kvázi dicstelenül cserélte le a hollandus, aki eddig vakon volt a magyarral kapcsolatban egész idény során, belátva hibáját, csakúgy, mint tavaly Kloppo módosított a szezon hajrájára. Eddig minden kupát buktak, a bajnokságot talán már nem akarják, ki is baszták a féket a csapatból, a céltalanul futkározó, enervált séró bárót. Legalább két szinttel lentebbi a tudása, fizikuma, technikája az angol élvonalhoz képest a mekdönci királynak, nyáron talán megpróbálják elsózni 10-20 milla között, ha lesz olyan hülye, aki kifizeti, vagyis jelentős buktával valami aztán, ha nem sikerül - aminek teljes realitása van - megy az arabokhoz vagy kölcsönbe valami gladbach-szintű csapatba... innentől jön a leszálló ág...

miért haragszol rá ennyire?
Újpest-Munkás

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.04.06. 19:51

zaggar írta:
Maradonapoli írta:Ismételten bebizonyosodott, hogy szvolazi nem pudli, de még csak nem is pl szint, az 55. percben kvázi dicstelenül cserélte le a hollandus, aki eddig vakon volt a magyarral kapcsolatban egész idény során, belátva hibáját, csakúgy, mint tavaly Kloppo módosított a szezon hajrájára. Eddig minden kupát buktak, a bajnokságot talán már nem akarják, ki is baszták a féket a csapatból, a céltalanul futkározó, enervált séró bárót. Legalább két szinttel lentebbi a tudása, fizikuma, technikája az angol élvonalhoz képest a mekdönci királynak, nyáron talán megpróbálják elsózni 10-20 milla között, ha lesz olyan hülye, aki kifizeti, vagyis jelentős buktával valami aztán, ha nem sikerül - aminek teljes realitása van - megy az arabokhoz vagy kölcsönbe valami gladbach-szintű csapatba... innentől jön a leszálló ág...

igazából semmiért, csak olyan jó érzés fikagépnek lenni :)
Kolorcity Kazincbarcikai SC - Hajrá Vegyész!!!

Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.04.06. 19:54

Maradonapoli írta:
zaggar írta:

igazából semmiért, csak olyan jó érzés fikagépnek lenni :)

ja, ikk verstéhe!

adjuk el a Turrisba?
Újpest-Munkás

Vissza: “www.nb1.hu”