Savaria1919 írta:Maradonapoli írta:Javier Arizmendi írta:nekem nem is tetszik, farmcsapat lettünk. de a többség elfogadja, amit ezen a nyáron lát. szerintem még Tarsolynál is rosszabb a helyzet most, pedig ő azt akarta, hogy saját térfeles taccsért is tapsoljak
Érthető, de nb2-höz képest nagyon belehúztatok, talán először nyílik hosszú idő után realitás a visszatérésre.
Amikor feljuttok - mer az valamikor meg lesz - akkor fog eldőlni, hogy egyenrangúan fog-e titeket kezelni a DAC-al. Nyilván elfogultsága miatt, a DAC közelebb fog állni mindig hozzá, de ha marad ez a gecikormány, akkor az nb1-ben a sok állami csecsszopás lehetősége, meg az irányított szponzorok miatt nagyobb bizniszlehetőségek vannak, mint a szlovák 1-ben. Eleve tv-s pénzek is lefogadom nagyobbak. Győr meg nagyváros, ipari központ Magyarországon, míg Dunaszerdahely szlovák szinten is kisváros. Nagyobb lehetőségei lennének itt majd idővel. Ha eddig még nem, menetközben rá fog jönni erre az Oszi.
Dunaszerdahely valóban kisváros, de az imázs, amit a klub köré építettek, az határtalan. Szinte minden bajnoki meccsük magyar-szlovák rangadó, mérkőzéseikre Magyarországról is sokan mennek, kiemelt figyelmet kapnak az állami médiától és a sportlaptól is.
Ehhez képest az ETO utoljára 8 éve járt az élvonalban, azóta még csak a feljutás közelében sem szerepelt, nézőszáma párszázra apadt. Tradicionális klub, egyik legsikeresebb vidéki együttes, minden tiszteletem mellett - nekem a Hali-ETO meccs a Rangadó - nem most éli legszebb napjait. Ezek alapján nem hiszem, hogy a profitorientált Oszibá inkább rájuk csoportosítaná erőforrásait, hanem elsődleges szempont a DAC leendő bajnoki címe lesz. Ebbe a piramisba kellett neki egy magyar láncszem, amivel az itteni lehetőségeket kiaknázhatja, erre meg jó lesz az ETO.
A jelenről beszélsz cimbi. Nyilván különleges magyar sziget a DAC, annak megfelelő körítéssel Mátyusföldön, de az ETO, ha megint mondjuk tartósan a dobogóért menne, lennének annyian kb. mint DAC-éknál. Nem a mostani évtizedes alsóbb osztálybeli vergődést kell összehasonlítani a szerdahelyi falunappal. Lehet ott megtöltik a magyar ultrák a stadiont, de Győr meg lélekszámban bőven 5-ször akkora város. Persze Győrben sosem lesz akkora magyarkodás, mint amott, már ha a hangulat számít, de létszámban mondjuk dobogóért küzdve kihozhatják egálra.