Szarka írta:Javier Arizmendi írta:Egy Mbappetlanitott PSG ellen elbukni, két meccsen, úgy hogy Párizsban kaphattak volna egy ötöst, azért megérdemli, hogy kritizáljuk. Én vagyok a Pool nemezise az tuti, pont a Forest ellen láttam őket ősszel, télen talán láttam két jó meccsuket, meg ezeket most. Ha agyonversz se értem, hogy ez a csapat, hogyan versenyképes a ködben. Ancelotti és Simeone 15 éve bizonyitanak folyamatosan. Mondjuk Ancelotti inkább 25. Én aztán nem vagyok egy edzőevo szurkoló, fő teziseim egyike, hogy az edző alig valamit tud hozzatenni a csapathoz, támadásban szinte semmit, mert ott az egyéni képesség számít és hogy a jatekosok csinalnak jó edzőt emberekből, nem forditva, szarból nem lehet várat építeni, stb, Adamek szokott is ezen huledezni, de ez a párharc szerintem egyértelműen a két edző közti különbségen múlt. Slotra ráterve 46 éves koráig sem jatekosokent, sem edzőként nem kellett ilyen kihivasokkal szembesüljon, olyan tapasztalata van, hogy milyen a védekezni alapvetoen nem tudó roda, meg a breda ellen esélyeskent meccselni a Feyenoorddal. Évi 4 derby kevés ehhez, Ten Haagnal ugyanez volt, pláne, hogy azokon a meccseken is az a cél tuliplandban, hogy ki lő több gólt. Az a baj, hogy a PSG tudott védekezni,tudta,hogy kell tönkre tenni az ellen játékat. Ebben a déli országok gyakorlott edzői mindig is jobbak lesznek, mint a holland liga legjobbjai. Az hogy a wolves vagy az ipswich idén nem verte a poolt a játékosallomanybol adódott, viszont Nuno pl. megkavarta a jó Slotot.
1. Ez a PSG jobb, mint a Mbappés, Neymaros, Messis PSG, mert csapatként jobban össze van rakva.
2. Pont az abszurditast hoztam ki, hogy ha a 16 közt kiesni gáz, akkor a kettő edző közül egyiknek gáz.
3. Tök jó, hogy megint figyelmen kívül hagyod a BL csoportköt. Ancelotti 2-0-ra kikapott, biztos direkt vesztésre játszott.
4. Közel se azt mondom, hogy a fenti ket edzővel összemethető, de közelebb van Slot Ancelottihoz, mint egy másodosztályú olasz edzőhöz.
5. Sokat számít az edző, de leginkább optimalizálni tudja a játékosokat. Ancelotti se lett bajnok az Evertonnal, ilyen alapon nem tudna csodát tenni. De egy jó edzőn múlhatnak címek, múlhatnak pozíciók. Egy rossz edző pedig nagyon sokat tud rontani egy kereten. Mondhatni bárkivel nem lesz bajnok a Fradi, mégha a keret ezt is sugallná.
6. A PSG nem a jó védekezésével nyert, hanem azzal hogy uralta a pályát, es a labdát, kvázi leverte a Pool középpályáját, és nem adta el a labdát egykönnyen.