Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

Javier Arizmendi
Sztár

Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.09.09. 10:22

nyúl írta:Szerbia átélte a maga Trianonját az elmúlt évtizedekben. Jelentős területeket vesztett, a NATO is bombázta, a nemzetközi közösség előtt népirtó, agresszor, tömeggyilkost rejtegető, konok oroszbarát imázsa van. Nem állítom, hogy ez magyarázza a labdarúgásbeli süllyedését, de az feltűnő, hogy még 20 éve is a szerb válogatott arcoskodott és vért ivott, s ha legyőzték, akkor is csípett-harapott, otthagyta a nyomát a győztesen. Ennek jelét se láttam az utóbbi vb-ken. Ugyanolyan töltelék kelet-európai nyomoroncnak hatottak, mint a lengyelek.

jó de holnap Djokovics US Open döntőt játszik, a kosárválogatott a világ legjobb játékosa (Jokics) nélkül átgázolva (bár volt egy fura vereség) a mezőnyön az USA-val játszik világbajnoki döntőt. miután a csajok EB-t nyertek 2021-ben, a röpis csajok meg pár hete EB döntőt játszottak és vérzivataros meccsen kaptak ki Törökországban a törököktől. én a rossz sorsolást hibáztatom. viccen kivül. habár a bolgárokkal volt 110 éve balkáni háború, velünk hideg napok a 40-es évekében, ezek az ellenfelek nem motiválják eléggé a rácokat. Anglia, Francia, Spanyol, Olasz vagy Németország, főleg az USA, különböző okok miatt tutira motiválná őket. ahogy kijutottak a CR7-tel és egyéb világsztárokkal felálló portugálok ellen Lisszabonban, az mutatta a valós tudásukat. meg hát kroátok, bosik, albik talán motiváló ellenfelek. bár még a svájci albik sem érik el az inger küszöböt, pedig mutogatnak összevissza. amúgy a kroátok detto ugyanilyenek. Anglia (2018) vagy Brazilia (2022) ellen a térdükön járva is küzdöttek, de majdnem kiestek a dánok (2018), meg a japók (2022) ellen. számomra ami talány, az az, hogy a rác szurkolók ezt tűrik. még a vb sikerek előtt, az usztasák megkergették Rakiticset a 2016-os gyengébb (csopi elsőség, spanyolok legyőzése,8-ad döntős hosszabbításos vereség a későbbi tornagyőztes porik ellen) EB teljesítmény után, így derült ki itthon, hogy Lölö micsoda villát birtokol az Adrián. ez a szerbeknél nincs.

a lengyelek kapcsán Adamekkel egyetértek, annyit tennék hozzá, hogy volt egy vagy két exrém jó generációjuk a 70-es, 80-asban, de amúgy ez nem az ő sportáguk. 40 milla emberből néha kiesik egy Lewa, de ez lehet véletlen, ami erősíti a szabályt.
ETO

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.09.09. 10:54

RC írta:Most nézem csak, Törökország és Örményország egy csoportban? Vendégszurkolók lehetnek a stadionban?

Voltak már egy csoportban korábban.
Nem tudom biztosan, de szinte kizártnak tartom. Aligha lehetne szavatolni a biztonságot. Belenéztem, nem volt extrán ellenséges a hangulat.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.09.09. 11:05

Ha valami érdekes/forradalmi folyik a világ futballjában, akkor az Brazilia ( lehet már egyszer linkeltem):

https://telex.hu/sport/2023/07/30/ferna ... ia-elemzes

"Diniz rendszere más. Ez még mindig egy rendszer, de nem a Gépezeté. Ez a rendszer elegánsabb és összetettebb, mint a pozicionizmus, mivel úgy tervezték, hogy a játékosok közötti kreativitás lokalizált pillanatait helyezze előtérbe, lehetővé téve számukra, hogy szabadon értelmezzék a teret, ahogyan azt az adott pillanatban megtapasztalják. Elutasítja a »racionális« térfoglalás vélt stabilitását, és arra törekszik, hogy maximalizálja azokat az eseteket, amikor a játékosok kis területeken szorosan egymás mellé gyűlhetnek, hogy kiszámíthatatlan mintákat szőjenek és új, együttműködő kapcsolatokat hozzanak létre. Közelség és mozgás a pozíció és a tér felett.”

