Adamek írta:Maradonapoli írta:Adamek írta:az semmi, de az uefa durván megreformálja az ekl-t, átnevezik kl-ra, remélem ez jelent is majd valamit
klu klux klan?
krapulax
guttalax
Adamek írta:Maradonapoli írta:Adamek írta:az semmi, de az uefa durván megreformálja az ekl-t, átnevezik kl-ra, remélem ez jelent is majd valamit
klu klux klan?
krapulax
Maradonapoli írta:Szarka írta:Maradonapoli írta:Brozovic elsőre lerázta az arab szutykokat, erre bazmeg elrepülnek utána Zágrábba. Ha valaki kéreti magát, lehet többszörösét is kivasalhatja az abroszfejűekből! :)
Én azt csodálom, hogy a transzferárakban milyen szolidak. Simán legomboltathattak volna dupla árakat is.
A játékosok persze kéretik magukat, simán többszörös fizukat tudnak kiharcolni.
Szerencsére akiben van ambíció az nem megy oda.
Seko Fofana is elvileg odatart, na ott nagyon fontos lehetett a pénz, mert életében először, és talán utoljára játszhatott volna a BLben, erre 28 évesen, utolsó jó éveit a sivatagban töltené. Talán az Ázsiai BL jobban vonzotta.
játszhatsz 28 évesen életedben először kb. 6 meccset a BL-ben VAGY kapsz életedben 0,5-1 millás fizuk után évente mondjuk 5-6 millást 4 éven keresztül, többszörösét, mint amennyit egész addigi pályafutásod során kaptál + a klubod is kap érted 30 millát
szerintem én is hagynám a faszba a BL-t, majd ha nagyon van rá ingerenciám 35 évesen elszerződök a Dinamo Zagrebbe :D
de amúgy akkor is a durvaanyjukat a tevetoszóknak!!! teljesen szétkurelják az európai futballt... :((((
Javier Arizmendi írta:Szarka írta:Nem eseztlen költésre kell gondolni, hanem a normál működéshez szükséges gazdasági háttérre. A TV pénzekre, a jegybevételekre, a merch-re. Ázsiát első helyre tettem piac tekintetében és csak utána Európát. Pont hogy csak random gazdag ha beleönti a pénzét még nem hoz létre sikeres ligát, de még csapatot se. Ha a szurkolók is csak statiszták hozzá, ha a bevételeid 95%-a a tulaj által beleölt pénz, az nem fog kitartani pár évig se, és főleg nem lesz népszerű.
Ahogy az MLS-re se cuppantak rá európaiak pedig már 30 éve vezetnek le ott kedvenc sztárok, úgy főleg nem fognak egy muszlim ligát nézni , ahol a kultúrájuktól idegen csoportok szurkolnak, és nulla kötődésük van bármelyik klubhoz. Az európai piac túlnyomó többsége marad a helyi csapatoknál, és annyit nem esik a színvonal, hogy teljesen elengedjék őket. Főleg az olyan patrióták, mint a németek. Max nem fognak 100 milliót kiadni egy játékosért, hanem csak 30-40-et. Attól, hogy a Dortmund 10 éve semmit se nyert, nincs mögötte milliárdos tulaj és nem vásárol össze sztárokat, még van mögötte egy erős szurkolótábor és vásárlóerő, hogy azért a liga második legjobb klubja legyen. Az arabokkal talán a PL legtöbb klubja is hasonlóvá válik, mint a német vagy spanyol csapatok, de ott is megmarad a top 4 legalább, akik továbbra is megengedhetik, hogy költsenek 50-60 milliót is egy játékosra. A TV pénzek még 3 évig biztos vagyont jelentenek, és utána se fog a tizedére csökkenni.
A Szaudi liga ha az arabok álmaként be is válik, akkor se fogja tudni a teljes piacot elorozni, se az összes játékost, se az összes nézőt. Nem viheti el 5-10 liga vagyonát, és minden sztárját.
ezt már jeleztem, de Szaud Arábia nem Katar. az Ittihad akárminek átlagosan több nézője van, mint a Chelseanek, a Juventusnak vagy a Sevillának, a gyengélkedő Valenciának:
https://www.transfermarkt.com/saudi-pro ... on_id/2022
az esztetlen pénzköltés kapcsán arra gondoltam, hogy Arábiában a pénz sosem fog elfogyni, a szándék esetleg. az európai tv nézők már megint csak nem igazán számítanak, amikor Ázsiában tizszer annyi előfizető van, és ezáltal a tv-s pénzek 2 harmada onnan jön, még ha az a csekély számú norvég, vagy szlovén esetleg egyenként többet is fizet, mint a 10-szer annyi paki mondjuk.
