Elek és Nikolics kimaradt, Guzmics megsérült

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.03.10. 16:37

Magyarország – Kalmár Zsolt és Sallai Roland is visszatér.

Bernd Storck szövetségi kapitány megnevezte azt a 27 játékost, akik vasárnaptól együtt készülnek Telkiben a válogatott március 25-i, Portugália elleni vb-selejtezőjére.

Bernd Storck két lépcsőben hirdette ki a portugálok ellen készülő magyar keretet, elsőként az itthon játszó labdarúgóknak küldött meghívót, akik már a 23. fordulót követően, március 13-án megkezdik a közös munkát Telkiben. A keretben újoncnak számít a Honvéd csatára, Eppel Márton, valamint a DVSC támadó középpályása, Holman Dávid is.

A névsorban találjuk a héten sikeres állampolgársági vizsgát tevő Paulo Viniciust, a Videoton FC brazil születésű védőjét is.

– Örömmel üdvözöljük azt a Vinicius Paulót a fedélzeten, aki már régóta Magyarországon él és futballozik, itt alapított családot is, és ha jól teljesít, a magyar nemzeti csapat lehetőséget kínál majd a számára, hogy visszaadja mindazt az országnak, amit a labdarúgástól és a szurkolóktól kapott – köszöntötte a játékost a bő keretben Bernd Storck szövetségi kapitány.

Az idegenlégiósok egy héttel később, március 19-én csatlakoznak az itthon futballozó társaikhoz, addig a legjobb fiatalok segíthetik a felkészülésüket.

– Korábban még nem fordult elő, hogy a férfi U17-es, U19-es és U20-as válogatott is együtt készüljön Telkiben. Változatlanul hiszem, hogy a válogatott közelsége inspiráló és motiváló a fiatal játékosok számára, amit az is tovább erősít, hogy eseti jelleggel egy-egy feladat erejéig a legjobbak csatlakozhatnak a felnőtt csapathoz is. A közös felkészülés nemcsak az előttünk álló U17-es megmérettetés miatt fontos, hanem a jövő egésze miatt is – hangsúlyozta a kapitány.

A megszokotthoz képest a keretben kisebb változások vannak: ezúttal sem Elek Ákos, sem Nikolics Nemanja nem kapott meghívott, melynek hátterében a játékosok klubváltása áll.

– Azt érzem igazságosnak, a válogatott úgy segítheti a játékosok fejlődését, ha a klubváltásukat követően hagyjuk őket futballozni, beilleszkedni az új közegükbe. Mindketten igen távolra kerültek Magyarországtól, nem lenne szerencsés, ha hazatérnének, de adott esetben Portugália ellen mégsem lépnének pályára – világította meg döntése hátterét Bernd Storck. Az említett játékosok mellett Guzmics Roland sérülése miatt nem csatlakozik a kerethez.

Kleinheisler Lászlót viszont annak ellenére is meghívta a szövetségi kapitány, hogy a Ferencváros játékosa eltiltás miatt nem léphet pályára Portugáliában. A középpályás alapembere a válogatottnak, és miután az év során kevés idő áll rendelkezésre a közös edzésekre, a csapatjáték és a csapategység erősítése szempontjából is hasznos, ha Kleinheisler is együtt készülhet a keret többi tagjával, annak ellenére, hogy Lisszabonban biztosan nem lép pályára. A kapitány ennek ellenére kíváncsi, milyen állapotban van a játékos, és szeretne, ha Kleinheisler az összetartásból erőt és önbizalmat tudna meríteni a jövőt illetően.

A keretben ott találjuk az 1997-es születésű Sallai Rolandot, és az 1995-ös születésű Kalmár Zsoltot is.

– A jól teljesítő fiatal játékosok jelenléte mostanra teljesen megszokott a válogatott keretében, hiszen egyértelmű szándékom a folyamatos, tervezett építkezés, a jövő embereinek megtalálása. Kalmár és Sallai is rendszeres játéklehetőséget kap a klubjában, karrierjük egyik következő, fontos feladata, hogy kiharcolják helyüket a válogatott bő keretében. Egyik szemünket mindig a magyar labdarúgás feltörekvő játékosain, tehetségein kell tartanunk, és alkalmat kell biztosítani számukra, hogy bizonyítani tudjanak – fogalmazott Bernd Storck

Retteghetnek a portugálok! Dzsudzsák megint hengerelt - VIDEÓ

A március 19-től Telkiben edzőtáborozó kerettagok névsora:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Kovácsik Ádám (Videoton FC)

Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők:

Bese Barnabás (Le Havre)

Botka Endre (Ferencváros)

Fiola Attila (Videoton FC)

Hangya Szilveszter (Vasas FC)

Kádár Tamás (Dinamo Kijev)

Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC)

Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva)

Lang Ádám (Dijon)

Pintér Ádám (Ferencváros)

Vinicius Paulo (Videoton FC)

Középpályások:

Gera Zoltán (Ferencváros)

Holman Dávid (DVSC)

Kalmár Zsolt (Bröndby IF)

Kleinheisler László (Ferencváros)

Lovrencsics Gergő (Ferencváros)

Nagy Ádám (Bologna)

Támadók

Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)

Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)

Eppel Márton (Budapest Honvéd)

Németh Krisztián (Al-Garafa)

Priskin Tamás (Slovan B.)

