Javier Arizmendi írta:nyúl írta:Javier Arizmendi írta:A City felfutása előtt volt ott egy Stephen Ireland nevű elég komoly ír játékos, aztán Robbie Keane, meg Damien Duff sem volt rossz.
Persze. Volt ott John Giles, Liam Brady, meg Ronnie Whelan is valaha. Csak arra akartam kilyukadni, hogy mint csapat, sose játszottak szépen. Mikor lőttek olyan gólt, mint Gemmill 78-ban Hollandiának? Alig jutottak ki tornákra. 88-ig egyre sem. A 90-es vb-n Egyiptommal olyan meccset játszottak, hogy szerintem szadisták vetítik végtelenítve a rejtett kínzókamráikban. De az az egész csoport rémálmomban ne jöjjön elő.
A skótok a 70-es években jobbak voltak az angoloknál, kijutottak a világbajnokságokra, míg az angolok nem. A Wembleyben is elkenték az angolok száját, sokszor fölényes játékkal. A Celtic előbb nyert BEK-et, mint angol klubcsapat. Law aranylabdás volt, Dalglish jelölt.
Más szint, mint az írek.
Azon nem vitatkozok, hogy a skót futball hagyománya nagyobb, mégis a büdös életben nem mentek tovább a csoportból, se vbn, se ebn, ezzel szemben az írek 3 vbn is egyszer meg egy ebn. Emlékszem, a 90es zöld anti-futballra,de a románok ellen csak továbbmentek. Az elmúlt pár évtizedben a skót futball is elviselhetetlen volt, de most van egy-két ember, akinél nem sír a labda. Kis népek, mázli kell, hogy egy jó generáció egyszerre összeálljon. A válogatott szurkolók mindkét oldalon kiemelkedően korrektek. Nekem nyilván Celtic tábor is szimpatikus, de megértem, ha valakinek kevésbé.
Nem gondoltam volna, h pápista vagy ;)