Hátravan az életéből kb. 50 év, gondolom nem akar már melózni utána alkalmazottként sehol. Nem áll edzőnek vagy sportvezetőnek minden focista, de akik igen, azokból is egy részük megbukik pár éven belül és kikerül a foci világából. Az, hogy polgári életben alkalmazott legyen kizárt - ha nem csúszik le teljesen pl. alkoholizmus miatt. Gondolom nincsenek agyoniskolázva, főleg az afrikaiak vagy a bevándorlógyökerűek, így saját vállalkozásba is könnyen belebukhatnak. Eto'o-ról, Drogbáról tudni valamit újabban? Ha jól sejtem szimplán élvezik a millióikat. Ez a srác is gondolom kényelmes életet akar magának és a családjának, nem szalagszakadást mondjuk egy őszi esős BL-meccsen, ha nyaralás jelleggel kereshet garantáltan euro tízmilliókat, akkor is, ha mondjuk ott szakad a szalag a pálmafák árnyékában.Szarka írta:Maradonapoli írta:Szarka írta:Én azt csodálom, hogy a transzferárakban milyen szolidak. Simán legomboltathattak volna dupla árakat is.
Seko Fofana is elvileg odatart, na ott nagyon fontos lehetett a pénz, mert életében először, és talán utoljára játszhatott volna a BLben, erre 28 évesen, utolsó jó éveit a sivatagban töltené. Talán az Ázsiai BL jobban vonzotta.
játszhatsz 28 évesen életedben először kb. 6 meccset a BL-ben VAGY kapsz életedben 0,5-1 millás fizuk után évente mondjuk 5-6 millást 4 éven keresztül, többszörösét, mint amennyit egész addigi pályafutásod során kaptál + a klubod is kap érted 30 millát
szerintem én is hagynám a faszba a BL-t, majd ha nagyon van rá ingerenciám 35 évesen elszerződök a Dinamo Zagrebbe :D
de amúgy akkor is a durvaanyjukat a tevetoszóknak!!! teljesen szétkurelják az európai futballt... :((((
Csak ez sima mohóság. Karriered lényegi részét dobod félre még több pénzért. Ő mondjuk pont nem kereste halálra magát ( évi 1 milla, most évi másfél), de évi másfél milla euróban már az az összeg ami után nincs semmi, csak még ötletesebben elvert pénz. Nem lesz jobb kocsid, csak felvágósabb, az újabb házad semmivel se jobb mint az előző, csak már 20 helyett 50 főt tudsz vendégül látni, a nagyobb yacht se élvezetesebb
Mind csak farok-méregetés.
Maradonapoli írta:Hátravan az életéből kb. 50 év, gondolom nem akar már melózni utána alkalmazottként sehol. Nem áll edzőnek vagy sportvezetőnek minden focista, de akik igen, azokból is egy részük megbukik pár éven belül és kikerül a foci világából. Az, hogy polgári életben alkalmazott legyen kizárt - ha nem csúszik le teljesen pl. alkoholizmus miatt. Gondolom nincsenek agyoniskolázva, főleg az afrikaiak vagy a bevándorlógyökerűek, így saját vállalkozásba is könnyen belebukhatnak. Eto'o-ról, Drogbáról tudni valamit újabban? Ha jól sejtem szimplán élvezik a millióikat. Ez a srác is gondolom kényelmes életet akar magának és a családjának, nem szalagszakadást mondjuk egy őszi esős BL-meccsen, ha nyaralás jelleggel kereshet garantáltan euro tízmilliókat, akkor is, ha mondjuk ott szakad a szalag a pálmafák árnyékában.Szarka írta:Maradonapoli írta:játszhatsz 28 évesen életedben először kb. 6 meccset a BL-ben VAGY kapsz életedben 0,5-1 millás fizuk után évente mondjuk 5-6 millást 4 éven keresztül, többszörösét, mint amennyit egész addigi pályafutásod során kaptál + a klubod is kap érted 30 millát
Csak ez sima mohóság. Karriered lényegi részét dobod félre még több pénzért. Ő mondjuk pont nem kereste halálra magát ( évi 1 milla, most évi másfél), de évi másfél milla euróban már az az összeg ami után nincs semmi, csak még ötletesebben elvert pénz. Nem lesz jobb kocsid, csak felvágósabb, az újabb házad semmivel se jobb mint az előző, csak már 20 helyett 50 főt tudsz vendégül látni, a nagyobb yacht se élvezetesebb
Szarka írta:Maradonapoli írta:Szarka írta:Én azt csodálom, hogy a transzferárakban milyen szolidak. Simán legomboltathattak volna dupla árakat is.
