Javier Arizmendi írta:Maradonapoli írta:Javier Arizmendi írta:Ugyanaz van, mint a Napoli bajnokcsapatanal, ez a Bergamo kb az utóbbi 6 év leggyengebb csapata, mégis ez nyert valamit. Sajnálom, hogy a Zapata, Freuler, Goosens, Malinovszkij marsall féle gárda nem nyert semmit.
Atát annyira nem követem, még igazad is lehet, de már nem először hallom ezt a nápolyi bajnokcsapat bírálatot. Bajnok általában nem véletlen lesz valaki, kupagyőztes talán, de bajnok semmiképp.
Igaz, az ADL érában Sarri egyszer pontokban túl tudta szárnyalni a bajnokcsapatot egyetlen (!) ponttal - azóta többször el is mondta már, hogy ez nagy szívfájdalma hogy nem társult a scudettóval és "kicsit" irigykedik a kopaszra- apró szépséghiba, hogy a Juve még erre is 4 pontot vert...
Visszatérve: abban a csapatban volt minőség, a tavaszi bénázás ellenére is 16 pontot vertek a másodikra akkor.
Az Atalantanal még ki is hagytam a két legnagyobb kedvencemet Ilicsicset meg Paput. Nagyon nagy futballt toltak, évekig ők rúgták a legtöbb gólt ilyen 90, meg 98as számokkal.
Napolival kapcsolatban elfogadom a véleményed, mégis, én azt gondolom , hogy a Coulibaly, Hamsik, Mertens, Insigne, Callejon fele csapat jobb volt, sőt én még Cavani, Lavezzi időket is jobban kedveltem. Persze a bajnoki címnek örültem.
az szent igaz, hogy jobban hangzott, erősebb csapatnak tűnt, amikor mondjuk a Realból igazolt emberkéket a csapat , Albiol, Callejón, Higany, mint amikor a Kim, Kvara, Loboncka a Fener, Kutaiszi, Vigo trióból :)
Az általad említett Napoli nevek azért pozitívabb kicsengésűek szerintem nálad mert nagyon sokáig -akár évtizedig- szolgálták eredményesen a csapatot, összeforrtak vele, márkanevekké váltak és való igaz elméleti alapon nagyon megérdemelték volna, hogy bajnokok legyenek a csapattal, de hát ilyen a futball... hozzájuk képest valóban úgy tűnik, hogy a bajnokcsapatból páran csak jó helyen voltak jó időben :) De Hamsik pl. ugyanígy cseppent a jóba törökben, hogy pont elkapta a Trabzonspor bajnoki címét, így legalább ő is szerzett egyet pályafutása során :)
Vallási alapon ez olyan, mint amikor a bibliában Mózes kivezethette a népet Egyiptomból, kísérhette a hosszú viszontagságos úton, de Kánaánba már nem léphetett be, csak távolról láthatta, az oda való belépést már új vezetők örökölték meg. De ő taposta ki nagyrészt addig az utat! :)