Sallai Roland (Palermo)

Szalai Ádám (Hoffenheim) 

Littbarski
Moderátor

Re: Elek és Nikolics kimaradt, Guzmics megsérült

HozzászólásSzerző: Littbarski » 2017.03.10. 18:43

szomorú ez, hogy ilyen C kategóriás légiósokhoz kell nyúlni.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.03.10. 18:55

Lovrencsics ??
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Szpari4Life
Kulcsjátékos
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Szpari4Life » 2017.03.10. 18:56

SuperDepor írta:Lovrencsics ??

Azt én sem értem. NB1-esnek is dícséret nevezni manapság.
kanoczrobert.hu

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2017.03.10. 19:00

Viniciusra kíváncsi leszek.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.03.10. 19:03

Szarka írta:Viniciusra kíváncsi leszek.

szerintem jó lesz, én örülök, h bekerült
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

John McClane
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: John McClane » 2017.03.10. 19:58

Szpari4Life írta:

Az Ujpest es a Honved ellen is a Fradi legjobbja volt.
Cech-Ivanovic,Terry,Dragoner,Szkukalek-Lampard,Wedgbury-Kriston,Gera,Hazard-Drogba
Edzo:Jose Mourinho
Dibusz-Stockley,Gyepes,Carvalho,Ashley Cole-Essien,Lipcsei-Seydi,Lisztes,Podolski-Elding
Edzo:Kondas Elemer

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.03.10. 20:28

John McClane írta:
Szpari4Life írta:

Mivel a Fradi egy rakás szar volt mindkétszer, nem volt nagy teljesítmény onnan kiemelkedni egy hajszállal. Önmagához képest csak egy árnyék.

inreallife
Sztár

HozzászólásSzerző: inreallife » 2017.03.10. 20:58

John McClane írta:
Szpari4Life írta:

ez igy velemenyes, de legyen. ettol fuggetlenul a fradibol bevalogatni valakit szerintem komoly hiba, jelenleg mindenki forman kivul teljesit. gerat el lehet vinni, hogy kicsit spannolja a tobbieket, de max egy felido es felek a jatekhoz mar nem ad annyit. lovre egy vicc, az eletben nem lattam jol focizni, bar amikor lengyelben volt csak kb 2 meccsen lattam. azota is abbol el, szamomra erthetetlen volt a leigazolasa is, nem fradi szint...
kubatov takarodj!

Johnnie Walker
Keep Walking

HozzászólásSzerző: Johnnie Walker » 2017.03.10. 21:07

inreallife írta:
John McClane írta:
Szpari4Life írta:Azt én sem értem. NB1-esnek is dícséret nevezni manapság.

ez igy velemenyes, de legyen. ettol fuggetlenul a fradibol bevalogatni valakit szerintem komoly hiba, jelenleg mindenki forman kivul teljesit. gerat el lehet vinni, hogy kicsit spannolja a tobbieket, de max egy felido es felek a jatekhoz mar nem ad annyit. lovre egy vicc, az eletben nem lattam jol focizni, bar amikor lengyelben volt csak kb 2 meccsen lattam. azota is abbol el, szamomra erthetetlen volt a leigazolasa is, nem fradi szint...

Érdekes meglátás, bár én csak a Debrecen elleni meccset láttam, de ott pont hogy felfelé lógott ki a csapatból.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2017.03.10. 21:18

Durva, hogy a légiósaink milyen trágya csapatokban szerepelnek, pár kivételtől eltekintve...
Kolorcity Kazincbarcikai SC - Hajrá Vegyész!!!

Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

inreallife
Sztár

HozzászólásSzerző: inreallife » 2017.03.10. 21:24

Johnnie Walker írta:
inreallife írta:
John McClane írta:Az Ujpest es a Honved ellen is a Fradi legjobbja volt.

Érdekes meglátás, bár én csak a Debrecen elleni meccset láttam, de ott pont hogy felfelé lógott ki a csapatból.

szerintem a csapat gyenge, ezert latszik o tobbnek. tavaly tonkrevertuk a mezonyt kb ugyanezzel a gardaval. doll a nemzetkozi leeges utan atstrukturalta a csapat szerkezetet, tobbszor jatszottunk 3 vedovel es 2 csatarral sok hibaval, tavaly ilyen nem volt. ezert kaptunk egy raklap golt is, a lott golok szama kb ugyanennyi volt. most tavasszal mar jobban fest a vedelem, dilaver is helyere kerult, csereben a bajnoksag most elment de dulvan. en a nemzetkozire leszek kivancsi, azt azert jo esely van behuzni, es arra, hogy mit fogunk tudni kezdeni ezzel a szerkzettel egy rakkolos delszlav ellenfel ellen...
kubatov takarodj!

