Szombati foci: Fradi-Vidi!

RC
Moderátor

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: RC » 2024.11.23. 09:27

Viktor szerintem ebben a szezonban bajnok akar lenni a Felcsúttal, így minden meccsen a három pont a cél, csak legyűrik a lelkes, ám még nem túl rutinos Szparit. Most úgy tűnik, Deutsch Tomi jobban odafigyel a focistákra, kérdés, közelebbi kapcsolatban van-e nemzetvezetőnkkel, mint Világi (vélhetően igen). Orbán második szerelme, ha kicsit döcögösen is, de azért lépked felfelé a tabellán, szerintem folytatódik az emelkedésük az utolsó időszakban már inkább aranyásó szerető kárára. A MVM egyértelműen nagyobb brand, mint a gyepmester cége, ezért a Paks győzelmét várom, a helyzet hasonló a Fradi és a DVTK viszonyában is. (Amúgy tippem szerint a Fradi a Felcsút és az Újpest elleni következő két meccsen le fog feküdni, hogy a falusiak előzzenek) Egyedül a DVSC-KTE meccsel kapcsolatban vagyok meglőve, majd kiderül, Vitya melyiket rakja meg tipszmikszen.
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

RC
Moderátor

HozzászólásSzerző: RC » 2024.11.23. 09:32

Cselszky írta:
nyúl írta:
Savaria1919 írta:Minden Hegyi Iván és Tóth Bálint-rajongónak küldöm:
https://youtu.be/rn9eWy0fw0c

Hegyi Ivánnak vannak rajongói?

Amíg csak olvasni kellett, még csak-csak, de műsorvezetőként számomra majdnem elviselhetetlen. Szószátyár.

Az akadozó mondatformálását, a régmúlttal és/vagy a Reallal kapcsolatos ömlengéseit, valamint a negédes, bizalmaskodó, az interjúalanyt tömjénező stílusát viselem nehezen.

Lakat T. Károly lassabb kiadásban :)
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

alehndr
Világsztár

HozzászólásSzerző: alehndr » 2024.11.24. 17:03

Szépen leadták a diok az előnyt, keleti szokás szerint…

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.11.24. 17:12

alehndr írta:Szépen leadták a diok az előnyt, keleti szokás szerint…

nem leadták, a fradi ellen nagyjából ennyit tud bármely magyar csapat - ritka kivétel, aki borítani tudja a papírformát -, olyan elképesztő erőfölényben vannak itthon, hogy ha baj van - vagy amikor akarnak - kicsit odalépnek a gáznak és állva hagyják a mezőnyt, bárkit... itt abból adódhattak az első félidő kellemetlenségei, hogy azt hitték a cseresor is elég lesz...
Kolorcity Kazincbarcikai SC - Hajrá Vegyész!!!

Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.11.24. 17:25

Ha ezt a fejest látták Torinoban, akkor tuti nem kérnek Vargabol
ETO

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.11.24. 17:34

nyúl írta:

Amíg csak olvasni kellett, még csak-csak, de műsorvezetőként számomra majdnem elviselhetetlen. Szószátyár.

En bírom,mégpedig azért, mert a taktika rovására kiszokta emelni a külsővel leadott lövéseket, jó passzokat és szép cseleket. Sokkal inkább efelé kéne elmenni, mint az xgk, meg 1000 passzbol hány jó statok felé. Amúgy egészen jól focizott, tudott bánni a labdával. Még a brazilokat csippantja nagyon.
ETO

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2024.11.24. 19:02

Ki fogunk tudni kapni otthon a Kecskeméttől?
Tényleg takarodjunk az nb1-ből a fenébe!

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2024.11.24. 19:10

Javier Arizmendi írta:
nyúl írta:

En bírom,mégpedig azért, mert a taktika rovására kiszokta emelni a külsővel leadott lövéseket, jó passzokat és szép cseleket. Sokkal inkább efelé kéne elmenni, mint az xgk, meg 1000 passzbol hány jó statok felé. Amúgy egészen jól focizott, tudott bánni a labdával. Még a brazilokat csippantja nagyon.

Nekem ne azt mondják el, amit elsőre magamtól is látok ( szép csel, passz), hanem amit elsőre nem is látni. Hogy mi miért alakult úgy, hogy alakulhatott ki az a helyzet, egyáltalán egyéni zsenialitás, vagy taktikai elképzelés vezetett ahhoz a gólhoz. Mondja el, mi a két csapat játékbeli elképzelése, és ne ragadjon le egyszavas toposzoknál. A statok meg ezek alátámasztására kellenek, önmagában kár is feldobálni őket.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.11.24. 19:21

Nagyot küzd a Loki, de ezzel a hazai védekezéssel még simán összejöhetnek KTE gólok is.
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.11.24. 19:39

Szarka írta:
Javier Arizmendi írta:
nyúl írta:Hegyi Ivánnak vannak rajongói?

