SuperDepor írta:Javier Arizmendi írta:SuperDepor írta:Azt szeretem a konteókban, hogy minden kimenetelre megvan a magyarázat. Illetve meglesz. Arra is, hogy miért esett ki a Kövesd, arra is, hogy miért maradt bent. Arra is, hogy miért esett ki a Fehérvár, arra is, hogy miért maradt bent. Ésatöbbi...
abban az országban, ahol az eu-s pénzek kiosztásától kezdve, az út-, stadion és vasútépítési beruházások tömkelegén át, a végrehajtói kamarákon túl, a reklám- és filmiparig minden egyes helyzet le van osztva, ahol a klubtulajok együtt pihengetnek Malagában, szerintem az a legnagyobb konteo, hogy pont a futballbajnokság nincsen lefixálva. nem vagyok túl kulturált ember, magyar filmeket nem nézek, de amennyire hallom, vannak emberek, akik rendezhetnek filmeket, szerepelhetnek bennük, mások meg nem. 2020-ban a Covid kezdetén simán meglépték női kéziben, hogy a bajnokság pár meccsel a vége előtt félbeszakadt, az ETO nem lett bajnok, a Sió nem lett másodikként BL-es, hanem a szöviben kitalálták, hogy az előző évi eredmények alapján a Fradi indul az ETO-val a BL-ben. de az a kézilabda szövi, a futball az teljesen más. teljesen kiszakadt a magyar rögvalóságból, és megmaradt a tisztesség utolsó mentsvárának. egyébként is Viktor arról híres, hogy nem dob el évtizedes barátságokat bármilyen csip-csup beszólásra, hagyja, hogy a dolgok maguktól úgy történjenek, ahogy sikerül. csak azt nem értem, hogy hogyan van az, hogy a korábbi kedvenc soha többet nem nyer el egy darab állami beruházást sem. biztos vagyok benne, hogy ez merő véletlen, semmi köze egy szépen indult barátság váratlan végéhez.
természetes, hogy az előre leszervezett irányítottság az oka, és a válasz arra, hogy ki miért esett ki és jutott fel. mivel nem vagyunk bennfentesek, jelenleg nem tudjuk megmondani, hogy ki fog kiesni, bennmaradni, feljutni, de akárhogy is lesz, minden a legfelsőbb politikai vezetés jóváhagyásával történik. mint minden más ebben a kiváló országban.
Tisztában vagyok a NER 13 évével és azzal is, hogy ez a vita folyamatosan politikai kontextusba tolódik. Az egésznek olyan üzenete van, mintha az én álláspontom a hazai közállapotokat relatívizálná. Olyan, mint amikor ritkán írok egy nyugatkritikus hozzászólást a politika topikba, és két sorral lejjebb már háborúpárti putyinista vagyok. De ezt az egészet tehetjük zárójelbe.
a magyarság nyolcezer éves Ottója vagy mi, az aki nincs velünk az ellenünk, ez még mehet a zárójeledbe és ez egy válasz is egyben a két sorral lejjebbi reakciókra