Adamek írta:SuperDepor írta:nyúl írta:Nem kell kirúgni a Tunyát.
Megpróbáltam összeszámolni, hogy csak az én életemben, aminek félútján bőven túl vagyok, hány kapitányunk volt. Valahol Glázer Róbert körül belezavarodtam (igen, Komorára és Bálint Lacira is emlékeztem, pedig nincs miért), s az is 30 plusz éve volt.
Tunya Baróti és Sebes után a legtöbb meccsen ült a magyar kispadon. Baróti óta az egyetlen, akivel egynél több tornára kijutottunk. Az egyetlen Baróti óta, akivel veretlenül csoportot nyertünk. Ő nem az elődeivel versenyez (Lékes, Magnetó, Pinyő, Pacsikirály - inkább hagyjuk is őket), hanem a magyar legekkel.
Nem tudunk ilyet vagy jobbat pecázni, hacsak Viktor nem nyomja még fullabba a kretént, s rátol még egy péklapáttal a büdzsénkből. Ne tegye. Enni köll, a fodball meg luxusjáték.
De Ata vagy Séfi nem lesz jobb futballista Guardiolától sem. Van egy plafonja a magyar focinak. Kb. EB 16. Ebbe a plafonba most nem ütöttük be a fejünket, maradt pár centiméter közte, s igen, Tunya kapott egy susztermattot Yakintól, de még Kaszparov sem volt veretlen.
Oké, stresszeljék, hogy remeg a pad alatta. De nem remeg. Nincs már feljebb? Szerintem sincs. Ebben a labdarúgásban ez sincs benne. Nagy Ádi 84-szeres válogatott, s úgy gondolunk rá, mint az egyik alappillérre, a korszak nagyjára. Még kedvelem is. De ne tréfáljunk. Éppen majdnem kiesett a digó kettőből. A kapanyél is többször sült el. Hány fontos mélységi passza van? Egy labdabiztos futsalos, aki 10-ből 9-szer oldalra és hátra passzol. Na most ő az egyik legjobbunk.
Szoboszlai Magyarországon világsztár. Köztünk jobb, finomabban ér a labdához, de már most kényelmes, elnyomható, hangulatfüggő. S amit tud, gyorsabban és hatékonyabban tudja a valós élmezőny. Sallait látom az egyetlen elitet alulról pedző formátumúnak. S persze Lajcsit, de ő koros és semmi közünk hozzá. Köszönet a francia utánpótlásnak.
A Kálmi, bocs, nevetséges. Angol kettes tucat futóbolond.
Én Tunya-párti vagyok. Szőlőből könnyű bort csinálni. Hogy Tunya miből csinálja, nem tudom, de iható.
Ebben egy mondatot se lehet vitatni...
annyit még hozzátennék, hogy ha Baróti vagy Sebes akkora pluszt adott volna a korának válogatottjához mint Tunya a jelenleginek mondjuk 2021-23 között, akkor lenne már egy többszörös kelet-európai világbajnoka focitörinek
konkrétan mindkettő mínuszba módosította a csapatai erejét a valóshoz képest
Az előbbi kettő idejében - talán - nem is volt akkora lehetősége egy szövetségi kapitánynak /edzőnek a játék alakitásában mint ma. Nem volt ennyire taktikus a futball mint ma.