Nekem ne azt mondják el, amit elsőre magamtól is látok ( szép csel, passz), hanem amit elsőre nem is látni. Hogy mi miért alakult úgy, hogy alakulhatott ki az a helyzet, egyáltalán egyéni zsenialitás, vagy taktikai elképzelés vezetett ahhoz a gólhoz. Mondja el, mi a két csapat játékbeli elképzelése, és ne ragadjon le egyszavas toposzoknál. A statok meg ezek alátámasztására kellenek, önmagában kár is feldobálni őket.

Sajnos elmegyünk az nfl irányába, hogy a népek könyvből akarnak futballozni. Pont, hogy rohadt fontos hangsúlyozni, hogy mi az egyszeri és megismételhetetlen, mert felnőtt egy generáció vagy ketto, akik már nem tudnak 20rol lőni, kulsovel egyáltalán nem, senki nem mer vagy tud egy az egyezni, cselezni, és 20 méternel messzebbre senki sem passzol. Ha mégis, én nem bánom, hogy Nyíl vagy Hegyi kihangsúlyozza. Engem a szakmazassal lehet kiidegelni.
ETO

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.11.24. 20:34

Javier Arizmendi írta:
Szarka írta:
Javier Arizmendi írta:En bírom,mégpedig azért, mert a taktika rovására kiszokta emelni a külsővel leadott lövéseket, jó passzokat és szép cseleket. Sokkal inkább efelé kéne elmenni, mint az xgk, meg 1000 passzbol hány jó statok felé. Amúgy egészen jól focizott, tudott bánni a labdával. Még a brazilokat csippantja nagyon.

Sajnos elmegyünk az nfl irányába, hogy a népek könyvből akarnak futballozni. Pont, hogy rohadt fontos hangsúlyozni, hogy mi az egyszeri és megismételhetetlen, mert felnőtt egy generáció vagy ketto, akik már nem tudnak 20rol lőni, kulsovel egyáltalán nem, senki nem mer vagy tud egy az egyezni, cselezni, és 20 méternel messzebbre senki sem passzol. Ha mégis, én nem bánom, hogy Nyíl vagy Hegyi kihangsúlyozza. Engem a szakmazassal lehet kiidegelni.

az lenne a legjobb ha kussolnának végig, vagy vetkőzzön a szünet alatt valami kanca a stúdióban, a dumákkal, statikkal csak összezavarják a nézőket
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2024.11.24. 21:24

zaggar írta:Nagyot küzd a Loki, de ezzel a hazai védekezéssel még simán összejöhetnek KTE gólok is.

A kiesés évében 13 kör után 15 pontunk volt, a két későbbi necces, illetve neccesnek indult, de bronzzal zárult évben 14 és 13. Most van 10. Eléggé egy irányba mutat a dolog. 13 meccs alatt 2 győzelem, minősíthetetlen. A mezőny top 6-ra és alsó 6-ra szakadt, elvileg van esély, de telnek a hónapok, és érdemi elmozdulás nem látszik. Igaz, 3 forduló óta veretlenek vagyunk…
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2024.11.24. 21:27

Javier Arizmendi írta:
Szarka írta:
Javier Arizmendi írta:En bírom,mégpedig azért, mert a taktika rovására kiszokta emelni a külsővel leadott lövéseket, jó passzokat és szép cseleket. Sokkal inkább efelé kéne elmenni, mint az xgk, meg 1000 passzbol hány jó statok felé. Amúgy egészen jól focizott, tudott bánni a labdával. Még a brazilokat csippantja nagyon.

Hogy ne cseleznének a mai fociban, ne lennének félpályás gólpasszok, vagy 16-on kívülről lőtt gólok, az nettó vakság.

Lehet nézegetni összeállításokat Trent Alexander-Arnold passzaiból, De Bruyne passzaiból is lehet válogatni, ugyanez Modric vagy Kroos labdáiból.
Cselező szélsőket akarsz látni: Williams, Lamal, Kudus, Vini Jr ( de az egész brazil támadó hármast ide vehetjük ).
Távoli gólokra is rászűrhetsz, fogsz abból is találni épp eleget.

