HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.09.02. 20:05
Javier Arizmendi írta:banok írta:Ezek a csapatok engem sem érdekelnek a DAC-n kívűl.
és a Dacban mi az érdekes? hogy Oszkár miképp versenyezik gazdaságilag Kmotrikék, Antosik, Macho és a diósgyőri NER lovagok ellen? a különbség annyi, hogy Oszkár a te pénzedből játszik, a tótok meg a sajátjukból. kb Szolgai az egyetlen felvidéki magyar a Dacban, de nem láttam, hogy nagyon játszana. ha rendszeresen 6-8 felvidéki magyar lenne a csapatban megérteném ezt a nagy lelkesedést, de így a helyi Kisvárdának szurkoltok. Csingernek és Vitálisnak akkor is drukkolhattál volna, amikor Győrben játszottak. ahogy lentebb írta Napoli bajtárs, a helyiek meg ezt megkajálják. eléneklik a Nélküledet 10 nem magyarnak, meg a jászberényi Csingernek. nem látom a különsbséget a Topolyához, sőt azok legalább beelőzték a Partizant.
Értelek benneteket.
De értem azokat is, akik kimennek, a Nélküled pedig elsősorban saját maguknak szól. A Bilbao szintje messze van, szerintem nem is igazán törik magukat érte, de a DAC-Sepsi-TSC trió is elmondhatja magáról, hogy nem a kiesés ellen küzdenek, hanem azért ott mozognak az élmezőny környékén. Persze, a magyar állam hathatós támogatásával, ezt egy percig sem vitatom.
Ahogy azt sem várom el, hogy akkor most minden magyar sportszerető együtt ünnepeljen/zokogjon a határontúli drukkerekkel, azért ez a három csapat messze nem egyenlő a válogatottal. Bizonyos szinten viszont méltányolni tudom, ha a mindenkori magyar állam némi támogatást nyújt például a helyi színháznak, sajtónak és futballcsapatnak is, valamiféle lehetőséget biztosítva arra, hogy ott ki lehessen élni a magyarságot.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben. - Képes Sport 1940.