Egy érdekes tweet és ábra erről a tegnapi brazil meccs után:

https://twitter.com/Jozsef_Bozsik/statu ... 1yAog&s=19
( mellesleg csak extra, hogy egy Bozsik Jozsef nevu tag ír portugálul minderről)

Összehasonlításképp a Tite féle brazil csapathoz:

https://twitter.com/DataFutebol/status/ ... BOj9g&s=19

És úgy néz ki ebből egy kis rész már felénk is terjedni kezd a válogatottnál:

https://telex.hu/sport/2023/09/08/szerb ... La0zzzgWSo
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.09.09. 11:07

Szarka írta:Luxembourgh, azta! Ha így haladnak, még a végén kijutnak az EB-re :O

Régebben 1-2 néger volt náluk, rémlik az a rasztás gyerek, most nézem, van vagy 5-6, portugál hangzású névvel. Nem tudom, ezeket az utóbbi években honosították? A luxemburgi születésű exjugó, albán, stb.-t nem számítva hány olyan honosított lehet, mint nálunk Nego, akinek sem felmenők, sem születési hely szintjén semmi köze nem volt az országhoz? Ha sok, és erre álltak rá, az azért árnyalná a képet.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.09.09. 14:14

Cselszky írta:
Szarka írta:Luxembourgh, azta! Ha így haladnak, még a végén kijutnak az EB-re :O

Régebben 1-2 néger volt náluk, rémlik az a rasztás gyerek, most nézem, van vagy 5-6, portugál hangzású névvel. Nem tudom, ezeket az utóbbi években honosították? A luxemburgi születésű exjugó, albán, stb.-t nem számítva hány olyan honosított lehet, mint nálunk Nego, akinek sem felmenők, sem születési hely szintjén semmi köze nem volt az országhoz? Ha sok, és erre álltak rá, az azért árnyalná a képet.

Leginkább a szülők bevàndorlók:
Barreiro, Borges Sanches, Martins Pereira is ott született, de a szerb is már ifistaként ott játszott. Nem Nego féle honosítottak. Inkább jó import és jó ifinevelés lehet, legalábbis az ő szintjükön.

RC
Moderátor

HozzászólásSzerző: RC » 2023.09.09. 21:28

Szarka írta:
Cselszky írta:

Barreiro, Borges Sanches, Martins Pereira is ott született, de a szerb is már ifistaként ott játszott. Nem Nego féle honosítottak. Inkább jó import és jó ifinevelés lehet, legalábbis az ő szintjükön.

Kb 15 éve egy Erasmus találkozón beszéltem egy portugál csajjal, aki azt mondta, elég sok portugál él Luxemburgban, hogy hogyan kerültek oda, rejtély.
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.09.09. 21:56

RC írta:
Szarka írta:
Cselszky írta:Régebben 1-2 néger volt náluk, rémlik az a rasztás gyerek, most nézem, van vagy 5-6, portugál hangzású névvel. Nem tudom, ezeket az utóbbi években honosították? A luxemburgi születésű exjugó, albán, stb.-t nem számítva hány olyan honosított lehet, mint nálunk Nego, akinek sem felmenők, sem születési hely szintjén semmi köze nem volt az országhoz? Ha sok, és erre álltak rá, az azért árnyalná a képet.