Ami változott, hogy kevesebb a vakon rábaszott labda távolról, ami amúgy is védőbe vagy a nézők közé szállt. Továbbra is lőnek távoli gólokat, csak már inkább kivárják a jobb pozíciót.

Távoli gólok szezononként a PL-ben:
https://www.premierleague.com/stats/top ... oal?se=578

Passzok esetében szintén bár kevesebb a hosszú passz, ez megint csak inkább annak szól, hogy biztosabbra mennek, és pl a kapusok is már nem vakon basszák előre a labdát, ahogy a védők is egyre technikásabbak lettek. A passz hatékonyság ennek is köszönhető, nem a sok rövidpassznak a középpályán.

A cselezésből max jóval kevesebb az öncélú, előnyt nem hozó csel, ami egy élsportnál nem meglepő. De még az elmúlt 1-2 évig itt volt egy Neymar, akit körbeszopkodott volna mindenki bármelyik évtizedben, de szerencsétlenségére egy CR-Messi korszakba került, ahol elnyomta a médiahang.

Hosszabban a távoli gólokról egy BBC cikk:

https://www.bbc.co.uk/sport/extra/7ruba ... e-screamer
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

banok
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: banok » 2024.11.24. 23:22

nyúl írta:Ki fogunk tudni kapni otthon a Kecskeméttől?

Rajtatok meg el a mai mixem. -.- . Pedig majdnem a Laziót vagy a Boston Celticsket raktam fel negyediknek de neeeemm... :x

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.11.25. 08:00

banok írta:
nyúl írta:Ki fogunk tudni kapni otthon a Kecskeméttől?

Rajtatok meg el a mai mixem. -.- . Pedig majdnem a Laziót vagy a Boston Celticsket raktam fel negyediknek de neeeemm... :x

Nem próbálkozol kombinációkkal? Lenne mozgástered.
Újpest-Munkás

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.11.25. 08:01

Cselszky írta:
zaggar írta:Nagyot küzd a Loki, de ezzel a hazai védekezéssel még simán összejöhetnek KTE gólok is.

A kiesés évében 13 kör után 15 pontunk volt, a két későbbi necces, illetve neccesnek indult, de bronzzal zárult évben 14 és 13. Most van 10. Eléggé egy irányba mutat a dolog. 13 meccs alatt 2 győzelem, minősíthetetlen. A mezőny top 6-ra és alsó 6-ra szakadt, elvileg van esély, de telnek a hónapok, és érdemi elmozdulás nem látszik. Igaz, 3 forduló óta veretlenek vagyunk…

valamit nagyon kellene kezdeni a védelemmel, mert ez borzalmasan nézett ki tegnap (is)
Újpest-Munkás

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2024.11.25. 09:03

zaggar írta:
Cselszky írta:

valamit nagyon kellene kezdeni a védelemmel, mert ez borzalmasan nézett ki tegnap (is)

Igen. Kereken kettő a kapott gól átlagunk…

A zsinórban 9 meccset bukó, 3 hónapja pont nélküli KTE-től is majdnem sikerült kikapni hazai pályán. Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy ez a keret jelenleg ennyit tud, és nincs benne több spiritusz. Nem tudom, a szerb-angol fazon tud-e bármit csinálni, mindenesetre lassan a bajnokság feléhez érünk, és totál kilátástalannak tűnik az egész.
Fogalmam nincs, télen mi lesz, fogadkoznak ugyan, de nem tudni, van-e lé a keret felturbózására, látszólag több millió eurót kellene prompt beleönteni, és lehet, hogy addigra végzetesen leszakadunk.
Összességében a mezőny két messze leggyengébb csapata áll az utolsó két helyen, abszolút jogos lenne a kiesés az eddigiek alapján, szóval nem az utolsó meccsen múló, bosszankodós fajtának néz ki, mint a 2020-as, hanem tükörsimának. Aztán persze meglátjuk.

Más kérdés, hogy miafasz történt itt a nyáron, mert első blikkre annyira nem gyengültünk, ami indokolná ezt a szenvedést, de látható, hogy valójában mégis teljes csőd az eredmény. Valakik valamit kurvára benéztek, az biztos.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.11.25. 09:26

Cselszky írta:
zaggar írta:
Cselszky írta:A kiesés évében 13 kör után 15 pontunk volt, a két későbbi necces, illetve neccesnek indult, de bronzzal zárult évben 14 és 13. Most van 10. Eléggé egy irányba mutat a dolog. 13 meccs alatt 2 győzelem, minősíthetetlen. A mezőny top 6-ra és alsó 6-ra szakadt, elvileg van esély, de telnek a hónapok, és érdemi elmozdulás nem látszik. Igaz, 3 forduló óta veretlenek vagyunk…

