Minek kockáztassanak. Így lesz.Szarka írta:Javier Arizmendi írta:Deep Purple írta:Az E csoport sem teljesen reménytelen magyar szempontból. Román és belga győzelemmel az ukránok lennének a harmadik helyen, akiknek nem jó a gólkülönbsége. Ehhez mondjuk legalább kettőt kell kapniuk a belgáktól, vagy ha csak 0-1, akkor jó sok sárgát.
Másik oldalról nézve: a román-szlovák párosnak egy iksszel minden egyébtől függetlenül megvan a továbbjutás.
Ha jól értem, akkor egy esetleges brüsszelita vezetésnél, Viktor urunk által vezetve, az egész ország kénytelen lesz Brüsszelnek és a szőröstalpuaknak drukkolni? Ez roppant viccesen hangzik, de remélem, mindenki odateszi magát tiszta szívvel.
Rá lehet tenni a házat egy roman-szlovák ikszre. Ha ez nincs lebeszélve, nincs bunda a fociban :D
Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben
Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben
SuperDepor írta:Szarka írta:Adamek írta:hátha így még nehezebben pörögnek fel
az nekem eddig se volt kérdőjeles, hogy a PL nem a hazaiak kreativitásától a világ teteje, de ez a három meccs minden képzeletemet felülmúlta, a skótok és mi egy valóságos élményfutballt mutattunk be ehhez az angol kabaréhoz képest
és akkor még nem elemeztük a francia-holland-olasz hármast, azt hiszem ezek a szezonvégi összejövetelek egyre inkább a roncsderbikre hajaznak
Az Aangol vállogatott semmi szinten nem adja vissza a liga, vagy akar az egyének teljesítményét.
SG különleges esete, hogy képes vllt úgy összerakni egy csapatot, hogy az messze kevesebb, mint a tagok összege. Gyakorlatilag egy játékos se hozza a szintjét, max Guehi. Meg Stonestól is többet várnánk, Pickford nagyon nem volt tesztelve, a többiek pedig mind jobb klubteljesítményt hoztak, mint a válogatottban.
Kanetől azt várják el, amit Son csinált mellette. Neki és Sakanak "futók" kellenének, de olyan nincs a pályán, csak Bellingham, de ő se ezt teszi, hanem lábhoz kéri a labdát, és ő akar kiugratni mást - de nincs olyan profil a pályán.
Foden életidegen a balszélen, neki Bellingham helye és feladata kéne, de Jude mozdíthatatlan.
Rice csak addig magabiztos és hatékony, amíg van mellette egy "emberevő", aki a komoly párharcokat megvívja és nagy területet tud lefedni. Erre TAA-t erőltetik bent, aki kreativitásban és helyzetkialakításban elit, nem védekezésben.
Trippier balbekkent bukó, ráadásul szar szezonja is volt, de nincs más balbekk behívva, csak a 4 hónapja sérült Shaw.
Egyszerűen katasztrófális csapatépítés.
Nem vagyok biztos abban, hogy többet kéne visszaadni válogatott szinten egy olyan liganak ahol a kiesőjelöltnél is heti 100 millió forintot keres egy balbunkó, a csapatok kezdőjében - talán az Evertont leszamitva - alig van angol játékos
Erre fejből nem tudok adatot, de szerintem nem mervadóan több a legiós az angolok kezdőjében, mint a spanyol vagy a nemet ligában. De mindegy is, mert a válogatott keretben olyanok vannak, akik a liga legjobbjai voltak, nem kispadosok. Az megint edzői kérdés, hogy ki kerül ebből a kezdőbe.
Így is BL győztesek, Bundes gólkirály, liga top G+A mutatóval rendelkező középpályasok vannak a kezdőben. Ezek nem felejtettek el focizni nyárra.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"
Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében
Adamek írta:Szarka írta:Adamek írta:hátha így még nehezebben pörögnek fel
az nekem eddig se volt kérdőjeles, hogy a PL nem a hazaiak kreativitásától a világ teteje, de ez a három meccs minden képzeletemet felülmúlta, a skótok és mi egy valóságos élményfutballt mutattunk be ehhez az angol kabaréhoz képest
és akkor még nem elemeztük a francia-holland-olasz hármast, azt hiszem ezek a szezonvégi összejövetelek egyre inkább a roncsderbikre hajaznak
Az Aangol vállogatott semmi szinten nem adja vissza a liga, vagy akar az egyének teljesítményét.
