Szpari4Life írta:extex írta:Kényes kérdés. Állampolgár, tehát bizonyos értelemben magyarnak tekinthető. Viszont én személy szerint nem szeretnék rendszert csinálni abból, hogy honosítottak legyenek a válogatottban. Legalább a felmenői között találjon egy magyart az ember.
Ezt amúgy én nem tudom osztani. Azt megértem, ha valaki azt mondja, hogy legalább az egyik szülő legyen magyar és éljen itt, vagy nőjön fel itt, de azt már nem vágom, hogy miért lenne attól jobb, ha mondjuk az egyik nagyanyja, vagy üknagyapja magyar lett volna. Pl. nálam Vinícius előrébb van a sorban, mint mondjuk Tim Howard, akinek a magyar kötődése vitathatatlan, viszont egy büdös percet nem tett a magyar fociért, de sanszos, hogy egyhuzamban 3 napnál többet nem is töltött Magyarországon. Howard "magyarabb", mint Vini, de futball szempontjából ez fordítva van. Engem a gyökerek nem érdekelnek, csak az, hogy az adott srác hogyan viszonyul a kérdéshez. Viszont nálam az automatikusan el van utasítva, aki gondolkozik, húzza az időt, nem biztos a döntésében. Az olyan nem kell. Vinícius viszont itt van vagy 6-7 éve, sokat tett a Vidiért és ezáltal a magyar fociért is közvetetten, ő jönni akar, jól érzi itt magát, arról meg nem tehet, hogy a nagyanyját nem kefélte meg egy magyar. :)
Maximum nem válik be és két meccs után nem hívják többször - bár ezt kétlem.
Egyébként sanszos, hogy az utóbbi években nem egy olyan tiszta magyar fordult meg a válogatottnál, aki igazából leszarta az egészet, csak nem merte visszautasítani, mert akkor meglincselik.
A játékosaink közül jelenleg nekem ő jelenti a Videotont, nagyon örültem mikor hosszabbított. Szakmailag valószínű megállja a helyét a keretben, de emberileg nagyon féltem őt. Amúgy is nagyon könnyen meg lehet égni a válogatottnál, egy honosított játékosnak kétszer olyan jól kell teljesíteni, hogy szeressék, és feleannyit hibázni, hogy kikezdjék. Remélem készen áll erre fejben, mert a sallangmentes játéka mellett vannak hülyeségei is.