Gunners
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Gunners » 2017.03.11. 00:29

Van pár érdekes név! Hol a picsában van mondjuk Futács Márkó ? Klein mi a szarnak van a keretben amikor nem is fog játszani ? Holman mi alapján került a csapatba amikor még a full szar formában lévő Debrecenben is gyenge ? Ez az indok Nikolicsnál meg Eleknél egy vicc. :) Elképzelem hogy mondjuk Ronaldo eligazol Kínába és a kapitány nem hívja be mert most váltott csapatot.
Go Gunners Hajrá Videoton

Szpari4Life
Kulcsjátékos
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Szpari4Life » 2017.03.11. 07:17

John McClane írta:
Szpari4Life írta:

Láttam mindkét meccset, én nem így gondolom, de legyen. Az viszont biztos, hogy akkor sem volt kirobbanthatatlan a válogatott kezdőjéből, amikor a lengyeleknél pörgött a neve. Azóta meg szépen leépült és köze nincs a régi Lovrencsicshez. Ha egy NB1-es csapatot kellene építenem, Lovrencsics nem lenne benne.
kanoczrobert.hu

Szpari4Life
Kulcsjátékos
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Szpari4Life » 2017.03.11. 07:22

Gunners írta:Van pár érdekes név! Hol a picsában van mondjuk Futács Márkó ? Klein mi a szarnak van a keretben amikor nem is fog játszani ? Holman mi alapján került a csapatba amikor még a full szar formában lévő Debrecenben is gyenge ? Ez az indok Nikolicsnál meg Eleknél egy vicc. :) Elképzelem hogy mondjuk Ronaldo eligazol Kínába és a kapitány nem hívja be mert most váltott csapatot.

Nikó, Böde és Futács kihagyását megértem, mert 7 támadó van így is. Nikó nem Ronaldo, de még nem is Szalai. Storck mondta, hogy ha behívta volna se játszana, azért meg nem fogja elrángatni az új csapatától, hogy üljön a padon. Szerintem korrekt.
kanoczrobert.hu

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.03.11. 09:30

Gunners írta:Van pár érdekes név! Hol a picsában van mondjuk Futács Márkó ? Klein mi a szarnak van a keretben amikor nem is fog játszani ? Holman mi alapján került a csapatba amikor még a full szar formában lévő Debrecenben is gyenge ? Ez az indok Nikolicsnál meg Eleknél egy vicc. :) Elképzelem hogy mondjuk Ronaldo eligazol Kínába és a kapitány nem hívja be mert most váltott csapatot.

Ezzel egyetértek, Futácsnak ott lenne a helye.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.03.11. 09:41

Szpari4Life írta:

Nikó, Böde és Futács kihagyását megértem, mert 7 támadó van így is. Nikó nem Ronaldo, de még nem is Szalai. Storck mondta, hogy ha behívta volna se játszana, azért meg nem fogja elrángatni az új csapatától, hogy üljön a padon. Szerintem korrekt.

Futácsot megérted ? Stabil játékos lett a horvátoknál, de helyette az araboknál bohóckodó Németh kerettag, nem is tudom a csapata nevét, de az biztos, h nem egy Hajduk Split szintű gárda.

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2017.03.11. 11:23

SuperDepor írta:
Szpari4Life írta:

Futácsot megérted ? Stabil játékos lett a horvátoknál, de helyette az araboknál bohóckodó Németh kerettag, nem is tudom a csapata nevét, de az biztos, h nem egy Hajduk Split szintű gárda.

Split se legszebb napjait éli, de tény hogy Futács kb a legjobbjuk, szerintem simán lenne helye a válogatottban.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Libritor
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Libritor » 2017.03.11. 11:27

SuperDepor írta:
Szpari4Life írta:

Mondjuk Futácsnak meg Némethnek sok köze nincs egymáshoz, nem egy poszt, Németh szélen játszik.

Futács Eppel helyett kerülhetett volna be, és egyébként én is behívtam volna.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.03.11. 12:50

Libritor írta:
SuperDepor írta:
Szpari4Life írta:Nikó, Böde és Futács kihagyását megértem, mert 7 támadó van így is. Nikó nem Ronaldo, de még nem is Szalai. Storck mondta, hogy ha behívta volna se játszana, azért meg nem fogja elrángatni az új csapatától, hogy üljön a padon. Szerintem korrekt.

Mondjuk Futácsnak meg Némethnek sok köze nincs egymáshoz, nem egy poszt, Németh szélen játszik.

Futács Eppel helyett kerülhetett volna be, és egyébként én is behívtam volna.

a portugálok játsszák a focit, épp ezért érdemesebb egy erőcsatárral kezdnei ellenük, mondjuk egy Izland elleni meccsen ezt nem mondanám

Vissza: “www.nb1.hu”