SG különleges esete, hogy képes vllt úgy összerakni egy csapatot, hogy az messze kevesebb, mint a tagok összege. Gyakorlatilag egy játékos se hozza a szintjét, max Guehi. Meg Stonestól is többet várnánk, Pickford nagyon nem volt tesztelve, a többiek pedig mind jobb klubteljesítményt hoztak, mint a válogatottban.
Kanetől azt várják el, amit Son csinált mellette. Neki és Sakanak "futók" kellenének, de olyan nincs a pályán, csak Bellingham, de ő se ezt teszi, hanem lábhoz kéri a labdát, és ő akar kiugratni mást - de nincs olyan profil a pályán.
Foden életidegen a balszélen, neki Bellingham helye és feladata kéne, de Jude mozdíthatatlan.
Rice csak addig magabiztos és hatékony, amíg van mellette egy "emberevő", aki a komoly párharcokat megvívja és nagy területet tud lefedni. Erre TAA-t erőltetik bent, aki kreativitásban és helyzetkialakításban elit, nem védekezésben.
Trippier balbekkent bukó, ráadásul szar szezonja is volt, de nincs más balbekk behívva, csak a 4 hónapja sérült Shaw.
simán lehet szar a csapatépítés is, de itt olyan egyéni böszmeségek is játszottak, hogy azt nem lehet nem észre venni
Rice-t kb. úgy zavarta a labda puszta ténye mint apácát a kétágú műfasz, a fogyatékos kis klambón tisztán látszott, hogy fogalma sincs a játék irányáról sem ha nem arról van éppen szó, hogy belebikázzon egyet de mindenkiről lehetne valami furát írni olyan fogalmatlan volt egyénileg is minden mozzanatuk, most attól, hogy valaki rossz helyen van a pályára felhányva még egy pontos passz beleférhetne vagy egy fejes ami nem a lelátó második emeletén végzi
ez nálam simán benne van kb, 80 óta nézve a legszarabb 3 angol válogatottban, ellenben akkora mákfaktorral ami már szinte varázslat
De akkor mi a megoldás? Szandekos szabotázs? Kényelmes beleszarás?
Vagy valaki tényleg elfelejt egy hónap alatt focizni?
Én szerintem a teljes játékára kihathat egy játekosnak, ha kiveszik a komfortzónájából, a profiljába nem illő feladatot varnak el tőle, és olyan játékosokkal kell együtt játszania, akik nem passzolnak mellé.
- Adamek
- Flegma
Szarka írta:Adamek írta:Szarka írta:Az Aangol vállogatott semmi szinten nem adja vissza a liga, vagy akar az egyének teljesítményét.
simán lehet szar a csapatépítés is, de itt olyan egyéni böszmeségek is játszottak, hogy azt nem lehet nem észre venni
Rice-t kb. úgy zavarta a labda puszta ténye mint apácát a kétágú műfasz, a fogyatékos kis klambón tisztán látszott, hogy fogalma sincs a játék irányáról sem ha nem arról van éppen szó, hogy belebikázzon egyet de mindenkiről lehetne valami furát írni olyan fogalmatlan volt egyénileg is minden mozzanatuk, most attól, hogy valaki rossz helyen van a pályára felhányva még egy pontos passz beleférhetne vagy egy fejes ami nem a lelátó második emeletén végzi
ez nálam simán benne van kb, 80 óta nézve a legszarabb 3 angol válogatottban, ellenben akkora mákfaktorral ami már szinte varázslat
Én szerintem a teljes játékára kihathat egy játekosnak, ha kiveszik a komfortzónájából, a profiljába nem illő feladatot varnak el tőle, és olyan játékosokkal kell együtt játszania, akik nem passzolnak mellé.
koncentráció teljes hiánya
szerintem ezek a buta parasztok tényleg elhitték, hogy ők szarják fel minden reggel az égre a Napot
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi
Adamek írta:Szarka írta:Adamek írta:simán lehet szar a csapatépítés is, de itt olyan egyéni böszmeségek is játszottak, hogy azt nem lehet nem észre venni
szerintem ezek a buta parasztok tényleg elhitték, hogy ők szarják fel minden reggel az égre a Napot
Nyilatkozatok alapján inkább frusztrátnak érzem őket, mint flegmának. Nehezen tűrik az állandó kritikát. Viszont azt is elismerik hogy többet kéne nyújtaniuk.
Ha úgy alakul hogy végre Gordon és/vagy Watkins is pályara lép, és lesz aki labdákkal szolgálja ki őket ( Foden, Palmer egyike középen, vagy Saka, Kane marad, Trent jobb-bekként) akkor látványosan veszélyesebb lesz ez az angol csapat. Lesznek így is hiányosságai, főleg ha egy komolyan letámadó csapattal futnak össze, de legalább már veszelyes helyzeteik lesznek.