Igen. Kereken kettő a kapott gól átlagunk…

A zsinórban 9 meccset bukó, 3 hónapja pont nélküli KTE-től is majdnem sikerült kikapni hazai pályán. Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy ez a keret jelenleg ennyit tud, és nincs benne több spiritusz. Nem tudom, a szerb-angol fazon tud-e bármit csinálni, mindenesetre lassan a bajnokság feléhez érünk, és totál kilátástalannak tűnik az egész.
Fogalmam nincs, télen mi lesz, fogadkoznak ugyan, de nem tudni, van-e lé a keret felturbózására, látszólag több millió eurót kellene prompt beleönteni, és lehet, hogy addigra végzetesen leszakadunk.
Összességében a mezőny két messze leggyengébb csapata áll az utolsó két helyen, abszolút jogos lenne a kiesés az eddigiek alapján, szóval nem az utolsó meccsen múló, bosszankodós fajtának néz ki, mint a 2020-as, hanem tükörsimának. Aztán persze meglátjuk.

Más kérdés, hogy miafasz történt itt a nyáron, mert első blikkre annyira nem gyengültünk, ami indokolná ezt a szenvedést, de látható, hogy valójában mégis teljes csőd az eredmény. Valakik valamit kurvára benéztek, az biztos.

horvát kommandót mindenesetre ne szerződtessetek, egy házzal odébb sem vált be
Kolorcity Kazincbarcikai SC - Hajrá Vegyész!!!

Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2024.11.25. 10:37

A szombati kommentátor következetesen Red Bull Devils formában oldotta föl az RBD rövidítést. Gondolom, megzavarta az F1... A vicc kedvéért valaki még szólhatott volna neki, hogy igazából Debils.

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.11.25. 15:19

Szarka írta:
Javier Arizmendi írta:
Szarka írta:Nekem ne azt mondják el, amit elsőre magamtól is látok ( szép csel, passz), hanem amit elsőre nem is látni. Hogy mi miért alakult úgy, hogy alakulhatott ki az a helyzet, egyáltalán egyéni zsenialitás, vagy taktikai elképzelés vezetett ahhoz a gólhoz. Mondja el, mi a két csapat játékbeli elképzelése, és ne ragadjon le egyszavas toposzoknál. A statok meg ezek alátámasztására kellenek, önmagában kár is feldobálni őket.

Hogy ne cseleznének a mai fociban, ne lennének félpályás gólpasszok, vagy 16-on kívülről lőtt gólok, az nettó vakság.

Lehet nézegetni összeállításokat Trent Alexander-Arnold passzaiból, De Bruyne passzaiból is lehet válogatni, ugyanez Modric vagy Kroos labdáiból.
Cselező szélsőket akarsz látni: Williams, Lamal, Kudus, Vini Jr ( de az egész brazil támadó hármast ide vehetjük ).
Távoli gólokra is rászűrhetsz, fogsz abból is találni épp eleget.

Ami változott, hogy kevesebb a vakon rábaszott labda távolról, ami amúgy is védőbe vagy a nézők közé szállt. Továbbra is lőnek távoli gólokat, csak már inkább kivárják a jobb pozíciót.

Távoli gólok szezononként a PL-ben:
https://www.premierleague.com/stats/top ... oal?se=578

Passzok esetében szintén bár kevesebb a hosszú passz, ez megint csak inkább annak szól, hogy biztosabbra mennek, és pl a kapusok is már nem vakon basszák előre a labdát, ahogy a védők is egyre technikásabbak lettek. A passz hatékonyság ennek is köszönhető, nem a sok rövidpassznak a középpályán.

A cselezésből max jóval kevesebb az öncélú, előnyt nem hozó csel, ami egy élsportnál nem meglepő. De még az elmúlt 1-2 évig itt volt egy Neymar, akit körbeszopkodott volna mindenki bármelyik évtizedben, de szerencsétlenségére egy CR-Messi korszakba került, ahol elnyomta a médiahang.

Hosszabban a távoli gólokról egy BBC cikk:

https://www.bbc.co.uk/sport/extra/7ruba ... e-screamer

Ez a bbc cikk engem igazol, arrol ír , hogy a 16oson kívüli gólok aránya 22%rol 12re csökkent 20 ev alatt, a 16oson kivulrol elengedett lovesek száma 30kal esett vissza, és ezek a lövések is 2 méterrel közelebbről kerulnek suvasztasra.
ETO

Vissza: “www.nb1.hu”