RC írta:Savaria1919 írta:zaggar írta:
Szépítgethetném a dolgot, de igazából Garami óta nincs értelmezhető futball Pécsett. A hangulat esetében nem tudom mire gondolsz, évtizedes jelenség, h az egyetem tartja el a várost, de épp emiatt sokszor - főleg lakhatási szempontból - élhetetlen. Persze, ha a rendezvényekre gondoltál, annak valóban van hangulata, nem is rossz, csak az édeskevés. És sajnos a Tettyét is elcseszték már, túlságosan beépítették.. Döglődik ez a város és nincs is kilátásban másféle jövő.
Magára a belvárosra és a környékére, meg Orfűre. A Király utca, a Széchenyi tér azért eléggé rendben van, a Zsolnay negyed is tetszett. De tény, három éve jártam arrafelé. Először még 2012-ben, akkor is ugyanezt mondták, hogy a jópárezer egyetemista tartja el a várost.
Én négy éve voltam legutoljára, nekem is tetszett. A látványosságok mellett maradandó élmény lett a köztéri maszkviselés megszüntetését ünneplő tömeg a Széchenyi téren egyik nap éjfélkor, másnap meg a hatalmas szélben összeomlott egy építkezési állvány, az apartmanból is durva hangja volt, gondolom a közvetlen közelében még mennyire.
Építészetileg - persze ez is ízlés kérdése - lehet, h rendben van, vagy rendben lévőnek látszik, de pl a Nádor szállóval vagy az egykori Fegyveres Erők Klubjával évtizedek óta nem kezdenek semmit se, ott csúfkodnak a belváros közepén. Nekem jobban tetszett, amikor még nem volt minden letérkövezve, volt valami zöld is, nem csak cserepekben. Valamikor a Király utca-Széchenyi tér-Jókai tér-Ferencesek utcája volt a város igazi központja, de miután megnyitott az Árkád nevű plazza, gyakorlatilag nincs olyan vállalkozás, ami 2-3 évet kibírna, pang az egész. Amit anno az EKF-re megcsináltak, az zömmel már ebek harmincadán van, vagy egyenesen összedőlt (nem kizárt, h a Kodály-központ egyik üvegelemét is hallhattad kiesni a helyéről, az se volt ritka egy időben)
Orfű meg egy másik település, de a tó keleti oldala már úgy be van építve, h Karcsi bácsi tüsszent egyet a nyaralójában és tíz házzal odébb is orrot fújnak, egymás hegyén-hátán mindenki..borzalom.
ja, a Zsolnay-negyed az tényleg jól sikerült, ott rendszeresen vannak jó programok is