Adamek írta:Szarka írta:Maradonapoli írta:játszhatsz 28 évesen életedben először kb. 6 meccset a BL-ben VAGY kapsz életedben 0,5-1 millás fizuk után évente mondjuk 5-6 millást 4 éven keresztül, többszörösét, mint amennyit egész addigi pályafutásod során kaptál + a klubod is kap érted 30 millát
másfél misi Ájró az kb haccá' millió HuF, ennyiből idehaza is csak neccesen jön ki egy luxusvilla felhúzása, nem marad se kocsikra a yacht meg aztán látótávolság se, amiket felsoroltál azt kb 3-4 ilyen év megszerezni és még kétszer annyi kell, hogy 20 évig ne rohadjanak el alattad
a legtöbb focimmilliárdos és jackpot nyertes azon megy gatyára, hogy csak megszerez de nem gondol arra. hogy ezeket fenntartani se lehet öregségi nyugdíjból, évente nyugodtan rászámolhatsz 20 százalékos költséget minden vacakra a villától az autókon át a hajókig és harcsaszájú kurvákig kb a gyémánt az egyetlen kivétel amit nem kell karbantartani (bár lehet, hogy arra is van valami jópofa éves adó)
egy milliárdos óra ötéves szervize például 100-200 misi. ilyenekre nem árt előre kalkulálni az utcán felnőtt focistáknak, aranyfogú reppereknek
Szarka írta:Adamek írta:Szarka írta:
másfél misi Ájró az kb haccá' millió HuF, ennyiből idehaza is csak neccesen jön ki egy luxusvilla felhúzása, nem marad se kocsikra a yacht meg aztán látótávolság se, amiket felsoroltál azt kb 3-4 ilyen év megszerezni és még kétszer annyi kell, hogy 20 évig ne rohadjanak el alattad
a legtöbb focimmilliárdos és jackpot nyertes azon megy gatyára, hogy csak megszerez de nem gondol arra. hogy ezeket fenntartani se lehet öregségi nyugdíjból, évente nyugodtan rászámolhatsz 20 százalékos költséget minden vacakra a villától az autókon át a hajókig és harcsaszájú kurvákig kb a gyémánt az egyetlen kivétel amit nem kell karbantartani (bár lehet, hogy arra is van valami jópofa éves adó)
egy milliárdos óra ötéves szervize például 100-200 misi. ilyenekre nem árt előre kalkulálni az utcán felnőtt focistáknak, aranyfogú reppereknek
Na de ez mind megint a farokméregetés szintje. Luxusvilla megvétele ok, 3-4 év jövedelme elmegy rá, utána is X összeg fenntartani, ehhez talán ragaszkodik. De a többit, a luxus életet úgyis el kell engedni, mert amit 20 évesen megtehetett arra 45 évesen nem tellhet, még ha 3 évre elment Dubajozni is. 3 szoros fizuval is max 8 évvel tolja ki ugyanazt az életvitelt. Az új Lambót, yacht, harcsaszájú kurva, milliárdos óra nem szükséges az élete megalapozásához. Ilyen alapon Benzema 100 milliója se fog kitartani egy generációig se.
Szarka írta:Most csak érdekességképp utánanéztem: Eto'o a kameruni szövetség elnöke lett.
Drogbáról főleg jótékonysági szervezeteket olvasni, ő életében is erre szórta el a vagyonát, bőségesen adakozott, nem maradt kifejezetten a foci körül, legalábbis semmit se találtam.
+ extra:
George Weah még mindig Libéria elnöke.
SuperDepor írta:Az olasz bajnokságokban ezentúl tilos 88-as számú mezt viselni. Ilyen az amikor kihúzzák egy probléma méregfogát.
SuperDepor írta:Az olasz bajnokságokban ezentúl tilos 88-as számú mezt viselni. Ilyen az amikor kihúzzák egy probléma méregfogát.
Maradonapoli írta:Isti! Totál ki vagyok... nem tudok mire fogadni... semmi értelmes hetekig... :((((
SuperDepor írta:Maradonapoli írta:Isti! Totál ki vagyok... nem tudok mire fogadni... semmi értelmes hetekig... :((((
Pont számolgattam, hogy mennyi penzt megtakarítottam :)
Maradonapoli írta:Isti! Totál ki vagyok... nem tudok mire fogadni... semmi értelmes hetekig... :((((
Savaria1919 írta:Maradonapoli írta:Isti! Totál ki vagyok... nem tudok mire fogadni... semmi értelmes hetekig... :((((
Vissza kéne hozni az Intertotó kupát.
Vagy mondok jobbat, a Nyári Totó Kupát, a magyar bunda legnagyobb piacát.

Savaria1919 írta:
Bemutatták a frankfurtiak új mezét, a dizájn a nyolcvanas évek második felét idézi. Írtak hozzá bemutató szöveget, amiben Dömét is említik, mint klublegenda. Tényleg szép gólt rúgott a kupadöntőben, de egy szezon után én nehezen kiáltanék ki valakit legendának.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 36 vendég