De valószínűbb, hogy SG semmit se változtat a szlovének elleni kezdőn, és mar a hollandok ellen búcsúznak.
Amúgy ezen az EB-n nekem úgy tűnik, hogy nincsenek igazán jó csapatok. Vagy csak én látom így?
Önmagukhoz képest vannak jól teljesítők (osztrákok, grúzok stb.), de nem érzem azt, hogy bárki űrfocit nyomna. A német-spanyol kettős talán egy kicsit kiemelkedik a többiek közül, pedig borzasztóan kiszámítható és unalmas, amit csinálnak.
Önmagukhoz képest vannak jól teljesítők (osztrákok, grúzok stb.), de nem érzem azt, hogy bárki űrfocit nyomna. A német-spanyol kettős talán egy kicsit kiemelkedik a többiek közül, pedig borzasztóan kiszámítható és unalmas, amit csinálnak.
Sose tudtak a tornákon jól játszani. 1950-ig nem indultak vb-n, mert rangon alulinak tartották. Majd ott kikaptak az amatőr USA válogatottjától. Amikor relatíve sikeresek voltak, akkor is szenvedtek. Pl. 1990-ben Kamerun ellen. 1996-ban rájuk írták ki az EB-t, hogy a vb-győzelmük 30. évfordulóján ünnepelhessenek. Azt is elszúrták. 2021-ben mindent alájuk toltak. Hazai pályán játszhattak döntőt, s hogy hogy nem, passzívan 11-esekre játszottak, majd vesztettek.Szarka írta:Adamek írta:Szarka írta:De akkor mi a megoldás? Szandekos szabotázs? Kényelmes beleszarás?
Nyilatkozatok alapján inkább frusztrátnak érzem őket, mint flegmának. Nehezen tűrik az állandó kritikát. Viszont azt is elismerik hogy többet kéne nyújtaniuk.
Ha úgy alakul hogy végre Gordon és/vagy Watkins is pályara lép, és lesz aki labdákkal szolgálja ki őket ( Foden, Palmer egyike középen, vagy Saka, Kane marad, Trent jobb-bekként) akkor látványosan veszélyesebb lesz ez az angol csapat. Lesznek így is hiányosságai, főleg ha egy komolyan letámadó csapattal futnak össze, de legalább már veszelyes helyzeteik lesznek.
De valószínűbb, hogy SG semmit se változtat a szlovének elleni kezdőn, és mar a hollandok ellen búcsúznak.
Southgate tényleg a feketeöves szörnyetegek (Görény Erikson, Capello) szintjéhez képest is 14 karátos futballgyilkos. Szerintem levezeti neki az elemző stáb, hogy minél kevesebb kockázatvállalás kell, ne is támadjatok, őrizzétek a szűk előnyt, vagy ha megfelel, a döntetlent. Ő ebben hisz, a "hatékonyságban". A játékuk nézhetetlen és szerethetetlen. Az is látható, hogy a játékosokban is szégyent kelt, mert azért tudják, hogy ennél jobbak.
nyúl írta:Sose tudtak a tornákon jól játszani. 1950-ig nem indultak vb-n, mert rangon alulinak tartották. Majd ott kikaptak az amatőr USA válogatottjától. Amikor relatíve sikeresek voltak, akkor is szenvedtek. Pl. 1990-ben Kamerun ellen. 1996-ban rájuk írták ki az EB-t, hogy a vb-győzelmük 30. évfordulóján ünnepelhessenek. Azt is elszúrták. 2021-ben mindent alájuk toltak. Hazai pályán játszhattak döntőt, s hogy hogy nem, passzívan 11-esekre játszottak, majd vesztettek.Szarka írta:Adamek írta:koncentráció teljes hiánya
Southgate tényleg a feketeöves szörnyetegek (Görény Erikson, Capello) szintjéhez képest is 14 karátos futballgyilkos. Szerintem levezeti neki az elemző stáb, hogy minél kevesebb kockázatvállalás kell, ne is támadjatok, őrizzétek a szűk előnyt, vagy ha megfelel, a döntetlent. Ő ebben hisz, a "hatékonyságban". A játékuk nézhetetlen és szerethetetlen. Az is látható, hogy a játékosokban is szégyent kelt, mert azért tudják, hogy ennél jobbak.