Kb 15 éve egy Erasmus találkozón beszéltem egy portugál csajjal, aki azt mondta, elég sok portugál él Luxemburgban, hogy hogyan kerültek oda, rejtély.

gazdasági migrik, a francúzoknál is sokan vannak - meg gondolom még jópár nyugati országban
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.09.09. 22:45

mekkora egy szarkenyér brigád az a digó válogatott is te jóég
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.09.09. 22:48

Adamek írta:mekkora egy szarkenyér brigád az a digó válogatott is te jóég

németeknél se húzza soká Flick
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.09.09. 22:56

Gondolhattam volna hogy megint befürdenek a kamj macedónoktól. Vitte a mixem.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.09.10. 05:00

Szarka írta:

Gondolhattam volna hogy megint befürdenek a kamj macedónoktól. Vitte a mixem.

van rá egy mixem, hogy ez most Ájrópa szerte milliók mixét vitte, tuti nagyot kaszáltak az irodák ezzel
meg voltam győződve, hogy hajtja őket a VB selejt miatt valami extra ezek ellen a félamatőrök ellen akik amúgy a jugók legótvarabb szakadékai fociügyileg, de ezeket a lusta pótcigókat az életben semmi nem hajtja kivéve ha a saját húgukra kell ráhajtani
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.09.10. 05:19

Savaria1919 írta:

de ők legalább egy bulimeccsen parádéztak, a digók meg lassan csoportnegyedikek

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.09.10. 08:04

Adamek írta:
Savaria1919 írta:

nem értem a meglepődést skacok, a digók már lassan évtizede nem jártak VB-n sem

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.09.10. 08:24

Maradonapoli írta:
Adamek írta:
Savaria1919 írta:németeknél se húzza soká Flick

De hát címvédők basszameg. Plusz most bosszúvágy is hajthatta volna őkeg.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.09.10. 08:59

Szarka írta:
Maradonapoli írta:
Adamek írta:de ők legalább egy bulimeccsen parádéztak, a digók meg lassan csoportnegyedikek

a digók tipikusan azok a profinak nevezett unottképű ribanc mentalitású emberkék, akik pontosan annyit futnak, cseleznek, lőnek kapura, amennyit fizetsz nekik, ill. ha nincs kedvük, annyit sem

RC
Moderátor

HozzászólásSzerző: RC » 2023.09.10. 09:52

Maradonapoli írta:
Szarka írta:
Maradonapoli írta:nem értem a meglepődést skacok, a digók már lassan évtizede nem jártak VB-n sem

a digók tipikusan azok a profinak nevezett unottképű ribanc mentalitású emberkék, akik pontosan annyit futnak, cseleznek, lőnek kapura, amennyit fizetsz nekik, ill. ha nincs kedvük, annyit sem

Gattusot szövetségi kapitánynak!
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.09.10. 10:35

Santos kitette a keretből Sliszt. Eleinte nem bírtam a srácot, de mostanra a Legia egyik leghasznosabb játékosává nőtte ki magát, rengeteget melózik a középpályán, mondhatni élete formájában van. Erre ez a derék portugál bácsi Albániában közli vele, hogy köszi a részvételt, te ma a lelátóról nézed a meccset.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.09.10. 12:53

Maradonapoli írta:gazdasági migrik, a francúzoknál is sokan vannak - meg gondolom még jópár nyugati országban

németben és angolban is szép tömböt alkotnak, de luxemburg lakosságának egy negyede portugány. svájcban majdnem 10% az arányuk. szép hely portugália, jó focistákat termelnek, de az átlagember nem igazán tud megélni.
ETO

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.09.10. 13:01

Javier Arizmendi írta:
Maradonapoli írta:gazdasági migrik, a francúzoknál is sokan vannak - meg gondolom még jópár nyugati országban

németben és angolban is szép tömböt alkotnak, de luxemburg lakosságának egy negyede portugány. svájcban majdnem 10% az arányuk. szép hely portugália, jó focistákat termelnek, de az átlagember nem igazán tud megélni.

még amikor csatlakoztunk az unijóhoz, akkoriban valahol azt olvastam, hogy gazdaságilag ők állnak a legközelebb hozzánk - vagyis nagyjából a leggyengébbek - a régi tagokból - mondjuk azért a görögöket sem kellett félteni

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.09.10. 17:37

Savaria1919 írta:

Pontosan idáig húzta. Ki vállalja be ezt az EB-t pár hónappal a kezdés előtt?

Vissza: “www.nb1.hu”