Az előző ket tornájan be is jött a pragmatikussága ( unalmas volt, de legalább eredményes), viszont akkor még profilokhoz ragaszkodott, nem formához. Akkor volt pl. egy Rashfordja futni, most aki van ( Gordon) padon hagyja mert Fodennek kell a hely. Wharton meg Maino kerül a keretbe fél szezon után, akik tehetségesek, de fiatalok es teljesen rutintalanok még. Nem is meri bevetni őket.
2021-et nem vitatnám, mert csak elmentek a döntőig, és az ellen az olasz csapat ellen logikus is volt, hogy nem vagnak neki nyíltsisakos harccal, messze jobb formában voltak, szervezettebb támadójátékkal. Ha Saka belövi a tizijét, mindenki agyondícserte volna SG-t az okos taktikája miatt. Túlzas lett volna, ahogy az is hogy rossz taktika volt, mert elbukták a tiziket. Pragmatikus volt, kockázatkerülő, de a tornákat ilyen hozzáállással nyerik, hacsak nem emelkedsz mindenki fölé egy szinttel minden téren.
A Vaskezű írta:Amúgy ezen az EB-n nekem úgy tűnik, hogy nincsenek igazán jó csapatok. Vagy csak én látom így?
Hát pedig pont ez a kettő akik szerintem szép es eredmenyes focit jatszanak. A válogatottal nincs sok idő edzeni, túl komplex játékot kár várni, de szerintem a németek így is kiemelkedőek, míg a spanyolok megtalaltak a pont jó egyveleget a labdabirtoklásra épülő játékukkal, és veszélyt generáló cselezős egy -az-egyező szélsőkkel.
-
SuperDepor
- Moderátor
A Vaskezű írta:Amúgy ezen az EB-n nekem úgy tűnik, hogy nincsenek igazán jó csapatok. Vagy csak én látom így?
Maximálisan egyetértek
Nekem az etalon a 98-as franciaországi vb, amit a házigazdak nyertek. Szinte nem volt rossz meccs. Zidane, Ronaldo és a többi
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.
-
Deep Purple
- Aranylabdás
- Kapcsolat:
Szarka írta:Deep Purple írta:Adamek írta:dán és szlovén közt most a sárgalapok döntenek?
wikipédia szerint a selejtező rangsor miatt vannak előrébb a dánok. Eszerint a sárgák is egyenlők lehettek.
Úgy látom, a jobb selejtezőért jutalmul meg is kapták a németeket.
Amúgy a selejtezőben is a szlovéneket előzték meg :) Ott az egymás-elleni döntött. Tehát a 2023 november 17.-i meccsük döntött a mai továbbjutásról :)
Közben az UEFA tisztázta, hogy mégiscsak a lapok döntöttek, mert az első fordulóban a szlovén padon is kapott valaki.
https://hvg.hu/sport/20240626_elkepeszt ... ye-az-eb-n
A németek hozzánk képest tűnnek olyan jónak. Rüdiger és Kimmich 20-25 éve a Bundesliga2-ben aggódott volna a szerződése miatt. Teljesen reménytelen emberek. MC Hawercz olyan messze van egy Klinsmanntól, hogy űrrepülővel kell hozzá vinni. Musiala ellenünk penge, de már akad a cselgép emelt szinten. Szerintem maximum elődöntősök lesznek.Szarka írta:A Vaskezű írta:Amúgy ezen az EB-n nekem úgy tűnik, hogy nincsenek igazán jó csapatok. Vagy csak én látom így?
Hát pedig pont ez a kettő akik szerintem szép es eredmenyes focit jatszanak. A válogatottal nincs sok idő edzeni, túl komplex játékot kár várni, de szerintem a németek így is kiemelkedőek, míg a spanyolok megtalaltak a pont jó egyveleget a labdabirtoklásra épülő játékukkal, és veszélyt generáló cselezős egy -az-egyező szélsőkkel.
SuperDepor írta:A Vaskezű írta:Amúgy ezen az EB-n nekem úgy tűnik, hogy nincsenek igazán jó csapatok. Vagy csak én látom így?
Maximálisan egyetértek
Nekem az etalon a 98-as franciaországi vb, amit a házigazdak nyertek. Szinte nem volt rossz meccs. Zidane, Ronaldo és a többi
Szintén az a kedvenc vb. Utána meg a 2002- es. Tudom- tudom Dél Korea( akik minden bírói segítség nélkül is jók voltak szerintem) Az aranygólos lebonyolítás nekem tetszett.
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D
"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."
"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."
-
SuperDepor
- Moderátor
dingo írta:SuperDepor írta:A Vaskezű írta:Amúgy ezen az EB-n nekem úgy tűnik, hogy nincsenek igazán jó csapatok. Vagy csak én látom így?
Maximálisan egyetértek
Szintén az a kedvenc vb. Utána meg a 2002- es. Tudom- tudom Dél Korea( akik minden bírói segítség nélkül is jók voltak szerintem) Az aranygólos lebonyolítás nekem tetszett.
Ott csaltak el a spanyolok elleni meccsüket?
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.
-
Javier Arizmendi
- Sztár
SuperDepor írta:dingo írta:SuperDepor írta:Maximálisan egyetértek
Ott csaltak el a spanyolok elleni meccsüket?
Morientes alig 3 gólt szerzett, de addigra már az olaszok ellen is koreanak csaltak. Tiszta tizi olaszoknak nem megadva, koreanak semmire tizi, asszem aranygol. Spori meg lebukott egy rakat pénzzel. Mit ad isten, kovi 2 vbt olaszok és a spanyolok nyerték.
ETO
dingo írta:SuperDepor írta:A Vaskezű írta:Amúgy ezen az EB-n nekem úgy tűnik, hogy nincsenek igazán jó csapatok. Vagy csak én látom így?
Maximálisan egyetértek
A legrosszabb a 90-es volt. A negyeddöntők után nem esett akciógól. Az angolok csoportjában pedig minden idők legrosszabb meccsei zajlottak le, s a végén egálnál sorsolni kellett a továbbjutót.
Nekem a legjobb a 86-os volt, nyilván nem miattunk. Első vb 8 évesen.
A brazil válogatott utoljára játszott brazil focit, Socrates és Zico hattyúdala emlékezetes lett. A franciákkal a 8 között a vb meccsét játszották.
Maradona pedig szárnyalt, egyszemélyes űrfutballt játszott, amit sem előtte, sem azóta senki.
Remek volt a dán csapat Preben Elkjaerral, Laudruppal, a belgák Ceulemansszal, Scifóval. Kiváló volt a szovjet válogatott is.
Én is kedveltem a 98-as vb-t, főleg a Laudrupok utolsó előadása, méltó búcsúja miatt. A horvátoknak is drukkoltam. Örültem, hogy megborították a németeket.
Jó szar állapotban van a gyep a román-szlovákon.
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék
Piros-fehér-kék
-
SuperDepor
- Moderátor
Nem úgy tűnik mint akik ikszre játszanak...
- zaggar
- Kulcsjátékos
nyúl írta:dingo írta:SuperDepor írta:Maximálisan egyetértek
A legrosszabb a 90-es volt. A negyeddöntők után nem esett akciógól. Az angolok csoportjában pedig minden idők legrosszabb meccsei zajlottak le, s a végén egálnál sorsolni kellett a továbbjutót.
Nekem a legjobb a 86-os volt, nyilván nem miattunk. Első vb 8 évesen.
A brazil válogatott utoljára játszott brazil focit, Socrates és Zico hattyúdala emlékezetes lett. A franciákkal a 8 között a vb meccsét játszották.
Maradona pedig szárnyalt, egyszemélyes űrfutballt játszott, amit sem előtte, sem azóta senki.
Remek volt a dán csapat Preben Elkjaerral, Laudruppal, a belgák Ceulemansszal, Scifóval. Kiváló volt a szovjet válogatott is.
Én is kedveltem a 98-as vb-t, főleg a Laudrupok utolsó előadása, méltó búcsúja miatt. A horvátoknak is drukkoltam. Örültem, hogy megborították a németeket.
Igazából ettől szép, h mindenkinek más tetszik. Nekem a 94-es vb volt emlékeim szerint a kedvenc, Baggio megdicsőülésével és az abszolút drámájával, Maradona utolsó vb-je, itt szerepeltek a Lecskov-féle bolgárok, asszem itt dőlt össze az egyik kapu is vmelyik mérkőzésen. Milla 600 évesen is gólt rúgott, ekkor fedezte fel a világ Nigériát és ekkor hozták be a mexikóiak azt a hülyeséget, h két lépésről rugdosták a büntetőket. Talán Bolívia egyetlen vb-je és tképpen a görögökön kívül nem szerepelt le nagyon senki se. (igaz, nekünk itt már a selejtezőben sem osztottak lapot)
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)
"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)
"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."
- Maradonapoli
- Aranylabdás
az ukrán meccsen gondolom megy a jófejkedés, a belgák semmi pénzért nem rúgnának gólt, max ha az ukránok betalálnának... de jó nekik is ez az x...
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach